TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
vruce pivo

#51 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by vruce pivo »

Ne znam za vas ali ja ovaj snimak ne mogu nikako svariti :-?

Cini mi se da je na kraju jos samo trebao reci:

"God bless America......Nuke Iran Now!... Elvis is Alive....Stop Buying Japanese Cars!...Oh Shit,we're all gonna diiiieeeeee"
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#52 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by corolla02 »

@jeff, bolan to sto sam ti ja rekao i X Amerikanaca ce ti reci, Government ce prije dobiti novce od onog ko ima (Toyota) nego od velike trojke (GM, Chrysler, Ford) jer su oni jos uvijek nesigurna investicija.

A Toyota je pristupila ozbiljno problemu onoliko koliko se moze ovaj momenat, 7 dana nema proizvodnje ni prodaje auta na trzistu, dok se ovo ne odkloni i ne razjasni
jefferson

#53 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by jefferson »

corolla02 wrote:@jeff, bolan to sto sam ti ja rekao i X Amerikanaca ce ti reci, Government ce prije dobiti novce od onog ko ima (Toyota) nego od velike trojke (GM, Chrysler, Ford) jer su oni jos uvijek nesigurna investicija.

A Toyota je pristupila ozbiljno problemu onoliko koliko se moze ovaj momenat, 7 dana nema proizvodnje ni prodaje auta na trzistu, dok se ovo ne odkloni i ne razjasni
:? :run:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#54 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by corolla02 »

jefferson wrote:
corolla02 wrote:@jeff, bolan to sto sam ti ja rekao i X Amerikanaca ce ti reci, Government ce prije dobiti novce od onog ko ima (Toyota) nego od velike trojke (GM, Chrysler, Ford) jer su oni jos uvijek nesigurna investicija.

ovako isto sam ja mogao reagovati na tvoje gore :? , Ford vs Firestone kad kazu svoje ili opozovu svoje Govrnment ne ide za njima da im trazi pare vec da se izmire jer unija stoji iza njihh..
jefferson

#55 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
jefferson wrote:

ovako isto sam ja mogao reagovati na tvoje gore :? , Ford vs Firestone kad kazu svoje ili opozovu svoje Govrnment ne ide za njima da im trazi pare vec da se izmire jer unija stoji iza njihh..
Znas li ti koliko je Ford kazni morao platiti zbog toga? Ti bar zivis ovdje i znas kako to hoda! Ispade eto jadna Toyota, oni auta prave da bi ih besplatno djelili!
De se ba saberi covjece.

Zato je Toyota kao i svaki proizvodjac koji pokusava zadnju kap znoja izvuci iz radnika otvorila tvornice gdje unije nisu regulisane ustavom!
citroen

#56 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by citroen »

Ako neko zeli da se otarasi toyote,tj da mi pokloni ove koje imaju problema sa papucicom gasa rado cu prihvatiti ponude,prednost imaju avensis,Rav 4,molim da mi ponude saljete na PM. :thumbup: :thumbup: :bih:
corolla02

#57 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by corolla02 »

Znas li ti koliko je Ford kazni morao platiti zbog toga? Ti bar zivis ovdje i znas kako to hoda! Ispade eto jadna Toyota, oni auta prave da bi ih besplatno djelili!
De se ba saberi covjece.

Zato je Toyota kao i svaki proizvodjac koji pokusava zadnju kap znoja izvuci iz radnika otvorila tvornice gdje unije nisu regulisane ustavom![/quote]

Drugo vrijeme i drugi arsimi tad, Detroit je bio prvi. Uostalom, to je spor izmedju kompanije vs kompanije a ovo je vec otislo Government Vs Toyota jer vladu SAD i sindikate i koja sad cacka i moze cackati po svim njihovim modelima i po godinama koje hoce samo zato jer je GM radio auta sa $25 po radniku a prodavo ih onima za $10, sto je Tojota i drugi izbjegli i nasli radnike za $10 i opet ih prodavali istima od $10.

Sad Government moze traziti auta iz 80 ili udese od istih iako je covjek prosao kroz crveno i opet reci Toyota je kriva sto onaj gore papir sa Lexus udesom itekeko dovodi u pitanje, tj. vjerodostojnost namjera od vlade SAD

i opet pricati da Toyota kopira ovog ili onog je opsti apsurd, a sve sto su htjeli izvesti na cestu oni su to uradili
jefferson

#58 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
De se ba saberi covjece.

