strasno, ne znam kako spavaju ljudi sa tim...
TOYOTA all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
milojicabrzi
#1603 Re: TOYOTA all about
Imam i ASA Central kasko, ne znam da oni nešto pokrivaju u tom slučaju.
BIHAMK sam zvao, došao je momak koji je pokušao osposobiti gumu, nije uspio, pa smo stavili rezervnu.
Auto je u paketu opreme u kojem ima rezervni točak, nema kit za popravku, a ne vjerujem da bi i on nešto mogao pomoći, kada injekcija nije mogla.
- House
#1604 Re: TOYOTA all about
ja bih sam zakrpao gumu, pa tek onda zvao....milojicabrzi wrote: ↑25/08/2026 18:49Imam i ASA Central kasko, ne znam da oni nešto pokrivaju u tom slučaju.
BIHAMK sam zvao, došao je momak koji je pokušao osposobiti gumu, nije uspio, pa smo stavili rezervnu.
Auto je u paketu opreme u kojem ima rezervni točak, nema kit za popravku, a ne vjerujem da bi i on nešto mogao pomoći, kada injekcija nije mogla.
imaš na zadnjoj šajbi broj toyote. oni šalju BIHAMK I sl.
ti nemaš šta zvati BIHAMK. vjeruj, bezze se peglaš
-
milojicabrzi
#1605 Re: TOYOTA all about
Drugar, auto mi je ostao sa šarafom u gumi koja gubi vazduh u 8 uveče. Jedino razmišljanje mi je bilo da ujutro imam auto koje je na cesti, da sam mobilan ovako ili onako.
Nisam imao luksuz, da ja nekog zovem, neko nešto rješava, a ja "hodam" za autom sutra cijeli dan.
Dok oni poprave gumu, mi 50-ak KM taksija nabešamo, *ebo ćar fajdu
Nisam imao luksuz, da ja nekog zovem, neko nešto rješava, a ja "hodam" za autom sutra cijeli dan.
Dok oni poprave gumu, mi 50-ak KM taksija nabešamo, *ebo ćar fajdu
- Dozer
#1606 Re: TOYOTA all about
Pa...cekaj...imas rezervni tocak? Sta je problem? Ne znas zamijeniti tocak?
A lik iz Bihamka nije uspio rijesiti problem s injekcijom?
Vala, kod.mene je sad auto bez rezervnog tocka, ali zato imam i set s injekcijama, i dizalicu i kljuc (kupio), kao i fabricki set za reparaciju.
Svaki vozac mora znati popraviti gumu i zamijeniti tocak... Nije nuklearna fizika...
Vala, kod.mene je sad auto bez rezervnog tocka, ali zato imam i set s injekcijama, i dizalicu i kljuc (kupio), kao i fabricki set za reparaciju.
Svaki vozac mora znati popraviti gumu i zamijeniti tocak... Nije nuklearna fizika...
-
milojicabrzi
#1607 Re: TOYOTA all about
Nije problem, znam ja sve to, ali sam mislio da će mi BIHAMK, trajno i uspješno riješiti situaciju sa injekcijom koja košra 10 KM i guma je kao nova (već sam imao takvo iskustvo na ranijem autu) i to bi bila najbolja solucija u cijeloj priči. Dakle, auto mi je pred zgradom, sa gumom koja ispuhuje, dva vulkanizera u blizini smo obišli, jedan na godišnjem drugi ne radi (20 h je uvečer) i da ne bi "ostali na felgi" do jutra; parkiramo pred zgradu.
Međutim, momak iz BIHAMK-a (došli su stvarno relativno brzo, unutar pola-sata do sat) konstatuje da se ne može popraviti injekcijom ili se može pokušati, ali ne garantuje sigurnost vožnje, jer bi "čep" lako mogao izletiti (iako stara samo nešto više od pola godine i sa pređenih cca 6 hiljada km, guma je probušena na baš nezgodnom mjestu, da je neko htio i ciljao, ne bi naciljao).
