"TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
- JThomas
#276 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
boga pitaj. al' da su se onako slučajno sreli...
- Skijaš
#277 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Moguće, ali čak i da je tako, sigurno je da se ne radi o nekom političkom manevru nego o eskalaciji sukoba oko neke nekretnine za koju javnost ne zna.JThomas wrote:ama ne može ovo biti slučajno ni iz nekontanja. šta je ba vama.
- JThomas
#278 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
pa dobro, takve stvari su i svrha političkog organizovanja kod nas...
-
calculator
#279 Re: Atentat na generala Jeleča
Potpuno si u pravu. Promijenio sam naziv teme u trenutku u kojem, niti ja niti javnost, nisam imao dovoljno informacija o ovom događaju. Isprva se činilo atentatom, obzirom na izvještaj s terena da je bačena bomba i da je nastalo oštećenje na asfaltu u tunelu. Pa je kasnije objavljena informacija da su se počinitelji sami predali i da su mladih godina, što je sve ukazivalo na mladalačku obijest, možda nekih navijača ili mladića prepunih adrenalina i željnih uzbuđenja.preludezalude wrote:Vidim da si malo ipak razmislio osvojim izjavama i promjenio naziv teme.
Tek kasnije, a evo i danas, pristižu u javnost sasvim druge i drugačije informacije od kojih se počinje lediti krv: Nije bačena bomba već "topovski udar", eksplozivnu napravu nisu bacili neiživljeni mladići već državni činovnik - osoba koja je upravo zadužena sa sigurnost države i njenih joj najviših dužnosnika, posebno najvišeg oficira vojske BiH. Počinioci se nisu sami predali već su se prijavili u nadležnu policijsku stanicu po pozivu policije, jer je general Jeleč bio priseban i upisao reg. oznake automobila iz kojeg je eksplozivna naprava bačena njemu pred automobil. Posebnu zabrinutost unosi informacija da je general Jeleč bio u automobilu sa vojnim registarskim oznakama, iz čega je moguće dobiti sljedeći zaključak:
- Da general Jeleč nije upisao reg. tablice i prijavio ih policiji, ko zna da li bi počinioci ikad bili pronađeni. Sumnjam da bi, obzirom da je počinilac službenik tzv "tajne policije", i da ima logističku podršku onih koji su ga i involvirali u OSU i da ima izvjesni imunitet, odnosno da ima moć da zataška eventualnu istragu;
- Obzirom da je počinilac - bacač eksplozivne naprave na put kojim se kreće vojno vozilo, u njemu najviši vojni oficir BiH, apsolutno bio upoznat s tom činjenicom, i da je službenik "tajne policije", zaključujem da se radi o smišljenom i organiziranom činu;
- Obzirom da je bacanje eksplozivne naprave izvršeno samo dva dana od ubistva vojnika na službi u rajlovcu, što je izuzetno uznemirilo javnost, posebno u kontekstu terorističke akcije u Parizu iza koje stoji ISIL, koji takođe ima sljedbenike i u BiH, bacanje eksplozivne naprave ispred automobila generala Jeleča, makar to bio i "topovski udar" mora se smatrati terorističkim aktom, uperenim protiv sigurnosti građana BiH i njene vojne organizacije, što je neizmjerno opasno u današnje nemirno političko vrijeme u BiH.
Javnost BiH ne smije dozvoliti da se ovaj terorizam u Salakovcu karakterizira olako, posebno bezobraznim "narušavanjem javnog reda i mira" ili sličnim bezazlenim prekršajem, što nagovještava tužiteljica koja vodi istragu. Ovu istragu mora preuzeti Tužilaštvo Suda BiH i njeni akteri moraju biti najstrožije kažnjeni.
Takođe, ovdje, na ovom forumu, uključeno je niz osoba raznoraznih interesa, posebno onih koji perfidno i podlo nastoje zataškati ili obezvrijediti svaku temu koja je na tragu razotkrivanja, takođe perfidnom uticaju njihovih simpatizera ili učesnika na sigurnost građana i države BiH. Bilo koja rasprava koja se vodi, a koja može otkriti pravu istinu, obavezno dobija poniženja, ruganje, vrijeđanje, njeni učesnici bivaju "četnici salonci", od skora i bošnjaci-salonci, i sl. sve u cilju diskreditacije i rasprave i učesnika.
Ovaj forum odavno već, okupio je najveće smeće ljudi u BiH
- radiša
#280 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
?GeeTnT wrote:Bi li bio zadovoljan da je general podlegao zbog rana?radiša wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/istraga- ... /151122021
sad ispade kao slucajno naislo auto jelacevo ha ha kakav pokusaj plasiranja suplje,pa niko nije blesav ovo je svjesno urađeno da se doticni prepadne,on kao naso slucajno bacat petarde i to bas ispred tunela iz kojeg treba izaci auto generala.Mozda bi i povjerovo nekako da je doticni anonimus ali kad je u pitanju osa onda je sve jasno ko dan.
