Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drndalo

#26 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by drndalo »

jefferson wrote:
citro wrote:
respo s onog svijeta wrote:ja se bojim da su ta auta kupljena na kredit i da odrzavanje nije svedeno na daj samo da se zamjeni a kakav je dio to je najmanje bitno
nisam jednom vidio novija auta da se popravljaju u avliji

u ovlastene servise idu oni u garanciji mala populacija koja ima pare i sluzbena auta ostalo je nazalost sve prepusteno avliji zamjenskim dijelovima koji su sumnjive kvalitete i dijelovima s otpada koliko god se mi lagali da su to nova auta

ps. pitanje je koliko je od tih 6 auta sluzbeno i na kredit (da ne bude zabune pitanje je kakav kredit)
Prije svega auto ako je novo onda je i pod garancijom, pa nije potrebno nabavljati dijelove "sa strane" (iako sam i to vidjao ...)
Drugo, svako ko kupuje novo auto bi ga trebao i Kasko osigurati, barem prve dvije godine za svaki slucaj.
Nije ovo bas tako teska matematika, ali se neko trudi da bude bas ....
Auti se i ne kupuju za cash, sve je to uglavnom kreda,i ne razumijem u cemu je to problem. I da, svih ovih 5 auta su privatni, pa ti vidi ....
Ja ali, isto tako treba biti realan pa reci da se to auto nece ni slucajno prodati nakon odredjenog vremena kao Skoda.
Dok je u garantnom periodu, sve to stima, i u potpunostis e slazem s tobom. Kada istekne garantni rok, sta onda? Placati djelove u servisu koji bi trebali u slobodnoj prodaji biti daleko jeftniji, ili prodati auto? Ja bi prodao auto, ali to auto ce izgubiti na cijeni daleko vise nego Octavija, osim, osim ako nadjes nekoga ko bas hoce to auto.
A dijelovi za Skodu su nakon isteka garancije u ovlastenom servisu jeftiniji ? Bilo od dijelova u garanciji, bilo od dijelova drugih proizvodjaca...? Mislim, tu bi sad morali napraviti istrazivanje makar 200 najcescih pozicija, pa nesto zakljucivati... Moje iskustvo sa vise ovlastenih servisa razlicith marki varira od bezobrazno skupih pozicija, do nevjerovatno jeftinih, toliko da sam pitao ljude jesu li to sve dobro sabrali, da me ne zovu za sat-dva da dodjem doplatiti razliku...

Dakle moje iskustvo je tu da je sve to u 5 dkg. kad sve saberes, svi proizvodjaci puno vise zaradjuju na dijelovima nego na prodaji novih auta, i to svi znamo, pa tada i razlika od npr. 100 KM u cijeni jednog slicnog dijela moze biti bezobrazna, ali ako ti se pokvari 1x u eksploataciji auta, koliko ti to dize sve skupa troskove imanja tog auta za tih 3-5-8 godina posjedovanja ? 1.3% ? Bitnije je da se ne kvari, ma koji da je auto, i ma koji da je dio...

Ja sam volio navoditi primjer "jeftinog" odrzavanja Yuge, tamo negdje '99 godine. Sasvim pristojnog Yugu je imao drug, ali malo mladost, malo ceste, malo kvalitet dijelova su dovodili do toga da mu je kineticki zglob bio cest potrosni materijal... Dobrih nije bilo na trzistu, nego nekih (vjerovatno Turskih) fusheva, i bili su jeftini, nije ni 40 KM bio komplet komad... Ali ih je mijenjao 7x godisnje, nekad 1, nekad 2 odjednom... Pa kad saberes, onaj original VW iz PAD Auto kuce Nosse od 280 KM dodje dzabana... Jer je trajao bar 5 godina nakon zamjene...
ado-šampion

#27 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by ado-šampion »

citro wrote:Malo mi je sega krenula ova prica. Cuj dijelovi sa otpada a prica se o novoj Corolli i novoj Octaviji.
I, btw, nije tacno da dijelova nema. Zena mi je imala kontakt sa japancem starim 11 godina, trebalo je mijenjati haubu, blatobran, karambolku, far i neke lajsne, svi su dijelovi bili tu za 7 dana. U zvanicnom servisu, naravno. Cijena nije bila mala, da se razumijemo, ali posto je osiguranje pokrivalo sve 100% (krivica drugog vozaca) nije me ni bilo briga.
Drug ti i ja ko da ne zivimo u istoj drzavi. :-)

