Tornjeve srušila i dvojica pripadnika Armije R BiH...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Qler

#1 Tornjeve srušila i dvojica pripadnika Armije R BiH...

Post by Qler »

BANJA LUKA - Pripadnici terorističke mreže Al-Qaida, koji su se tijekom proteklog rata u BiH borili na strani Armije BiH, Navaf al Hazmi i Kalid al Mihdar, poginuli su 11. rujna prilikom izvođenja terorističkog napada na New York, tvrdi stručnjak za terorizam i međunarodno pravo Darko Trifunović.

Trifunović je rekao da takvih terorista u BiH i u drugim dijelovima Europe ima nekoliko tisuća i da su spremni u svakom trenutku izvesti nove terorističke napade, piše Večernji list.

On je uvjeren da teroristi neće počiniti terorističke napade na BiH zato što je BiH "idealan prostor za njihovu obuku". Dosadašnje informacije pokazuju, rekao je Trifunović, da postoje čvrste indicije o umiješanosti terorističkih struktura u BiH u terorističke napade na Madrid 11. ožujka 2004. godine, kako je to nedavno priopćio direktor policije RS Dragomir Andan.

Andan je priopćio da je teroristički masakr u Madridu pripreman u BiH i da MUP Republčike Srpske raspolaže popisom od 1740 imena osoba iz bliskoistočnih zemalja koje su ratovale na strani Armije BiH, a za koje se sumnja da imaju veze s terorizmom.

Trifunović tvrdi da je terorist iz Madrida Rabei Osman Ahmed bio u vezi s Islamskim kulturnim institutom u Milanu, gdje je, po saznanjima stručnjaka za terorizam, dolazio u kontakt s krilom terorističke mreže Al-Qaida u BiH. On dodaje da je glavna veza toga instituta s BiH bio Avad Ajman, koji je sa Šefikom Odobašićem rukovodio krilom Milanskog centra u BiH, pod nazivom Islamska međunarodna zajednica.

- Španjolski terorist Ahmed je posredstvom tih ljudi dolazio u kontakt s mudžahedinima iz BiH Muhamedom ben Brahimom Saidaniom, šeikom Abu Abdelom Azizom, Vahiudenom i Husaumudenom al Masriemom - kazao je Trifunović.

Avad Ajman, poznatiji kao Ejman Abdul Rahman, obavljao je visoku dužnost u mudžahedinskim jedinicama u BiH i pretpostavlja se da se trenutačno nalazi na području zapadne Europe.

Stručnjaci za terorizam, rekao je Trifunović, smatraju da je terorist Abdu Dahdah organizirao španjolsku ćeliju Al-Qaide, regrutirao teroriste za rat u BiH i da je vezu sa španjolskim krilom Al-Qaide uspostavljao preko terorista Serhana ben Abdela Madida Fahreta.

17.5.2005.
Pincom.info
http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=29495

Stvarno su zaista :x !! Samo jos da kazu da je Osama Bin Laden ustvari Osman Binladinović rodjen u Foci, prijavljen kao stalno naseljen u Donjem Vakufu i bit ce sve kako treba :-)
Alfons Kauders

#2 Re: Tornjeve srušila i dvojica pripadnika Armije R BiH...

Post by Alfons Kauders »

Qler wrote: Stvarno su zaista :x !! Samo jos da kazu da je Osama Bin Laden ustvari Osman Binladinović rodjen u Foci, prijavljen kao stalno naseljen u Donjem Vakufu i bit ce sve kako treba :-)
Nije tacno !

Naime MUP Tuzlanskog kantona raspolaze informacijama da je rodjen u Chajnichu, prijavljen u Brezi, te da radi u rudniku uglja Breza, i naravno, zivot mu nije lak...

Iz MUP-a ZeDo kantona sam dobio nepotvrdjene informacije da Osman duguje 12 maraka videoteci Palma u Brezi jer je prije 6 dana uzeo 2 kasete... Neimenovani izvor u MUP-u tvrdi da je rijec o kasetama "Pod zastavom Muhameda" i "Strah i prezir u Las Vefasu"...
Zreli

Post by Zreli »

Ziva istina! I ja sam bio u onom drugom avionu, sto je spotakao onaj manji toranj. Uspio sam u zadnji trenutak da iskocim leprsavim skokom laste. Poslije toga sam odleprsao k obliznjem metrou prema New Jersay, a odatle sam prebacen sa specijalnim jedinicama na Djevicanska Ostrva. Tamo sam poslije radio kao konobar i prao tanjire, slicno kao Tony iz Scarface. Poslije sam se okrenuo mafiji i tako dalje, sve isto ko u filmu. Poslije sam se denuo malom privatluku i smirio sam se, skucio se, kupio jednu vodenu lulu i tako dalje.
okin

Post by okin »

Image
pitt

Post by pitt »

Dobro je pa mene i sehu ne spomenushe :D:D:D
Stari

Post by Stari »

Alfons:
Neimenovani izvor u MUP-u tvrdi da je rijec o kasetama "Pod zastavom Muhameda" i "Strah i prezir u Las Vefasu"...
Kleveta, pokusaj podvale i blacenja plemenitog Osmanovog lika....istina je naime da se radi o 4 videokasete....od kojih su dvije iz dukometraznig ciklusa Ed Powersa "Dirty Debutants" (dio 27 i 44)...treca je "the very best videoclips of Traci Lords"....i integralna (40 minutna verzija) Severine na brodu (umal ne rekoh na ....cu).

