Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BANJA LUKA - Pripadnici terorističke mreže Al-Qaida, koji su se tijekom proteklog rata u BiH borili na strani Armije BiH, Navaf al Hazmi i Kalid al Mihdar, poginuli su 11. rujna prilikom izvođenja terorističkog napada na New York, tvrdi stručnjak za terorizam i međunarodno pravo Darko Trifunović.
Trifunović je rekao da takvih terorista u BiH i u drugim dijelovima Europe ima nekoliko tisuća i da su spremni u svakom trenutku izvesti nove terorističke napade, piše Večernji list.
On je uvjeren da teroristi neće počiniti terorističke napade na BiH zato što je BiH "idealan prostor za njihovu obuku". Dosadašnje informacije pokazuju, rekao je Trifunović, da postoje čvrste indicije o umiješanosti terorističkih struktura u BiH u terorističke napade na Madrid 11. ožujka 2004. godine, kako je to nedavno priopćio direktor policije RS Dragomir Andan.
Andan je priopćio da je teroristički masakr u Madridu pripreman u BiH i da MUP Republčike Srpske raspolaže popisom od 1740 imena osoba iz bliskoistočnih zemalja koje su ratovale na strani Armije BiH, a za koje se sumnja da imaju veze s terorizmom.
Trifunović tvrdi da je terorist iz Madrida Rabei Osman Ahmed bio u vezi s Islamskim kulturnim institutom u Milanu, gdje je, po saznanjima stručnjaka za terorizam, dolazio u kontakt s krilom terorističke mreže Al-Qaida u BiH. On dodaje da je glavna veza toga instituta s BiH bio Avad Ajman, koji je sa Šefikom Odobašićem rukovodio krilom Milanskog centra u BiH, pod nazivom Islamska međunarodna zajednica.
- Španjolski terorist Ahmed je posredstvom tih ljudi dolazio u kontakt s mudžahedinima iz BiH Muhamedom ben Brahimom Saidaniom, šeikom Abu Abdelom Azizom, Vahiudenom i Husaumudenom al Masriemom - kazao je Trifunović.
Avad Ajman, poznatiji kao Ejman Abdul Rahman, obavljao je visoku dužnost u mudžahedinskim jedinicama u BiH i pretpostavlja se da se trenutačno nalazi na području zapadne Europe.
Stručnjaci za terorizam, rekao je Trifunović, smatraju da je terorist Abdu Dahdah organizirao španjolsku ćeliju Al-Qaide, regrutirao teroriste za rat u BiH i da je vezu sa španjolskim krilom Al-Qaide uspostavljao preko terorista Serhana ben Abdela Madida Fahreta.
Stvarno su zaista !! Samo jos da kazu da je Osama Bin Laden ustvari Osman Binladinović rodjen u Foci, prijavljen kao stalno naseljen u Donjem Vakufu i bit ce sve kako treba
Qler wrote:
Stvarno su zaista !! Samo jos da kazu da je Osama Bin Laden ustvari Osman Binladinović rodjen u Foci, prijavljen kao stalno naseljen u Donjem Vakufu i bit ce sve kako treba
Nije tacno !
Naime MUP Tuzlanskog kantona raspolaze informacijama da je rodjen u Chajnichu, prijavljen u Brezi, te da radi u rudniku uglja Breza, i naravno, zivot mu nije lak...
Iz MUP-a ZeDo kantona sam dobio nepotvrdjene informacije da Osman duguje 12 maraka videoteci Palma u Brezi jer je prije 6 dana uzeo 2 kasete... Neimenovani izvor u MUP-u tvrdi da je rijec o kasetama "Pod zastavom Muhameda" i "Strah i prezir u Las Vefasu"...
Ziva istina! I ja sam bio u onom drugom avionu, sto je spotakao onaj manji toranj. Uspio sam u zadnji trenutak da iskocim leprsavim skokom laste. Poslije toga sam odleprsao k obliznjem metrou prema New Jersay, a odatle sam prebacen sa specijalnim jedinicama na Djevicanska Ostrva. Tamo sam poslije radio kao konobar i prao tanjire, slicno kao Tony iz Scarface. Poslije sam se okrenuo mafiji i tako dalje, sve isto ko u filmu. Poslije sam se denuo malom privatluku i smirio sam se, skucio se, kupio jednu vodenu lulu i tako dalje.
Neimenovani izvor u MUP-u tvrdi da je rijec o kasetama "Pod zastavom Muhameda" i "Strah i prezir u Las Vefasu"...
Kleveta, pokusaj podvale i blacenja plemenitog Osmanovog lika....istina je naime da se radi o 4 videokasete....od kojih su dvije iz dukometraznig ciklusa Ed Powersa "Dirty Debutants" (dio 27 i 44)...treca je "the very best videoclips of Traci Lords"....i integralna (40 minutna verzija) Severine na brodu (umal ne rekoh na ....cu).
Interesuje me samo ...zasto siris ovakve neistine Alfons?
Genetska poremecenost,
jednog od okupatora BiH,
nema skrupula ,
da kroz svoju stampu nastavlja svoju ustasku proslost,
a kako izgleda i buducnost...
Jadno !
Neimenovani izvor u MUP-u tvrdi da je rijec o kasetama "Pod zastavom Muhameda" i "Strah i prezir u Las Vefasu"...
Kleveta, pokusaj podvale i blacenja plemenitog Osmanovog lika....istina je naime da se radi o 4 videokasete....od kojih su dvije iz dukometraznig ciklusa Ed Powersa "Dirty Debutants" (dio 27 i 44)...treca je "the very best videoclips of Traci Lords"....i integralna (40 minutna verzija) Severine na brodu (umal ne rekoh na ....cu).
Interesuje me samo ...zasto siris ovakve neistine Alfons?
Eh muku mu ljutu a ja kapariso bijo te kasete prije Osmana a gazda videoteke dade njemu ljudi belaj Kako ču sad gledat Seve u dugometražnom filmu
Qler wrote:
Nije tacno !
Naime MUP Tuzlanskog kantona raspolaze informacijama da je rodjen u Chajnichu, prijavljen u Brezi, te da radi u rudniku uglja Breza, i naravno, zivot mu nije lak...
Iz MUP-a ZeDo kantona sam dobio nepotvrdjene informacije da Osman duguje 12 maraka videoteci Palma u Brezi jer je prije 6 dana uzeo 2 kasete... Neimenovani izvor u MUP-u tvrdi da je rijec o kasetama "Pod zastavom Muhameda" i "Strah i prezir u Las Vefasu"...
Nemoj ljudima da lazes i siris poluprovjerene informacije. Cojk je samo zakasnio da vrati kaZete, ali je kaznu platio...a nije ih vratio na vrijeme, jer mu nena Pemba ima gripu, pa se nije mog'o odmaknut od kreveta.
Qler wrote:Samo jos da kazu da je Osama Bin Laden ustvari Osman Binladinović rodjen u Foci, prijavljen kao stalno naseljen u Donjem Vakufu i bit ce sve kako treba
Srbi pokusavaju da iskoriste guzvu i da na trenutnoj islamobofobiji u svijetu zarade koji poen i promjene istinu o onome sto se desilo u RBIH.
Zele da stvore sliku o tome kako su se oni borili ovdje protiv nekih terorista a ne da je bila agresija SiCG na RBIH i da je izvrsen genocid. Narvano imaju i svoje mentore medu nekim zapadnim krugovima.
Ista prica sluzi i za ispiranje mozgova sopstvenog naroda i u uvjeravanja istog da je ono sto su uraidili bilo nesto neophodno i da posao jos nije zavrsen: "treba poklat jos turaka"...