Dragi forumasi,
Pored moje prve teme (Renault Laguna 2 _ podcjenjivanje) spomenuo bi i ovu.
Naime, nedavno sam za prijatelja kupio na E_kupon.ba vaucer za 40 KM (umjesto 80) za dubinsko poliranje (ili pranje - po zelji).
Prijatelj je odvezao vozilo, gdje je zamolio da se fino uradi, da ce pored navedene cijene ostaviti nesto i "na kafu", te doticni gospodin je pregledao vozilo. Kad je vidio stanje, tacnije riseve koje ima po sebi, zakljucio je da se sve moze uraditi sem jednih vrata koja su bila bas izgrebana (potrebno lakiranje).
Kad je prijatelj otisao po vozilo, zetekao je da su samo felge kako treba ociscene, te da je paste ostalo na pojedinim dijelovima vozila (poput karambolki, branika), fakticki asocira na rucno poliranje, a ne masinu, ili masinu uz povrsinsko poliranje. Dakle, svi risevi su ostali, samo manji sjaj na pojedinim dijelovima.
Ispod steka je sve izgrebano ostalo. U pitanju je siva boja, na kojoj se i slabije primjeti, ali opet, mogao se vise potruditi.
U prevodu, katastrofa. Obojica smo se pokajali, sto hocu reci na kraju, dobrog poliranje nema ispod 100,00 KM.
Ovi sto nude kupon vauceri su vecinom on koji se reklamiraju, koji nemaju nesto "aman zaman" posla.
Pravi majstori se i ne reklamiraju po ovakvim portalima, ne nude vaucere, itd...
Drugi primjer bi naveo vozilo od drugog prijatelja, koji je takodje kupio vaucer za dubinsko, sve fleke koje je imao prije na sjedistu ostale su, cisto samo su mu osvjezili sjedista, nista specijalno mu nisu ocistili instrument tablu, vec je morao kasnije i sam da popravi.
Ponovo u prevodu "katastrofa", povrsno, zato je i jeftino, zato i kuponi...
Eto cisto da znate da prvo razmislite da li cete ici kod ove gospode.
TOTAL CAR_koristiti ili ne koristiti usluge
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#2 Re: TOTAL CAR_koristiti ili ne koristiti usluge
Usluge (poliranja, masaze, itd itd) preko e-kupona i slucne varijante sa nerealno niskim cijenama su nerijetko obicna prevara, idu na to da ce gro ljudi kupiti kupon, a nece doci, a i kad dodje vozaj ih za termin dok ne odustanu pa kad i to ne pomogne usluga koju ce dobiti ce biti takva da je cijena kupona cak i preskupa.
-
dowe85
#3 Re: TOTAL CAR_koristiti ili ne koristiti usluge
Ima i toga, slazem se.
Ali ovo sto sam gore napisao je zaista tako bilo, i zelio sam podjeliti sa svim forumasima!!!
Hvala
Ali ovo sto sam gore napisao je zaista tako bilo, i zelio sam podjeliti sa svim forumasima!!!
Hvala
-
Frutek
#4 Re: TOTAL CAR_koristiti ili ne koristiti usluge
Sve se slažem za navedeno u vezi kupona i odavno to ne pratim nit me interesuje.
Medjutim, želio bih dodati da je poliranje zanat koji BAŠ treba znat i nije nikakvo čudo i da dobro platiš i da OPET ne budeš zadovoljan (bez ikakvog kupona). Moj slučaj je sljedeći: u ovlaštenoj Audi lakirnici dao auto na poliranje, cijena 200 km. Kad sam došao po auto, 2 dana poslije, ruku na srce sve sitne parnice sa blatobrana, vrata i ispod ručkica su bile otklonjene, auto je dobilo mnogo sjaja i hologrami su takodje otklonjeni što je meni bilo važno. Medjutim, hauba, krov i gepek su bili puni bijelih tačkica od paste koja se pod pritiskom mašine uvukla u mikropore auta. Te mirko-pukotine se stvore od vanjskih faktora, kao vrijeme, a najčešće smola!