To da ce ti obavezno osiguranje pokriti trosak da 11 godina staro auto popravljas novim karoserijskim dijelovima mozes okaciti macku o rep. Budimo realni, dobices onoliko da ga mozes popraviti polovnim dijelovima s otpada, a i tada si dobro prosao. Tri sudara s tako starim autom, 12 godina, jos je bilo davno kad se nije gledala svaka para ko sad, svaki put jedva dovoljno para da se popravi dijelovima s otpada.
Da ce kasko to pokriti mogu povjerovati, ali realno kasko na 11 godina starom autu, wtf?! :? Jaran mi jucer prica ukrali mu auto koje se moglo prodati za 16 hiljada, kasko mu nudio 9, nakon sto ih je tuzio ponudili mu 11. :roll:

Nije argument kao skupi su dijelovi u ovlastenom za Skodu koliko su skupi i za Corollu. Manje vise tacno, ali sta s tim? Sta nakon isteka garancije? Za 5-10 godina staro auto uzimati skupe japanske dijelove u ovlastenom?! Ocito vi koji to gledate tako crno-bijelo niste ni iz daleka vidjeli kako izgleda odrzavanje jednog takvog auta u Bosni.

Ja bih se slozio da Corolla (opcenito Toyota) vrijedi dok ne istekne garancija, ali realno ko danas uzima auto za 30+ hiljada da ga proda za 3 godine za polovinu te cijene?
Zvek

#28 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by Zvek »

Ponuda motora i mjenjaca je definitivno na strani Octavie. Enterijer takodje izgleda masivnije, ostalo ne znam.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by _BataZiv_0809 »

Moj otac ima Toyotu Corollu iz 2009 godine, limuzinska izvedba karoserije. Dizel, 93 kw. Buduci da je auto kupljeno na leasing, dok ga ne otplati, ima obavezu odrzavanja u ovlastenom Toyota servisu. Radio je servise u onoj Toyoti tamo prema Semizovcu, a zadnji kod Bunje i ima namjeru tako i nastaviti. Zadovoljan je njihovim uslugama. Prosle godine mu je dosla obavijest da dodje ako zeli da mu dzaba zamijene neku gumicu oko podizaca prozora :thumbup: Mislim stvarno imaju dobar odnos sa klijentima. Auto je stvarno fenomenalan, to cak i ja priznajem, iako sam zakleti Lancista i cijeli zivot vozim Talijane. Malo me nervira sto je auto kao digitron, sve je spakovano, precizno, tacno, nema onog uzbudjenja ko kad sjednes u Lanciu ili Alfu, ali vecini ljudi to je pohvala, a ne pokuda :mrgreen: Voljeti talijanska auta je dijagnoza :D

Dakle ja bih se u konkretnom slucaju odlucio za Toyotu. Svaka cast Skodi i VW, nisu oni dzaba to sto jesu, ali smatram da je Toyota bolji izbor. Skode mi se generalno ne svidjaju, to je jedan subjektivan dojam. Vozio sam Fabie i Octavie od firme i jednostavno nisam nesto odusevljen. Previse su krute za moj ukus. O ostalim parametrima ne bih da sudim, jer nisam kompetentan. Superb je mozda druga prica.

Dakle da sumiram: Toyota je meni licno bolji izbor od Skode.
drndalo

#30 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by drndalo »

ado-šampion wrote:
citro wrote:Malo mi je sega krenula ova prica. Cuj dijelovi sa otpada a prica se o novoj Corolli i novoj Octaviji.
I, btw, nije tacno da dijelova nema. Zena mi je imala kontakt sa japancem starim 11 godina, trebalo je mijenjati haubu, blatobran, karambolku, far i neke lajsne, svi su dijelovi bili tu za 7 dana. U zvanicnom servisu, naravno. Cijena nije bila mala, da se razumijemo, ali posto je osiguranje pokrivalo sve 100% (krivica drugog vozaca) nije me ni bilo briga.
Drug ti i ja ko da ne zivimo u istoj drzavi. :-)

