znam sreco zato sam i dodala da nikad tobe necemo docmima wrote:semmy wrote:potpisujem...ma mi smo bosanci, nikad mi necemo doc tobemima wrote:Cccccccc......kako ste samo nezahvalni.....
Semmy ljubavi...ja sam se salila sa ovim komentarom. Jebiga...gdje god sta ne valja ...uvale nama.
Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
- semmy
#51 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
- Meshtar
#52 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
Plaćao bih istu nepristojno skupu kartu za jednu i za 10 stanica, i u najnovijem i u prastarom tramvaju.
- sekiracija
#53 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
Zivim u Amsterdamu i do juce sam se koristio tim tramvajima koji sada dolaze u Sarajevo.Gradska uprava amsterdama je podigla cijene parkinga za 200% i kupili su nove tramvaje,a ove koje daju Sarajevu mogu isjeci u staro gvozdje ili nekome pokloniti.
Mislim da su ipak ucinili human gest .
-
*mima*
#54 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
semmy wrote:
znam sreco zato sam i dodala da nikad tobe necemo doc
Nas niko nista i ne pita.
-
mojsije
#55 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
novi tramvaj u zagrebu
- kirby
#56 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
http://www.youtube.com/watch?v=PWcli6Vo6f8
evo spota gdje se vide ti tramvaji. usput nisu radi cijena parkinga kupili nove, nego uvodjenjem konduktera u svakom tramvaju i na ulazu u metro.
evo spota gdje se vide ti tramvaji. usput nisu radi cijena parkinga kupili nove, nego uvodjenjem konduktera u svakom tramvaju i na ulazu u metro.
- neprilagodjena
#57 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
Meni ne izgledaju lose.
Beter iets dan niets.
Beter iets dan niets.
Last edited by neprilagodjena on 18/06/2008 23:21, edited 1 time in total.
-
Leonid Breznjev
#58 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
jos kad ih uparimo sa onim sto cemo dobiti iz basela.. ih, ma nema nam kraja.. 
- veljaca
#59 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
I dodamo od ovih nasih - one bolje- ma bicemo NAJBOLJI .....Arslan wrote:jos kad ih uparimo sa onim sto cemo dobiti iz basela.. ih, ma nema nam kraja..
- BSn
#60 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
Arslan wrote:jos kad ih uparimo sa onim sto cemo dobiti iz basela.. ih, ma nema nam kraja..
Pa i red je da nam cijela Jevropa dadne primjerke svojih tramvaja. Pa da se nasim ulicama krecu muzejski/tramvajski eksponati. Jer, takav je red, ipak smo mi imali prvi tramvaj u Jevropi.
-
Forsaken
#61 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
Cilj nabavke ovih tramvaja je jednostavno zelja za ocuvanjem "feelinga" Sarajeva kao grada. Fino brate udjete u tramvaj, sve se raspada, klepece i zuji, a vi veseli i radosni trazite hepek za ponistavanje karte, gurate se i uzivate u blagoj vrucini od +35 stepeni uz raznorazne mirise koji se sire iz radne mase. Naravno, neizostavan dio repertoara su i ugladjeni i ljubazni revizori koji ce vas na ljubaznom lokalnom akcentu zamoliti da ponistite/kupite kartu ako to niste vec ucinili.
Zar ovo nije zabavnije od bezveznog supermodernog tramvaja, u koji udjes, ponistis, sjednes, dodjes bez truckanja i izadjes!? Naravno da je interesantnije.
E znaci sa ciljem odrzavanja ovog nivoa "interesantnosti" mi cemo ove tramvaje da objerucke prihvatimo, i po mogucnosti sto manje remotiramo kako bismo imali potpuni feeling.
NAravno, imamo mi jos aduta rupe na ulicama, guzve i sl. al nije sad to tema.
Jedno veliko i odlucno DA sa moje strane za "nove" tramvaje! Bas nam je dosadno...

Zar ovo nije zabavnije od bezveznog supermodernog tramvaja, u koji udjes, ponistis, sjednes, dodjes bez truckanja i izadjes!? Naravno da je interesantnije.
E znaci sa ciljem odrzavanja ovog nivoa "interesantnosti" mi cemo ove tramvaje da objerucke prihvatimo, i po mogucnosti sto manje remotiramo kako bismo imali potpuni feeling.
NAravno, imamo mi jos aduta rupe na ulicama, guzve i sl. al nije sad to tema.
