Transkript hrvatskog vojnog vrha pred "Oluju"

CPETEH

#1 Transkript hrvatskog vojnog vrha pred "Oluju"

Post by CPETEH »

Има интересантних ствари....

http://www.b92.net/doc/brijuni/index.php
margareta

Post by margareta »

Nevjerovatno !? Inscenirano !? :roll:
grbavica70

Post by grbavica70 »

Samo jedna stvar nije spomenuta a koja je bila strasno bitna : Hrvatski vrh je dobro znao da se Beograd nece mijesati kada HV bude napala Krajinu...To je u ono doba bila najskuplja informacija poslije II Sv. rata a Hrvati su je dobili dzaba od onih bitangi iz BG-a. Inace, ostalo se u dobroj mjeri poklapa sa svim onim sto danas znamo a sto smo donedavno samo sumnjali. Ne treba zaboraviti da je to samo jedan transkript sa jednog sastanka, tako da u njemu ipak nema sve sto bi nas zanimalo.
Ono sto je jasno, jeste zlocinacka politika etnickog ciscenja i ubijanja srba u Krajini po naredjenju tadasnjeg predsjednika. Steta sto se tako nesto ne "otkrije" i u vezi Alije. A hoce, kada za to dodje vrijeme i kada to polticki bude nekome odgovaralo.
H2SO4

Post by H2SO4 »

grbavica70 wrote:Samo jedna stvar nije spomenuta a koja je bila strasno bitna : Hrvatski vrh je dobro znao da se Beograd nece mijesati kada HV bude napala Krajinu...To je u ono doba bila najskuplja informacija poslije II Sv. rata a Hrvati su je dobili dzaba od onih bitangi iz BG-a. Inace, ostalo se u dobroj mjeri poklapa sa svim onim sto danas znamo a sto smo donedavno samo sumnjali. Ne treba zaboraviti da je to samo jedan transkript sa jednog sastanka, tako da u njemu ipak nema sve sto bi nas zanimalo.
Ono sto je jasno, jeste zlocinacka politika etnickog ciscenja i ubijanja srba u Krajini po naredjenju tadasnjeg predsjednika. Steta sto se tako nesto ne "otkrije" i u vezi Alije. A hoce, kada za to dodje vrijeme i kada to polticki bude nekome odgovaralo.
HOCE,ali u limburgu mjesecu,SAMO SE TI TJESI :D
rumenko

Post by rumenko »

Grbavica sta je s odgovornoscu vasih majmuna koji su izvrsili zlodjela od onih bez osnovne pa do doktora nauka.
Koliko ste ratnih zlocinaca uhvatili i isporucili (0)

jad i bjeda.....
Alfons Kauders

#6 Re: Transkript hrvatskog vojnog vrha pred "Oluju"

Post by Alfons Kauders »

CPETEH wrote:Има интересантних ствари....

http://www.b92.net/doc/brijuni/index.php
Srecko, nije vala potreban neki ekstra dokaz da se skonta sta se desavalo za vrijeme Oluje, samo sto to sad imamo crno na bijelo, ili u ovom slucaju crveno na bijelo...:D

Al nemoj samo Hrvate krivit, kako god pogledas Slobo vam je kriv, i sto ih je stavio u takvu poziciju, i sto ih je prodo, ko na pijaci... :D
wandy

Post by wandy »

ja opet mislim grbavice70 da je to cetnicka propaganda....imali ste oruzije u krajini mogliste da se branite i ko vam je kriv sto je ratnicki srpski narod dobijo po p.... u krajini.
Prenj

Post by Prenj »

Slobo i Franjo su se super zabavljali razmjenjujuci teritorije uz cigare i viski.
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

Prenj wrote:Slobo i Franjo su se super zabavljali razmjenjujuci teritorije uz cigare i viski.
i alija uz "kahvu" !
Prenj

Post by Prenj »

u_prolazu2 wrote:
Prenj wrote:Slobo i Franjo su se super zabavljali razmjenjujuci teritorije uz cigare i viski.
i alija uz "kahvu" !
Alija je nazalost bio naivna i neobavijestena "treca" strana.
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