- GeeTnT
#281 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Pitam jbmu misha...radiša wrote:?GeeTnT wrote:Bi li bio zadovoljan da je general podlegao zbog rana?radiša wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/istraga- ... /151122021
sad ispade kao slucajno naislo auto jelacevo ha ha kakav pokusaj plasiranja suplje,pa niko nije blesav ovo je svjesno urađeno da se doticni prepadne,on kao naso slucajno bacat petarde i to bas ispred tunela iz kojeg treba izaci auto generala.Mozda bi i povjerovo nekako da je doticni anonimus ali kad je u pitanju osa onda je sve jasno ko dan.
- radiša
#282 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
ko pita ne skita.GeeTnT wrote: Pitam jbmu misha...
lud covjek ili debil se moze tuđoj nesreci radovat,ne znam kako si zakljucio uopste da sam samog generala komentarisao?
presmjesna mi je vadiona ovog balavca iz ose,peru ga misle neko blesav.
- Njanjavi
#283 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
A ja sta smo vec blesavi jarane, cirkus od drzave, ma ovo ne mozes ni nazvat drzavom matere mi mile, pateticno.radiša wrote:ko pita ne skita.GeeTnT wrote: Pitam jbmu misha...
lud covjek ili debil se moze tuđoj nesreci radovat,ne znam kako si zakljucio uopste da sam samog generala komentarisao?
presmjesna mi je vadiona ovog balavca iz ose,peru ga misle neko blesav.
E moj bosnjo nikad ti pameti doc, al bas nikad
- GeeTnT
#284 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Dobro je Bosnjo iole u pamet skim dijeli vlast...Njanjavi wrote:
A ja sta smo vec blesavi jarane, cirkus od drzave, ma ovo ne mozes ni nazvat drzavom matere mi mile, pateticno.
E moj bosnjo nikad ti pameti doc, al bas nikad
Kad se formira vlast u drzavi Bosnjaci biraju 1/3 vlasti...ali kad nesto nije kako treba onda su krivi iskljucivo Bosnjaci...
Krivica stoji ali djelimicna....
Ko je dao glasove SDPu, ko DFu,...Srbi? Hrvati? Dajjj ba..
- CSKA
#285 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Koje su ovo mucke majko mila,cuj radi u OSA.Pa ovog nema ni u Srbiji.Tamo bi ga prebili na mrtvo da je uradio nesto ovako 
-
kecher II
#286 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
[quote="HM 2011"][/quote]
prvo lose si ovo quot-ao pa ispade da ja govorim "drzavljani isis-a" a drugo rekao sam ti da nema smisla, ti si pametan i razumijes sta je isis.
prvo lose si ovo quot-ao pa ispade da ja govorim "drzavljani isis-a" a drugo rekao sam ti da nema smisla, ti si pametan i razumijes sta je isis.
-
HM 2011
#287 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
bice to sve bolje, ja i dalje smatram da se plasiraju dezinformacije....kecher II wrote:prvo lose si ovo quot-ao pa ispade da ja govorim "drzavljani isis-a" a drugo rekao sam ti da nema smisla, ti si pametan i razumijes sta je isis.HM 2011 wrote:
- bach
#288 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Nije dečko htio...
Što ga napadate bezveze...
Momčina, 24 godine. Pun snage i smisla za uživanje u životu...Šta sad treba da vozi ko penzioner...
Eto vi niste nikada bacili topovski udar u nekom tunelu...
Što ga napadate bezveze...
Momčina, 24 godine. Pun snage i smisla za uživanje u životu...Šta sad treba da vozi ko penzioner...
Eto vi niste nikada bacili topovski udar u nekom tunelu...
- JThomas
#289 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
pa neki očito stvarno vjeruju da nije htio i da je riječ o koincidenciji.
-
Drinski
#290 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
OSA ima mogucnost fleksibilnog prijema u drzavnu sluzbu, to su pravdali i mogucnostima fleksibilnog otpuštanja i interesima drzavne sigurnosti, e pa sada mogu odmah lika izbaciti, nema on sta da baca bilo kakve topovske udare i sl. sranja po tunelima, čak i ako ne zna ko je ko, to je protivno interesima sluzbe i treba dobiti otkaz, jebo ga onaj ko ga je primio a on njega.
- JThomas
#291 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
otkaz je najmanje problem, mada je očito da neće biti ni to. problem je što njega tužiteljica brani, kaže u službenom istupu za javnost da nije imao namjeru. advokat mu ne treba jer je ovo očito već završeno. slučajno, šala, reci da nećeš više, 10% od plate i mirna bosna (i hercegovina). u sljedećem istupu će biti da se nije ni desilo, da je ovaj zadrijemao za volanom i da mu se učinilo.
