Tračevi i laži...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

FortunaBela

#1 Tračevi i laži...

Post by FortunaBela »

Kakve reakcije u vama izazivaju tračevi, a kakvu laž?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

To dvoje nerijetko ide zajedno... :D A reakcija hmmm nista pozitivno... :D Prezir...
G.O.D.

Post by G.O.D. »

kada te neko traca znaci da ipak ima nesto o tebi vrijedno spomena :D :D :D
a na laz sam ALERGICAN!!!
prezirem laz i ljude koje uhvatim u lazi!!!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

G.O.D. wrote:kada te neko traca znaci da ipak ima nesto o tebi vrijedno spomena :D :D :D
Znaci, za dobrim konjem se prasina dize... :D :D

A sto se tice lazi, pa svi mi lazemo, ali bitni su motivi i tezina lazi...
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Ja nekako budem tužna, i pitam se čime sam to zaslužila....
PR80.

#6 Re: Tračevi i laži...

Post by PR80. »

FortunaBela wrote:Kakve reakcije u vama izazivaju tračevi, a kakvu laž?
Traceve izbjegavam i ne podnosim ih ni malo. Ako cujem da neko o meni traca samo skontam da sam mozda vrijedna necega pa me zato tracaju. Prije sam se zamarala, sad mi gotovo pa totalno svejedno. :D
A sto se tice lazi: kad nekoga uhvatim da me je slagao/la tesko prelazim preko toga. Tvrda sam po pitanju oprastanja. :)
flora.sa

Post by flora.sa »

G.O.D. wrote:kada te neko traca znaci da ipak ima nesto o tebi vrijedno spomena :D :D :D
je li laz ili istina :D trac koji sam cula :D da je G.O.D ono bas... :D :D :D ...zgodan :D
mostarac

#8 Re: Tračevi i laži...

Post by mostarac »

Pitanje je mogli biti i "Sta osjecas kad drzis Avaz u rukama" :D

offtopic: Recimo da ne bi finansirali avaz ima dobra fora. Kupite avaz da vidite sta pisu, jer neprijatelj nikad ne spava :D, a onda pazite da ga ne deformisete i kad procitate kao novog ga vratite u trafiku :D Normalno ne trazite novac nazad, ali bolje da zeni u trafici ostane marka, nego Fahri Radoncicu. Ja to odavno radim ako sam prisiljen kupiti avaz, a znam jos neke ljude koji cine isto :D
G.O.D.

#9 Re: Tračevi i laži...

Post by G.O.D. »

PR80. wrote:
Traceve izbjegavam i ne podnosim ih ni malo. Ako cujem da neko o meni traca samo skontam da sam mozda vrijedna necega pa me zato tracaju. Prije sam se zamarala, sad mi gotovo pa totalno svejedno. :D
A sto se tice lazi: kad nekoga uhvatim da me je slagao/la tesko prelazim preko toga. Tvrda sam po pitanju oprastanja. :)
ne citiraj me....nadji si svoj odgovor :lol: :D :D :D
Stitch__

#10 Re: Tračevi i laži...

Post by Stitch__ »

mostarac wrote:
Pitanje je mogli biti i "Sta osjecas kad drzis Avaz u rukama" :D

offtopic: Recimo da ne bi finansirali avaz ima dobra fora. Kupite avaz da vidite sta pisu, jer neprijatelj nikad ne spava :D, a onda pazite da ga ne deformisete i kad procitate kao novog ga vratite u trafiku :D Normalno ne trazite novac nazad, ali bolje da zeni u trafici ostane marka, nego Fahri Radoncicu. Ja to odavno radim ako sam prisiljen kupiti avaz, a znam jos neke ljude koji cine isto :D
:lol: umri u mukama :P :D
PR80.

#11 Re: Tračevi i laži...

Post by PR80. »

G.O.D. wrote:
PR80. wrote:
ne citiraj me....nadji si svoj odgovor :lol: :D :D :D
Nije valjda pa da je i tebi svejedno :? :D :D :lol: :lol:
Meni jos vise... :D Nek crknu dusmani ha? :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Alfons Kauders wrote:
Znaci, za dobrim konjem se prasina dize... :D :D

A sto se tice lazi, pa svi mi lazemo, ali bitni su motivi i tezina lazi...
primjetih ovu temu prije nove, ali ne stigoh odgovoriti...pa je evo sada iskopala...po meni relevantna tema....jer TRAČ je tako rasirena pojava, da ljudi cesto tracaju a da toga nisu ni svjesni... :D svi mi imamo u tebi tih momenata, ali TRAČ nosi sa sobom ruzne konotacije pa svi poletimo da kazemo "JA NIKAD NE TRACAM"...

