Transport bicikla vozom?
-
electriq
#1 Transport bicikla vozom?
Poz.
Moram putovati malo dalje pa sam konto bajk u voz smjestit. Sad me zanima kako je to regulisano, jel se to moze uopste, ako da, da li se placa nesto dodatno ili kako to ide. Teta na salteru kaze da se dog. sa kondukterom. Sad mi crnjak prec 20km pa da mi kondukter kaze ne moze... Pa kud onda?
vasa iskustva ?
Moram putovati malo dalje pa sam konto bajk u voz smjestit. Sad me zanima kako je to regulisano, jel se to moze uopste, ako da, da li se placa nesto dodatno ili kako to ide. Teta na salteru kaze da se dog. sa kondukterom. Sad mi crnjak prec 20km pa da mi kondukter kaze ne moze... Pa kud onda?
vasa iskustva ?
- muminovic
#2 Re: Transport bicikla vozom?
a da pokusas nazvati kondukreta na mobitel pa pitati ?
-
electriq
#3 Re: Transport bicikla vozom?
palo mi je to na pamet, zena me napade "odkud ja znam ko je na smjeni i na kraju krajeva odkud mi broj..." standardno
- helpdesk1
#4 Re: Transport bicikla vozom?
iz mostara do sarajeva dodatno naplaceno 7KM za biciklo, u vagonu zajedno biciklo I ja. Dogovori se sa kondukterom svakako prije ulaska u voz.
- muminovic
#5 Re: Transport bicikla vozom?
Najmanja mogucnost je da rijesis preko foruma.electriq wrote:palo mi je to na pamet, zena me napade "odkud ja znam ko je na smjeni i na kraju krajeva odkud mi broj..." standardno
-
electriq
#6 Re: Transport bicikla vozom?
pa nisam ni ocekivao nac konduktera na forumu lolmuminovic wrote:Najmanja mogucnost je da rijesis preko foruma.electriq wrote:palo mi je to na pamet, zena me napade "odkud ja znam ko je na smjeni i na kraju krajeva odkud mi broj..." standardno
pitam za iskustva
-
electriq
#7 Re: Transport bicikla vozom?
hvalahelpdesk1 wrote:iz mostara do sarajeva dodatno naplaceno 7KM za biciklo, u vagonu zajedno biciklo I ja. Dogovori se sa kondukterom svakako prije ulaska u voz.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#8 Re: Transport bicikla vozom?
Sve se to regulise na licu mjesta s kondukterom. I naravno uz pomoc tvoje sposobnosti pregovora
. Cijena nije fiksna, nego kako dogovoris 
-
electriq
#9 Re: Transport bicikla vozom?
e jbg.. umjesto quote ja klikno report sorry-LIBERO- wrote:Sve se to regulise na licu mjesta s kondukterom. I naravno uz pomoc tvoje sposobnosti pregovora. Cijena nije fiksna, nego kako dogovoris
evo sad doso do broja i nazvao
kaze definitivno moze
cijena 7km kao sto je rekao helpdesk1
hvala
- helpdesk1
#10 Re: Transport bicikla vozom?
cijena je fiksna, ali dogovori se da biciklo uneses u vagon kod sebe. Ja sam ga premunto, jos je bilo ljeto I pun vagon nekih stranaca sa ruksacima. Ja lijepo sjedio, bic pored mene, a ova halasha sa zapada na podu