Zato je Toyota kao i svaki proizvodjac koji pokusava zadnju kap znoja izvuci iz radnika otvorila tvornice gdje unije nisu regulisane ustavom!
Drugo vrijeme i drugi arsimi tad, Detroit je bio prvi. Uostalom, to je spor izmedju kompanije vs kompanije a ovo je vec otislo Government Vs Toyota jer vladu SAD i sindikate i koja sad cacka i moze cackati po svim njihovim modelima i po godinama koje hoce samo zato jer je GM radio auta sa $25 po radniku a prodavo ih onima za $10, sto je Tojota i drugi izbjegli i nasli radnike za $10 i opet ih prodavali istima od $10.

Sad Government moze traziti auta iz 80 ili udese od istih iako je covjek prosao kroz crveno i opet reci Toyota je kriva sto onaj gore papir sa Lexus udesom itekeko dovodi u pitanje, tj. vjerodostojnost namjera od vlade SAD

i opet pricati da Toyota kopira ovog ili onog je opsti apsurd, a sve sto su htjeli izvesti na cestu oni su to uradili[/quote]

Corolla ovdje postajes vec kao forumasi tipa "vozdra pameti" i ostali koji u svemu u zivotu vide teoriju zavjere. Sto je onda u sve ovo ukljucena Japanska Vlada? Sta ti je bolan, 19 ljudi zivot izgubilo i nakon godinu dana upozorenja nisu nista uradili, tek kad su im zaprjetili onda su reagovali.
To se zove trka za profitom, samo sto ce ih ova trka bel kostati i para i imidza.
Sto se tice Forda i Firestona ocito si slabo to pratio, kao i komplet istoriju Detroita, velike trojke i unija. Ali to je vec Americka Istorija 101.
Last edited by jefferson on 06/02/2010 02:00, edited 1 time in total.
corolla02

#59 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by corolla02 »

hahahaha
kakve zavjere ba, ja govorim o Vladi sada i njihovim polugama i omcama u industriji ili mediji koji izvjestavaju vis a vi ovog ili onog interesa, te jos ako budu vukli svaki udes i poginule iz proteklih godina i prisivali ih samo Toyoti, bas ko u onog Lexusa i njemu slicnih, naravno da ce ih naci i falsikovati koliko got hoce, tj. Toyota im nije prije smetala a sad vec smeta - jedino dobra Toyota je mala toyota, po novoamerickom

A Ford i Firestone je kontraverzija svoje vrste bas kao je i ova, ko prije do dokumenata njegova je starija :)
Bullet Tooth Tony

#60 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by Bullet Tooth Tony »

znas sta je najgore....valja vam pojesti sva govna koja ste izasrali za toyotu i lexus .... cisto kazem,molim bez ljuntnje

inace kako kocite .. ubrzavate i tako to :lol: :lol: :lol:

BMW Power :dance: :dance:
mayab

#61 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by mayab »

Tojotin kvalitet ovamo ili onamo, ali jedna stvar mi je ostala u sjecanju i to iz devedesetih godina proslog stoljeca, tada sam redovito citao njemacki "Auto-motor und sport" casopis.
Naime, oni su jednom godisnje radili ekstremni test kocnica vecine najprodavanijih auta u Njemackoj i to na jednoj zatvorenoj dionici nekog planinskog prevoja, dakle test kocenja kod voznje niz planinu na poduzoj relaciji, gdje su kocnice stvarno na svojim limitima, gdje kociona tekucina skoro prokljuca!
Uglavnom, ostalo mi je u sjecanju da su se Toyote redovno pokazale kao vrlo loši kočničari, sa ekstremnim produzavanjem puta kocenja nakon sto se sistem dobrano pregrije!
Nema bas veze sa ovom temom, ali kako rekoh to mi je ostalo u sjecanju..
Gospoda Ministarka

#62 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by Gospoda Ministarka »

vruce pivo wrote:Ne znam za vas ali ja ovaj snimak ne mogu nikako svariti :-?

