Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
to zemljiste su kupili neki arapi... prije vi ocekujte džamiju tu
a inace ja bi tamo samo parkove i fontane pravio i mozda neku koncertnu dvoranu, a da ne govoim o tom da hoce svo ono zelenilo oko Holiday Inn-a da pretvore u biznis centar
mehopuzic wrote:to zemljiste su kupili neki arapi... prije vi ocekujte džamiju tu
a inace ja bi tamo samo parkove i fontane pravio i mozda neku koncertnu dvoranu, a da ne govoim o tom da hoce svo ono zelenilo oko Holiday Inn-a da pretvore u biznis centar
pa bolje biznis centar nego djamiju........ako je stvarno tako
burekodsira wrote:bas tako... sta vam je ljudi ba, nek se samo gradi
DA mi je znati hoce li se iko sjetiti da izgradi jednu ili dvije fabrike, jebi ga to nam treba pored ovih zgrada,
ako obicni gradjani, ne budu stvarali svoj dohodak, na tim tornjevima ce i dalje da svijetli samo jedan sprat,kao sto sad svijetli bivsi AVAZ,jer niko nece imati love ni da udje u njih a kamoli da popije kafu na zadnjem spratu
mehopuzic wrote:to zemljiste su kupili neki arapi... prije vi ocekujte džamiju tu
religija je ionako dosta maha uzela
biznis centar ili dzamija opet nestade zelenilo
u svakom slucaju glasam za biznis centar
dzamija mi je draga al ona ne zaposljava vec okuplja
Jeste vi meni smijesni. cuj za biznis centar ste jer ce to donjeti poslove.... ma donjet ce klinac... zaposlit ce se tu 20 konobara, prodavača, 30 zaštitara i to je kapak. problem sa nezaposlenoscu je neobrazovanost i lijenost naseg naroda... prodjite gradom i vidte kako svi imaju para za kladionice i za kafu a niko nista ne radi
trebaju nam PARKOVI,FONTANTE,SPORTSKI TERENI
ne trebaju nam: DŽAMIJE, BENZ. PUMPE, BIZNIS CENTRI koji narušavaju ovo malo zelenila sto je ostalo...
A sto nam je mehopuzic protiv tornjeva, pa za uhar je i da se 50 ljudi zaposli. A to sto nas narod nema zelju za edukacijom, to je cisto do j...... mentaliteta nas Bosanaca i Hercegovaca, no na svu sreću nismo svi takvi. A kladionice su cisti dokaz koliko smo glupi i lijeni, pa sjedimo citav dan pred televizijom i pisemo j...... parove. Naravno opet napominjem cast izuzetcima.
mehopuzic wrote:trebaju nam PARKOVI,FONTANTE,SPORTSKI TERENI
ne trebaju nam: DŽAMIJE, BENZ. PUMPE, BIZNIS CENTRI koji narušavaju ovo malo zelenila sto je ostalo...
to si u pravu....ali ako hoces zelenilo idi na Cavljak....gore ga ima na pretek..................
upravo tako..i onda se iz tog okupljanja nesto drugo razvija
mehopuzic wrote:Jeste vi meni smijesni. cuj za biznis centar ste jer ce to donjeti poslove.... ma donjet ce klinac... zaposlit ce se tu 20 konobara, prodavača, 30 zaštitara i to je kapak. problem sa nezaposlenoscu je neobrazovanost i lijenost naseg naroda... prodjite gradom i vidte kako svi imaju para za kladionice i za kafu a niko nista ne radi
a jarane nemoj zaboraviti kolko ce se ljudi zaposliti na izgradnji tih nebodera, i kolko je ljudi dobilo posla za projekt itd.
mehopuzic wrote:Jeste vi meni smijesni. cuj za biznis centar ste jer ce to donjeti poslove.... ma donjet ce klinac... zaposlit ce se tu 20 konobara, prodavača, 30 zaštitara i to je kapak. problem sa nezaposlenoscu je neobrazovanost i lijenost naseg naroda... prodjite gradom i vidte kako svi imaju para za kladionice i za kafu a niko nista ne radi
a jarane nemoj zaboraviti kolko ce se ljudi zaposliti na izgradnji tih nebodera, i kolko je ljudi dobilo posla za projekt itd.
meni je najdraze da fizicki radnici imaju posla........da imaju od cega prehraniti porodice...............mozda je to vaznije od zelenila
Edit wrote:Kolege nesto govore o nekoj buducoj poslovnoj zgradi na Marijin Dvoru... navodno je prije neki dan bilo u novinama, kako ce projekt biti predstavljen javnosti naredni dan: opet neki "najvisi na balkanu" toranj... i to na podrucju Alhosovih skladista?
Navodno opet gradi Radoncic.
Zna li neko nesto o tome, imate li kakav link?
NAVODNO, info dobijena od taxiste
Zgrada AVAZa, ex oslobodjenje, je prodata SHERATON lancu, ALHOS skladista ce biti novi AVAZ...
Treba jos vidjeti sta pricaju po frizerskim salonima, i eventualno pitati Dzemilu da zrakne u kasike
latinalover wrote:
upravo tako..i onda se iz tog okupljanja nesto drugo razvija
Da mi je znati kako ti je ovo na um palo...gdje zivis ti pa vidis da se to razvija od okupljanja u dzamijama?
@mehopuzic
Samo kod nas kad se nesto radi i gradi pojavljuju se "eksperti" koji bi zelenilo sacuvali i onda kad je prica o nezaposlenosti i siromastvu opet su prvi u kukanju...
Treba napraviti kineski zid oko Sarajeva, nesmije se dopustiti nikome da se doseli, sav biznis treba preseliti na Igman i tamo graditi nebodere i biznis-centre. Downtown treba preseliti u Buca potok, ako stanovnici dozvole. Neznam, Sarajevo se nemoze siriti u ravnici. Eno u Americi demokratska vlada ima pravo oteti privatnu imovinu i dati je kompaniji, ukoliko se zakljuci da je to u interesu Amerike. Zamisli ove nase demokrate kada im se ponudi dovoljo novca. Kakav te park spopao?
A sada ozbiljno, postoji mogucnost gradnje uvis - koja bi trebala da ustedi prostor, ili horizontalno (americki stil) koji ce progutati sve-i-jedan park (jer nema mjesta, a biznis ce uvijek imati vise novca da ponudi nego djeca koja bi isla u taj park). Mislim da je ipak bolje graditi uvis.