Transkript hrvatskog vojnog vrha pred "Oluju"

Cpncku

Post by Cpncku »

Ništa nemamo od paljenja šuma, pogotovo ne od paljenja NAŠIH šuma koje će jednog dana biti u srpskoj autonomnoj Krajini.
Plan je sljedeći: pošto je Hrvatska potpisala u Ženevi Z4 plan, a Srbi nisu, čeka se njihovo izjašnjavanje (omela Oluja do sada). Ali, izabiranjem Vlade Krajine u egzilu (u Srbiji) i potpisivanjem plana, plan postaje AKTIVAN (prema odredbama međunarodnog prava) te se sprovodi na terenu. Kako da Srbi potpišu plan? Lijepo. Svi Srbi protjerani iz RS Krajine su HRVATSKI DRŽAVLJANI pa se kao takvi pravno tretiraju kao da su u Srbiji na privremenom radu. Ko poznaje pravnu materiju (a ja je znam), neko može izgubiti državljanstvo SAMO I SAMO ako ga se on odrekne, a ne može ga država ispisati. Koliko ja znam, nijedan Krajišnik se nije pravno odrekao HR državljanstva.
E sad, šta podrazumijeva Plan Z4?
Ne podrazumijeva cijelu Krajinu, već 70% teritorije bivše Krajine, a to su administrativne granice sljedećih predratnih opština: Knina, Gračaca, Korenice, Donjeg Lapca, Benkovca, Obrovca, Gline, Vrginmosta, Vojnića, Kostajnice i Dvora na Uni. zapadna Slavonija se po tom planu direktno integriše u ustavni poredak Hrvatske, a Podunavlje dobija posebnu županiju. One gore navedene opštine Krajine čine SAO Krajinu koja ima svoju zakonodavnu (Ustav, Narodna Skupština), sudsku i izvršnu vlast (policija sa srpskim oznakama), te svoje oznake na tablicama i novac. Predsjednik SAO Krajine se, po Planu Z4, zove guverner Krajine, a narod Krajine glasa i za Sabor Hrvatske i za vlastiti Parlament Krajine. Znači, Status sličan kosovskoj autonomiji kakvu vidimo sada.

Trenutno zvuči nerealno, ali ostvarivo PRAVNIM putem (znači nema potrebe za ratom, ili paljenjem šuma...) :D
Last edited by Cpncku on 26/10/2004 15:14, edited 2 times in total.
margareta

Post by margareta »

seas of cheese wrote:
Cpncku wrote:
Narod Krajine je primio zdruzenu srpskohrvatsku kitu, da prostis. Ispusili ljudi u najboljoj tradiciji balkanske politike, bas kao i Bosnje u Podrinju i Hrvati u Posavini. Meni je drago da ovakve stvari izlaze polako na vidjelo, cisto da oni zatucani na sve tri strane malo shvate da su bili samo ovce, pa kako im 3 cobana odrede.

:D
Evo jednog zdravog razmisljanja. Covjek je shvatio politiku na Balkanu, ali mislim da nema mnogo takvih?
U svakom slucaju, ispusili su obicni gradjani a obogatila se bosnjacka, srpska i hrvatska fukara skrivajuci se iza "patriotizama", "nacionalizama", i ostalih "izama"...
Tuzno, ali istinito.[/quote]

to je bez sumnje tacno, ali ne mijenja cinjenicu da hrvati danas mogu da likuju time sto su izvrsili genocid a nagradjeni su strane zapada.

nema primjera na balkanu da je jedna zemlja ili narod pocinio genocid a da su u tome pomagani i nagradjeni od zapada. nebi bilo toliko bolno da taj zapad nije toliko licemjeran pa druge nastoji da kazni i osudi upravo za ono sto je i sam pocinio pomagavsi ustasama.

po tome su drugi puno vise popusili od hrvata koji cak imaju obraza za sebe traziti konsitutivnost u be-ha, a tu ih ima manje nego sto je bilo srba u hrvatskoj.[/quote]

:roll: zato sam ja zadnjih godina isla na CG primorje :roll: :lol:

:) eto sta su tzv. "cetnici" :)i sto misle i sto ne MISLE u brk ti kazu :)
H2SO4

Post by H2SO4 »

moram priznati da su mi Srbi dragi i pored svega :D

ljudi otvoreno sve kazu,kazu ti u oci,mrzim te,zaklacu te i tako to.A ne kao neki sto mrze u rukavicama :D
seas of cheese

Post by seas of cheese »

