tramvaj do radiceve umjesto oko carsije
- amrica
#1 tramvaj do radiceve umjesto oko carsije
sta mislite o nebulozi da tramvaj vozi do radiceve, a dalje samo za turiste i ostale koji mogu platiti turisticku cijenu razgledanja grada?
- van Basten
u ptvom pitanju skriven je i moj odgovor... nebuloza... šta li sve neće pasti na pamet Semihi i kompaniji u misiji uništenja grada... 
-
FaceOff
Ja sam nekad davno načuo da će se raditi "nova" tramvajska linija kroz Radićevu, a da će linija do čaršije i dalje ostati, samo će neki broj (možda "8") voziti Ilidža-Radićeva i razne varijacije na temu (Nedžarići-Radićeva,Čvila-Radićeva,Željeznička-Radićeva...)
U svakom slučaju ako se ukida linija do čaršije, to je najveća nebuloza koju sam ikad čuo.
U svakom slučaju ako se ukida linija do čaršije, to je najveća nebuloza koju sam ikad čuo.
- Simply_Red
ja sam da se ukine sav automobilski saobracaj od predsjednistva do carsije... i da se ostave tramvajske sine za tramvaje koji bi vozili besplatno..a gdje je bila cesta, ondje bi napravio jedno lijepo setaliste puno cvijeca... jer ona ferhadija je uzas jedan, a predstavlja najprometniju ulicu u gradu.. setas gradom a tamo neki sa golf dvicom od cca. 800 KM nesto gasa i glumi.. za ljude koji zive iznad carsije.. ima brate milion cesta i vjerujem da se svako vraca kuci tim cestama... a ona ferhadija je showoff ulica za auta i nista vise...
- Simply_Red
sad kazem da sam za potpunu obustavu saobracaja... ali moram priznati da je krajnje primitivno kad neko misli da je laf uz najnovije hitove seke aleksic koje treste iz automobila koje se gotov raspalo, uz zalickanu kosu i suncane naocale u svako doba dana i svakoj vremenskoj prilici.. taj golf se ne moze tolerisati, kao ni ferrari uz iste karakteristike...d2 wrote:golf 2 od 800 km u ferhadiji se ne moze tolerisati ali golf 5 od 30.000 se moze tolerisati ?
-
sibelius
za potpuni prekid tramvajske linije do carsije osim turistickog - prvog na struju naravno za sve gradjane...
ne znam bas za kola...mozda obilaznica preko bistrika...ulicama od grbavice do trga austrije i po bistriku, mozda vratniku do kovaca...
nikako za tramvaj radicevom...dosta je sto su nakotili one pederske kafice u njoj i naruslili atmosferu najljepse ulice u gradu...
p.s. nadam se da ce se barem unuci tih vozaca lafaca
opametit' mada vjerujem da je takva situacija u gradu rezulatat nekih ozbiljnijih desavanja u proslosti sto se vremenom da ispraviti...
ne znam bas za kola...mozda obilaznica preko bistrika...ulicama od grbavice do trga austrije i po bistriku, mozda vratniku do kovaca...
nikako za tramvaj radicevom...dosta je sto su nakotili one pederske kafice u njoj i naruslili atmosferu najljepse ulice u gradu...
p.s. nadam se da ce se barem unuci tih vozaca lafaca
-
photo
radicevu treba zatvoriti za sav saobracaj. ne dozvoliti ni tramvaju da ide tom ulicom. i napraviti je pjesackom zonom sa galerijama, kaficima koji bi bili vise umjetnicki orjentisani, tipa zlatne ribice, nostalgije i slicno nego tipa central ili kiborga. pa da se tu ljeti organizuju razni umjetnicki performansi, izlozbe na otvorenom, mozda napraviti neku fontanicu u nivou ceste pa kad je prevruce da se djeca igraju po vodi..... ima dosta ideja za onako kratku i lijepu ulicu, samo treba volje da se realizuje. u svakom slucaju, mislim da ni tramvaj ne bi trebao ici kroz radicevu. vise mislim da bi se trebala okretaljka kod skenderije skroz ukinuti i te tramvaje, koje bi isli tom trasom, prebaciti da idu ilidza vijecnica kako bi se rasteretili oni koji vec idu.