Jedno veliko i odlucno DA sa moje strane za "nove" tramvaje! Bas nam je dosadno...
- zimzelen
#62 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
Ako tu zivis ne znaci i da si dobro obavijesten. Isti su tramvaji, njih desetak, prodati (pazi, prodati!!) u Poznanj (POljska) prije par godina sto znaci da sigurno nisu za staro zeljezo. Ako ambasador Sabeta tvrdi da je drasticna razlika izmedju onih koje imamo i koji nam se daju iz Holandije valjda njemu kao Sarajliji mozemo vjerovati! Vjerujem da ce GRAS samo profitirati a ti ljudi ne kriju odusevljenje s poklonom iz Amsterdama. Pustite pricu o novim tramvajima. To je za neka buduca vremena, ko zna kada.sekiracija wrote:Zivim u Amsterdamu i do juce sam se koristio tim tramvajima koji sada dolaze u Sarajevo.Gradska uprava amsterdama je podigla cijene parkinga za 200% i kupili su nove tramvaje,a ove koje daju Sarajevu mogu isjeci u staro gvozdje ili nekome pokloniti.
p.s. Tramvaji se mogu pogledati i na spotu Dine Merlina (Smijehom, tako ide nekako pjesma) koji je sniman u Amsterdamu.
- Fiore
#63 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
Jos ako se negdje nadje rizle u tom tramvaju..zimzelen wrote:Ako tu zivis ne znaci i da si dobro obavijesten. Isti su tramvaji, njih desetak, prodati (pazi, prodati!!) u Poznanj (POljska) prije par godina sto znaci da sigurno nisu za staro zeljezo. Ako ambasador Sabeta tvrdi da je drasticna razlika izmedju onih koje imamo i koji nam se daju iz Holandije valjda njemu kao Sarajliji mozemo vjerovati! Vjerujem da ce GRAS samo profitirati a ti ljudi ne kriju odusevljenje s poklonom iz Amsterdama. Pustite pricu o novim tramvajima. To je za neka buduca vremena, ko zna kada.sekiracija wrote:Zivim u Amsterdamu i do juce sam se koristio tim tramvajima koji sada dolaze u Sarajevo.Gradska uprava amsterdama je podigla cijene parkinga za 200% i kupili su nove tramvaje,a ove koje daju Sarajevu mogu isjeci u staro gvozdje ili nekome pokloniti.
p.s. Tramvaji se mogu pogledati i na spotu Dine Merlina (Smijehom, tako ide nekako pjesma) koji je sniman u Amsterdamu.
-
mojgrad
#64 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
Ma joj diskusija oko tramvaja je suvisna. Sjetite se samo sta je uradjeno od novih tramvajskih stanica, isto tako donacija Holandije, i dan danas se unistavaju stakla, nigdje nema rasporeda voznje (vec kad naljegne rece mi jednom jedna teta na informacijama
) itd.
Prema tome da su nam poslali i najnovije oni bi u kratom roku bili unisteni
Prema tome da su nam poslali i najnovije oni bi u kratom roku bili unisteni
- fantom slobode
#65 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
Ja sam za to da nam podignu cijenu parkinga 200% i da nabave nove tramvaje. Mogu i uvesti mozda dodatak na kaznu za prekoracenje brzine (5KM gore dole, to je bas onako nista) , pa i tu lovu dati za nabavku novih tramvaja. Ti novi tramvaji ce me uciniti sretnim, vise cu voljeti svoj grad i ljude. Poskupio bih i karte za tramvaj, pa i tu lovu ulozio za nove tramvaje. Ko nema, neka hoda pjeske ili neka se vozi autom.
-
mojgrad
#66 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
A sta cemo onda za sve one koji nemaju a i jos su uz to manje pokretni? A takvih je na zalost mnogo u ovom gradufantom slobode wrote:Ja sam za to da nam podignu cijenu parkinga 200% i da nabave nove tramvaje. Mogu i uvesti mozda dodatak na kaznu za prekoracenje brzine (5KM gore dole, to je bas onako nista) , pa i tu lovu dati za nabavku novih tramvaja. Ti novi tramvaji ce me uciniti sretnim, vise cu voljeti svoj grad i ljude. Poskupio bih i karte za tramvaj, pa i tu lovu ulozio za nove tramvaje. Ko nema, neka hoda pjeske ili neka se vozi autom.