Kad je pokušao i nije uspio popraviti injekcijom, kad je već tu i naplatiće interevenciju, hajde rekoh da stavi rezervnu, da ja ne otpakujem dizalicu i sve ostalo (auto je star 8 mjeseci), momak kaže ok, ja izvadim on namontira "ćopavac" rezervnu i to je to, to bih i ja na kraju odmah i uradio, da sam znao da se ne može riješiti injekcijom.
Bitno mi je bilo da je auto pokretan, da mogu sutra ganjati garancije, vuklanizere itd.
Međutim, obistinila se sumnja momka iz BIHAMK-a, da od gume neće biti ništa i da se ne može praviti, jer bi bila rizična i da se mora kupiti nova guma, što sam i uradio.
Dalje su se stvari razvijale kako sam i opisao, a ja razmišljam, kako možda i nije ok, da sa garancijom Toyote i kasko osiguranjem, ja "zaplatim" skoro 200 KM zbog okolnosti koje su se tako namjestile.
Ali šta je- tu je, idemo dalje
Međutim, momak iz BIHAMK-a (došli su stvarno relativno brzo, unutar pola-sata do sat) konstatuje da se ne može popraviti injekcijom ili se može pokušati, ali ne garantuje sigurnost vožnje, jer bi "čep" lako mogao izletiti (iako stara samo nešto više od pola godine i sa pređenih cca 6 hiljada km, guma je probušena na baš nezgodnom mjestu, da je neko htio i ciljao, ne bi naciljao).
Kad je pokušao i nije uspio popraviti injekcijom, kad je već tu i naplatiće interevenciju, hajde rekoh da stavi rezervnu, da ja ne otpakujem dizalicu i sve ostalo (auto je star 8 mjeseci), momak kaže ok, ja izvadim on namontira "ćopavac" rezervnu i to je to, to bih i ja na kraju odmah i uradio, da sam znao da se ne može riješiti injekcijom.
Bitno mi je bilo da je auto pokretan, da mogu sutra ganjati garancije, vuklanizere itd.
Međutim, obistinila se sumnja momka iz BIHAMK-a, da od gume neće biti ništa i da se ne može praviti, jer bi bila rizična i da se mora kupiti nova guma, što sam i uradio.
Dalje su se stvari razvijale kako sam i opisao, a ja razmišljam, kako možda i nije ok, da sa garancijom Toyote i kasko osiguranjem, ja "zaplatim" skoro 200 KM zbog okolnosti koje su se tako namjestile.
Ali šta je- tu je, idemo dalje
Last edited by milojicabrzi on 26/08/2026 08:39, edited 1 time in total.
-
neki
#1608 Re: TOYOTA all about
Toyota ti ne daje garanciju za gumu koju nisi kupio kod njih.
Logično.
Logično.
-
milojicabrzi
#1609 Re: TOYOTA all about
Otkad to Toyota prodaje gume...da ih je bilo, naravno da bih kupio. A realno, ne možeš auto u sred ciče-zime izvesti na ljetnim gumama na cestu, nije ni po zakonu.
Nove all seasonke koje su kupljene su i namontirane kod njih, dok je auto još bio u salonu, niko nije spominjao -e da znate, na ove gume nemate garanciju.
Kolega koji je član Toyota foruma Srbija, kaže da kod njih važi, bez obzira kakve si gume stavio, da se raja čudila kako im se isplati taj marketinški potez, jer realno, nisam čuo da druge kompanije to rade. Vjerovatno su išli logikom, da se to stvarno rijetko dešava.
Ali hajde, nema veze, daleko smo mi od zapadnog poimanja klijenta i garancije.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#1610 Re: TOYOTA all about
Prijatelj je kupio CH-R kod njih pred zimu. Auto na ljetnim gumama. Stavite zimske i naplatite.milojicabrzi wrote: ↑26/08/2026 08:36Otkad to Toyota prodaje gume...da ih je bilo, naravno da bih kupio. A realno, ne možeš auto u sred ciče-zime izvesti na ljetnim gumama na cestu, nije ni po zakonu.