-
luciferino
I ja mislim da će teško ići. A što ne naprave kao u Zagrebu? Imate ogromnu pješačku zonu u centru i jedino što sam ja upratila da ide od prevoznih sredstava jesu tramvaji (bicikla ne ubrajam).
- atko
Tramvaj kroz radicevu, tehnicki jedno zaokretanje vise, moze dobro doci u slucaju nekih vecih manifestacija ili zastoja u starom dijelu grada.
Medjutim, u ovom momentu bacati pare na takve stvari, planirati samo turisticki tramvaj dalje za turiste nidje veze... jel iko misli da ti isti turisti gmile po 2 sata preko Rajlovca, Kobilje glave ili Blazuja dok udju u SA... ma neka se samo naprdjuje
Medjutim, u ovom momentu bacati pare na takve stvari, planirati samo turisticki tramvaj dalje za turiste nidje veze... jel iko misli da ti isti turisti gmile po 2 sata preko Rajlovca, Kobilje glave ili Blazuja dok udju u SA... ma neka se samo naprdjuje
- x0z0y0
a na koji nacin misle povezati grad javnim prevozom do radiceve?
udaljenost od vijecnice recimo do radiceve nije tako mala..posebno za starije ljude?
nije valjda da ce se morat pjesacit do prve tramvajske stanice??
i kako misle..ukida se tramvaj za gradjane??
jesu oni normalni?!
ako ce napravit podzemnu ok...ali i ovako nam je javni gradski prevoz u *** i jos hajmo sad ukinut i to..
i jedno pitanje..po cemu je to sad radiceva "jako lijepa ulica"?
udaljenost od vijecnice recimo do radiceve nije tako mala..posebno za starije ljude?
nije valjda da ce se morat pjesacit do prve tramvajske stanice??
i kako misle..ukida se tramvaj za gradjane??
jesu oni normalni?!
ako ce napravit podzemnu ok...ali i ovako nam je javni gradski prevoz u *** i jos hajmo sad ukinut i to..
i jedno pitanje..po cemu je to sad radiceva "jako lijepa ulica"?
- fantom slobode
Ako nije prijedlog i od ranije, a sada sto neki odmah Semihi pripisase, to je prava sega.neki wrote:Ma nece ukidati liniju do vijecnice. Samo ce se sedmica okretati u Radicevoj umjesto u Hamze Hume. To se planira vec najmanje 30 godina jer su raskrsnice kod higijenskog i na skenderiji ionako preopterecene
-
The 51st State
Gluplju stvar odavno ne cuh, kao misle to izvesti po po ulice probiti prugu i kako je nastiklati do parkuse? Inace, debili umjesto da probaju smanjiti guzvu u automobilskom saobracaju, oni pospjesuju istu u javnom.
-
Umjetnik a
joj gluposti, pa šta je ovo
-
xon_sa
Ja sam za to da se uzom gradskom jezgrom (od skenderije do vijecnice) zabrani automobilski saobracaj, osim hitne pomoci, policije i vatrogasaca, i jos bi dozvolio tramvaj i bus (ne bi bas ukidao placanje karte, ali bi joj malo snizio cijenu, jer je svakako previsoka).
- Topla voda
i na tramvajskoj u radicevoj od 15:30 do 16:30 petnaest hiljada ljudi ceka "osmicu"
-
Umjetnik a
ma glupostiTopla voda wrote:![]()
i na tramvajskoj u radicevoj od 15:30 do 16:30 petnaest hiljada ljudi ceka "osmicu"
čuj tramvaj do radićeve
sve je to topla voda