Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Upravo sam vratila laptop iz servisa- bio je na godisnjem ciscenju od prasine..Helem, je li normalno da se onaj ventilator ne vrti? Zagrijavao se i gasio, ne bas precesto ali jest, s vremena na vrijeme, zato je i bio na ciscenju.
Uglavnom da li ventilator treba da radi od onog trenutka kad se laptop ukljuci ili tek pocne da se vrti kad se zagrije???
Ja sam laik za ove stvari, odgovorite please da se ne sekiram bezze.
BJB wrote:Hvala.. ma dok je bio pun prasine, cula se stalno, pa mi saad cudno..
ne trebas se brinut,kada radis u nekim programima ili gledas neki video vece rezolucije,dok se procesor ili graficka zagriju,ventilator se digne na veci broj obrtaja pa ti se cini kao da se tek ukljucio
Toshiba, kao i neki drugi modeli, npr. ACER koji imam trenutno, ne drže stalno uključen cooler, već ga uključuju kada temp. dosegne doređeni stupanj. Naravno da postoji opcija da cooler stalno radi, ali ako nema potrebe za tim, tj. ako je CPU neopterećen, onda nema velike potrebe za tim. Pogledaj gdje se kod tebe nalaze postavke za cooler, na staroj Toshibi je to bilo u BIOS-u, ACER to drži u svojim softwerskim postavkama, korisnicima puno pristupačnije.
Hvala svima.. Kako je prije ciscenja bio pun prasine, iako je uvijek odignut i prostor gdje je cooling fan je slobodan, ventilator se vrtio k'o lud i bio je bas glasan, pa me je zabrinulo to sto se ne cuje.
Vratila sam ga kuci oko pola pet i ukljucila, radi bez prestanka i jos se nije ni zagrijao. Bas je fino kad je cist.
BJB wrote:Hvala svima.. Kako je prije ciscenja bio pun prasine, iako je uvijek odignut i prostor gdje je cooling fan je slobodan, ventilator se vrtio k'o lud i bio je bas glasan, pa me je zabrinulo to sto se ne cuje.
Vratila sam ga kuci oko pola pet i ukljucila, radi bez prestanka i jos se nije ni zagrijao. Bas je fino kad je cist.
Interni cooler je uvijek u pogonu, ovisno o opterecenju procesora i zagrijavanju reducira se njegova brzina okretaja.Sada kada su ti lufteri slobodni on je pod najmanjim obrtajem pa ga zato ne cujes.