Transferi i prelazni rok (sve lige)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
scooby_dooby_doo

#626 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by scooby_dooby_doo »

505sCrtom wrote:javier saviola u olympiakos
jes propao ko kauc :run:
DonVito

#627 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by DonVito »

Pa haman da ima 32 godine.
Son1

#628 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Son1 »

DonVito wrote:Klepiti kanticu Skudeta i Lige Prvaka a kup ostaviti Laciju, Romi nije bitno.
Al' treba malo i ugasiti Play Station, da se ne pregrije.
MOSALJOZE

#629 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by MOSALJOZE »

DonVito wrote:Klepiti kanticu Skudeta i Lige Prvaka a kup ostaviti Laciju, Romi nije bitno.
Ti si neumoran.
scooby_dooby_doo

#630 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by scooby_dooby_doo »

Kevin Gameiro(PSG) :arrow: FC Sevilla 10M€
skenderija04

#631 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by skenderija04 »

Gonzalo Higuain's presentation for today at Napoli has been cancelled. No reason given at this moment
Mustang1

#632 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Mustang1 »

Da se Liverpool nije oglasio za Higuaina
nuki_cika

#633 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by nuki_cika »

Ajde arsene dovedi tog suareza :-D
Logovan

#634 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Logovan »

Gomis u Newcastleu?
respo

#635 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by respo »

KvaziExpert wrote:Jamie Oliver :arrow: Manchester City £6M :mrgreen:
to kuhara doveli :D
Eborg

#636 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Eborg »

Ma ugovor o hrani na stadionu, ilitiga cateringu. Samo pokazuje kakve se pare u fudbalu vrte.
Logovan

#637 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Logovan »

SLUŽBENO: Marek Hamšik produžio je saradnju sa italijanskim viceprvakom Napolijem do ljeta 2018. godine.

SLUŽBENO: Stefan Kieβling produžio je ugovor s Bayer Leverkusenom do 2017. godine.
respo

#638 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by respo »

nije vise man city football club nego man city food club
Mustang1

#639 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Mustang1 »

Koliko ja znam odavno je Goli Kuhar kod njih u restoranu :D
DonVito

#640 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by DonVito »

_terminaš_ wrote:SLUŽBENO: Marek Hamšik produžio je saradnju sa italijanskim viceprvakom Napolijem do ljeta 2018. godine.
:thumbup:

Marek Hamšik ali nadam se tj. volio bi da se povr pocetkom Sep. na dvije, tri sedmice :mrgreen:
skenderija04

#641 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by skenderija04 »

Gonzalo Higuain ni juce nije potpisao za Napoli :roll: . Opet odgodjeno
DonVito

#642 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by DonVito »

skenderija04 wrote:Gonzalo Higuain ni juce nije potpisao za Napoli :roll: . Opet odgodjeno
Image
PriNc_ba

#643 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by PriNc_ba »

ovaj totenhem se bas bahati s ovim baleom. kako mrzim ovaj smetljarluk. kako bih volio da ga niko ne kupi i da klapne levat u ovoj sezoni i da propadne ko zeton i da ga na kraju prodaju za ispod eto npr 60 miliona. to bi im opet bio veliki samar... ima ugovor do 2016te sto znaci da plafon jos sljedece ljeto mogu traziti toliko puno para za njega a onda sve nakon toga cijena pada strahovito :) mislim traziti 120 miliona je sramota tako da se fkt nadam da se nece naci debili koji ce ga platiti toliko pa ako je zadovoljan nek truhne u totenhemu :)
ultima_palabra

#644 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by ultima_palabra »

30 miliona i kapak. Nijedan igrač ne vrijedi preko 50 miliona eura, kad gledaš samo sportski... ovo ostalo preko je marketinška vrijednost, a Bale toga nema.
Ras Al Ghul

#645 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Ras Al Ghul »

