Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post Reply
jeza u ledja

#226 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by jeza u ledja »

ravno wrote:
jeza u ledja wrote:
ravno wrote: Zemo, jaranski savjet ako smijem......ja l' bježi vamo, ja l' ne pričaj i ne piši puno kritički - znaš bolje od mene da su FEMA logori spremni, kakvu su opremu nabavili, teško naoružanje PD-a širom USA, sranja koja TSA provodi na raspamećivanju "patriota" i članova "sheeple comunity" - ništa boljih od ovih ovdje. Nije to sve za "teroriste"! To je za američki narod.....koji je rođen u krvi, zadojen krvlju (6o miliona native Americans), čitavo vrijeme se hranio krvlju i ugušiće se u krvi... sve najbolje!
Evo ga jos jedan.
Mozda sam trebao na pp, ali, eto - pogrijesih. A moze li tebe ikakav smrad mimoici, pa da bas svaku ne poklopis, zaboga? Odmori malo, jadan, polako.....
Poslusacu tvoj savjet i mimoici smrad.

Hajmo sad o temi.
stokton

#227 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by stokton »

jeza u ledja wrote:
stokton wrote: da si počeo naređivati
stokton wrote: a ako su ti tako dragi idi tamo, šta ćeš ovdje, s nama levatima ili idi propagiraj demokratiju po Iraku,Afganistanu itd itd.
stokton wrote: hajde ba razligu više :evil:
Ti si taj koji si se uzivio u ulogu "naredjivanja".
To je dobronamjerna sugestija.
detroit-mercy

#228 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by detroit-mercy »

luckylaka wrote:moze li se ovo svesti pod terorizam,,Pucnjava u Rusiji: Ubio najmanje pet osoba jer mu je neko ogrebao automobil
U ruskom gradu Belgorod, za sada javnosti nepoznati napadač otvorio je paljbu u blizini prodavnice oružjem ubivši najmanje pet ljudi, dok je najmanje jedna osoba povrijeđena. Među ubijenima je i 14-godišnja djevojčica, prenose ruski mediji.
Mozda da pokusamo na drugi nacin da objasnimo :D , skoro u pucnjavi u rajvuSa pogide ja mislim policajac. Tip od ranije poznat krimos ga upucao zbog nekog banalnog razloga. Prije nesto vise od godinu onaj u Bugojnu podmetnuo bombu isto tako poginuo policajac. Jedno je okarakterisano kao akt ubistva a drugo kao akt terorizma. Sta mislis zasto :skoljka: .
Ili mozda na drugi nacin, ti i komisija se posvadjate oko medje i ti upucas i komsiju i sina mu i snahu i rodjake jer su te smatars ti zajebali za medju. Na drugu stranu, igra reprezentacija BiH na Bilinom Polju, ti odes prije tekme postavis exploziv i u po utakmice roknes i ubjes jedno 10 navijaca. Jedno ce biti okarakterisano kao ubistvo drugo kao terorizam.
stokton

#229 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by stokton »

Evo još malo(više :-D) dokaza koji ne idu u prilog službenoj verziji, pažljivo gledajte ima hejbet slika, s mjesta događaja
http://www.infowars.com/boston-bombing-culprits-found/

Ima preko dvije milje komentara, i dosta od njih sumnja u zvaničnu verziju
jeza u ledja

#230 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by jeza u ledja »

Sega sto se Alex Jones igra inspektora i donosi drukcije zakljucke od hiljada ljudi treniranih za to.
Npr. sumnja se u pripadnike Craft kompanije i to zbog toga sto nose uniforme i kackete svoje firme, umjesto da su undercover. Onda poredi raznorazne ruksake sa onim eksplodiranim i poredi boju i izgled ruksaka, zeleci osporiti zvanicnu verziju istih ljudi koji su i objavili sliku tog raznjetog ruksaka. Zakljucke trebamo izvesti na osnovu slike komada platna , a zbog radi toga sto smo mi strucniji u tome od istrazitelja FBI, koji i pored svoje strucnosti i predpostavljene zelje za skrivanjem informacija nisu uspjeli naci komad platna koji ce odgovarati izgledu ruksaka optuzenih.