Cpncku wrote:Ništa nemamo od paljenja šuma, pogotovo ne od paljenja NAŠIH šuma koje će jednog dana biti u srpskoj autonomnoj Krajini.
Plan je sljedeći: pošto je Hrvatska potpisala u Ženevi Z4 plan, a Srbi nisu, čeka se njihovo izjašnjavanje (omela Oluja do sada). Ali, izabiranjem Vlade Krajine u egzilu (u Srbiji) i potpisivanjem plana, plan postaje AKTIVAN (prema odredbama međunarodnog prava) te se sprovodi na terenu. Kako da Srbi potpišu plan? Lijepo. Svi Srbi protjerani iz RS Krajine su HRVATSKI DRŽAVLJANI pa se kao takvi pravno tretiraju kao da su u Srbiji na privremenom radu. Ko poznaje pravnu materiju (a ja je znam), neko može izgubiti državljanstvo SAMO I SAMO ako ga se on odrekne, a ne može ga država ispisati. Koliko ja znam, nijedan Krajišnik se nije pravno odrekao HR državljanstva.
E sad, šta podrazumijeva Plan Z4?
Ne podrazumijeva cijelu Krajinu, već 70% teritorije bivše Krajine, a to su administrativne granice sljedećih predratnih opština: Knina, Gračaca, Korenice, Donjeg Lapca, Benkovca, Obrovca, Gline, Vrginmosta, Vojnića, Kostajnice i Dvora na Uni. zapadna Slavonija se po tom planu direktno integriše u ustavni poredak Hrvatske, a Podunavlje dobija posebnu županiju. One gore navedene opštine Krajine čine SAO Krajinu koja ima svoju zakonodavnu (Ustav, Narodna Skupština), sudsku i izvršnu vlast (policija sa srpskim oznakama), te svoje oznake na tablicama i novac. Predsjednik SAO Krajine se, po Planu Z4, zove guverner Krajine, a narod Krajine glasa i za Sabor Hrvatske i za vlastiti Parlament Krajine. Znači, Status sličan kosovskoj autonomiji kakvu vidimo sada.

Trenutno zvuči nerealno, ali ostvarivo PRAVNIM putem (ynači nema potrebe za ratom, ili paljenjem šuma...) :D
ok, to ja samo iz hobija... rekreativno.
Prenj

Post by Prenj »

seas of cheese wrote:jebiga, sta da ti kazem, naucio sam i ja lekciju, pa zato predlazem rat protiv dalmatinskih borova po nasem tajmingu, a ne vasem, ustasofilu jedam mali.
:lol:
MODERATORI, BAN PLEASE
Ovakve treba prognati ne samo sa foruma, vec iz civilizacije takodje. Sramota.
Del Boy Trotter

Post by Del Boy Trotter »

Oluja je samo dokaz da su događaji od 91-95 doveli do toga da napokon dođe do razgraničenja između Srba i Hrvata, a u čemu su ih spriječavali drugi svjetski i Jugoslavija. :D
wandy

Post by wandy »

grbavica70....sad te nista nerazumijem grbavice........zar nije kod vas samo sloga spasava srbina a pricas o nekoj izdaji iz beograda????pa ko u to da ti povjeruje?Nemoj sad da govoris da se srbi u hrvatskoj nisi mogli braniti isto kosto su se srbi branili na kosovskoj bitci.Jesili grbavice cuo za kosovsku bitku?
seas of cheese

Post by seas of cheese »

Prenj wrote:
seas of cheese wrote:jebiga, sta da ti kazem, naucio sam i ja lekciju, pa zato predlazem rat protiv dalmatinskih borova po nasem tajmingu, a ne vasem, ustasofilu jedam mali.
MODERATORI, BAN PLEASE
kako si zao covjek, istjerujes neistomisljenike, manje ti smeta genocid protiv 400 000 nevinih ljudi nego bezazlena ideja da treba zapaliti jedno drvo u znak protesta.

tako bi me istjerao iz drzave, stana, ulice... uklonio mi familiju, samo zato sto sam se rodio sa pogresnim imenom. jos imas obraza od moderatora traziti pomoc...
H2SO4

Post by H2SO4 »

seas of cheese wrote:
Prenj wrote:
MODERATORI, BAN PLEASE
kako si zao covjek, istjerujes neistomisljenike, manje ti smeta genocid protiv 400 000 nevinih ljudi nego bezazlena ideja da treba zapaliti jedno drvo u znak protesta.

tako bi me istjerao iz drzave, stana, ulice... uklonio mi familiju, samo zato sto sam se rodio sa pogresnim imenom. jos imas obraza od moderatora traziti pomoc...
Ne vidim razloga za banovanje?

