Mislim da se ipak radi o čovjeku pod imenom Eric Gawu. Ta priča oko imena Eric Kabu je počela oko 10. augusta kada je neko pogrešno prenio ime i onda se zavrtilo svuda. Ako pogledaš zvanične informacije sa kraja augusta i početka septembra, radi se o igraču pod imeno Eric Gawu. Eh sad nisam neki insider da bih ti to rekao sa sigurnošću, ali mislim da je tako.
U svakom slučaju, nađoh link u Gani gdje neki naš lik pita za Gawua, pa evo čitaj:
http://discussions.ghanaweb.com/viewtop ... 89e7b33489
Po rečenom čovjek igra krilo (o, kako nam to samo treba), playmakera (o, kako nam ovo treba još više) i kao drugog šica/polušpica. O komentarima o kakvom se igraču radi sve na navedenom linku.
Po nekim drugim informacijama, zakasnili smo da ga prijavimo za UEFA CUP, a priča je kao i za PL. Navodno postoji neki problem oko papira. Navodno postoji tolerancija NSBiH kada su u pitanju nepotpuni papiri, te će po nekoj priči čovjek biti registrovan za PL.
Eh sad zašto je na probi ne znam. Nadam se da sam u pravu i da ćemo imati ovog igrača na raspolaganju već u utakmici sa Širokim.
Onaj Prudnjikov (Rus - golman) neće biti zadržan.
Za ovu dvojicu kamerunaca (Jozeph Etourdi i Ngongoh Mayuda) zaista se teško može naći išta. Vjerovatno neki anonimusi. Dolaze na probu, pa vidjećemo.