Najbolji su ovakvi slucajevi kad ima gomila dokaza u vidu slika i onda svaka shusha na internetu se moze igrati detektiva. To sto su ova dvojica pocela bjezati kad su ih nasli, sto su pucali, bacali bombe, sto im ujak govori da su radikalizovani, to pak ne pije vode. Pa postoje slike ljudi sa ulice ovog mladjeg Zohara od cetvrtka kad su se sukobili sa policijom, ocevici koji govore o eksplozijama (zasto li je pucao ako nije on?), onaj lik sto je otet u autu, lik iz radnje sto ih je prepoznao, lik iz druge benzinske gdje je uletio ovaj oteti, itd.
Mozemo mi ovako nagadjati do sutra. Ko ne zeli da vjeruje zvanicnu pricu taj je nece vjerovati ni kad sutra Zohar propjevao u sudu, sve pred kamerama. Imate brate Alexa Jonesa i ravno vam do mora.
citadela

#231 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by citadela »

jeza u ledja wrote:
citadela wrote: Pod terorizmom se prije podrazumijevala sistematicna upotreba nasilja neke grupe ili organizacije s ciljem postizanja svojih politickih ili ideoloskih ciljeva. Naravno, u sirem znacenju teroristicki akt je svaka upotreba nasilja sa politickom ili ideoloskom porukom i pozadinom.

Kazes ocigledan teroristicki akt? Kako se ovo sa saznjanjima koja se trenutno imaju moze uopce predstaviti kao akt terorizma? I to je jos po tebi ocigledno? Ovo je u ovoj fazi istrage teroristicki akt koliko je i Columbine masakr. Nema poruke, prijetnje, nekog manifesta, nema svjedocenja da se radi o fundamentalistima, ekstremistima koji su bili spremni na nesto slicno, cak naprotiv, nema povezanosti sa nekom grupom, nema jos nista. Neposredno nakon napada mediji nisu stavljali prefiks teroristicki, sam Obama je opravdano izbjegao oznaciti to kao akt terorizma. Naravno, opravdana je sumnja od pocetka da se radi o teroristickim napadima, ali jedno je sumnja a drugo definicija necega. Sad vec normalno umjesto Boston Marathon bombings, Boston Marathon attack s pocetka citas Boston Terrorist attack. Da ne kazem da je otkrivanje identiteta napadaca medijima dalo vecu opravdanost upotrebi prefiksa teroristicki.

Kako termin terorizam nema pravni znacaj? Sta je sa svim zakonima vezanim za borbu protiv terorizma i uopce vezano za terorizam? Valjda zakoni daju okvir pa tako i pravni znacaj tom terminu. Pravno gledano nece se isto tretirati akt terorizma i nesto sto se ne moze podvesti pod definiciju terorizma. Gledano po americkom zakonu, ima itekako pravnu tezinu definisati nesto kao terorizam. I prije 9/11 je imalo, a da ne govorim poslije pocevsi sa Patriot Act i Homeland Security Act pa nadalje.
Sa stranice FBI:
Although various Executive Orders, Presidential Decision Directives, and congressional statutes address the issue of terrorism, there is no single federal law specifically making terrorism a crime. Terrorists are arrested and convicted under existing criminal statutes. All suspected terrorists placed under arrest are provided access to legal counsel and normal judicial procedure, including Fifth Amendment guarantees.

Definitions

There is no single, universally accepted, definition of terrorism. Terrorism is defined in the Code of Federal Regulations as “the unlawful use of force and violence against persons or property to intimidate or coerce a government, the civilian population, or any segment thereof, in furtherance of political or social objectives” (28 C.F.R. Section 0.85).

Ako treba prevescu.

No to je ono sto sam htio pokazati. Ne postoji jasan zakon u SAD ili u UN koji definise terorizam. Problem je upravo u karakteru kriminalnog djela, jer djelo terorizma okarakterisano kao takvo upravo podrazumjeva stanje u kojem drzava moze da "preskace" odredjene zakone kako bi se rijesila problema. Nesto poput ratnog stanja, samo bez rata. Zato je to i problem jer drzava na taj nacin ima priliku da krsi slobode gradjana pod plastom odbrane od terorizma. Zato je upravo i tesko ga definisat jer to drzavi ne odgovara.

