Translator

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Adko
Posts: 52
Joined: 23/07/2006 20:39
Location: Sarajevo

#1 Translator

Post by Adko »

Interesuje me da li je moguce nabaviti takvu vrstu programa koji prevodi recenice sa engleskog na bosanski i ako ima gdje ga mogu kupiti?
Deluxe
Posts: 163
Joined: 11/05/2004 10:53
Location: Sarajevo
Contact:

#2

Post by Deluxe »

Da se ne mučiš mnogo, takvih programa ima i uglavnom su bezveze (naročito oni jeftiniji) tako da kod pirata nećeš sigurno naći ništa. Prevodi su užasni i prilično bukvalni i više će ti zadati problema nego što će ih riješiti.
A za nešto ozbiljnije treba platiti i po nekoliko hiljada dolara, što je kod nas i nedostupno i nedostižno.
User avatar
stripiii
Posts: 2216
Joined: 15/10/2006 21:44
Location: Zadnje sjediste auta

#3

Post by stripiii »

Evo... :D

http://www.translation-guide.com/free_o ... o=Croatian

Evo ga napisani tekst za PREVODJENJE :


The product key is a unique identifier assigned by Microsoft only to genuine Windows software. If this key is missing or incorrect, it may indicate the presence of counterfeit software and your system may be at risk.


The Windows product key installed on this computer is a Volume License Key (VLK) that has been blocked. A VLK is typically licensed to organizations that want to use multiple copies of Windows. However, if a VLK is reported as stolen or leaked, it is blocked from passing validation and is not considered genuine.


Prevedeni tekst:


Proizvod ključ je jedinstven identifikator doznačen mimo Microsoft jedini to pravi Windows softver. Ako ovaj ključ je kojega nema ili kriv , Internet svibanj naznačiti prisutan od krivotvoren novac softver i tvoj sistem može biti at rizik. Windows stvarajući ključ Installer na ovaj računalo je Svezak Dozvola Ključ VLK ) taj je blokovi. VLK je tipičan slab to organizacije taj ištanje korištenje mnogostruk kopiran Windowsa. Pa ipak , ako VLK je koji prijavi kao pp od steal ili pukotina , posrijedi je blokovi from prolazak provjera valjanosti i nije uzeti u obzir pravi. Ukoliko primiti računalo sa VLK , i nemate Svezak Licencni ugovor sa Microsoft , možete biti pitan žrtva od softver krivotvorenje. Ako ovaj je dogoditi se vama , naučite kako dobiti pravi ispod. Ukoliko imate Svezak Licencni ugovor sa Microsoft , te vjerovati koristite prigodan VLK namjenjen tvoj organizacije , i tvoj VLK je ne bio koji prijavi kao pp od steal ili izgubljen , kontakt tvoj administrator sustava , Velik Račun Reseller ( rimski kućni bog ), ili Poduzeće Softver Savjetnik ESA ) to izvještaj problem.






:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Adko
Posts: 52
Joined: 23/07/2006 20:39
Location: Sarajevo

#4

Post by Adko »

niđe veze ali hvala u svakom slucaju:)
User avatar
shiljak
Posts: 6496
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

#5

Post by shiljak »

Deluxe wrote:Da se ne mučiš mnogo, takvih programa ima i uglavnom su bezveze (naročito oni jeftiniji) tako da kod pirata nećeš sigurno naći ništa. Prevodi su užasni i prilično bukvalni i više će ti zadati problema nego što će ih riješiti.
A za nešto ozbiljnije treba platiti i po nekoliko hiljada dolara, što je kod nas i nedostupno i nedostižno.
znas li i jedan takav program koji prevodi dobro na/sa naseg a da kosta 1000-10000000 KM. Ako nadjes lako ga je nabaviti
Post Reply