Toranj?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

latinalover

Post by latinalover »

Any wrote:ja sam za DA GRADE tornjeve itd... :-D

Ovo sto Radoncic radi je prava stvar :thumbup:
BIG BOSS doprinosi razvoju.................i ostali naravno

a ovi sto su protiv toga......vidjecemo sta ce pricat kad se zaposle tamo
mehopuzic

Post by mehopuzic »

to zemljiste su kupili neki arapi... prije vi ocekujte džamiju tu :)
a inace ja bi tamo samo parkove i fontane pravio i mozda neku koncertnu dvoranu, a da ne govoim o tom da hoce svo ono zelenilo oko Holiday Inn-a da pretvore u biznis centar
latinalover

Post by latinalover »

mehopuzic wrote:to zemljiste su kupili neki arapi... prije vi ocekujte džamiju tu :)
a inace ja bi tamo samo parkove i fontane pravio i mozda neku koncertnu dvoranu, a da ne govoim o tom da hoce svo ono zelenilo oko Holiday Inn-a da pretvore u biznis centar
pa bolje biznis centar nego djamiju........ako je stvarno tako

religija je ionako dosta maha uzela
bpsang

Post by bpsang »

burekodsira wrote:bas tako... sta vam je ljudi ba, nek se samo gradi

DA mi je znati hoce li se iko sjetiti da izgradi jednu ili dvije fabrike, jebi ga to nam treba pored ovih zgrada,
ako obicni gradjani, ne budu stvarali svoj dohodak, na tim tornjevima ce i dalje da svijetli samo jedan sprat,kao sto sad svijetli bivsi AVAZ,jer niko nece imati love ni da udje u njih a kamoli da popije kafu na zadnjem spratu :(
Any

Post by Any »

latinalover wrote:
mehopuzic wrote:to zemljiste su kupili neki arapi... prije vi ocekujte džamiju tu :)

biznis centar ili dzamija opet nestade zelenilo :?

u svakom slucaju glasam za biznis centar :-D

dzamija mi je draga al ona ne zaposljava vec okuplja :)
mirz@

Post by mirz@ »

E konacno da vidimo i malo optimizma na ovom forumu.
mehopuzic

Post by mehopuzic »

Jeste vi meni smijesni. cuj za biznis centar ste jer ce to donjeti poslove.... ma donjet ce klinac... zaposlit ce se tu 20 konobara, prodavača, 30 zaštitara i to je kapak. problem sa nezaposlenoscu je neobrazovanost i lijenost naseg naroda... prodjite gradom i vidte kako svi imaju para za kladionice i za kafu a niko nista ne radi

trebaju nam PARKOVI,FONTANTE,SPORTSKI TERENI
ne trebaju nam: DŽAMIJE, BENZ. PUMPE, BIZNIS CENTRI koji narušavaju ovo malo zelenila sto je ostalo...
mirz@

Post by mirz@ »

A sto nam je mehopuzic protiv tornjeva, pa za uhar je i da se 50 ljudi zaposli. A to sto nas narod nema zelju za edukacijom, to je cisto do j...... mentaliteta nas Bosanaca i Hercegovaca, no na svu sreću nismo svi takvi. A kladionice su cisti dokaz koliko smo glupi i lijeni, pa sjedimo citav dan pred televizijom i pisemo j...... parove. Naravno opet napominjem cast izuzetcima.
latinalover

Post by latinalover »

mehopuzic wrote:trebaju nam PARKOVI,FONTANTE,SPORTSKI TERENI
ne trebaju nam: DŽAMIJE, BENZ. PUMPE, BIZNIS CENTRI koji narušavaju ovo malo zelenila sto je ostalo...

to si u pravu....ali ako hoces zelenilo idi na Cavljak....gore ga ima na pretek..................
latinalover

Post by latinalover »

Any wrote:
latinalover wrote:

upravo tako..i onda se iz tog okupljanja nesto drugo razvija

Image
Klon

Post by Klon »

mehopuzic wrote:Jeste vi meni smijesni. cuj za biznis centar ste jer ce to donjeti poslove.... ma donjet ce klinac... zaposlit ce se tu 20 konobara, prodavača, 30 zaštitara i to je kapak. problem sa nezaposlenoscu je neobrazovanost i lijenost naseg naroda... prodjite gradom i vidte kako svi imaju para za kladionice i za kafu a niko nista ne radi

a jarane nemoj zaboraviti kolko ce se ljudi zaposliti na izgradnji tih nebodera, i kolko je ljudi dobilo posla za projekt itd.
latinalover