To da ce ti obavezno osiguranje pokriti trosak da 11 godina staro auto popravljas novim karoserijskim dijelovima mozes okaciti macku o rep. Budimo realni, dobices onoliko da ga mozes popraviti polovnim dijelovima s otpada, a i tada si dobro prosao. Tri sudara s tako starim autom, 12 godina, jos je bilo davno kad se nije gledala svaka para ko sad, svaki put jedva dovoljno para da se popravi dijelovima s otpada.
Da ce kasko to pokriti mogu povjerovati, ali realno kasko na 11 godina starom autu, wtf?! :? Jaran mi jucer prica ukrali mu auto koje se moglo prodati za 16 hiljada, kasko mu nudio 9, nakon sto ih je tuzio ponudili mu 11. :roll:

Nije argument kao skupi su dijelovi u ovlastenom za Skodu koliko su skupi i za Corollu. Manje vise tacno, ali sta s tim? Sta nakon isteka garancije? Za 5-10 godina staro auto uzimati skupe japanske dijelove u ovlastenom?! Ocito vi koji to gledate tako crno-bijelo niste ni iz daleka vidjeli kako izgleda odrzavanje jednog takvog auta u Bosni.

Ja bih se slozio da Corolla (opcenito Toyota) vrijedi dok ne istekne garancija, ali realno ko danas uzima auto za 30+ hiljada da ga proda za 3 godine za polovinu te cijene?
Da prostis, ako je tebe neko udario, i ako osiguranje na autu nije proglasilo totalnu stetu, jebe te se koliko sta kosta, servis nek napravi, a osiguranje njima neka plati... I zdravo... Naravno da nece da plate nove dijelove po predracunu, a da ugradjujes polovne, i da ti ostane milja u dzepu... To sto je tvoj jaran mislio da moze prodati auto za 16, naravno da nije tako, puni su oglasi tih od 16, koji se na kraju mijenjaju za japiju, i pokvaren aparat za brijanje, ukoliko zagusti... Nije ni 11 sigurno postena ponuda, ali je mnogo bolja nego 0, jer je ukradeno...

Imas auto od 11-15 kKM, i nemas 1-2 kKM za popravak u ovlastenom servisu u slucaju sudara, ako si sam kriv, pa ti je jeftiniji onaj Saban za 600-1500 ? Onda taj auto nije za tebe, ili nemoj jurcati pa biti kriv za sudar... A kad drugi placaju, eno ih, nek se ganjaju... Ja sam imao dobro iskustvo sa kaskom, cifra na skoro novom autu u vrijednosti postenog VW-sna u BiH... Ovlasteni servis-Osiguranje, ganjajte se koliki ce biti trosak... I osiguranje je sve platilo, samo su insistirali da svaki dio koji je napisan da je za zamjenu i zamijenjen bude fizicki na raspolaganju kao skinut, da njihov covjek to kada dodje slika i uvjeri se da je taj zaista skinut, a stavljen novi...
addem

#31 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by addem »

Po meni najveci problem kod octavije je njena cijena, i skrtost na opremi. Mislim da je auto sasvim ok al za te pare ne nudi ono sto bi trebalo. Nevjerovatno je da uzmes recimo najveci paket opreme a da nemas komande na volanu ili tempomat? A da ne govorimo da za dizela koji ima 6 brzina moras uzeti 2.0 motor koji je u elegance opremi onda 40000KM.
hopcup

#32 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by hopcup »

toyota vs škoda? kod mene ne bi dileme bilo ni jedne jedine sekunde, škodu ne bih ni pogledao
respo s onog svijeta

#33 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by respo s onog svijeta »

Joj ljudi nije uopste pitanje koje je bolje auto
Toyota pa praznih mjesta hejbet pa onda ide skoda
Nije problem ni u cijenama odrzavanja u ovlastenim servisima jer svi ama bas svi izuzmemo li premiume su u 5 deka
Ja recimo svog pezoa starog 12 godina odrzavam u ovlastenom al je pitanje koliko ima ovakvih kao ja (da se odmah razumijemo nije da se hvalim ili da sam nesto extra bogat) gledam okolo sebe koliko njih kupuje dijelove zamjenske i sa otpada bez obzira koliko je staro auto
Cim izadje iz garancije okrecu se ljudi otpadu i slicno
Jedino slucajevi kao kod oca od ovog forumasa jer mora zbog lizinga
Kao sto rekoh ranije servisi zive zbog firmi onih u garanciji i onih na lizing
citroen xm