"God bless America......Nuke Iran Now!... Elvis is Alive....Stop Buying Japanese Cars!...Oh Shit,we're all gonna diiiieeeeee"
:lol: :lol:
Ni ja vala nikako, mislim i ja da sam suvozac i da mi se nesto tako desava, pasivno bi pocela uciti Fatihu, a aktivno bi (jel se moze otvoriti vrata i iskociti) e ak moze onda bi to... i sigurno ne bi zvala 911 gdje je dispecar potpuno hladnokrvan... ma nikakve promjene tona glasa a ljudi mu govor da ce izginuti...
Gdje su oni krenuli pa iznajmili Lexusa?
Cisto sumnjam da jedna tipicna americka porodica nema vlastito auto, ako nemaju vlastito odkle im novac da iznajme Lexusa?
olensoner

#63 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by olensoner »

Pa vi sad pricajte kako su Alfe smece, a Japanci najbolji :dance:
Bullet Tooth Tony

#64 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by Bullet Tooth Tony »

Gospoda Ministarka wrote:

Ni ja vala nikako, mislim i ja da sam suvozac i da mi se nesto tako desava, pasivno bi pocela uciti Fatihu, a aktivno bi (jel se moze otvoriti vrata i iskociti) e ak moze onda bi to... i sigurno ne bi zvala 911 gdje je dispecar potpuno hladnokrvan... ma nikakve promjene tona glasa a ljudi mu govor da ce izginuti...
Cisto sumnjam da jedna tipicna americka porodica nema vlastito auto, ako nemaju vlastito odkle im novac da iznajme Lexusa?
"We are going 120 mph " sto ti je na nasem 190 km/h.....ipak iskociti... pa budimo realni :D :D :D
A opce je poznato da ameri zovu 911 kad im ne stave dovoljno kecapa u burger :D
Kakve veze ima gdje su krenuli :zoka: :zoka:

all star

#65 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by all star »

desilo se ono sto se nikada nece desiti vw-u :evil:
avantgarde

#66 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by avantgarde »

all star wrote:desilo se ono sto se nikada nece desiti vw-u :evil:
Ne budi ni u sto siguran jer i VW ima hrpu svojih problema samo sto su to menje opasni problemi nego ovo kod Toyote,pisao sam a i licno sam dozivio prije 5-6 god.kad kod novog Pasata od nekih 30 000 km kocnice u toku voznje,najobicnije voznje totalno zablokirale(nikad u zivotu nisam sreo nesto sto je tako zasmrdilo prije nego sto ce otkazat)a mi morali auto napustit i traziti drugu vrstu prevoza.Zato ne preuvelicavaj previse,WV je dobar auto ali i oni imaju svoje "crne tacke",...vozim od 2004 MB C 220 CDI super auto a i servis ali mi se bio svidjeo i onaj novi Passat CC od 170 KS Diesel,2 l TDI.Medjutim otprilike kad sam ja htjeo mijenjat moj auto(MB)prosle godine,procitao sam nezavisni test iz vise izvora i naveli su da su testirali Passat sa motorom 2 l,TDI,170 ks u trajanju od 100 000 km i pokazao se jaako los.Nebrojeno puta je morao ici u garazu na uklanjanje raznih cak i velikih kvarova.Takve probleme nemaju Passat-ovi isti 2 l. TDI motori ali sa 140 ks a ja nisam htjeo auto ispod 150 ks jer sam u pretposlednjem MB imao 150 ks(ko se vraca rado unazad osim ako ne mora?? :-D :D ,a ja nisam morao)...i nakon svga toga opet sam uzeo ono sto sam znao da je ok,MB-C 220 CDI najnoviji sa170 ks,Diesel,automatik i super zadovoljan,vozim nekih 45-50 hiljada godisnje zbog posla.Poneke sitnice ima i Mercedes ali su to sitnice a ne vitalne ili po zivot opasne stvari,a i servis je vrlo dobar,da se s Mecedesom o puno toga dogovorit(mozda je zato i skup ali zivot je naskuplji?ili ne mislite tako??!)
Last edited by avantgarde on 06/02/2010 12:07, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#67 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by Gospoda Ministarka »

Beg_Babic wrote:"We are going 120 mph " sto ti je na nasem 190 km/h.....ipak iskociti... pa budimo realni :D :D :D
Joj tebe Babicu... stvarno nemas ni malo maste. :D
Meni je nekako logicnije iskociti iz auta kad se vozis 190km/h nego se zabiti u nesto imam osjecaj da imam vece sanse da prezivim.
avantgarde

#68 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by avantgarde »

