Tramvaj info

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tonble

#1 Tramvaj info

Post by Tonble »

Interesuje me nisam iz Sarajeva, pa sam muhajem napravio racun da upitam, trebam se naci sa drugom u nekom kaficu ambasador na c vili, a ja bi usao u tramvaj kon centralne banke, interesuje me gdje da kupim kartu i za koji broj tramvaja...

Hvala unaprijed, laik sam u ovome, ako vama treba nesto iz Mostara neka info, obratite se :P
rookfash

#2 Re: Tramvaj info

Post by rookfash »

Kartu mozes kupiti na trafikama uz tramvajsku stanicu (i tu ti je 1,60 KM). Nema ovih trafika na svim tramvajskim stanicama. Kartu isto tako mozes kupiti i kod vozaca u tamvaju, ali ti je 20 feninga skuplja. Ne postoje karte za pojedine linije, sve su univerzalne. Ako vec igras po pravilima, kartu obaveznu u tramvaju treba ubaciti u poništač inace ce te reve prilikom kontrole zajebavati. Ako ces se vise vozati, onda na trafikama ima kupiti i karte za vise voznji (koje na kraju ispadnu jeftinije po voznji). Neka me neko ispravi ako grijesim, ne pamtim kad sam tramvajsku kartu kupio :D
sarayewo

#3 Re: Tramvaj info

Post by sarayewo »

Kartu kupis na trafici ili kod vozaca, nemoj je zaboraviti ponistiti da te ne peglaju... Uzmes broj 3 ili 5, eventualno mozes i 2 (2-ca vozi do C. Vile, al ne znam gdje je ta kafana).
Tonble

#4 Re: Tramvaj info

Post by Tonble »

Kafana je Dzemaja Bijedica 117 mens cini :) i ja sam skontao kao 3 bi najbolja bila po ovome sto sam gledao po netu, vidim ima trafika kod C Banke pa da odma kupim i za povratka :P

PS: igram po pravilima dok se ne ustelim :D
karanana

#5 Re: Tramvaj info

Post by karanana »

uzmes tramvaj broj 3. izadjes na stanici otoka. predjes cestu u suprotnom pravcu od rijeke miljacke i ides do iduceg semafora. hodajuci sa lijeve strane ces proci pored trznog centra dallas i supermarketa bingo. kada prodjes taj trzni centar dolazis na iduci semafor gdje prelazis desno. kada predjes ulicu odmah nailazis na zgradu u cijem prizemlju je ambsador. u njoj ces prvo naici na kladionicu pa na lutriju bih pa na neki grill resotan pa onda na kraju zgrade je amabasador.
Tonble

#6 Re: Tramvaj info

Post by Tonble »

karanana wrote:uzmes tramvaj broj 3. izadjes na stanici otoka. predjes cestu u suprotnom pravcu od rijeke miljacke i ides do iduceg semafora. hodajuci sa lijeve strane ces proci pored trznog centra dallas i supermarketa bingo. kada prodjes taj trzni centar dolazis na iduci semafor gdje prelazis desno. kada predjes ulicu odmah nailazis na zgradu u cijem prizemlju je ambsador. u njoj ces prvo naici na kladionicu pa na lutriju bih pa na neki grill resotan pa onda na kraju zgrade je amabasador.
Fala ti brate i gdje cujes i gdje ne cujes :P
respo

#7 Re: Tramvaj info

Post by respo »

ili na dvicu sjednes i kad dodje do zadnje stanice idi prema vjetrenjaci i desno od nje ides pravom tim trotoarom i samo pravo
malo duze ces ici nego sa otoke al zato picis samo pravo jer mi je vjetrenjaca kao orijentir istaknutija nego bilo sta na otoci
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: Tramvaj info

Post by Truba »

priznaj da ideš nekoj koki
kakav prijatelj ba
Tonble

#9 Re: Tramvaj info

Post by Tonble »

Black swan wrote:priznaj da ideš nekoj koki
kakav prijatelj ba
;-)
Jokericious

#10 Re: Tramvaj info

Post by Jokericious »

Nemoj kupovati kartu!
bull21

#11 Re: Tramvaj info

Post by bull21 »

Jokericious wrote:Nemoj kupovati kartu!
Nemoj bit papak! Kupi kartu i poništi kao svaki NORMALAN GRAĐANIN.
gnjev

#12 Re: Tramvaj info

Post by gnjev »

Ne kupuj kartu finansiraš mafiju

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Post Reply