Prenj wrote:
u_prolazu2 wrote:
i alija uz "kahvu" !
Alija je nazalost bio naivna i neobavijestena "treca" strana.
aha. jadnik. obavjestavao se on jos od deklaracije u zatvoru. njemu nije bilo cilj spasiti zivote, nego pretvoriti sto vise njih u sehide. i vratiti muslimane "na pravi put". drugim rijecima, on je upravo uspio u svemu sto je namjeravao. price o nekakvoj modernoj drzavi nikada nisu niti bile njegov cilj. za njega je to bilo jednako sto i zivot u jugoslaviji, srbiji, hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj "nevjernickoj" zemlji.
Prenj

Post by Prenj »

U_prolazu2,

bas u ovom trenutku ima obilje tema gdje mozes izloziti svoje stavove o Aliji Izetbegovicu i zato ne zachatavaj dalje ovu zanimljivu temu. :x

Ako vec nemas stava prema tome kako je hrvatski drzavni i vojni vrh isplanirao da protjera Srbe iz Krajine ... :( onda molim te Image
grbavica70

Post by grbavica70 »

Pa ovaj transkript se nikoga drugog ne tice osim Srba...kao sto mozemo da vidimo iz prilozenog, nasi dragi Bosnjaci se uglavnom jave da kazu kako nista drugo nismo ni zasluzili, kako "pored silnog oruzja hrabri srpski narod...", itd, itd, pa se ja pitam koja je uopste bila svrha objavljivati ovaj topic na jednom bosnjackom sajtu ? Mi Srbi dobro znamo sta je bilo, znali su i drugi, ali su se pravili ludi da nista ne znaju i radovali se svakoj nasoj nesreci, a sada, zvanicno, znaju svi i vise niko ne moze reci da smo izgubili vojnicki boreci se prsa u prsa...Svi su znali da je to bila velika izdaja iz beograda i tu nije bilo nikakve sumnje nikada....Opet kazem, to su interne srpske stvari, za koje ne mogu ocekivati od dezurnih uzivalaca komsijskih nesreca (bosnjaka) da saocjecaju sa nama...prema tome, ovo je moj zadnji post na ovu temu. O nesreci Krajine i izdaji Beograda mogu da pricam samo sa Srbima a ne sa lesinarima.
magnifico

Post by magnifico »

brate grbavica, dobro si to reko, lesinari se okupili :oops:
wandy wrote:imali ste oruzije u krajini mogliste da se branite i ko vam je kriv sto je ratnicki srpski narod dobijo po p.... u krajini.
isto bi mogli reci za stanovita mjesta u bosni, u vezi dobivanja po p.... :zzzz:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

grbavica70 wrote:Pa ovaj transkript se nikoga drugog ne tice osim Srba...kao sto mozemo da vidimo iz prilozenog, nasi dragi Bosnjaci se uglavnom jave da kazu kako nista drugo nismo ni zasluzili, kako "pored silnog oruzja hrabri srpski narod...", itd, itd, pa se ja pitam koja je uopste bila svrha objavljivati ovaj topic na jednom bosnjackom sajtu ? Mi Srbi dobro znamo sta je bilo, znali su i drugi, ali su se pravili ludi da nista ne znaju i radovali se svakoj nasoj nesreci, a sada, zvanicno, znaju svi i vise niko ne moze reci da smo izgubili vojnicki boreci se prsa u prsa...Svi su znali da je to bila velika izdaja iz beograda i tu nije bilo nikakve sumnje nikada....Opet kazem, to su interne srpske stvari, za koje ne mogu ocekivati od dezurnih uzivalaca komsijskih nesreca (bosnjaka) da saocjecaju sa nama...prema tome, ovo je moj zadnji post na ovu temu. O nesreci Krajine i izdaji Beograda mogu da pricam samo sa Srbima a ne sa lesinarima.
Narod Krajine je primio zdruzenu srpskohrvatsku kitu, da prostis. Ispusili ljudi u najboljoj tradiciji balkanske politike, bas kao i Bosnje u Podrinju i Hrvati u Posavini. Meni je drago da ovakve stvari izlaze polako na vidjelo, cisto da oni zatucani na sve tri strane malo shvate da su bili samo ovce, pa kako im 3 cobana odrede.