Beg_Babic wrote:"We are going 120 mph " sto ti je na nasem 190 km/h.....ipak iskociti... pa budimo realni :D :D :D
Joj tebe Babicu... stvarno nemas ni malo maste. :D
Meni je nekako logicnije iskociti iz auta kad se vozis 190km/h nego se zabiti u nesto imam osjecaj da imam vece sanse da prezivim.
Nekako i ja tako osjecam da bi mi sanse za prezivit bile mnogo bolje kad bih iskocio iz auta nego cekati da se sudarim ili da me udari neki drugi auto ali najiskrenije tvrdim :) :D :mrgreen: ne bih ni po koju cijenu htjeo doci u situaciju da to u realitetu testiram sta je bolje od ovo dvoje.Nikad :)
jefferson

#69 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by jefferson »

Ja sam rento Mercedesa za 100 dolara preko cijelog vikenda! Nije to BiH pa da te rascerupaju dok iznajmis VW Polo.
Mnogi rentaju auto za leasinga ili poslovnih putovanja. Ja sam 4 godine dok sam radio posao koji je zahtjevao puno putovanja svaki vikend rentao auta, obicno auta slicna Lexusu, MB, BMW, Cadillac, Chevrolet Tahoe, Dodge RAM itd.
Gledas to kroz bosansku prizmu a to je nuporedivo.
I kao sto ti neko rece, amerikanci su obrazovani jos u obdanistu da za svaki problem zovu 911. Tako imas slucajeva da ljudi zovu 911 zbog toga sto nisu dobili salatu u hamburgeru, ali to je rijetkost i obicno ogromnu kaznu plate.
Medjutim, takva je kultura ovdje jer znas da ce ti za 2 minute neko doci kuci ili ako ti se auto pokvari da ti pomogne.
u SAD ce ti policija stati kada pukne guma i pomoci da promjenis gumu, dok u BiH ti mogu samo kaznu napisati sto se nisi sklonio jos vise u kraj.
Stoga, pitanja su ti malo :-)
corolla02

#70 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by corolla02 »

znaci da rezumiramo, rat izmedju covjeka i masine je otpoceo :)

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#71 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by arman1 »

Joj još kad u sve ovo ubacite priču da su dijelovi garant napravljeni u Kini. :run:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#72 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by arman1 »

Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

treba

Re: TOYOTA - sta se dogadja s < - > njima?

Hvala
Kouros

#73 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by Kouros »

TOYOTA NIJE ZA AMERICKIH IDIOTA
bosn.om

#74 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by bosn.om »

karanana wrote:cito sam jucer komentare sa portala. neki se pametnjakovic javio, navodno je nemoguce automatik mjenjac prebacit iz D u N pri brzini od 80-100 kilometara. nije mi jasno jesu li ovi ljudi probali vratiti gas papucicu tako sto su se sageli i povukli je rukom ili podvukli nogu ispod nje. zar se bas toliko zaglavi da povlacenje ne pomaze? mislim, imaju pribranosti da zovu 911 a nemaju pribranosti da probaju da oslobode gas rukom ili nogom. tipicni amerikanci. kako ce im to 911 pomoci. nece chuck iskociti ispred njih i zaustaviti auto svojim rukama.
Ma skroz netacno, pusti pametnjakovica, lupa. Iz prve ruke ti govorim sigurno da se moze u N vratiti u svakom momentu, i u svakoj brzini, jedino ti rikverc nece proci. Imam Lagunu V6 3.0 koja, cini mi se, i ne postoji u drugacijoj verziji nego automatskoj dupliranoj sa Renault-ovom verzijom Tiptronic sistema (rucno mjenjanje bez kvacila, poluautomatsko ukratko), i, desi mi se, pocesto, da ga pri velikoj brzini, ako imam ispred sebe obavezan zastoj na nekih 500m (recimo placanje autoputa, na primjer), stavim u N, te tako fino stignem do zastoja bez jakog kocenja....i zasigurno sam pritom daleko iznad 100km/h. To je cista logika, zamisli ludnice i rizika kad bi bilo nemoguce, a kvacila nemas.....

A sto se tice Toyotinih problema, cini mi se da je to sve pretjerano, mehanicki rizik imas u svakom autu, vara se ko drugacije misli, vozac mora uvijek biti spreman da se izvlaci i da drzi odredjenu sigurnosnu marzu, a ako krene u paniku, sve je gotovo. Auta su postala toliko soldina i sigurna da smo svi pomalo zaboravili koliki rizik uzimamo sjedajuci za volan.
Šeha

#75 Re: TOYOTA - sta se dogadja snjima?

Post by Šeha »

Kouros wrote:TOYOTA NIJE ZA AMERICKIH IDIOTA
:-) :-) :-)
Locked