E sad postoje kojekakve definicije oko kojih se manje vise slazemo.
Pitas po cemu su ovi napadi teroristicki. Pa ne znamo naravno bez dokaza, ja samo ovdje govorim sta je ocigledno iz svega navedenog, a to je da je teroristicki napad povezan sa radikalnim militantnim islamistima, kao i stotine slicnih napada u zadnjih 10-15 godina. Carnajevi su izvrsili napade jer su radikalizovani islamskim militantnim idejama. Da li ih je neko obucio, ili su sami ovo napravili nije bitno, bitna je generalna ideja militantnog sirenja radikalnog islama (odnosno onoga sto doticni ljudi smatraju islamom) kojom su se oni povodili.
Ovo je moj zakljucak na osnovu svega prikazanog, ako ima krila, ako ima kljun, ako ima perje, jebiga ptica je, nije kamion. Svaka politicka korektnost ili oprez nakon svega prikazanog je nepotrebna. Dakle ja i ti nismo advokati, FBI, Obama ili kurac palac, vec obicni ljudi koji donose zakljucke na osnovu onoga sto znamo i nema potrebe da okolisamo. Sanse da ovo nije ono sto se cini da jeste su 0.00001%. Ako ti ne zelis u to da vjerujes onda bojim se neces u to vjerovati ni kad se svi moguci dokazi stave na stol, kad se doticni osude i posalju na stolicu.

Uglavnom, postoji ideologija, postoji zlocin, i postoji sistemsko koristenje nasilja. Dakle radi se o terorizmu. Jednostavno.

PS: Ako pitas kako je ovo mogao biti teroristicki napad i prije nego sto su se znali pocinioci, pa jebiga sta ce drugo bit? Ubica ne postavlja bombe u publiku iz cista mira, bar je tako historija takvih slucajeva pokazala.
Ja nisam rekao da je terorizam definisan zakonom, odnosno da zakon jasno definise sta je akt terorizma, a sta nije, nego da je zakonu poznata kategorija teroristicke aktivnosti (slozio bih se s tobom da upravo izostanak jasnog zakonskog definisanja terorizma daje odredjeni prostor i slobodu drzavi za odredjene "precice" u razlicitim procedurama definisanim zakonom). Hocu reci da cinjenica da je zakonu poznata kategorija terorizma daje izvjesnu tezinu tom terminu, bez obzira sto nema jasne definicije sta se misli pod tim a sta ne. Zakonski (govorim za americke zakone) nece biti jednako ako iz ovih ili onih razloga pocinis ubistvo/ubistva pa to ne bude definisano kao teroristicki akt i ako s nekim politickim ili ideoloskim ciljem pocinis ubistva pa to bude definisano kao teroristicki akt. Termin terorizam samim tim ima izvjesnu, zakonski gledano, tezinu.

A sad da ja tebe pitam: je li tebi nesto vise poznato vezano za ovaj slucaj nego sto se trenutno moze procitati u medijima, odnosno ono sto je poznato javnosti? Opet se pitam, sta je to poznato vezano za slucaj pa je ocigledno da je ovo bio teroristicki napad povezan sa radikalnim militantnim islamistima? Opet navodim - nema nista: nema poruke, manifesta, prijetnje, nema poznatog motiva, cilja, nema povezanosti sa nekim teroristickim grupama ili organizacijama, nema svjedocenja da se radi o ekstremistima, fundamentalistima (nema JOS). Znaci, govorim ono sto je trenutno poznato javnosti. Tek jucer je izasla informacija da su ruske obavjestajne sluzbe kontaktirale americke vezano za sumnju o teroristickim aktivnostima starijeg brata. Opet kazem, opravdana je sumnja da se radi o teroristickom napadu. Ali jedno je sumnja a drugo je definicija necega. Tebi ocigledno - sta je ocigledno, ako je nepoznat motiv? Kako se moze nesto definisati kao teroristicki akt, ako je nepoznat motiv? Pa glavna karakteristika teroristickog akta je MOTIV, CILJ - politicki, ideoloski.
jeza u ledja wrote:Bitan je motiv.
Ako motiv nije ideoloski ili politicki nije terorizam.
Koji je motiv bostonskog napada :?: Nemoj samo opet da je ocigledno.