Interesuje me samo ...zasto siris ovakve neistine Alfons?
pitt

Post by pitt »

Alfons je ubaceni element :D Mosad ga placa :D
DonDavudes

Post by DonDavudes »

ovo je preneseni clanak iz ustaskog Vecernjeg lista :x
kojsino

Post by kojsino »

Genetska poremecenost,
jednog od okupatora BiH,
nema skrupula ,
da kroz svoju stampu nastavlja svoju ustasku proslost,
a kako izgleda i buducnost...
Jadno !
Himera

Post by Himera »

Stari wrote:Alfons:
Neimenovani izvor u MUP-u tvrdi da je rijec o kasetama "Pod zastavom Muhameda" i "Strah i prezir u Las Vefasu"...
Kleveta, pokusaj podvale i blacenja plemenitog Osmanovog lika....istina je naime da se radi o 4 videokasete....od kojih su dvije iz dukometraznig ciklusa Ed Powersa "Dirty Debutants" (dio 27 i 44)...treca je "the very best videoclips of Traci Lords"....i integralna (40 minutna verzija) Severine na brodu (umal ne rekoh na ....cu).

Interesuje me samo ...zasto siris ovakve neistine Alfons?

Eh muku mu ljutu a ja kapariso bijo te kasete prije Osmana a gazda videoteke dade njemu ljudi belaj :D :D :D Kako ču sad gledat Seve u dugometražnom filmu :lol: :lol: :lol:
FFK as Lucy01

#11 Re: Tornjeve srušila i dvojica pripadnika Armije R BiH...

Post by FFK as Lucy01 »

Alfons Kauders wrote:
Qler wrote: Stvarno su zaista :x !! Samo jos da kazu da je Osama Bin Laden ustvari Osman Binladinović rodjen u Foci, prijavljen kao stalno naseljen u Donjem Vakufu i bit ce sve kako treba :-)
Nije tacno !

Naime MUP Tuzlanskog kantona raspolaze informacijama da je rodjen u Chajnichu, prijavljen u Brezi, te da radi u rudniku uglja Breza, i naravno, zivot mu nije lak...

Iz MUP-a ZeDo kantona sam dobio nepotvrdjene informacije da Osman duguje 12 maraka videoteci Palma u Brezi jer je prije 6 dana uzeo 2 kasete... Neimenovani izvor u MUP-u tvrdi da je rijec o kasetama "Pod zastavom Muhameda" i "Strah i prezir u Las Vefasu"...
Nemoj ljudima da lazes i siris poluprovjerene informacije. Cojk je samo zakasnio da vrati kaZete, ali je kaznu platio...a nije ih vratio na vrijeme, jer mu nena Pemba ima gripu, pa se nije mog'o odmaknut od kreveta.

Sifra: videotekarka iz Palme
Himera

Post by Himera »

A đes kasete onda bona jel? :lol: :lol: :D :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Himera wrote:A đes kasete onda bona jel? :lol: :lol: :D :D
Moram Osmanu cuvat, ko zna kad ce njemu opet inspEracija da dodje :lol:

Hos da ti napravim kopiju :D
Himera

Post by Himera »

More samo javi kolko ti dodjem u trošku :D :D :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Himera wrote:More samo javi kolko ti dodjem u trošku :D :D :D
Ma dogovorit cemo se, ljudi smo... nismo cetnici :D
Himera

Post by Himera »

Jes bona tako je :D :D :D :D :D
Himera

Post by Himera »

Jes bona tako je :D :D :D :D :D
velez

Post by velez »

Znas kako ces ih ispizditi?
Kada na serbian cafeu postavis pitanje , zasto su srbi sami sebe bombardovali i porusili sebi mostove, pa sda optuzju NATo
kub lajkan

#19 Re: Tornjeve srušila i dvojica pripadnika Armije R BiH...

Post by kub lajkan »

Qler wrote:Samo jos da kazu da je Osama Bin Laden ustvari Osman Binladinović rodjen u Foci, prijavljen kao stalno naseljen u Donjem Vakufu i bit ce sve kako treba :-)
Pa zar ti to ne znaš? :D
Toozla

Post by Toozla »

Tornjeve srušila i dvojica pripadnika Armije R BiH...
...ja sam cuo da je i SD-6 trebao biti sa njima, nego covjek zakasnio na avion... :D :shock: :D
fukara_tz

Post by fukara_tz »

:D
Image

Image
bosan

Post by bosan »

Zali boze stjuardesa :D :D
savjest

Post by savjest »

Darko Trifunović.

Srbi pokusavaju da iskoriste guzvu i da na trenutnoj islamobofobiji u svijetu zarade koji poen i promjene istinu o onome sto se desilo u RBIH.

Zele da stvore sliku o tome kako su se oni borili ovdje protiv nekih terorista a ne da je bila agresija SiCG na RBIH i da je izvrsen genocid. Narvano imaju i svoje mentore medu nekim zapadnim krugovima.

Ista prica sluzi i za ispiranje mozgova sopstvenog naroda i u uvjeravanja istog da je ono sto su uraidili bilo nesto neophodno i da posao jos nije zavrsen: "treba poklat jos turaka"...

pamet u glavu!
Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

Ima li iko ziv na svijetu da vjeruje u ovakve gluposti koje Srbi ovih dana izmisljaju? - Ozbiljno pitam!
Post Reply