#34 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by citroen xm »

Prosto je nevjerovatno da u BiH ljudi kada kupe novo auto ne znaju da uživaju u njemu. Odmah im je puna glava postprodaje i mogućih udesa.
respo s onog svijeta

#35 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Nazalost tako je rijetko ko kupuje auto a da vec ne racuna za koliko ga moze prodati
Jbt meni kad sam kupovao pezoa poceli pricu nećeš ga moci prodati
Alo covjece nisam ga ni kupio ovaj bi da razmisljam o prodaji
Vozam ga jer mi je merak vozati to auto boli me briga koliko ce se kretati kad ga budem prodavao
citroen xm

#36 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by citroen xm »

O prodaji se razmišlja onoga trenutka kada odlučiš da promjeniš auto. I nema pravila. Ja sam auto posle 3 godine vožnje prodao za 500 KM više nego što sam ga platio, a nisam ga ništa dorađivao da mu dignem cijenu. I to u pitanju je Fiat, model koji u BiH niko neće ni da pomisli da kupi. U to vrijeme na PiK-u za to godište moj je bio među najskupljim.
530i

#37 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by 530i »

Ne razumijem zašto se diže priča o nabavci nekih dijelova, danas, kada imamo ebay, mali milion foruma, firme koje nabavljaju dijelove maksuz za japanska auta. Kao da je Toyota na Marsu pravljena, pa "malo" duže se čekaju dijelovi, a mi živimo u Mladoj Boleslavi....
ado-šampion

#38 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by ado-šampion »

drndalo wrote: Da prostis, ako je tebe neko udario, i ako osiguranje na autu nije proglasilo totalnu stetu, jebe te se koliko sta kosta, servis nek napravi, a osiguranje njima neka plati... I zdravo... Naravno da nece da plate nove dijelove po predracunu, a da ugradjujes polovne, i da ti ostane milja u dzepu... To sto je tvoj jaran mislio da moze prodati auto za 16, naravno da nije tako, puni su oglasi tih od 16, koji se na kraju mijenjaju za japiju, i pokvaren aparat za brijanje, ukoliko zagusti... Nije ni 11 sigurno postena ponuda, ali je mnogo bolja nego 0, jer je ukradeno...

Imas auto od 11-15 kKM, i nemas 1-2 kKM za popravak u ovlastenom servisu u slucaju sudara, ako si sam kriv, pa ti je jeftiniji onaj Saban za 600-1500 ? Onda taj auto nije za tebe, ili nemoj jurcati pa biti kriv za sudar... A kad drugi placaju, eno ih, nek se ganjaju... Ja sam imao dobro iskustvo sa kaskom, cifra na skoro novom autu u vrijednosti postenog VW-sna u BiH... Ovlasteni servis-Osiguranje, ganjajte se koliki ce biti trosak... I osiguranje je sve platilo, samo su insistirali da svaki dio koji je napisan da je za zamjenu i zamijenjen bude fizicki na raspolaganju kao skinut, da njihov covjek to kada dodje slika i uvjeri se da je taj zaista skinut, a stavljen novi...
Servis napravi i oni plate servisu koliko kosta da kosta i svi sretni, jeste ali u Njemackoj. U Bosni osim ako se ne radi o kasku oni procijene stetu pa se ti haveru uklopi. Tako je meni bilo 3 puta. Usicaris za popravak kod avlija majstora, s dijelovima s otpada. I to ako naplatis, jer znam ljudi kojim nasa osiguranja nisu isplatila za godinu dana.
A ovo za kasko ukradeno auto, jeste garant je do mog jarana, budala mislio da auto koje je po oglasima bilo 18-20 milja moze prodati za 16, pa ih tuzio kad su mu ponudili 9 milja. Ne moze nikako biti da je do osiguranja, jer ovo je ipak Bosna, zar ne? :-)

@Respo je 100% realan, jedan od rijetkih ovdje, ko zaradi 30 hiljada da da za auto, a svi znamo koliko je to ovdje tesko, naravno da ce gledati racunicu. Jedno je dati 3 hiljade pa uzivati, znajuci da auto mozes prodati za 2 hiljade ako zagusti, a drugo je dati 30+ hiljada znajuci da ako zagusti nakon godinu dvije mozes prodati za 20. Banalan primjer ali bitna je poenta.

