detroit-mercy wrote:kurty wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Najnovija vijest iz Japana je da Toyota mijenja ime u "
Zaustavi me ako mozes".

Daj toyoti bosnji... il daj je balkancu, pa ce vidjeti da se moze zaustaviti i bez toskova, a kamoli bez kocnice...
Nisam se nasao ni u jednoj situaciji gdje mi je nesto odkazivalo, ali nasao bih ili neku ogradu uz koju ih se prislonio, nasao bih neku livadu, nesta bih uradio, al ne bi bio debil pa zvao 1444 (ovo je sad kod nas broj za sve

)... Ne bih zvao nekog operatera od kojeg bih trazio pomoc..
Spominjali su neke varijante kad je automatik u pitanju (nesta N ili koja vaec), mogao se sageti, pa iscupati neku pedalu ili sta vec... i sad se digla halabuka od strane prepametnih amerikanaca...
Kurty u Brezi i oko Breze i onako ne mozes voziti brze od 45km/h prema tome ograda bi dobro posluzila ili livada. E sada, zamisli ti na autoputu, brzina 200km/h, okolo betonska ograda i ostali automobili, ti bi vjerovatno trazio livadu.
Ne mogu da razumijem da ljudi brane Toyotu koja je napravila gresku samo zato sto je Toyota ili sto su eto Japanci. Toyota opoziva modele i u Japanu ne samo u Americi, znaci nije izaslo iz Americke kuhinje. Problem sa Toyotom je da nisu reagovali na vrijeme kada se problem poceo javljati, nego zbog veoma tradicionalne/konzervativne Japanske korporativne kulture, problem je dugo skrivan od javnosti pa cak i od odredjenih ljudi iz Toyote.
Sada kada je izaslo na vidjelo ujedaju se za guzicu, mada bi u principu trebali uzeti par Bosnja sa foruma kao glasnogovornike. BTW, ocekuje se da predsjednik Toyoda izadje pred kongres da objasni zbog cega je problem zbog koga su ljudi ginuli (preko 30) bio guran pod tepih.
Spomenu si Brezu, i za tvoju informaciju (za Bosanske prilike) dnevno od predjenih 60km, 22 km vozim jedinim autoputem u BiH... Tako da jako jako dobro znam sta je auto put (pricam opet o prilikama u BiH)...
Kazem da bih apsolutno sve pokusao, ali nikad ne bi zvao nekog, pogotovo 911... Vozam mercedesa i nemam razloga da branim Toyotu. Pricam o mediskoj hajci koja se digla na Toyotu u reziji americkih govana, koji samo svoje stite...
Koliko puta do sada se pisalo kako je neka marka opozvala neku svju seriju, ispravila gresku, i hajmo sad svi sretni...Nije bilo mediske popme, kao sada...
Ono sto znam, jeste da Japanci, prvo testiraju i doradjuju, pa tek onda izbace na trziste (do sada tako bilo), dok drugi, izbace na trziste, pa se jave kupci sa zalbama, pa tek u narednoj seriji to isprave...
A sto sam spominjao livadu, ogradu... Pa kazem samo na banalnim glupostima sta je sve moglo da se pokusa, a ne da se ulazi u raskrsnicu sa tolikom brzinom... Doduse, ovo pricam za slucaj sa prvog posta ove teme...
@madneru, de mi reci po tebi, koja sve auta nisu debilnost kupiti??? I znas li ti sta se desi kad se "priljubis" uz ogradu pri 200 km/h