:D
Del Boy Trotter

Post by Del Boy Trotter »

grbavica70 wrote:Pa ovaj transkript se nikoga drugog ne tice osim Srba...kao sto mozemo da vidimo iz prilozenog, nasi dragi Bosnjaci se uglavnom jave da kazu kako nista drugo nismo ni zasluzili, kako "pored silnog oruzja hrabri srpski narod...", itd, itd, pa se ja pitam koja je uopste bila svrha objavljivati ovaj topic na jednom bosnjackom sajtu ? Mi Srbi dobro znamo sta je bilo, znali su i drugi, ali su se pravili ludi da nista ne znaju i radovali se svakoj nasoj nesreci, a sada, zvanicno, znaju svi i vise niko ne moze reci da smo izgubili vojnicki boreci se prsa u prsa...Svi su znali da je to bila velika izdaja iz beograda i tu nije bilo nikakve sumnje nikada....Opet kazem, to su interne srpske stvari, za koje ne mogu ocekivati od dezurnih uzivalaca komsijskih nesreca (bosnjaka) da saocjecaju sa nama...prema tome, ovo je moj zadnji post na ovu temu. O nesreci Krajine i izdaji Beograda mogu da pricam samo sa Srbima a ne sa lesinarima.
Nisam primjetio da se među Srbima vodi bilo kakva rasprava u vezi Krajine. Biće da su zadovoljni sa 49% BiH, što i jeste bio cilj.
Hrvatska sa hrvatskim teritorijama u BiH neodoljivo podsjeća na banovinu Hrvatsku, a banovina je bila srpskohrvatski dogovor :oops:
Cpncku

Post by Cpncku »

[/quote]

Narod Krajine je primio zdruzenu srpskohrvatsku kitu, da prostis. Ispusili ljudi u najboljoj tradiciji balkanske politike, bas kao i Bosnje u Podrinju i Hrvati u Posavini. Meni je drago da ovakve stvari izlaze polako na vidjelo, cisto da oni zatucani na sve tri strane malo shvate da su bili samo ovce, pa kako im 3 cobana odrede.

:D[/quote]

Evo jednog zdravog razmisljanja. Covjek je shvatio politiku na Balkanu, ali mislim da nema mnogo takvih?
U svakom slucaju, ispusili su obicni gradjani a obogatila se bosnjacka, srpska i hrvatska fukara skrivajuci se iza "patriotizama", "nacionalizama", i ostalih "izama"...
Tuzno, ali istinito.
Stari

Post by Stari »

Vrlo zanimljiv text izmedju ostalog se pronalazi i ovo:
Predsjednik: Koliko ima Dudaković, 5. korpus?

Ante Gotovina: Ima 15.000 (Ima?) Da, da, ima, ali ima on još 10, al ih nema s čime naoružati, i to je problem. Da ali 15.000 ima.

Predsjednik: Što se nas tiče i sada Granić ide na sastanak sa Velajatijem
Ispada da Iran salje....a Atif nema cime naoruzati vojsku.

Dalje stovani oficir kaze (u jednom malo drugacijem kontextu) slijedece:
Ante Gotovina: Ovoga trenutka ni jedno naše oružje ne djeluje bez navođenja, znači, neposredno se navodi.
Ova ga recenica moze skupo kostati ako ga Mesic ikad preda u Hag. Znaci ni jedna jedina granata nije pala nekontrolisano....pala je tamo uz znanje i po naredbi oficira zaduzenog za to. Briljantna situacija za jednog artiljerijskog oficira .....dochim ne bas sjajna situacija za jednog advokata koji bi ga eventualno pokusao braniti od onoga za sta ga terete.
seas of cheese

Post by seas of cheese »

ja svaki put kad idem u hrvatsku, tacnije dalmaciju, zapalim vatru... negdje u prirodi.

takodje gust mi je hrvatice emocionalno maltretirat kad se zaljube u mene, njihovom nesrecom bas me vole.

toga sam se dosad sjetio, pa dok ne skontam kako da zapalim zagrebacko porodiliste ili prospem cijanid u splitski vodovod, obiljezavacu sjecanje na oluju ovim metodama.

