Toshiba 40L3453DN povezati sa Nexus 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mirza001

#1 Toshiba 40L3453DN povezati sa Nexus 4

Post by mirza001 »

Pozdrav

Mobitel koji koristim jeste Nexus 4. Nedavno sam kupio TV Toshiba 40L3453DN, znači Smart TV. Povezao sam ga na WiFi i koristim internet na njemu bez problema.
Problem:
Kako povezati Toshiba 40L3453DN sa Nexus 4, tako da npr. mogu gledati slike, video sa mob. na TV i sl.???
Sto se tice mob. odem na Settings - Display - Cast Screen - Enable wireless display chekiram ali i dalje stoji na mob. "No nearby devices were found". Da li trebam "nesto" od opcija aktivirati i na TV-u ili nesto sl.???

Hvala unaprijed
Manu

#2 Re: Toshiba 40L3453DN povezati sa Nexus 4

Post by Manu »

mirza001 wrote:Pozdrav

Mobitel koji koristim jeste Nexus 4. Nedavno sam kupio TV Toshiba 40L3453DN, znači Smart TV. Povezao sam ga na WiFi i koristim internet na njemu bez problema.
Problem:
Kako povezati Toshiba 40L3453DN sa Nexus 4, tako da npr. mogu gledati slike, video sa mob. na TV i sl.???
Sto se tice mob. odem na Settings - Display - Cast Screen - Enable wireless display chekiram ali i dalje stoji na mob. "No nearby devices were found". Da li trebam "nesto" od opcija aktivirati i na TV-u ili nesto sl.???

Hvala unaprijed
Nisi napisao jesi li na TV aktivirao opciju "Screen Mirroring" ili tako nesto se zove?
mirza001

#3 Re: Toshiba 40L3453DN povezati sa Nexus 4

Post by mirza001 »

Nisam aktivirao...jer nisam nasao da ima.
Moja pretpostavka jeste da sad nesto treba da se aktivira i na TV-u, kako bi on poslao neki "signal"...jer sada, koristeci wifi, on samo " prima signal...
Jeli se tako zove ta opcija na TV-u ili ima razlike izmedju modela u nazivu? I znas li otprilike gdje bi ona mogla biti?
Hvala
Manu

#4 Re: Toshiba 40L3453DN povezati sa Nexus 4

Post by Manu »

mirza001 wrote:Nisam aktivirao...jer nisam nasao da ima.
Moja pretpostavka jeste da sad nesto treba da se aktivira i na TV-u, kako bi on poslao neki "signal"...jer sada, koristeci wifi, on samo " prima signal...
Jeli se tako zove ta opcija na TV-u ili ima razlike izmedju modela u nazivu? I znas li otprilike gdje bi ona mogla biti?
Hvala
Trazi pod DLNA ili Miracast, oba su ti "wireless display" standardi, a oba uredjaja koja pominjes podrzavaju ta dva standarda.

Ako ne moze drugacije a vazno ti je, mozes i fizicki spojiti. Treba ti tzv. SlimPort HDMI adapter (jednu stranu kod sebe u Nexus micro USB a drugu u TV HDMI, 10-ak EUR na ebay npr.):
Image
mirza001

#5 Re: Toshiba 40L3453DN povezati sa Nexus 4

Post by mirza001 »

Jos par izgubljenih sati pokusavajuci povezati ova dva nesretna uredjaja...
Znam da ih mogu spojiti putem adaptera...kabla i sl. ali jedan od razloga kupovine Smart TVa bio je wirelles povezivanje smartphone-a, tableta sa TV-om. Ali po ko zna koji put bezuspjesno...
Najveca ironija jeste u tome da znam da to moze ali ja ne mogu. A i support je smijesan. Pa i manual je tako bijedan za tu Toshibu da se uvijek pokaze zasto je npr. LG ili Samsung uvijek korak ispred ostalih.
Molim te ako nesto podrobnije saznas za ovaj problem napisi. Hvala u svakom slucaju...
Manu

#6 Re: Toshiba 40L3453DN povezati sa Nexus 4

Post by Manu »

mirza001 wrote:Jos par izgubljenih sati pokusavajuci povezati ova dva nesretna uredjaja...
Znam da ih mogu spojiti putem adaptera...kabla i sl. ali jedan od razloga kupovine Smart TVa bio je wirelles povezivanje smartphone-a, tableta sa TV-om. Ali po ko zna koji put bezuspjesno...
Najveca ironija jeste u tome da znam da to moze ali ja ne mogu. A i support je smijesan. Pa i manual je tako bijedan za tu Toshibu da se uvijek pokaze zasto je npr. LG ili Samsung uvijek korak ispred ostalih.
Molim te ako nesto podrobnije saznas za ovaj problem napisi. Hvala u svakom slucaju...
A slusaj, samo polako, naletices. Evo ti ovdje link za media sharing na Toshiba televizorima L3 serije:
http://support.toshiba.com/support/view ... id=3472931

Samo gdje je tablet zamisli da je tvoj smartphone.
mirza001

#7 Re: Toshiba 40L3453DN povezati sa Nexus 4

Post by mirza001 »

Uspio sam.
Jedini nacin na koji to ide jeste preko aplikacije koja se zove TCL nScreen Pro. Svaka druga solucija je bila protraceno vrijeme. Znaci bez bilo kakvog kabla.
Hvala puno
Post Reply