I Tito je nekada za nekoga bio terorista pa kasnije junak i osloboditelj...
margareta

Post by margareta »

seas of cheese wrote:
Prenj wrote:
MODERATORI, BAN PLEASE

tako bi me istjerao iz drzave, stana, ulice... uklonio mi familiju, samo zato
sto sam se rodio sa pogresnim imenom. jos imas obraza od moderatora traziti pomoc...
:lol: :lol: :lol: "SEAS OF CHEESE" :lol: :lol: :lol:

:lol: sad ti Bozanic pomoze oko putovnice :lol: :lol:

:) ne treba ti vishe da se topish na dalmatinskome suncu :lol:

:lol: mozes ici gdje pozelish :roll: :lol:

margareta

Post by margareta »

:) samo mala shala :) nego stvarno Mr.Sir vidi kako ti 'izmi :roll:

poslashe bozanica brana umjesto Gaona :roll:
Last edited by margareta on 26/10/2004 15:33, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

H2SO4 wrote:
seas of cheese wrote:
Prenj wrote: MODERATORI, BAN PLEASE

Vidi kako se ovi tupoglavi nacionalisti samo vole i brane.
Zivjela vjecna koalicija SDA i SDS-a.
H2SO4

Post by H2SO4 »

Mislim da svima fali postenja,na zalost.A kada svako posteno prizna svoje grijehe,onda ce doci i do stvarnog pomirenja.Neko ima velike grijehe,neko manje a neko malecke u skladu sa snagom i oruzanom silom
H2SO4

Post by H2SO4 »

Prenj wrote:
H2SO4 wrote:
seas of cheese wrote: kako si zao covjek, istjerujes neistomisljenike, manje ti smeta genocid protiv 400 000 nevinih ljudi nego bezazlena ideja da treba zapaliti jedno drvo u znak protesta.

hehehe,

a ti to nisi nacionalista?Krivo ti je kada neko spomene genocid nad Srbima u Hrvatskoj?

Sta je to nego sovinizam i bezobrazluk?

Osim toga i tvoj Tito je vodio NESVRSTANU politiku a nas Bosnjake u proslom ratu niste bas zaduzili da vjecno ostanemo uz vas.Prvi ste zabili noz u ledja a to se ne zaboravlja
margareta

Post by margareta »

H2SO4 wrote:Mislim da svima fali postenja,na zalost.A kada svako posteno prizna svoje grijehe,onda ce doci i do stvarnog pomirenja.Neko ima velike grijehe,neko manje a neko malecke u skladu sa snagom i oruzanom silom
Sta te vise zabole - glava - noga il ruka dok to smisli pa napisa i tako naoruzan :shock: valjda ovo ne citaju SVI :D i osta ziv :D :D
Prenj

Post by Prenj »

H2SO4 wrote:hehehe,

a ti to nisi nacionalista?Krivo ti je kada neko spomene genocid nad Srbima u Hrvatskoj?

Sta je to nego sovinizam i bezobrazluk?

Osim toga i tvoj Tito je vodio NESVRSTANU politiku a nas Bosnjake u proslom ratu niste bas zaduzili da vjecno ostanemo uz vas.Prvi ste zabili noz u ledja a to se ne zaboravlja
Ti stvarno imas ozbiljnih problema sa logickim rasudjivanjem.
Necemo se bas u buducnosti nadiskutovati, gubitak je to vremena.
margareta

Post by margareta »

Sta mislis molim te ko ce se na sljedecem popishu :lol:

deklarisati kao BOSNJAK od muslimana A TEK OD "DR"????
seas of cheese

Post by seas of cheese »

margareta wrote:
seas of cheese wrote:
Prenj wrote: MODERATORI, BAN PLEASE

tako bi me istjerao iz drzave, stana, ulice... uklonio mi familiju, samo zato
sto sam se rodio sa pogresnim imenom. jos imas obraza od moderatora traziti pomoc...
:lol: :lol: :lol: "SEAS OF CHEESE" :lol: :lol: :lol:

:lol: sad ti Bozanic pomoze oko putovnice :lol: :lol:

:) ne treba ti vishe da se topish na dalmatinskome suncu :lol:

:lol: mozes ici gdje pozelish :roll: :lol:

margaretice ja nosim britanski pasos vec skoro desetak godina... u dalmaciju idem ne zato sto moram vec zato sto se tamo svako ljeto bas nekako najbolje zabavim. :lol: :lol:
margareta

Post by margareta »

:-) samo sam se salila valjda kontas :-) ono kako ladis vrele shume :-)

:roll: i barish na vrelome suncu ledene dame :roll: :lol:
seas of cheese

Post by seas of cheese »

Prenj wrote:
H2SO4 wrote:
seas of cheese wrote: kako si zao covjek, istjerujes neistomisljenike, manje ti smeta genocid protiv 400 000 nevinih ljudi nego bezazlena ideja da treba zapaliti jedno drvo u znak protesta.