ako je neko zainteresovan da pali crnogoricnu sumu i borove pored magistrale ljeti, znam za tablete koje mozes da bacis iz auta kroz prozor i za par dana na suncu se aktiviraju u jedan lijepi pozar.
Prenj

Post by Prenj »

seas of cheese wrote: ja svaki put kad idem u hrvatsku, tacnije dalmaciju, zapalim vatru... negdje u prirodi.

takodje gust mi je hrvatice emocionalno maltretirat kad se zaljube u mene, njihovom nesrecom bas me vole.

toga sam se dosad sjetio, pa dok ne skontam kako da zapalim zagrebacko porodiliste ili prospem cijanid u splitski vodovod, obiljezavacu sjecanje na oluju ovim metodama.

ako je neko zainteresovan da pali crnogoricnu sumu i borove pored magistrale ljeti, znam za tablete koje mozes da bacis iz auta kroz prozor i za par dana na suncu se aktiviraju u jedan lijepi pozar.
Rodila mati naseg teroristu.

Sto nisi ratovao kada je vrijeme bilo umjesto sto ces sad da se svetis na zenama, djeci i sumama?

MODERATORI, kod ovoga vaspitna mjera nije urodila plodom, glasam za BAN!!!! :x :x :x
seas of cheese

Post by seas of cheese »

Cpncku wrote:

:D[/quote]

Evo jednog zdravog razmisljanja. Covjek je shvatio politiku na Balkanu, ali mislim da nema mnogo takvih?
U svakom slucaju, ispusili su obicni gradjani a obogatila se bosnjacka, srpska i hrvatska fukara skrivajuci se iza "patriotizama", "nacionalizama", i ostalih "izama"...
Tuzno, ali istinito.[/quote]

to je bez sumnje tacno, ali ne mijenja cinjenicu da hrvati danas mogu da likuju time sto su izvrsili genocid a nagradjeni su strane zapada.

nema primjera na balkanu da je jedna zemlja ili narod pocinio genocid a da su u tome pomagani i nagradjeni od zapada. nebi bilo toliko bolno da taj zapad nije toliko licemjeran pa druge nastoji da kazni i osudi upravo za ono sto je i sam pocinio pomagavsi ustasama.

po tome su drugi puno vise popusili od hrvata koji cak imaju obraza za sebe traziti konsitutivnost u be-ha, a tu ih ima manje nego sto je bilo srba u hrvatskoj.
margareta

Post by margareta »

Bas si bukvalan.Sir se topi od ljubavi a ti tako odmah bi da tuzakash :x

Pusti covjeka da se malo nervno rastereti
...........oluja ....vlada josh u sssrcu............njegovom i mome bome :roll: :)
seas of cheese

Post by seas of cheese »

Prenj wrote:
seas of cheese wrote: ja svaki put kad idem u hrvatsku, tacnije dalmaciju, zapalim vatru... negdje u prirodi.

Rodila mati naseg teroristu.

Sto nisi ratovao kada je vrijeme bilo umjesto sto ces sad da se svetis na zenama, djeci i sumama?

MODERATORI, kod ovoga vaspitna mjera nije urodila plodom, glasam za BAN!!!! :x :x :x
kada je vrijeme bilo velis, a? sta da ti kazem, jebiga, ko sto englezi vele; "tajming iz evriting". sto niste pravili oluju 1991, kad je bilo vrijeme, a? nego ste cekali da vas amerikanci naoruzaju i slobo da zeleno svjetlo kako bi mogli sprovesti genocid nad djecom i zenama bez mnogo rizika. :x

jebiga, sta da ti kazem, naucio sam i ja lekciju, pa zato predlazem rat protiv dalmatinskih borova po nasem tajmingu, a ne vasem, ustasofilu jedam mali.
:lol:
margareta

Post by margareta »

:roll: nije valjda poslije ....oooooolluuujeeee....neko josh da ga :oops:
banuje :roll: NIPOSTO da se sir u ovoj nestasici odstrani sa trpeze :-)
Stari

Post by Stari »

Seas...:
nego ste cekali da vas amerikanci naoruzaju
Pa naravski ....a ministar za naoruzavanje u Clintonovoj vladi ze zvao Ali Akbar Velajati ... haman se sve to skupa desavalo prije 11/9
Post Reply