Nisi u pravu. Zivim u 'razvijenoj' zapadnoj demokratiji, ali je situacija identicna.in33sa wrote:A sta mozemo "mi" promijeniti?
Kod mene skupina maloljetnih delikvenata maltretira cijelu zgradu vec godinama, zovemo policiju, oni dodju i obidju oko zgrade. Drugu noc delikventi jos glasniji, jos agresivniji.
Mozemo glasati, a za koga? evo nacelnik opcine Centar je iz SDP-a, gradonacelnica iz SDA, premijer iz SzaBiH. Nikakve razlike nema, apsolutno. Sve lopovi uvezani kao mafija, jedan drugog stite. Licno znam kako je bivsi nacelnik opcine Centar gospodario, Ljubisa. Tetak mi je u SDP-u Centar, covjek se razocarao u svoju partiju.
Konkretno, sta "mi" mozemo promijeniti?
Nedavno je covjek izasao iz kuce da pokusa pomoci komsiji koga su napali tinejdzeri. Ubijen je udarcima u glavu.
Pit-bull terijeri haraju okolo i pitanje je dana kad ce napasti neko dijete. Ako si stranac, bolje ti je da se poklopis usima, jer ce te jedan od Crnaca (?!) razvaliti. Dok Policija dodje, tebe nema.
Prva lekcija koju moras nauciti je da budes 'street-wise'. Lakse ti je predati mobitel, novcanik ili bilo sta sto ti zatraze nego pravdu traziti na 'Nebu'. Upravo to je uradila moja komsinica kojoj je u 8 navece prisao tinejdzer s pistoljem ( zena se vracala kuci s posla ) i zatrazio joj novcanik.
Jedan poznanik se lijeci od depresije, koja je donekle uzrokovana bukom koja svaku noc dolazi od komsija ( neudata tinejdzerka s bebom ) koji zive iznad njega. Buka pocinje u ponoc. Dok dodju oni kojima ih on prijavi, buka prestane. Momak kaze da je pitanje dana kada ce joj otici s bejzbol palicom na vrata ( inace je mirna osoba ).
p.s. Zivim u naoko izuzetno mirnom kvartu.
O cemu to ti !?!BHG wrote:ali ovaj narod je toliko puta dokazao da ne zasluzuje nista bolje od ovoga
Znaci - dozvolis-budali-da-nosi-oruzje - i onda se svasta moze ( hoce ) desiti.liječen je u neuropsihijatrijskoj bolnici
Rjesenje ? Poostriti zakon ( dozvole ) za licno oruzje. Kad se ovaj manijak osvijesti, i on ce to pozeljeti.
Iskreno saucesce porodicama.