PriNc_ba wrote:ovaj totenhem se bas bahati s ovim baleom. kako mrzim ovaj smetljarluk. kako bih volio da ga niko ne kupi i da klapne levat u ovoj sezoni i da propadne ko zeton i da ga na kraju prodaju za ispod eto npr 60 miliona. to bi im opet bio veliki samar... ima ugovor do 2016te sto znaci da plafon jos sljedece ljeto mogu traziti toliko puno para za njega a onda sve nakon toga cijena pada strahovito :) mislim traziti 120 miliona je sramota tako da se fkt nadam da se nece naci debili koji ce ga platiti toliko pa ako je zadovoljan nek truhne u totenhemu :)
A šta trebaju da ga puste za 60 miliona, brate oni su ga stvorili doveli ga iz Welsa kao dijete i od njega napravili igračinu i sad trebaju da mu izlaze u susret da ga puštaju, ja da sam predsjednik stavio bih klauzulu od 200 miliona pa bujrum šeici, oligarsi i drugi platite i vaš je.Ubi ovaj moderni fudbal sa parama igrači dušu gube radi para, a klubovi kao Tottenhem će uvijek biti plafon 4-5 u Engleskoj ligi radi novca koje drugi posjeduju, e kad je tako drago mi je da traže 120 miliona od ovih milijardera.
PriNc_ba

#646 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by PriNc_ba »

ja koliko znam on je dijete nekog drugog kluba tako da ga nisu oni stvorili ;) ? igrac se razvija sam jos pogotovo sto nije igrao s nekim velemajstorima pa da su mu nesto previse pomagali da se razvije vec je iskljucivo sve sam postigao. to je moje vidjenje.
81 milion ponudio real i oni traze 120 :-) znaci ne vrijedi lik vise od 60 ni centa ;) a i to je previse ali s obzirom kakve parmake neki klubovi placaju po 40-50-60 miliona on realno u tom odnosu onda i vrijedi 60. pogotovo sto ide u klub gdje ne bi bio prva,druga a vjerovatno ni treca violina ekipe nego tek mozda cetvrta ;) u cityu bi bio udarna igla uz kuna ili dzeku pa onda u tom slucaju i mogu ovi smetljari traziti toliko... u celziju bi bio vjerovatno glavni igrac i u tom isto slucaju se mogu traziti ovolike pare jos pogotovo jer se radi o konkurenciji. svi ostali velikani ako ga kupuju on bi bio mozda tek treci ili cetvrti najvazniji igrac ekipe. prizeljkujem da ga ne prodaju i nek' ostane legenda totenhema ako treba :) a u totenhemu nek' se udaraju onda u guzicu radi pohlepe. igraci koji danas vrijede preko 50 miliona su oni koji zabijaju golove u 70% tekmi koje igraju. bar ja to tako gledam onako realno. a to sto ima bolida pa ce platiti koliko god samo da dovedu nekoga to je vec druga stvar.celzi i city da ga dovedu npr za 150 miliona mislim da bi za jednu sezonu vratili makar 100 miliona od marketinga na baleu :)

ali eto nadam se da ce ostati zauvijek u totenhemu i da ce se za 3 godine svi u udarati u dupe sto ga nisu ranije tusnuli za vece pare :)
DonVito

#647 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by DonVito »

Ras Al Ghul wrote:
PriNc_ba wrote:ovaj totenhem se bas bahati s ovim baleom. kako mrzim ovaj smetljarluk. kako bih volio da ga niko ne kupi i da klapne levat u ovoj sezoni i da propadne ko zeton i da ga na kraju prodaju za ispod eto npr 60 miliona. to bi im opet bio veliki samar... ima ugovor do 2016te sto znaci da plafon jos sljedece ljeto mogu traziti toliko puno para za njega a onda sve nakon toga cijena pada strahovito :) mislim traziti 120 miliona je sramota tako da se fkt nadam da se nece naci debili koji ce ga platiti toliko pa ako je zadovoljan nek truhne u totenhemu :)
A šta trebaju da ga puste za 60 miliona, brate oni su ga stvorili doveli ga iz Welsa kao dijete i od njega napravili igračinu i sad trebaju da mu izlaze u susret da ga puštaju, ja da sam predsjednik stavio bih klauzulu od 200 miliona pa bujrum šeici, oligarsi i drugi platite i vaš je.Ubi ovaj moderni fudbal sa parama igrači dušu gube radi para, a klubovi kao Tottenhem će uvijek biti plafon 4-5 u Engleskoj ligi radi novca koje drugi posjeduju, e kad je tako drago mi je da traže 120 miliona od ovih milijardera.
G.Bale je prvo igrao za Southampton.
Uglavnom nije dosao za siću tj. u Totenham je dosao za 10tak mill funti.
Ras Al Ghul