Meni je ocigledno da si ti upoznat sa slucajem vise no sto je trenutno poznato javnosti. :roll:
em11r

#232 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by em11r »

jeza u ledja wrote:Sega sto se Alex Jones igra inspektora i donosi drukcije zakljucke od hiljada ljudi treniranih za to.
Npr. sumnja se u pripadnike Craft kompanije i to zbog toga sto nose uniforme i kackete svoje firme, umjesto da su undercover. Onda poredi raznorazne ruksake sa onim eksplodiranim i poredi boju i izgled ruksaka, zeleci osporiti zvanicnu verziju istih ljudi koji su i objavili sliku tog raznjetog ruksaka. Zakljucke trebamo izvesti na osnovu slike komada platna , a zbog radi toga sto smo mi strucniji u tome od istrazitelja FBI, koji i pored svoje strucnosti i predpostavljene zelje za skrivanjem informacija nisu uspjeli naci komad platna koji ce odgovarati izgledu ruksaka optuzenih.

Najbolji su ovakvi slucajevi kad ima gomila dokaza u vidu slika i onda svaka shusha na internetu se moze igrati detektiva. To sto su ova dvojica pocela bjezati kad su ih nasli, sto su pucali, bacali bombe, sto im ujak govori da su radikalizovani, to pak ne pije vode. Pa postoje slike ljudi sa ulice ovog mladjeg Zohara od cetvrtka kad su se sukobili sa policijom, ocevici koji govore o eksplozijama (zasto li je pucao ako nije on?), onaj lik sto je otet u autu, lik iz radnje sto ih je prepoznao, lik iz druge benzinske gdje je uletio ovaj oteti, itd.
Mozemo mi ovako nagadjati do sutra. Ko ne zeli da vjeruje zvanicnu pricu taj je nece vjerovati ni kad sutra Zohar propjevao u sudu, sve pred kamerama. Imate brate Alexa Jonesa i ravno vam do mora.

*bes alexa jonesa i te zavjerase ali kako ti racionalnog uma mozes ignorisati prisustvo svih tih Blackwater-ovaca/Craft-ovaca kad se zna cime se oni bave i kakvim se metodama koriste. I to nije 1 nego timovi njih.
jeza u ledja

#233 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by jeza u ledja »

@ citadela

Evo ti na slican nacin imas razliku u motivu ubistva na rasnoj osnovi i ubistva koje to nije, mada se opet recimo radi o osobama razlicite boje koze. Sud moze na osnovu raznih dokaza utvrditi da se radi o rasnom motivu i na osnovu toga ce kazna biti drukcija. Taj koji izvrsi zlocin ne mora podici noz malo prije ubije zrtvu i reci "ovo je zato sto si crnac" da bi se jedino tako zakljucilo da je u pitanju rasni motiv.

Isto tako u slucaju terorizma ne mora postojati jasan manifest, prijetnja, pa ni poruka. No sud pak na osnovu prikupljenih dokaza (o kojima - jeste ja samo nagadjam, odnosno sumnjam , i jeste samo na osnovu toga sto su a) Ceceni i b) postavili bombe na maratonu) moze utvrditi da se radilo o djelu sa ideoloskom pozadinom.

A to sto ja nagadjam da se radi o militantnim islamistima, to je na osnovu 99% teroristickih napada koji su se desili u zadnjih 10 godina i na osnovu 100% napada ovakve vrste (pretis lonac) i intenziteta, mjesta i tajminga. Ako se desi napad u Baskiji sumnjacemo na ETA , ako se desi u S. Irskoj, sumnjacemo u IRA, ako se desi u Sri Lanci, sumnjacemo na Tamilske tigrove, itd, ako ga izvrsi Cecen, sumnjacemo na radikalne islamiste. Ne mora postojati jasna povezanost izmedju ove dvojice i bilo koga drugog u smislu organizacije napada, dovoljno je uspostaviti ideoloski motiv, a to se moze ako su navodi o starijem bratu tacni vrlo lako moze uraditi (i btw, ta info o njemu nije iscurila tek juce, vec tome ima bar 3 dana). Znaci ova dvojica brace ne moraju biti dio neke mreze da bi bili optuzeni za zlocin iz ideoloskih pobuda, kao sto to ni Timothy McVeigh nije morao biti.

