Tour de France 2016

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Cavendish

#1 Tour de France 2016

Post by Cavendish »

u toku je ovogodisnja utrka oko Francuske. znam da biciklizam i nije toliko popularan na nasim prostorima ali mislim da treba dati porstora utrci koju godisnje prati nekoliko desetina miliona gledaoca. utrka je dosla do desete etape i jos je uvijek sve otvoreno kada je u pitanju osvajac zute majce tj. pobjednik u generalnom poretku. i ove godine glavni favoriti su Kris Frum (Frome) iz ekipe Sky te Nairo Quintana iz Movistara. nazalost jedan od najvecih biciklista zadnjih 10 godina Alberto Contador vec je odustao zob povrede. Eurosport radi prenos utrke i zaista voditelji na srpskom eurosportu rade fenomenalan posao i predstavljaju mozda jedinu svijetlu tacku kada su u pitanju komentatori ovog Tv kanala. Mozda biciklizam na prvi pogled izgleda dosadan sport medjutim gledanjem nekoliko etapaove utrke shvatite da je to mnogo vise od pukog utrkivanja biciklima jos kad u to pridodate uzivanje u prirodnim ljepotama Francuske dozivljaj je upotpunjen.
MOSALJOZE

#2 Re: Tour de France 2016

Post by MOSALJOZE »

Zar El Pistolero nije odustao zbog iscrpljenosti,ili sam ja pogrešno razumio komentatore?
Ako se dobro sjećam,rekli su kako je probao,vidio da ne ide,i na vrijeme se povukao.
Opet mi sky izgleda kao najbolji tim,daleko od toga da ih simpatišem.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3 Re: Tour de France 2016

Post by konektovan »

Moze l' mi neko reci gdje su ona braca, holandjani, luxemburzani, tako nesto, sto su nekad bile velike nade biciklizma?
almirony

#4 Re: Tour de France 2016

Post by almirony »

Frank Schleck je jos uvijek u Pelotonu, vozi za Trek Segafredo. Mlađi mu brat (Andy) se povukao 2014.

Ko je dovoljno pratio TDF mogao je vidjeti da je na prvoj i drugoj etapi Alberto imao padove, to je uzrok njegovog kasnijeg odustajanja. Takodjer je na dan kad je odustao imao povišenu temperaturu.

Jedva cekam Alpe i napad Naira. Froome ocigledno zna da ove godine neće moći otresti Naira tako lako uz brdo, zato hvata svaku mogucu sekundu, jucer bijeg, neki dan ludi spust.
sunny2

#5 Re: Tour de France 2016

Post by sunny2 »

Cavendish wrote:u toku je ovogodisnja utrka oko Francuske. znam da biciklizam i nije toliko popularan na nasim prostorima ali mislim da treba dati porstora utrci koju godisnje prati nekoliko desetina miliona gledaoca. utrka je dosla do desete etape i jos je uvijek sve otvoreno kada je u pitanju osvajac zute majce tj. pobjednik u generalnom poretku. i ove godine glavni favoriti su Kris Frum (Frome) iz ekipe Sky te Nairo Quintana iz Movistara. nazalost jedan od najvecih biciklista zadnjih 10 godina Alberto Contador vec je odustao zob povrede. Eurosport radi prenos utrke i zaista voditelji na srpskom eurosportu rade fenomenalan posao i predstavljaju mozda jedinu svijetlu tacku kada su u pitanju komentatori ovog Tv kanala. Mozda biciklizam na prvi pogled izgleda dosadan sport medjutim gledanjem nekoliko etapaove utrke shvatite da je to mnogo vise od pukog utrkivanja biciklima jos kad u to pridodate uzivanje u prirodnim ljepotama Francuske dozivljaj je upotpunjen.

Bas tako, uvijek mozete uzivati u prirodnim ljepotama ukoliko je neki mirniji dio utrke..inace, i ja imam sve pohvale za komentatore posebno je zabavno vikendom kad radi dvojac Djordje Pejkovic/Ognjen Veljic...a sto se tice favorita, kad je u pitanju zelena majica ( ocito se necemo sloziti :) ) ocekujem da Sagan bude ispred Cavendisha..za zutu, zna se receno je i objasnjeno milion puta za sky..ne znam kakva bi nezgoda mogla sprijeciti Froomea da ponovo uzme zutu majicu..nekako zbog te nadmoci sky-a ne mogu da odam priznanje Froomeu koje on svakako zasluzuje..
Cavendish