Nove all seasonke koje su kupljene su i namontirane kod njih, dok je auto još bio u salonu, niko nije spominjao -e da znate, na ove gume nemate garanciju.
Kolega koji je član Toyota foruma Srbija, kaže da kod njih važi, bez obzira kakve si gume stavio, da se raja čudila kako im se isplati taj marketinški potez, jer realno, nisam čuo da druge kompanije to rade. Vjerovatno su išli logikom, da se to stvarno rijetko dešava.
Dosao da preuzme auto, ja ga odvukao do Bunje, zimske gume na autu, ljetne u gepeku.
P.S. morao sam im reci, jel vas sramota da musteriji prodajete auto od 70k KM, a gori rezerva.
-
neki
#1611 Re: TOYOTA all about
Toyota oduvijek prodaje gume, za svaki model auta imaš izbor 2-3 tipa guma sa ili bez felgi. I ljetnih i zimskih.milojicabrzi wrote: ↑26/08/2026 08:36Otkad to Toyota prodaje gume...da ih je bilo, naravno da bih kupio. A realno, ne možeš auto u sred ciče-zime izvesti na ljetnim gumama na cestu, nije ni po zakonu.
Pogledaj ponudu sezonske opreme koju si dobio na email i vidjet ćeš.
Šta pišu na forumu u Srbiji ne znam, ali čisto sumnjam da igdje garancija pokriva gume kupljene kod drugog prodavača.
-
Tabakmalac
#1612 Re: TOYOTA all about
Tako je i poznanik uzeo polovnog Forda kod ovlaštenog na Šipu. Završio papire i to, Ford na rezervi stoji. 
-
milojicabrzi
#1613 Re: TOYOTA all about
Nisam dobio nikakvu ponudu na e-mail, niti su mi nudili zimske gume kod njih. Donio nove all-sesonke, oni namontirali.neki wrote: ↑26/08/2026 12:51 Toyota oduvijek prodaje gume, za svaki model auta imaš izbor 2-3 tipa guma sa ili bez felgi. I ljetnih i zimskih.
Pogledaj ponudu sezonske opreme koju si dobio na email i vidjet ćeš.
Šta pišu na forumu u Srbiji ne znam, ali čisto sumnjam da igdje garancija pokriva gume kupljene kod drugog prodavača.
Znači full nove kupljene gume Dunlop all season, koje nisu stradale "od starosti" već od željeznog šarafa dugog 5 cm, koji bi probio njihovu i svaku drugu gumu (ostavio sam šaraf kao suvenir)
Samo sam jednom, kad sam imao posla sa osiguranjima, naišao sam na korektan pristup, ljudi isplatili skoro pa na riječ.
U većini slučajeva, traže bilo koju caku, samo da ne isplate.
Ali hajde, ja ta osiguranja i garancije i uzimam da mi nikad ne zatrebaju. Kasko imam nekih 14 godina, na dva auta, ne znam da li sam nešto sitno dva puta naplatio, neka manja oštećenja.
-
milojicabrzi
#1614 Re: TOYOTA all about
Uh, vi ste dobri...sa rezervom se može 30-40 km, pa nasuti, meni se na parkingu od salona ugasio...nema goriva, odoše po kanisterTabakmalac wrote: ↑26/08/2026 13:37 Tako je i poznanik uzeo polovnog Forda kod ovlaštenog na Šipu. Završio papire i to, Ford na rezervi stoji.![]()
- SvjetlosnaGodina
- Vozim: GTX3076
#1615 Re: TOYOTA all about
joj ciganije 
- sime_cipol
#1616 Re: TOYOTA all about
Pa drug pita koliko ima goriva, kaze ne znamo, eto naspite tu na Gazpromu.milojicabrzi wrote: ↑26/08/2026 13:58Uh, vi ste dobri...sa rezervom se može 30-40 km, pa nasuti, meni se na parkingu od salona ugasio...nema goriva, odoše po kanisterTabakmalac wrote: ↑26/08/2026 13:37 Tako je i poznanik uzeo polovnog Forda kod ovlaštenog na Šipu. Završio papire i to, Ford na rezervi stoji.![]()
![]()
Drug odgovara, necu na Gazpromu, moze li doci do EP na Ciglanama, zena slijeze ramenima i koluta ocima.