Ako ti na kraju hoces reci da ja na maliciozan nacin prejudiciram rezultate istrage i na taj nacin promovisem stereotip o danasnjem terorizmu kao skoro iskljucivo pecatu militantnih radikala koji sebe smatraju muslimanima, ja to shvatam, ali jebiga necu se praviti lud kraj ociju i usiju. Nisam novinar ili politicar da bi morao biti politicki korektan.
jeza u ledja

#234 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by jeza u ledja »

em11r wrote: *bes alexa jonesa i te zavjerase ali kako ti racionalnog uma mozes ignorisati prisustvo svih tih Blackwater-ovaca/Craft-ovaca kad se zna cime se oni bave i kakvim se metodama koriste. I to nije 1 nego timovi njih.
Ako su to stvarno oni, onda bi logicno bilo da su tu u sluzbi obezbjedjenja maratona, zar ne?
em11r

#235 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by em11r »

Na slikama ne izgledaju bas kao da su u sluzbi obezbjedjenja nego bas poticu sumnju u neku drugu djelatnost.
jeza u ledja

#236 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by jeza u ledja »

em11r wrote:Na slikama ne izgledaju bas kao da su u sluzbi obezbjedjenja nego bas poticu sumnju u neku drugu djelatnost.
Kakva god da je djelatnost, tesko da je tajna, jer ne bi nosili zvanicne uniforme svoje firme.

Uostalom, ko zna , mozda su upravo imali dojavu.
insomnia78

#237 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by insomnia78 »

Pa fakat zar mislis da, ako vec vode tolike tajne operacije, se nisu mogli obuci u "civilke", izgledati manje ofirno i time smanjiti sanse da budu "provaljeni"?

s' moje sokoćalo
em11r

#238 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by em11r »

ako su imali dojavu sto jadni nevini narod ne upozorise i ne sklonise ....
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#239 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by F&N »

Ovakve stvari se svakodnevno desavaju muslimanima pa ne vidim ovoliko svjetskog jadikovanja, pompe i placa. Naravno da mi je zao svih nastradalih.
Ali gdje je ovolika sucut za porodice u Palestini koje raznesu "zalutale" jevrjeske bombe...
Za porodice u Afganistanu i Iraku koje ubijaju ko zeceve bespilotnim letjelicama kako se kome navije da igra CSa uzivo...
Za sve poginule u Siriji...

Izgleda da 3 americka zivota, vrijede 3 000 000 zivota drugih na ovom svijetu...

I na kraju, cisto sumnjam da je ovo neki kreten uradio iz nekih idiotskih uvjerenja... sve mi ovo lici na dobro izreziranu namjestaljku...

Cekamo samo sta je reakcija...
jeza u ledja

#240 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by jeza u ledja »

em11r wrote:ako su imali dojavu sto jadni nevini narod ne upozorise i ne sklonise ....
Mozda su mislili da je dojava lazna, mozda nisu stigli, mozda ih je bolio kurac...ko zna , mozemo ovako do sutra.

Ako imas inklinaciju da a priori uopste ne vjerujes u zvanicnu pricu, ne samo u vezi ovog nego inace, onda ces vjerovatno i ovdje traziti alternativna objasnjenja. Tako je isto valjda i u obrnutom smjeru. Samo sto ovih alternativnih verzija uvijek bude milion pa se onda rasprava ne moze ni voditi jer se rasplini u moru dubioza.
MyTao

#241 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by MyTao »

hahah Samo sam cekao kad ce se neki "pametnjakovic" javiti sa infowars i Alex Jonso-om :-) :-)

Zivim blizu Bostona, tako da licno znam da su ovo ljudi koji su dio obezbjedjenja za vrijeme Maratona, nek neko provjeri slike od prosle godine, ili bilo koje druge posle 9-11 pa ce naici na iste ljude... al hajd objasni to Bosnji, koji sve zna iz Bosne...
cindrlimindrli

#242 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by cindrlimindrli »

F&N wrote:I na kraju, cisto sumnjam da je ovo neki kreten uradio iz nekih idiotskih uvjerenja... sve mi ovo lici na dobro izreziranu namjestaljku...
Nema tu nikakve namjestaljke, frustrirani asocijalni kreten u najboljim godinama shvatio da je luzer i umjesto da se
kljuka zajpraksom on odlucio da ubija neduzan svijet okolo, u sve to uvalio balavog tuta mozak brata. Lokalni
desnicari jedva docekali, leglo im k'o kec na desetku, sad slijedi...
F&N wrote:Cekamo samo sta je reakcija
...u vidu ogranicavanja slobode puku. Ocekujem da uvedu zakon o registraciji svih proud pretis lonac owners in usa. :D
jeza u ledja

