Toyota Rav4-X
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Metafizicz
#1 Toyota Rav4-X
Znaci, ako je neko vozio ovo auto, ili se vozio u njemu, bio bih zahvalan da ostavi neki komentar. Sta valja, sta ne...lutao sam po ovoj toyota stranici i ono, cini se bajno, al svejedno bi volio cut koji koment onih koji su vec probali...
-
melb26sa
To je nase (moje) aBd buduce auto
Vozila sam se par puta u RAV4 i moram da kazem da je odlican! Vrlo udobna sjedista, puno mjesta i za putnike pozadi, prtljag, zvucnici, pregledna ploca, volan lak za upravljanje... ma divotica a opet nije velik kao landcruiser.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Hybridni su za-konj. Samo sto je Toyota odlucila da ih ne pravi.
Doduse imaju ovi elektricni modeli..
http://townhall-talk.edmunds.com/direct/view/.ef57396/0
Doduse imaju ovi elektricni modeli..
Ako te jos sta interesuje - 461 stranica foruma ispisana o Rav4 2006 modelu:Used Toyota RAV4-EV Sells for $67,300 on eBay
1 May 2006
Rav4
The RAV4-EV
A 2003 Toyota RAV4-EV auctioned on eBay went to the winning bidder for a price of $67,300.
Toyota began sales of the RAV4 Electric Vehicle (EV) to California retail customers in March 2002 after five years of leasing to utilities and other corporations that operate vehicle fleets. Toyota then ceased production of EV in 2003.
When the RAV4-EVs went on sale to the public in 2002, they carried a manufacturers suggested retail price (MSRP) of $42,000. However, a $9,000 incentive from the California Air Resources Board (CARB) and a $4,000 IRS credit could bring the price below $30,000.
Based on the first-generation RAV4 platform, the RAV4-EV combines a 50kW (67hp) electric motor that develops 190 Nm of torque with a 288V NiMH battery to yield a projected driving range of 85-100 miles per charge and an electronically controlled top speed of 78 mph.
http://townhall-talk.edmunds.com/direct/view/.ef57396/0
- gospodar kuglastih munja
Ja ga imam vec 18 mjeseci , sa nekih 55 000 km, disel 2.0, 116 ks, trosi cc 7l. Izliven je iz jednog komada, ko cekic, pa se nema sta pokvariti ...
. Gume su univerzalne, ljeto-zima, permanentna vuca 4WD, siber, antiskliz...
sistem...ma ima sve. Max brzina je cc 175, mada sam niz Kasel u Njemackoj vozio preko 200, jepiga nizbrdo...
I da, model je sa 4 vrata.
Probao sam ga na cistom ledu zimus. Zafuram do kojih 80 kt, zakocim i smotam volan...nista,... nastavlja ravno i koci perfektno . A jesam jednom i sletio u jarak...
. Snijeg je bio od metra, vijavica, mecava i nisam vidio kud vozim. Odjednom sam samo osjetio da sam se nasukao na mekano i da tockovi vrte u prazno. Kad sam izisao imao sam sta i vidjeti. Sletio sam sa puta i ostao da "lebdim" u jarku gdje je snjeg poravnao put i livadu. I to je bilo sve. Nigdje ogrebotine.
Jedina mana mu je sto je skup i skupi servisi i skupa putarina i skupo osiguranje...
Malo se tesko navici na brzine, zato sto mu je velik raspon obrtaja izmedju 1. i 2. i to s razlogom. U 1. vuce ko mazga, ali je uzasno spor., a 2. trazi malo vecu brzinu da uhvati. I to je sve.
Probao sam ga na cistom ledu zimus. Zafuram do kojih 80 kt, zakocim i smotam volan...nista,... nastavlja ravno i koci perfektno . A jesam jednom i sletio u jarak...
Jedina mana mu je sto je skup i skupi servisi i skupa putarina i skupo osiguranje...
Malo se tesko navici na brzine, zato sto mu je velik raspon obrtaja izmedju 1. i 2. i to s razlogom. U 1. vuce ko mazga, ali je uzasno spor., a 2. trazi malo vecu brzinu da uhvati. I to je sve.
- Metafizicz
kolko te sve ukupno doslo odprilike?gospodar kuglastih munja wrote:Ja ga imam vec 18 mjeseci , sa nekih 55 000 km, disel 2.0, 116 ks, trosi cc 7l. Izliven je iz jednog komada, ko cekic, pa se nema sta pokvariti .... Gume su univerzalne, ljeto-zima, permanentna vuca 4WD, siber, antiskliz...
sistem...ma ima sve. Max brzina je cc 175, mada sam niz Kasel u Njemackoj vozio preko 200, jepiga nizbrdo...
Probao sam ga na cistom ledu zimus. Zafuram do kojih 80 kt, zakocim i smotam volan...nista,... nastavlja ravno i koci perfektno . A jesam jednom i sletio u jarak...![]()
. Snijeg je bio od metra, vijavica, mecava i nisam vidio kud vozim. Odjednom sam samo osjetio da sam se nasukao na mekano i da tockovi vrte u prazno. Kad sam izisao imao sam sta i vidjeti. Sletio sam sa puta i ostao da "lebdim" u jarku gdje je snjeg poravnao put i livadu. I to je bilo sve. Nigdje ogrebotine.
Jedina mana mu je sto je skup i skupi servisi i skupa putarina i skupo osiguranje...![]()
I da ti kazem, ne vrijedi ti, jer auto nije kupljeno u BiH. Cijene u BiH neznam. Htio sam samo opisati kakav je.Metafizicz wrote:kolko te sve ukupno doslo odprilike?gospodar kuglastih munja wrote:Ja ga imam vec 18 mjeseci , sa nekih 55 000 km, disel 2.0, 116 ks, trosi cc 7l. Izliven je iz jednog komada, ko cekic, pa se nema sta pokvariti .... Gume su univerzalne, ljeto-zima, permanentna vuca 4WD, siber, antiskliz...
Probao sam ga na cistom ledu zimus. Zafuram do kojih 80 kt, zakocim i smotam volan...nista,... nastavlja ravno i koci perfektno . A jesam jednom i sletio u jarak...![]()
Jedina mana mu je sto je skup i skupi servisi i skupa putarina i skupo osiguranje...![]()
-
ado-šampion
Nema kod nas Daihatsuov salon, a samim tim ni servis.
- shana_majka
"Shminka"
.Ako hocesh pravog terenca.....

