Trajna ondulacija

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ciacco

#1 Trajna ondulacija

Post by ciacco »

Da li je neko radio?
Iskustva, savjeti i sl. Sve je dobro doslo

Hvala
ciacco

#2 Re: Trajna ondulacija

Post by ciacco »

Niko???
blufonka

#3 Re: Trajna ondulacija

Post by blufonka »

Jesam ja, prije nekih 10-tak godina, razlog masna kosa i tanka dlaka pa dobila savjet od frizerke da bi tako na neko vrijeme rijesila problem svakodnevnog pranja kose! Kod mene rezultat bio katastrofalan (vjerovatno nestucnost i lose odradjen posao) glava mi je izgledala kao guzica od ovce, bas "seljasto" (nerado se sjecam :lol: )! Ne znam kakve su tehnike danas ali vjerovatno postoji neki fol da to izgleda onako "kao prirodno", u tom slucaju mislim da su i ideja i rezultati odlicni, promjena svakako godi a odrzavanje je daleko jednostavnije!
Cholina_Lokica

#4 Re: Trajna ondulacija

Post by Cholina_Lokica »

joj meni stalno prilaze zene na ulici da pitaju gdje sam radila, a ja prirodno cupava :-) sto je najgore jos kad kazem da nisam nigdje, uvijek prokomentarisu e cuj to prirodno, haman pa niko kod nas ne vidje prirodno kovrdzavu kosu :-)
debela

#5 Re: Trajna ondulacija

Post by debela »

imala i ja nekad u proslom vijeku. isti slucaj kao i kod blufonke :lol: problem mascenja kose i tanke dlake nisam rijesila, naprotiv, sve skupa je izgledalo jos ruznije. ne ponovilo se :P
mofo33

#6 Re: Trajna ondulacija

Post by mofo33 »

zar se TO (maltretiranje kose) jos radi? :run:
debelimedo

#7 Re: Trajna ondulacija

Post by debelimedo »

ja kontam neki zenski problem, zaguglam kad ono minival :lol:
Mis mekinjas

#8 Re: Trajna ondulacija

Post by Mis mekinjas »

debelimedo wrote:ja kontam neki zenski problem, zaguglam kad ono minival :lol:

e nek si rek'o, :lol: :lol: :lol: :lol:

isto sam se pitala....

sreća ne treba mi, imam već to.... od rođenja... :D
debelimedo

#9 Re: Trajna ondulacija

Post by debelimedo »

ja bas nesto volim cicke :)
Loulou

#10 Re: Trajna ondulacija

Post by Loulou »

debelimedo wrote:ja kontam neki zenski problem, zaguglam kad ono minival :lol:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Ondulacija, ovulacija... k'o ne bi pomiješao.

Nego, na temu... Radila sam ja...i bilo je jako dobro (onako kao, prirodno valovito), sve do jednom. Onda, kako neko reče - merino ovca :-? Otad :run:
Ali, da budem iskrena, i sad mi ponekad padne na pamet, al' se sjetim "merino" faze i... :skoljka:
male_okice

#11 Re: Trajna ondulacija

Post by male_okice »

ciacco wrote:Da li je neko radio?
Iskustva, savjeti i sl. Sve je dobro doslo

Hvala
ja radila prije 20 dana. Hm...ako nemas previse ostecenu kosu vec od farbanja ili slicno trajna bude jako lijepa medjutim ako ti je kosa lose kvaliteta trajna ce napraviti stvar samo jos gore. Inace mora najmanje proci barem 2 mjeseci izmedju trajne i farbanja jer osim sto se osteti kosa isto ona kiselina posvijetli onda onaj farbani dio.
Meni se vec dosta otpustilo mada sam radila one malo krupnije kovrdze i izgleda prirodno. A opustilo se jer je moja kosa inace veoma jaka i prakticno cime god da je tretiram ona se vraca u svoj oblik. I jos jedna stvar jeste da sam se rjesila masne kose, evo sad je vec treci dan a ona izgleda super ne moram vise svaki dan da je perem sto je jako dobro jer je duza kosa a vec zahladilo pa ne valja ni kad je stalno fenom susim.
djana h

#12 Re: Trajna ondulacija

Post by djana h »

Moja je kosa jako mekana,dosta kvalitetna,samo sto je nekako ni ravna,ni kovrdzava.Stalno sam mamu davila,dok sam bila djevojka,sta misli da stavim minival,onaj sa krupnijim loknama,mama nije htjela ni da cuje za to.Poslije sam izgubila zelju za tim,mada i danas volim vidjeti kad neko ima lijepe lokne,prirodne ili ne :)
Hasharijast

#13 Re: Trajna ondulacija

Post by Hasharijast »

minitalas :thumbup:
zvrzgana

#14 Re: Trajna ondulacija

Post by zvrzgana »

Vec drugi put citam tajna obdukcija umjesto trajne ondulacije!
Ja sam se trajno ondulirala dva puta. Bila sam jako zadovoljna. Kosa mi je inace tanka i bezivotna (ovo k'o sa reklame) :oops: a sa frckicama je izgledala puno bolje. Ujutro kada ustanem frizura je vec spremna, kosa se nije mastila, nisam morala svaki drugi dan da perem kosu. Ja sam trajnu radila na prirodnu boju, nisam bila farbana, tako da je i moja prirodna boja dodatno posvijetlila. Nakon dvije godine malo sam se zasitila frckica i na kraju se osisala.
Ako si odlucila da radis odmah sebi nabavi dobre preparate za kosu, jer fakat je da kiselina osusi i iskrza dlaku. Ja sam koristila djeciji sampon ali sam cesto stavljala cickovo ulje na kosu i skoro svaki mjesec maske od mawslinovog ulja i jajeta.
Eto moj mali doprinos :sax:
Hasharijast

#15 Re: Trajna ondulacija

Post by Hasharijast »

Kako moj kolega kaze: Zene ravne kose idu na minitalas a one sa frckavom kosom idu na "peglanje" kose... E ko ce ti to zensko skontat...
Hasharijast

#16 Re: Trajna ondulacija

Post by Hasharijast »

... sad mi na um pade jos jedan komentar kolege psihloga: "promjena frizure je podsvjesni izraz želje za promjenom partnera". Tako kada vam žena ili djevojka promijeni frizuru, samo joj recite: "Maco, 'ajde sad fino priznaj ko je u pitanju..." :lol:
Post Reply