da, alergicna sam na traceve...u biti me interesuju samo zivoti meni dragih osoba...a informacije o njihovim zivotima dobivam obicno od njih samih....i naravno da se tokom konverzacija, kafa itd itd cesto razgovara o drugim osobama...ja se samo drzim pravila da ni prilazim ni blizu zlonamjernih prica....otkrivanju intimnih detalja ili tajni vezanih za tu drugu osobu, ili price o necemu sto ne bih toj osobi u lice nikad rekla...poenta je da se trudim da pricam o toj osobi kao da je ona tu meni iza ledja i slusa sve to....

a sto se laganja tice slazem se s Alfijem...ma svi mi lazemo...ako nista nekad na ono KAKO SI? odgovaramo spremno MA DOBRO SAM, cak i kad to nije istina...i to je laz....ali ne moze imati istu jacinu, vrijednost, tezinu, kao neka laz koja moze povrijediti neku drugu osobu ili nas same....i ako mi neko nesto slaze, uvijek odvagam kolika je ta laz, motive iza iste kao i istoriju svog odnosa sa tom osobom...nisu sve lazi iste....
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Trač je najpopularnija disciplina, barem na našim prostorima (vjerujem i šire) otkad je "sveta i veka" :)

Kafica i "druženje" je gotovo nezamislivo bez momenta kada se malo prodiskutuje " u povjerenju" o nečijem načinu života, navikama, slabostima itd....

Lično smatram da je to momenat kada se pokušava skrenuti pažnja sa sopstvenih problema i nedostataka i kada se samome sebi dokazuje kako ima i "gorih sudbina" pored spostvenih bla bla bla i sl.... drugim riječima, ljudi se tako tješe i liječe svoje komplekse preko tuđih leđa pa to smatram retardiranim mehanizmom samoodbrane....

Zbog toga se ne treba zamarati tračevima, jer sam ubjeđena u tezu što ju je već neko ovdje naveo a ta je da se za dobrim konjem prašina diže :D

Zna zaboljeti kada čujemo da nama bliska osoba obožava tu disciplinu, pogotovo ako smo mi jedna od glavnih uloga u priči, ali i to treba shvatiti kao jednu vrstu škole za ubuduće :) Što se tiče anonimusa i ostalih( ljudi koje ne poznajem ili do kojih mi nije stalo) mogu da pričaju šta im je volja :D ama uopće mi nije bitno. Mogu da me pohvale, mogu da me kude- u meni isti osjećaj izazivaju.... ma boooli me :mrgreen:

Laž... e tu nemam milosti, pogotovo ako je iskombinovana sa prethodnom disciplinom :x (ne mislim na laži tipa da odgovorite na upit "kako ste" da ste dobro ako niste i sl.)
gavrilo

Post by gavrilo »

...
Last edited by gavrilo on 23/01/2006 14:24, edited 1 time in total.
anais_nin

Post by anais_nin »

vodolija_33 wrote: Zbog toga se ne treba zamarati tračevima, jer sam ubjeđena u tezu što ju je već neko ovdje naveo a ta je da se za dobrim konjem prašina diže :D
sve je to tako u teoriji...i kad tracevi nisu nekih velikih razmjera...znam puno slucajeva u kojima su se ljudima zivoti lagano sjebavali zbog mahalskih prica...od bas tih nekih ljudi koji ih uopste ne poznaju... :roll: i kad te jednom obidje smrad, vonj uvijek tu negdje ostaje, jer tu nema ni objasnjavanja, ni isplivavanja istine, ni ubjedjivanja bilo koga da to nije istina :roll:
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

gavrilo wrote:
vodolija_33 wrote:Trač je najpopularnija disciplina, barem na našim prostorima(vjerujem i šire) otkad je "sveta i veka" :)

nadam se da sa ovim mislis samo vas sarajke :oops: poznate bosanske mahaluse :D :evil:
ako si htio da budeš duhovit, moram te razočarati....
gavrilo

Post by gavrilo »

...
Last edited by gavrilo on 23/01/2006 14:27, edited 1 time in total.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

anais_nin wrote:
vodolija_33 wrote: Zbog toga se ne treba zamarati tračevima, jer sam ubjeđena u tezu što ju je već neko ovdje naveo a ta je da se za dobrim konjem prašina diže :D
sve je to tako u teoriji...i kad tracevi nisu nekih velikih razmjera...znam puno slucajeva u kojima su se ljudima zivoti lagano sjebavali zbog mahalskih prica...od bas tih nekih ljudi koji ih uopste ne poznaju... :roll: i kad te jednom obidje smrad, vonj uvijek tu negdje ostaje, jer tu nema ni objasnjavanja, ni isplivavanja istine, ni ubjedjivanja bilo koga da to nije istina :roll:
eh tu si u pravu ... :(
anais_nin