Za godinu do dvije dok Bunjo bude siguran ovdje ne bih gledao Octaviju pored Toyote, posebno kad su fakat prekardasili s cijenama. Ali zasad sve je to tanko. Toyota je i dobra, kakva je situacija za ostale Japance.
ado-šampion

#39 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by ado-šampion »

530i wrote:Ne razumijem zašto se diže priča o nabavci nekih dijelova, danas, kada imamo ebay, mali milion foruma, firme koje nabavljaju dijelove maksuz za japanska auta. Kao da je Toyota na Marsu pravljena, pa "malo" duže se čekaju dijelovi, a mi živimo u Mladoj Boleslavi....
Sve je to super, ali meni je recimo to peglanje. Ionako sam slab s vremenom.

Evo ja cu ti reci dva primjera za moj Daihatsu. Tri selena na onom trokutastom donjem nosacu motora, ne radi niko zamjenske dijelove, znaci samo ovlasteni, a oni ne salju postom. Uzeo u Becu, jer sam isao tamo drugim poslom pa mi bilo usput. 25 eura tri gumice. Otisao prekidac el. podizaca stakla, servis u Becu trazio 75 eura (obicni komad plastike), ja nasao preko Interneta za 50 eura ali ne dostavljaju za Bosnu. Sad trebam rodbinu po Njemackoj da narucim na njihovu adresu, pa eventualno kad budu dolazili da mi donesu.

Eh sad ako uzmemo Daihatsu/Toyota prakticno ista stvar (ovaj moj je barem jednako dobar ako Corolla tog godista), ako mene neko pita to svo peglanje se ne isplati. A to je samo za dijelove. Da ne idem dalje na majstore. Donio dio iz Beca, ugradi covjek i ispostavi se da nije to problem. :-)
citroen xm

#40 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by citroen xm »

Pa nismo još u ratu ili tek izašli iz njega pa da osiguranja ne isplaćuju. Znam bar za 10 primjera, nikakvih problema sa naplatom nije bilo. Ne znam ni za jedan da je bilo problema. I normalno je da osiguranje u startu ponudi manju sumu, pa ko se upeca. Ali čim se žališ ili zaprijetiš advokatom suma ide na realnu. Znam čovjeka koji je imao udes i dobio 300 KM više nego mu je bilo potrebno za dobru popravku sa polovnom limarijom. Čovjek htio još i izvukao profakturu radova u ovlaštenom. Rekli mu u osiguranju, nema problema, kada doneseš račune iz ovlaštenog sve će ti biti plaćeno, ali nećemo mi platiti 2 vrata 4000, a ti ih onda privatno napraviti za 500. Sve je jasno.
respo s onog svijeta

#41 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

citroen xm wrote:O prodaji se razmišlja onoga trenutka kada odlučiš da promjeniš auto. I nema pravila. Ja sam auto posle 3 godine vožnje prodao za 500 KM više nego što sam ga platio, a nisam ga ništa dorađivao da mu dignem cijenu. I to u pitanju je Fiat, model koji u BiH niko neće ni da pomisli da kupi. U to vrijeme na PiK-u za to godište moj je bio među najskupljim.
A ja sam recimo 2009 auto platio 16hiljada da bi ga 2012 prodao za 5 i po i uopste me ne zanima sto sam na njemu izgubio 10 i po jer sam uzivao u njemu ne racunajuci da sam jos dodatno izgubio ulazuci u njega nekih cca 2-3 hiljade
Al nisu svi kao ja
respo s onog svijeta

#42 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

530i wrote:Ne razumijem zašto se diže priča o nabavci nekih dijelova, danas, kada imamo ebay, mali milion foruma, firme koje nabavljaju dijelove maksuz za japanska auta. Kao da je Toyota na Marsu pravljena, pa "malo" duže se čekaju dijelovi, a mi živimo u Mladoj Boleslavi....
Odes na temu ebay i vidis zasto se dize prica
Bas me zanima koliko ljudi kupuje s ebaya i narucuje stvari s vana
Daj ba ti kao da ti je citava bih od bascarsije do ilidze
530i