#648 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Ras Al Ghul »

PriNc_ba wrote:ja koliko znam on je dijete nekog drugog kluba tako da ga nisu oni stvorili ;) ? igrac se razvija sam jos pogotovo sto nije igrao s nekim velemajstorima pa da su mu nesto previse pomagali da se razvije vec je iskljucivo sve sam postigao. to je moje vidjenje.
81 milion ponudio real i oni traze 120 :-) znaci ne vrijedi lik vise od 60 ni centa ;) a i to je previse ali s obzirom kakve parmake neki klubovi placaju po 40-50-60 miliona on realno u tom odnosu onda i vrijedi 60. pogotovo sto ide u klub gdje ne bi bio prva,druga a vjerovatno ni treca violina ekipe nego tek mozda cetvrta ;) u cityu bi bio udarna igla uz kuna ili dzeku pa onda u tom slucaju i mogu ovi smetljari traziti toliko... u celziju bi bio vjerovatno glavni igrac i u tom isto slucaju se mogu traziti ovolike pare jos pogotovo jer se radi o konkurenciji. svi ostali velikani ako ga kupuju on bi bio mozda tek treci ili cetvrti najvazniji igrac ekipe. prizeljkujem da ga ne prodaju i nek' ostane legenda totenhema ako treba :) a u totenhemu nek' se udaraju onda u guzicu radi pohlepe. igraci koji danas vrijede preko 50 miliona su oni koji zabijaju golove u 70% tekmi koje igraju. bar ja to tako gledam onako realno. a to sto ima bolida pa ce platiti koliko god samo da dovedu nekoga to je vec druga stvar.celzi i city da ga dovedu npr za 150 miliona mislim da bi za jednu sezonu vratili makar 100 miliona od marketinga na baleu :)

ali eto nadam se da ce ostati zauvijek u totenhemu i da ce se za 3 godine svi u udarati u dupe sto ga nisu ranije tusnuli za vece pare :)
Gdje lik u ovom modernom fudbalu ne vrijedi više od 60 miliona, pa samo Ronaldo bolje krilo od njega na svijetu i niko više!Ja ti kažem Tottenham je u pravu što traži 120, pa kad je Real dao za onoga iz Sociedada 40 miliona mogu i za njega 120 miliona, ionako bi vratili pare u roku od 10 dana koliko bi dresova prodali u Kini i ostatku Azije, isto kao i za Ronalda ;-)
Herr Flick

#649 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by Herr Flick »

ultima_palabra wrote:30 miliona i kapak. Nijedan igrač ne vrijedi preko 50 miliona eura, kad gledaš samo sportski... ovo ostalo preko je marketinška vrijednost, a Bale toga nema.
Ako Cavani vrijedi 60 miliona onda Bale vrijedi duplo vise..A slozio bih se s ovim da nijedan igrac ne vrijedi ja bi reko preko 40 miliona :D Da nema PSG-a tesko bi iko za Cavanija dao i 30 miliona :mrgreen: :mrgreen:
5 0 5

#650 Re: Transferi i prelazni rok (sve lige)

Post by 5 0 5 »

Ras Al Ghul wrote:
Gdje lik u ovom modernom fudbalu ne vrijedi više od 60 miliona, pa samo Ronaldo bolje krilo od njega na svijetu i niko više!Ja ti kažem Tottenham je u pravu što traži 120, pa kad je Real dao za onoga iz Sociedada 40 miliona mogu i za njega 120 miliona, ionako bi vratili pare u roku od 10 dana koliko bi dresova prodali u Kini i ostatku Azije, isto kao i za Ronalda ;-)
koliko dresova mora klub prodati da bi zaradio tolike pare? slucajno znam da barcelona zaradi u prosijeku €12 po prodanom dresu. ovo su stare cifre, ali daju dobru sliku o tome koliko klubovi zarade na toj prodaji

Image

znaci: real madrid. 1.5m dresova x €12 = €18m. ronaldova plata je €12m. novinari pisu da se ronaldo otplatio od prodaje dresova, ali jasan dokaz o tome jos uvijek nisam nasao. ako neko ima zvanicne podatke, volio bih vidjeti.
Post Reply