- SvjetlosnaGodina
#1617 Re: TOYOTA all about
Pa mogao je 20KM nasut i bilo bi do EP, ne kontam fakat.
Meni na novom ostavili 1/4 rezervoara tj. 110km pokazivalo
Meni na novom ostavili 1/4 rezervoara tj. 110km pokazivalo
- sime_cipol
#1618 Re: TOYOTA all about
Pa tako je i bilo, naspi 20 KM.
Sramota bolan ne bio, ostavljas im 70k KM i prvo sto te doceka nakon 100m hajde na benzinsku.
Sramota bolan ne bio, ostavljas im 70k KM i prvo sto te doceka nakon 100m hajde na benzinsku.
- SvjetlosnaGodina
#1619 Re: TOYOTA all about
to apsolutno, izgleda da se ta struktura promjenila za ovih 5/6god koliko ne idem tamo, je li jos Faruk sef servisa?sime_cipol wrote: ↑26/08/2026 14:58 Pa tako je i bilo, naspi 20 KM.
- nepass1
#1620 Re: TOYOTA all about
Isto mi je bilo, preuzeo auto molio boga do binga kod bitumenke da dodjem i naspem.sime_cipol wrote: ↑26/08/2026 14:58 Pa tako je i bilo, naspi 20 KM.
-
milojicabrzi
#1621 Re: TOYOTA all about
Podsjeti me to na ove švercere što od rata pa na ovamo uvlače auta za prodaju, kad dođeš da pogledaš, na sve i jednom lampica razerve gori, ni jedan nema prvu pomoć ni dizalicu, "očerupana" auta, šta se moglo uzmu, ranije su i auto-kasetofone vadili, pa prestali kad su se počeli ugrađivati ovi tipski za pojedine modele... 
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#1622 Re: TOYOTA all about
milojicabrzi wrote: ↑26/08/2026 08:36 A realno, ne možeš auto u sred ciče-zime izvesti na ljetnim gumama na cestu, nije ni po zakonu.
Jeste po zakonu, samo gazni sloj mora biti dubine 4 mm i zimska oprema u gepeku.
Njemacka, Austrija moraju sve 4 gume biti zimske bez M+S oznaka i zimska oprema.
Kada sam kupovao bila zima ponio sa sobom lance i stavio u gepek.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#1623 Re: TOYOTA all about
Zasto bi se jebavao sa zamjenom tocka kad moze gospodski nazvati bihamk da mu to rijesi? Da bi dokazao muskost? Staru skolu ih titinog vremena?Dozer wrote: ↑25/08/2026 23:26 Pa...cekaj...imas rezervni tocak? Sta je problem? Ne znas zamijeniti tocak?
- kabal1337
#1624 Re: TOYOTA all about
izvrsni direktor wrote: ↑26/08/2026 21:20Zasto bi se jebavao sa zamjenom tocka kad moze gospodski nazvati bihamk da mu to rijesi? Da bi dokazao muskost? Staru skolu ih titinog vremena?Dozer wrote: ↑25/08/2026 23:26 Pa...cekaj...imas rezervni tocak? Sta je problem? Ne znas zamijeniti tocak?
da bi ustedio vrijeme?
- Dozer
#1625 Re: TOYOTA all about
Sta ako se zadesis negdje u nedodziji, i Bihamku treba sat-dva do tebe? Ili negdje vani, nema Bihamka? Za to vrijeme cu zamijeniti ili zakrpiti sva 4 tocka... Kakve ba veze muskost ima s tim?izvrsni direktor wrote: ↑26/08/2026 21:20Zasto bi se jebavao sa zamjenom tocka kad moze gospodski nazvati bihamk da mu to rijesi? Da bi dokazao muskost? Staru skolu ih titinog vremena?Dozer wrote: ↑25/08/2026 23:26 Pa...cekaj...imas rezervni tocak? Sta je problem? Ne znas zamijeniti tocak?