Prijateljica se nafurala da da silnu lovu za neke kurseve transakcijske analize. Navodno ce, kad ih zavrsi, steci priznatu i poznatu diplomu psihoterapeuta. Kurseve organizira udruzenje Bihota u Zenici.
Znate li ista o tom udruzenju?
Meni zvuci kao ubleha i odgovaram je od TRANSAKCIJA, ali nemam nikakve dokaze.
Transakcijska analiza
-
Svemirski_Jebach
meni ne zvuči kao ubleha...meni to jeste ubleha.
cuj transakcijska analiza? WTF??
I cuj priznati strucnjak na osnovu jednog kursa????
-
Nabildana_Baba
Tejk it izi, Svemirski.Svemirski_Jebach wrote:meni ne zvuči kao ubleha...meni to jeste ubleha.
Ja sam joj to isto vec rekla, ali ljudi koji su to zavrsili navodno rade u struci, uglavnom u Austriji?! Mozda da je ti nazoves?
Btw, transakcijska analiza je psihoterapijski pravac zacet 1958. godine.
-
rumenko
jes,jes .......ovaj kurs bihota je veoma poznat...priznat je i na univerzitetu u medjedji....a uskoro ce otvori istureno odjeljenje u matuzicima....posto smo svi komplet u transakciji ovih nam je strucnjaka potrebno sto vise....da bi nas analizirali....i to iz austrije....
-
Svemirski_Jebach
fakat...cuj medjunarodno priznata...cim cujem ovaj termin, odmah mi se kosa na glavi digne. becka skola, dislocirana nastava matuzicirumenko wrote:jes,jes .......ovaj kurs bihota je veoma poznat...priznat je i na univerzitetu u medjedji....a uskoro ce otvori istureno odjeljenje u matuzicima....posto smo svi komplet u transakciji ovih nam je strucnjaka potrebno sto vise....da bi nas analizirali....i to iz austrije....
u pravu si, ubleha je to... a pogotovo da bi dao nekom ko je zavrsio kurs da me nesto kao analizira ... ma daj bjaaazi