#243 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by jeza u ledja »

MyTao wrote:hahah Samo sam cekao kad ce se neki "pametnjakovic" javiti sa infowars i Alex Jonso-om :-) :-)

Zivim blizu Bostona, tako da licno znam da su ovo ljudi koji su dio obezbjedjenja za vrijeme Maratona, nek neko provjeri slike od prosle godine, ili bilo koje druge posle 9-11 pa ce naici na iste ljude... al hajd objasni to Bosnji, koji sve zna iz Bosne...
eto covjek objasnio. sljedecu stranicu opet ce neko poceti o craftu. i tako u krug.
occupylove

#244 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by occupylove »

jeza u ledja wrote:
MyTao wrote:hahah Samo sam cekao kad ce se neki "pametnjakovic" javiti sa infowars i Alex Jonso-om :-) :-)

eto covjek objasnio. sljedecu stranicu opet ce neko poceti o craftu. i tako u krug.
ne pratim Alexa niti David Icke fazone ,

ovo je citat iz clanka iz "Independenta " uglednoga engleskoga magazina;
Before the Boston attack there were signs of restiveness in the US at the excessive size of the post-9/11 security bureaucracy at a time of budget cuts. The FBI, put in charge of investigating domestic terrorism by President Bush, has 103 joint terrorism task forces, supposedly linking local and state police to federal terrorism investigators. As a result of 9/11, the US has the services of the National Counterterrorism Centre, which analyses and collates intelligence information for the Office of the Director National Intelligence. This, in turn, is supposed to coordinate and oversee the work of America's 17 intelligence agencies. Then there is the sterling work of the Department of Homeland Security (DHS) which unites the 22 federal departments and agencies that employ 240,000 people.
uz privatne sigurnosne kompanije koje su poslije 9/11 nikle kao gljive poslije kise ( najpoznatija i po zlu takodjer je "Black Water" sadasnji "Academy " i stalno mijenjaju ime :D )

oko 2.4 miliona raznih privatnih i drzavnih sluzbenika posjeduju "sigurnosni prostup" povjerljivim podacima
u toj giganstkoj sigurnosnoj aparaturi i masom raznih agencija ?

u doba rezanja budzeta i ekonomske krize a vise Amerikanaca je poginulo od napada ajkula i uboda pcela poslije 9/11 negoli od terorista ?
zar nije cudno da je bilo toliko "uniformi" i agencija i nisu sprijecili napad pretis loncima bombama ?
cindrlimindrli

#245 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by cindrlimindrli »

occupylove wrote:zar nije cudno da je bilo toliko "uniformi" i agencija i nisu sprijecili napad pretis loncima bombama ?
Da ih ima jos toliko jednostavno je nemoguce imati potpunu kontrolu nad svakim potencijalnim ludakom u ovoj zemlji.
MyTao

#246 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by MyTao »

occupylove wrote:
jeza u ledja wrote:

ne pratim Alexa niti David Icke fazone ,

ovo je citat iz clanka iz "Independenta " uglednoga engleskoga magazina;
Before the Boston attack there were signs of restiveness in the US at the excessive size of the post-9/11 security bureaucracy at a time of budget cuts. The FBI, put in charge of investigating domestic terrorism by President Bush, has 103 joint terrorism task forces, supposedly linking local and state police to federal terrorism investigators. As a result of 9/11, the US has the services of the National Counterterrorism Centre, which analyses and collates intelligence information for the Office of the Director National Intelligence. This, in turn, is supposed to coordinate and oversee the work of America's 17 intelligence agencies. Then there is the sterling work of the Department of Homeland Security (DHS) which unites the 22 federal departments and agencies that employ 240,000 people.
uz privatne sigurnosne kompanije koje su poslije 9/11 nikle kao gljive poslije kise ( najpoznatija i po zlu takodjer je "Black Water" sadasnji "Academy " i stalno mijenjaju ime :D )

oko 2.4 miliona raznih privatnih i drzavnih sluzbenika posjeduju "sigurnosni prostup" povjerljivim podacima
u toj giganstkoj sigurnosnoj aparaturi i masom raznih agencija ?

u doba rezanja budzeta i ekonomske krize a vise Amerikanaca je poginulo od napada ajkula i uboda pcela poslije 9/11 negoli od terorista ?
zar nije cudno da je bilo toliko "uniformi" i agencija i nisu sprijecili napad pretis loncima bombama ?
A da su svakog pretresali... onda bi ti kuko kako vise ljudi nemaju slobode, i opet bi istu suplju pricu ovdje pricao... oduzimaju nam ovo, oduzimaju nam ono... takvim kao ti nikad ugoditi.