da, samo su nevini hrvati i hrvatski mali borici (treba ih cuvati od zlih cetnika koje treba banovati da nebi prijetili nasim malim hrvatskim boricima).
Vodenjak

Post by Vodenjak »

grbavica70 wrote:Pa ovaj transkript se nikoga drugog ne tice osim Srba...kao sto mozemo da vidimo iz prilozenog, nasi dragi Bosnjaci se uglavnom jave da kazu kako nista drugo nismo ni zasluzili, kako "pored silnog oruzja hrabri srpski narod...", itd, itd, pa se ja pitam koja je uopste bila svrha objavljivati ovaj topic na jednom bosnjackom sajtu ? Mi Srbi dobro znamo sta je bilo, znali su i drugi, ali su se pravili ludi da nista ne znaju i radovali se svakoj nasoj nesreci, a sada, zvanicno, znaju svi i vise niko ne moze reci da smo izgubili vojnicki boreci se prsa u prsa...Svi su znali da je to bila velika izdaja iz beograda i tu nije bilo nikakve sumnje nikada....Opet kazem, to su interne srpske stvari, za koje ne mogu ocekivati od dezurnih uzivalaca komsijskih nesreca (bosnjaka) da saocjecaju sa nama...prema tome, ovo je moj zadnji post na ovu temu. O nesreci Krajine i izdaji Beograda mogu da pricam samo sa Srbima a ne sa lesinarima.
U principu se potpuno slazem s tobom Grbavice!

Iako razumijam zasto su Bosnjaci ovakvi kakvi jesu (previse, stvarno PREVISE zla je naneseno od strane Karadzicevih Srba) ipak mislim da nije fer svaciju drugu muku zanemarivati.

Ipak su u ovom ratu obicni ljudi najvece zrtve!
Batina, u cijoj god ruci bila, jednako boli!

Ne kloni duhom, vjeruj mi da NI JA ne zelim da ovo bude samo bosnjacki forum! To sto se ti i ja u mnogim stvarima mozda i ne slazemo ne znaci da ne mozemo diskutovati, zar ne? :)
seas of cheese

Post by seas of cheese »

margareta wrote::-) samo sam se salila valjda kontas :-) ono kako ladis vrele shume :-)

joj tebe, ko da ja sad pratim sta radi tamo neki bozanic i ko da me boli neka stvar za vize,... znas valjda da be-ha drzavu i njenu politiku smatram salom...
Prenj

Post by Prenj »

seas of cheese wrote:
margareta wrote::-) samo sam se salila valjda kontas :-) ono kako ladis vrele shume :-)

joj tebe, ko da ja sad pratim sta radi tamo neki bozanic i ko da me boli neka stvar za vize,... znas valjda da be-ha drzavu i njenu politiku smatram salom...
Pusti onda ljude koji zive u ovoj 'sali' na miru kada vec imas 'britanski pasos'.
Ne kontam ja ovu dijasporu nikako.
rumenko

Post by rumenko »

Evo jedan prigodan

Sreli se Amerikanac i srbin na sajmu poljoprivredne opreme i kaze njemu amer:
"Znas li da su nasi traktori najjaci na svijetu?"

Kaze srbin :
"Znam" i odmah ga upita : "znas li ti da su nasi traktori IMT najbrzi na svijetu?"

Na to amer : "Kako da ne znam,gledao sam '95-e uzivo prenos trke
Knin-Beograd"
grbavica70

Post by grbavica70 »

Prenj.

Ja, vidis , ne kontam tebe nikako...jer se non stop zalis moderatoru za nekakve banove ? :roll: Pa misu mekinjasu, stisni pa udji u razgovor sa ljudim ako imas argumente a ako nemas, RAZGULI i otidji na "topli kutak" ili "muziku"....i prestani pozivati na banove i na linc, smijesan si i zalostan.

Wandy.

Kada bi ti znao o cemu uopste pises i kada bi znao da sredis misli u jednu normalnu prostoprosirenu recenicu, i cak da postavis normalno pitanje, ja bih bio neizmjerno sretan. Ovako, na glupo podpitanje odgovricu kako treba : nisam cuo za Kosovsku bitku, nisam se tada rodio...a , sto pitas ? :?

Vodenjak.

Uvijek sam sa svima pricao koliko se to moglo, veoma otvoreno...mislim da je cilj svake diskusije i foruma da se cuju svacija misljenja ali sa argumentima, a ne tipovi koji kazu "lazes" ili "nije istina" a ne kazu ti uopste sta si slagao i sta nije istina. A takvih je ovdje najvise.
Post Reply