Post by latinalover »

Klon wrote:
mehopuzic wrote:Jeste vi meni smijesni. cuj za biznis centar ste jer ce to donjeti poslove.... ma donjet ce klinac... zaposlit ce se tu 20 konobara, prodavača, 30 zaštitara i to je kapak. problem sa nezaposlenoscu je neobrazovanost i lijenost naseg naroda... prodjite gradom i vidte kako svi imaju para za kladionice i za kafu a niko nista ne radi

a jarane nemoj zaboraviti kolko ce se ljudi zaposliti na izgradnji tih nebodera, i kolko je ljudi dobilo posla za projekt itd.

meni je najdraze da fizicki radnici imaju posla........da imaju od cega prehraniti porodice...............mozda je to vaznije od zelenila
JD

Post by JD »

sffovac wrote:Image

malo si se presao za avazov toranj, malo idi udesno prema velesicima, tu je bivsi alhos...
sanjin2000

Post by sanjin2000 »

jel se iko pita odakle mu pare za to?!
latinalover

Post by latinalover »

sanjin2000 wrote:jel se iko pita odakle mu pare za to?!

pa nije djaba BIG BOSS 8-)
_ja_

#91 Re: Toranj?

Post by _ja_ »

_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote:
Edit wrote:Kolege nesto govore o nekoj buducoj poslovnoj zgradi na Marijin Dvoru... navodno je prije neki dan bilo u novinama, kako ce projekt biti predstavljen javnosti naredni dan: opet neki "najvisi na balkanu" toranj... i to na podrucju Alhosovih skladista?
Navodno opet gradi Radoncic.

Zna li neko nesto o tome, imate li kakav link?
NAVODNO, info dobijena od taxiste
Zgrada AVAZa, ex oslobodjenje, je prodata SHERATON lancu, ALHOS skladista ce biti novi AVAZ...
Treba jos vidjeti sta pricaju po frizerskim salonima, i eventualno pitati Dzemilu da zrakne u kasike :lol: :lol: :lol: :-D

:lol: :lol: :lol: :lol:
bos

Post by bos »

latinalover wrote:
Any wrote:
latinalover wrote: pa bolje biznis centar nego djamiju........ako je stvarno tako

upravo tako..i onda se iz tog okupljanja nesto drugo razvija

Image
Da mi je znati kako ti je ovo na um palo...gdje zivis ti pa vidis da se to razvija od okupljanja u dzamijama?

@mehopuzic
Samo kod nas kad se nesto radi i gradi pojavljuju se "eksperti" koji bi zelenilo sacuvali i onda kad je prica o nezaposlenosti i siromastvu opet su prvi u kukanju...
mehopuzic

Post by mehopuzic »

@bos
rekao sam ti sto je nezaposlenost velika, a ja nisam za to da se ne grade neboderi, nego da se grade na drugom mjestu...

ali neka, jos godina dvije i licit cemo na Prištinu-samo naprijed

jedina mi je utjeha da uvijek mogu otici iz sarajeva
harisl

Post by harisl »

Treba napraviti kineski zid oko Sarajeva, nesmije se dopustiti nikome da se doseli, sav biznis treba preseliti na Igman i tamo graditi nebodere i biznis-centre. Downtown treba preseliti u Buca potok, ako stanovnici dozvole. Neznam, Sarajevo se nemoze siriti u ravnici. Eno u Americi demokratska vlada ima pravo oteti privatnu imovinu i dati je kompaniji, ukoliko se zakljuci da je to u interesu Amerike. Zamisli ove nase demokrate kada im se ponudi dovoljo novca. Kakav te park spopao?
A sada ozbiljno, postoji mogucnost gradnje uvis - koja bi trebala da ustedi prostor, ili horizontalno (americki stil) koji ce progutati sve-i-jedan park (jer nema mjesta, a biznis ce uvijek imati vise novca da ponudi nego djeca koja bi isla u taj park). Mislim da je ipak bolje graditi uvis.
jusuff

Post by jusuff »

sanjin2000 wrote:jel se iko pita odakle mu pare za to?!
evo, ti se pitas... dakle, sanjine2000, odakle mu pare za to?
Jasho

Post by Jasho »

Nije problem graditi nešto, već kao to sagraditi! Glupo je razmišljanje da ako je nešto najveće da je odmah i najljepše!
Post Reply