Post by anais_nin »

vodolija_33 wrote:
anais_nin wrote:
eh tu si u pravu ... :(
ma i ti si u pravu sto se motivacije za tracanje tice....zlonamjerni tracevi tipa "moja ti, jesi cula da se On kurva sa onom malom sto radi u videoteci, vidio ih Mujo, kojeg zna Sujo, pa meni ispricala sujina rodica..." :roll: lakse je komentarisati zivot tamo nekog lijevog lika, nego se suociti sa svojim :roll:

ono sto mi u takvim situacijama nikako nije jasno je, sigurnost sa kojom ljudi prenose tu informaciju kao da su sopstvenim ocima vidjeli :? :shock: ono ma ZNAM ja da on svoju zenu vara...ja bih tako sigurna bila samo da je vara sa mnom :lol: :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

anais_nin wrote:
ma i ti si u pravu sto se motivacije za tracanje tice....zlonamjerni tracevi tipa "moja ti, jesi cula da se On kurva sa onom malom sto radi u videoteci, vidio ih Mujo, kojeg zna Sujo, pa meni ispricala sujina rodica..." :roll: lakse je komentarisati zivot tamo nekog lijevog lika, nego se suociti sa svojim :roll:

ono sto mi u takvim situacijama nikako nije jasno je, sigurnost sa kojom ljudi prenose tu informaciju kao da su sopstvenim ocima vidjeli :? :shock: ono ma ZNAM ja da on svoju zenu vara...ja bih tako sigurna bila samo da je vara sa mnom :lol: :D
Problem je što je puno "interesantnije" prenijeti neku pikanteriju i ispitati sve "prljave detalje" sa "prijateljima", pa malo i začiniti spostvenom maštom (onda "ima čovjek za šta da živi" slijedećih par dana i može da skrene vlastite misli sa sive svakodnevnice) nego da se osloni na zdrav razum i logiku i sabere 2 i 2 i sasječe takvu priču u startu, čak i u slučaju da je sve to istina što se priča. :-)
edu

Post by edu »

vidi mahalusa sto su se nasle.. :D :D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

edu wrote:vidi mahalusa sto su se nasle.. :D :D :D

ja ne smijem nista reci 8)
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

Svi mi, kazu, tracamo :D Ja, medjutim, mislim dap ostoj irazlika. Trac je odvratan, i obicno zlonamjeran, jer tad ljudi kazu grozne stvari o nekome ko nije tu, a uz to trac je vise puta i laz.
Medjutim, ima jedna dobrs disciplina povezana s tracem, a to je "mahalanje". Ako ti neko kaze da si "kvalitetan mahalac/lasica" onda je to dobro, jer to znaci da si "upucen u desavanja" globalno, al' i da poznajes ljude oko sebe i njihove sudbine, a to i nije tkoa lose :-) :oops: :D
PR80.

Post by PR80. »

Ja stvarno nikako ne mogu da shvatim ljude koji tracaju druge bez obzira o cemu se radi. Najbolji potez je porazgovarati direktno sa osobom koga se stvari doticu a ne ispijati kafice od kafica do kafica i prodavati "pricice" koje mozda uopste nisu tacne. :roll: :sad:
A najzalosnije je jos kad raja pa`ne na takve price. :(

Najbolje je upoznati svaku osobu i svi smo dovoljno zreli da znamo koje osobe mozemo zamisliti imati u svom drustvu a koje ne, bez obzira sta drugi misle i pricaju o njemu/ njoj.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

SUNCICA_SA wrote:Svi mi, kazu, tracamo :D Ja, medjutim, mislim dap ostoj irazlika. Trac je odvratan, i obicno zlonamjeran, jer tad ljudi kazu grozne stvari o nekome ko nije tu, a uz to trac je vise puta i laz.
Medjutim, ima jedna dobrs disciplina povezana s tracem, a to je "mahalanje". Ako ti neko kaze da si "kvalitetan mahalac/lasica" onda je to dobro, jer to znaci da si "upucen u desavanja" globalno, al' i da poznajes ljude oko sebe i njihove sudbine, a to i nije tkoa lose :-) :oops: :D
Misliš, dobro informisana pa onda znaš kako da se postaviš prema nekome u određenoj situaciji? Pa nije to loše ali i to zavisi od toga kako dođeš to tih informacija i u koje svrhe koristiš raspoložive informacije: da li samo dobro slušaš i zapažaš pa se onda postavljaš u skladu sa situacijom ili ispituješ, propituješ gdje, šta kako, s kim, u koliko itd, iz nekih drugih razloga....

U prvom slučaju si mudrica a u drugom si mahaluša :)
Post Reply