Mislim i ja sam Anti establishment, i smatram se Socialistom, al brate ove teorije zavjere su smijesne... pa nismo vise djeca sa 16 godina...
jeza u ledja

#247 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by jeza u ledja »

MyTao wrote: pa nismo vise djeca sa 16 godina...
neki jesu
occupylove

#248 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by occupylove »

problem je da se svaka analiza i pitanja nazivaju "teorijama zavjere "
svaka kritika "antipatriotskom "
gdje su legendarni novinari i najbolji na planeti zurnalizam u USA kao na primjer prilikom otkrica afere "Watergate " koja je srusila Nixona
ili 'Iran contra " i tako dalje ?
a ? jok !
Americki korporacijski mediji danas strogo prate "sluzbene smjernice "
ja uporno upozoravam na posljedice industrijsko -policijsko -vojnoga komplexa , koji se oteo kontroli poslije 9/11
razgovarajuci sa Americkim jaranima , od njih deset ? 5 histerise o 'islamofasistima " i juris u boj ( protiv Irana i Ceske :D
jadne ceske diplomate moraju objasnjavati razliku izmedju Ceske i Cecenije )
od ostalih 5 ?
trojica se boje reci a znaju
dvojica imaju kohones i kazu "zavjera " da nam suzbiju osnovne slobode u doba krize da se narod ne buni
FBI ima mracnu istoriju "namjestaljki " , doduse sve sigurnosne agencije na planeti imaju istu taktiku inflitriranja extremnih grupa
ali kao sto vam navedoh u ovome giganstkome sigurnosnome aparatu ?
vise se i ne zna sta radi desna a sta lijeva ruka a velika lova je u pitanju

usput ?
CISPA , regulacija interneta u svoj ovoj frci prolazi senat
Anonimusi najavlju najveci cuber napda do sada
sve je povezano kao i rasprava o "Gun control " i intervenciji u Siriji i tako dalje

http://www.informationclearinghouse.inf ... e34695.htm
Skijaš

#249 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by Skijaš »

occupylove wrote:FBI ima mracnu istoriju "namjestaljki "
Ovakva recenica na ovakvoj temi podsjeca na relativiziranje Kapije i Markale. Ako imas neke konkretne informacije, otvori blog i upoznaj svijet s tim. Ako nemas, nemoj vrijedjati mrtve koristenjem ovog dogadjaja za ubijanje dosade.
luckylaka

#250 Re: Tragedija u Bostonu - uzroci i posljedice?

Post by luckylaka »

Skijaš wrote:
occupylove wrote:FBI ima mracnu istoriju "namjestaljki "
Ovakva recenica na ovakvoj temi podsjeca na relativiziranje Kapije i Markale. Ako imas neke konkretne informacije, otvori blog i upoznaj svijet s tim. Ako nemas, nemoj vrijedjati mrtve koristenjem ovog dogadjaja za ubijanje dosade.
Ulaziti u diskusiju sa,,occupylove,,o situaciji u americi je stvarno glupost pogotovo ti koji kakve li usporedbe pokusavas mozda usporediti Markale i Boston.Za jedne Markale(ne daj Boze nikome)u Americi Fbi i slicni bi prevrnuo Ameriku od temelja do krova i unapred se zna ko bi bio meta kao sto je napad u boston okarekterisan kao teroristicki skoro u istoj minuti kada se desio.I jeste teroriram daleko od toga ali na osnovu cega su odmah to zakljucili.Drugo.Koliko je puta danas objavljena info.o ubistvu 5 u Seattlu.Ta vijest je trajala ne vise od minute(sto sam ja gledao)neke tv kuce koliko sam primjetio nisu je tokom dana ni objavile.Ima li neko objasnjenje zasto.NE DAJ boze da je to sinoc uradio neki islamista-terorista
Post Reply