#6 Re: Tour de France 2016

Post by Cavendish »

sunny2 wrote:
Cavendish wrote:u toku je ovogodisnja utrka oko Francuske. znam da biciklizam i nije toliko popularan na nasim prostorima ali mislim da treba dati porstora utrci koju godisnje prati nekoliko desetina miliona gledaoca. utrka je dosla do desete etape i jos je uvijek sve otvoreno kada je u pitanju osvajac zute majce tj. pobjednik u generalnom poretku. i ove godine glavni favoriti su Kris Frum (Frome) iz ekipe Sky te Nairo Quintana iz Movistara. nazalost jedan od najvecih biciklista zadnjih 10 godina Alberto Contador vec je odustao zob povrede. Eurosport radi prenos utrke i zaista voditelji na srpskom eurosportu rade fenomenalan posao i predstavljaju mozda jedinu svijetlu tacku kada su u pitanju komentatori ovog Tv kanala. Mozda biciklizam na prvi pogled izgleda dosadan sport medjutim gledanjem nekoliko etapaove utrke shvatite da je to mnogo vise od pukog utrkivanja biciklima jos kad u to pridodate uzivanje u prirodnim ljepotama Francuske dozivljaj je upotpunjen.

Bas tako, uvijek mozete uzivati u prirodnim ljepotama ukoliko je neki mirniji dio utrke..inace, i ja imam sve pohvale za komentatore posebno je zabavno vikendom kad radi dvojac Djordje Pejkovic/Ognjen Veljic...a sto se tice favorita, kad je u pitanju zelena majica ( ocito se necemo sloziti :) ) ocekujem da Sagan bude ispred Cavendisha..za zutu, zna se receno je i objasnjeno milion puta za sky..ne znam kakva bi nezgoda mogla sprijeciti Froomea da ponovo uzme zutu majicu..nekako zbog te nadmoci sky-a ne mogu da odam priznanje Froomeu koje on svakako zasluzuje..
Sagan ce uzeti zelenu to je sigurno jer je on najkompletniji biciklista u pelotonu. Sky je najaci tim na utrci I zahvaljujuci tome Frome ima prednost u odnosu na Naira, ali kad znas kakvo je djetinstvo imao I kako je postao to sto je postao ne mozes da ne navijas za Naira. Usput danasnja etapa ce pokazati ko ima jace noge na brdu.
almirony

#7 Re: Tour de France 2016

Post by almirony »

Ma skratili su danasnju etapu, puse vjetar na vrhu...ebi ga.
Cavendish

#8 Re: Tour de France 2016

Post by Cavendish »

almirony wrote:Ma skratili su danasnju etapu, puse vjetar na vrhu...ebi ga.
Slracena za 6 km. To mnogo vise odgovara Frome-u jer sam siguran da je ovo za Naira bila idealna prilika iako I dalje smatram da ce ovo biti etapa kada ce Nairo napasti jer nema sta vise da ceka.
almirony

#9 Re: Tour de France 2016

Post by almirony »

Cavendish wrote:
almirony wrote:Ma skratili su danasnju etapu, puse vjetar na vrhu...ebi ga.
Slracena za 6 km. To mnogo vise odgovara Frome-u jer sam siguran da je ovo za Naira bila idealna prilika iako I dalje smatram da ce ovo biti etapa kada ce Nairo napasti jer nema sta vise da ceka.
Nairo ce napasti u Alpama. Nekako danas sumnjam, skracena etapa, a vrh je takav da nije sharp, nego steady uphill, sto nije povoljno za napad koji ce donijeti neku veliku prednost. Sky ce drzati tempo, tako da i nece biti prilike za kvalitetan napad. Volio bih da se varam, ali tako vidim danasnju etapu.
MOSALJOZE

#10 Re: Tour de France 2016

Post by MOSALJOZE »

Sad je zanimljivo :mrgreen:
sunny2

#11 Re: Tour de France 2016

Post by sunny2 »

sunny2 wrote: ..ne znam kakva bi nezgoda mogla sprijeciti Froomea da ponovo uzme zutu majicu..nekako zbog te nadmoci sky-a ne mogu da odam priznanje Froomeu koje on svakako zasluzuje..
Urekoh ga, ali mozda se ovo rijesi povoljno za njega..
Cavendish

#12 Re: Tour de France 2016

Post by Cavendish »

Koji peh za Frome-a. Na etapi na kojoj je bio blizu da unisti najveceg protivnika dogodimu se ovako nesto.
Post Reply