Vratio sam auto na popravku jer nisam bio zadovoljan. Poliranje ponovljeno pastom u boji ali bez uspjeha. Poslije svakog pranja vidim da je krov i dalje išaran bijelim tačkicama i svaki put se pokajem što sam išta dirao...
Medjutim, želio bih dodati da je poliranje zanat koji BAŠ treba znat i nije nikakvo čudo i da dobro platiš i da OPET ne budeš zadovoljan (bez ikakvog kupona). Moj slučaj je sljedeći: u ovlaštenoj Audi lakirnici dao auto na poliranje, cijena 200 km. Kad sam došao po auto, 2 dana poslije, ruku na srce sve sitne parnice sa blatobrana, vrata i ispod ručkica su bile otklonjene, auto je dobilo mnogo sjaja i hologrami su takodje otklonjeni što je meni bilo važno. Medjutim, hauba, krov i gepek su bili puni bijelih tačkica od paste koja se pod pritiskom mašine uvukla u mikropore auta. Te mirko-pukotine se stvore od vanjskih faktora, kao vrijeme, a najčešće smola!
Vratio sam auto na popravku jer nisam bio zadovoljan. Poliranje ponovljeno pastom u boji ali bez uspjeha. Poslije svakog pranja vidim da je krov i dalje išaran bijelim tačkicama i svaki put se pokajem što sam išta dirao...
-
mahalas505
#5 Re: TOTAL CAR_koristiti ili ne koristiti usluge
Bilo vec price oko ove radnje, i vecinom su negativna iskustva : http://forum.klix.ba/ekupon-ba-t85358s3 ... #p10116686
A za dubinsko pranje(ne poliranje) se obrati clanu foruma kurty . I obavezno trazi kolace dok cekas
.
A za dubinsko pranje(ne poliranje) se obrati clanu foruma kurty . I obavezno trazi kolace dok cekas
-
goran16v
#6 Re: TOTAL CAR_koristiti ili ne koristiti usluge
Bas tako, poliranje je zanat kao i lakiranje, pravi majstori znaju kojom pastom i kojom brzinom polirka treba da radi da ne pregrijava povrsinu i ne spali farbu itd...Frutek wrote:Sve se slažem za navedeno u vezi kupona i odavno to ne pratim nit me interesuje.
-
dowe85
#7 Re: TOTAL CAR_koristiti ili ne koristiti usluge
Ukratko, na kraju bi ponovo ponovio, katastrofa usluga u TOTAL-CAR, bar sto se tice poliranja i dubinskog ciscenja.
Bolje se raspitati ovdje na forumu ko radi bas kvalitetno dubinsko poliranje ili unutrasnje ciscenje, pa makar i duplo platio, ali daj da se uradi bas kako treba.
Bio bi zahvalan svakom da mi ostavi link, kontakt, ime od nekog ko je bas u tome vrstan, hvala lijepo
Bolje se raspitati ovdje na forumu ko radi bas kvalitetno dubinsko poliranje ili unutrasnje ciscenje, pa makar i duplo platio, ali daj da se uradi bas kako treba.
Bio bi zahvalan svakom da mi ostavi link, kontakt, ime od nekog ko je bas u tome vrstan, hvala lijepo
-
mahalas505
#8 Re: TOTAL CAR_koristiti ili ne koristiti usluge
Fakat te ne kontam, jel ti to mrsko pratiti temu koju si sam otvorio? Imas 2 posta vise preporuku, ne moze bolja biti.dowe85 wrote:Ukratko, na kraju bi ponovo ponovio, katastrofa usluga u TOTAL-CAR, bar sto se tice poliranja i dubinskog ciscenja.
- basicm
#9 Re: TOTAL CAR_koristiti ili ne koristiti usluge
Da ne otvaram novu temu, pitacu ovdje: Gdje ima kvalitetno ciscenje koznih sjedista?