Uzivaj!

Uzivaj!
Sta je razlika izmedju Toyota RAV-4 i Suzuki Grand Vitara?
Oba su iste klase, i sve su osobine gotovo identicne, sem jedne stvari.
Novi RAV od 2006-te, je radjen sa potpuno novom platformom, sa novom tehnologijom, dok Suzuki jos uvijek koristi staru platformu konstruisanu prije 20-tak g.
To sam procitao u jednom clanku gdje su vrsili uporedbu ta dva auta.

Oba su iste klase, i sve su osobine gotovo identicne, sem jedne stvari.
Novi RAV od 2006-te, je radjen sa potpuno novom platformom, sa novom tehnologijom, dok Suzuki jos uvijek koristi staru platformu konstruisanu prije 20-tak g.
To sam procitao u jednom clanku gdje su vrsili uporedbu ta dva auta.
-
mirz@
Imam priliku da Toyotu RAV-4 vozim cesto, auto je perfektno, stvarno nemam sta reći. Imas sve sto ti treba, pa cak i vise, udobno, komforno, lijepo, motor odlican (D-4D). Veoma stabilan, obzirom koja je klasa vozila, na klizavom terenu je takodjer odlican, na usponima fenomenalan, ma sve najbolje ukratko, i takodjer vjerovatno i moja buduca vozilica.
-
ado-šampion
Toyota je davno kupila Daihatsu, ali Daihatsuova vozila nemaju nikakve veze s Toyotinim. Ovaj SUV koristi istu platformu kao Toyota ali mislim da su svi dijelovi Daihatsuvi.Fair Life wrote:Toyota je kupila Daihatsu i oni servisiraju Daihatsu vozila.ado-šampion wrote:Nema kod nas Daihatsuov salon, a samim tim ni servis.
Ako ima Toyotin servis... nemas problema.
Koliko si siguran da ovaj Toyotin servis u Semizovcu ili gdje vec servisira Daihatsu vozila? Ja sam 99% siguran da NE servisira jer ni ne prodaju Daihatsu, a kako rekoh vozila te dvije marke nemaju dodirnih tacaka. Ja vozim Daihatsu i nema ni jedan (potrosni) dio da je kompatibilan sa bilo kojih Toyota vozilom.