#43 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by 530i »

Hoćeš reći da u Skender Vakufu (npr.) ima kompletan asortiman dijelova za popravku Škode ili Golfa...moj respo ;-)
respo s onog svijeta

#44 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Ako nema kompletan asortiman dijelova ima kompletna skoda ili golf na otpadu u vakufu ako nema u skeder vakufu ima u ostala 2 donjem ili gornjem a tvoje je u koji ces
citroen xm

#45 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by citroen xm »

Pa to ti kažem Respo. Kupio si auto, uživao i nisi razmišljao o postprodaji. Zato si i uživao. Ja ti samo navedoh svoj primjer. Tri godine sam uživao u autu, nisam razmišljao koliko ću dobiti, a opet dobih za Fiata više nego što dadoh. To pokazuje da nema pravila i da se suprostavlja onoj da jedino Golf čuva pare.
respo s onog svijeta

#46 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

citroen xm wrote:Pa to ti kažem Respo. Kupio si auto, uživao i nisi razmišljao o postprodaji. Zato si i uživao. Ja ti samo navedoh svoj primjer. Tri godine sam uživao u autu, nisam razmišljao koliko ću dobiti, a opet dobih za Fiata više nego što dadoh. To pokazuje da nema pravila i da se suprostavlja onoj da jedino Golf čuva pare.
A ja tebi govorim da je malo takvih jer mnogi vec pri kupnji gledaju za koliko ce ih prodati a ti kad kupis bilo koje novo auto gubis
A posebno gubis ako nisi kupio nesto iz vw koncerna
Jer jel ovdje pricamo o novim autima
I ja sam na novom pezou izgubio 15 hiljada pa jbg moj gubitak i meni ga nije zao dok neki jos uvijek pricaju budala kupio novog pezoa itd
O tome je citava prica jos pezo ovdje ima ovlastene servise ima zamjenskih dijelova koliko toliko itd za razliku od toyote

Ako je autor imalo slican meni nek nema nedoumica nimalo nego nek uci japanski al cisto sumnjam cim se on premislja jer on sam razmislja o ovome sto ja pisem citavo vrijeme
ado-šampion

#47 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by ado-šampion »

Cirtoen nisi realan, ti si dao 3000 za auto i dobio vise kad si ga prodavao, a i da si izgubio izgubio bi 500 maraka, to je 60% prosjecna plate kod nas. Kupi novo auto, 30 hiljada, za 3 godine ces ga prodati za 15, to je 2 - 2.5 godine prosjecnih plata.

Individualno naci ces ljudi koje boli briga, kao Respo, ja nisam takav, ali postujem tudje misljenje i tudji stav, medjutim realno 90% onih koji mogu pristiti da daju 30 hiljada za auto gledaju ekonomsku racunicu. Kakvo uzivanje, uzivanje je kad imas 100 hiljada u steku, pa das 30 hiljada za auto, onda te boli briga za 15 kojih ces izgubiti kroz 3 godine jer ti tih 15 nije relevantno.
citroen xm

#48 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by citroen xm »

Kao prvo na ovoj Toyoti neće izgubiti pola za 3 godine. Ali eto recimo da hoće. Koliko će izgubiti na Škodi. Evo uzmimo da je ova Toyota oko 32000, slična Oktavija 36000. Da čujem tvoju procjenu za koliko će se prodati sličnog stanja polovne.?

Volim i ja da prođem finansijski bolje, ali volim i da uživam.
respo s onog svijeta

#49 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Citroen nije fora koliko ti volis da uzivas
I ja volim da uzivam al koliko je takvih u tome je pitanje
Evo ja poznajem jos mozda 2-3 kao ja kojima je "svejedno" koliko ce izgubiti al na ta 2-3 znam 200-300 koji gledaju samo kako ce proci novcano kakvo uzivanje kakvi klinci palci
U tome je fora
citroen xm

#50 Re: Toyota Corolla ili Skoda Octavia

Post by citroen xm »

Ali evo i ja sada računam pa ne mogu da sračunam koliko mi je Škoda isplativija. To su fore za malu djecu koje plasiraju vagenovci.
Post Reply