- fantom slobode
#67 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
Pa napisah, neka ide pjeske ili neka se vozi autom. Sve za nove tramvaje.Necemo polovne!!!!! Evo ja sada ovo pisem i kontam, bas nemam (jer sam jos uvijek pokretan) , nisam se vozio tramvajem ima i desetljece ( da ne kazem deceniju).mojgrad wrote:A sta cemo onda za sve one koji nemaju a i jos su uz to manje pokretni? A takvih je na zalost mnogo u ovom gradufantom slobode wrote:Ja sam za to da nam podignu cijenu parkinga 200% i da nabave nove tramvaje. Mogu i uvesti mozda dodatak na kaznu za prekoracenje brzine (5KM gore dole, to je bas onako nista) , pa i tu lovu dati za nabavku novih tramvaja. Ti novi tramvaji ce me uciniti sretnim, vise cu voljeti svoj grad i ljude. Poskupio bih i karte za tramvaj, pa i tu lovu ulozio za nove tramvaje. Ko nema, neka hoda pjeske ili neka se vozi autom.
Treba to rijesiti kao sto napisah, da se ispune zelje online naroda. A za one koji vole stare tramvaje, njihovo vrijeme ce doci, ostarice i ovi novi...Tako da ce svi biti zadovoljni...
-
mojgrad
#68 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
fantom slobode wrote:Pa napisah, neka ide pjeske ili neka se vozi autom. Sve za nove tramvaje.Necemo polovne!!!!! Evo ja sada ovo pisem i kontam, bas nemam (jer sam jos uvijek pokretan) , nisam se vozio tramvajem ima i desetljece ( da ne kazem deceniju).mojgrad wrote:A sta cemo onda za sve one koji nemaju a i jos su uz to manje pokretni? A takvih je na zalost mnogo u ovom gradufantom slobode wrote:Ja sam za to da nam podignu cijenu parkinga 200% i da nabave nove tramvaje. Mogu i uvesti mozda dodatak na kaznu za prekoracenje brzine (5KM gore dole, to je bas onako nista) , pa i tu lovu dati za nabavku novih tramvaja. Ti novi tramvaji ce me uciniti sretnim, vise cu voljeti svoj grad i ljude. Poskupio bih i karte za tramvaj, pa i tu lovu ulozio za nove tramvaje. Ko nema, neka hoda pjeske ili neka se vozi autom.
Treba to rijesiti kao sto napisah, da se ispune zelje online naroda. A za one koji vole stare tramvaje, njihovo vrijeme ce doci, ostarice i ovi novi...Tako da ce svi biti zadovoljni...
eh fantom znas li ti koliko nana i deda penzionera ima koji jedva od one penzijice prezivljavaju jos im treba poskupit karte. A oni ne mogu pjeske, vecina njih nisu zdravi za to (da ne govorimo o invalidima rata koji su ostali bez nogu).
Naravno da treba da se rijesi i za tu grupu ljudi ali niko Bogme niko ne misli na njih, oni zadnja rupa na sviralu uvijek.
- fantom slobode
#69 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
E zato ja ne bih poskupio mjesecne, samo one pojedinacne za jednu voznju. Znao sam ja da ce me kritikovati.Ko, ono, tebi su nana i dedo davno umrli, zato bi ti karte poskupljivao.
-
mojgrad
#70 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
nemam ja nista protiv poskupljenja ali onda neka povecaju plate/penzije 
- veljaca
#71 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
E tu dolazimo do OZBILJNOG problema: Sta ako neko hoce da otvori prozor a ovaj drugi nece ? Ima li tu neko pravilo ili vazi pravilo JACEG. ( To je onda anarhija ).sheilak wrote:Hoce li biti ventilacije u tim tramvajima? Mislim, hoce li se barem moci otvoriti prozori, svi? Hoce li se uopste moci disati?Ako ce se moci disati, onda je to vec nesto.
- shizim
#72 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
ma samo nek je djabaluka...
- Pietje_Bel
#73 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
T' is gratis hej, t' is graaaatisneprilagodjena wrote:Meni ne izgledaju lose.
Beter iets dan niets.
- neprilagodjena
#74 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
Zolang het gratis isPietje_Bel wrote:T' is gratis hej, t' is graaaatisneprilagodjena wrote:Meni ne izgledaju lose.
Beter iets dan niets.![]()
-
elSaik
#75 Re: Tramvaji iz Amsterdama u Sarajevu!
Ima li slika tih tramvaja?