Transakcije novca iz inostranstva, na koji način preko koje banke?
-
leJa
#1 Transakcije novca iz inostranstva, na koji način preko koje banke?
Treba mi pomoc preko koje banke je najbolje raditi transakcije, koje uzimaju najmanje novca i tako to...opletite.
- braca
#2 Re: Transakcije novca iz inostranstva, na koji način preko koje banke?
"Moja" banka je bivsa Volksbank, sada Sberbank. Meni odgovara u poslovnom segmentu, no u ovome segmentu privatnog slanja novaca deru bez milosti i kada sam ja trebao neki novac privatno poslati, gledajuci tarife Sberbanke gdje su mi trazili 70 KM za neko slanje vani, odlucio sam se da potrazim drugu banku i otisao sam u UniCredit banku kod Doma armije i naplatili su mi cca 14 KM za isti iznos slanja u inozemstvo, iako nisam "član" te banke.
-
muzicar_iz_parka
#3 Re: Transakcije novca iz inostranstva, na koji način preko koje banke?
Inostranstvo je širok pojam kao i transfer novca iz istoga.
Reci iz koje države se šalje i koji iznos/koliko često, pa ti se onda može reći šta dođe najpovoljnije.
Npr:
Iz pojedinih zapadnoevropskih država može se povoljno slati sa WesternUnion ako se koristi njihov site westernunion.com i online banking, 5 € po slanju do 2-3000 €. Kad se šalje iz "agencija" odnosno banaka ta provizija bude dosta veća. Povoljnost WesternUniona je u mogućnosti dizanja u bilo kojoj banci kod nas.
Reci iz koje države se šalje i koji iznos/koliko često, pa ti se onda može reći šta dođe najpovoljnije.
Npr:
Iz pojedinih zapadnoevropskih država može se povoljno slati sa WesternUnion ako se koristi njihov site westernunion.com i online banking, 5 € po slanju do 2-3000 €. Kad se šalje iz "agencija" odnosno banaka ta provizija bude dosta veća. Povoljnost WesternUniona je u mogućnosti dizanja u bilo kojoj banci kod nas.