-
Drinski
#292 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
ma to je malo i ovog nacelnika generalstaba, on rukovodi oruzanim snagama, sto znaci i sluzbama sigurnosti, treba voditi sa sobom osiguranje sa automatima, koje je odmah trebalo početi pucati po ovom liku pa neka se kasnije istrazi a mrtva usta ne govore.JThomas wrote:otkaz je najmanje problem, mada je očito da neće biti ni to. problem je što njega tužiteljica brani, kaže u službenom istupu za javnost da nije imao namjeru. advokat mu ne treba jer je ovo očito već završeno. slučajno, šala, reci da nećeš više, 10% od plate i mirna bosna (i hercegovina). u sljedećem istupu će biti da se nije ni desilo, da je ovaj zadrijemao za volanom i da mu se učinilo.
- Haris.ba
#293 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sluzbeni ... /131121156
Ne znam zašto, ali sjetio sam se ovoga slučaja. Možda zbog povika ostavka i slične stvari.
Ne znam zašto, ali sjetio sam se ovoga slučaja. Možda zbog povika ostavka i slične stvari.
-
hizo ramidovic
#294 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
jucemi prica umenemi rodzo akif njemu prico neki njegov ahbab daje otogmu ahbaba odnjegove zene tetkicev mladzi sin prolazijo tudikan kaseto zdogodilo dato ni je bijo nikakav topov udar vegoje nekom fapu pukla guma aovi momci basuto fiknuli krosprozor izauta limenku pive paovi svalili sveto nahude momke
- Dezurni_kriticar
#295 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
IDIOTE, ovdje je riječ o terorizmu.spreca wrote:Izgleda da je ovdje glavni problem i razocarenje nekih sto General Jelec nije nastradao...........nekima ovdje bi bilo draze da je on nastrado samo da bi oni mogli da optuze onu drugu stranu
Kada govorimo o terorizmu, onda tu više nema "prva" i "druga" strana, već smo na jednoj strani svi mi koji osuđujemo terorizam a na drugoj strani su samo teroristi, oni koji ih podržavaju i oni koji ih finansiraju. Hebem vas u usta ta žvaljava više sa tim prepucavanjima tipa "Oni" bi ovo a "Mi" bismo ono... Šupljoglavci poput tebe i mnogih ovdje će o ovome problemu početi da razmišljaju ozbiljno i zrelo tek ako nekoga zaista izgube zbog terorističkog napada...
Smardovi!
- Dezurni_kriticar
#296 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
dustaban - potpuno se slažem sa tvojim viđenjem problema i sa tvrdnjom da NIJE ISTO baciti "topovski udar" na utakmici ili pred auto generala u punoj brzini, tek dva dana nakon stvarnog teroristickog napada na vojnike u Sarajevu. Vidim pametna si osoba, povezuješ, rezonuješ i shvataš ovu problematiku. Samo mi nije jasno to da ne vidiš da su među komentatorima ovoga članka i klasični debili i idioti, kojima će proteći cio život dok nauče sabrati 2+2...dustaban wrote:Kad vec seres sa flasom (i bukvalno i preneseno) onda da ti cika dustaban objasni neke stvari.apsidejzi wrote:Nemoj bogati... ti si na flasama pokazao svoje intelektualne kapacitete gdje se ispostavilo da nisu na nekom zavidnom nivou. Ako službeni organi ne vide elemente koje ti natezes onda znači da ih nema.dustaban wrote:Ljudi moji kako ne kontate, prekljuce ubijena dva vojnika, jedan ranjen...sinoc zamalo general da fasuje...
Dakle rijec je upravo o razlicitom znacenju ISTE STVARI, kad nisu okolnosti iste.
Jednako kao sto flasa vode u frizideru NIJE ISTO sto i flasa vode kraj wc solje (ovo drugo je ljuti primitivizam) tako i tzv. topovski udar nije isto kad ga bacis na utakmici ili pred auto generala u punoj brzini, dva dana nakon teroristickog napada na vojnike. Ovo drugo bi se zaista moglo nazvati nastavkom istog terorizma.
Je li ti sad ista jasnije procjenitelju intelektualnih kapaciteta?
Živio mi lave moj!
- Dezurni_kriticar
#297 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Hajde lave, ne jedi go*ana...julisiz es grant wrote:Džaba, islamofobe na temi ništa neće razuvjeriti da ovo nije "terorizam".bh.tornjak wrote:kako javljaju...vozilo generala Jelaca se naslo na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme tj. nije bio cilj nikakvog napada,pogotovo teroristickog.
"krivci" za ovaj incident se sami prijavili policiji....koja bi sada trebala kosti da im polomi....jer ovakve zajebancije po cestama vode do nesreca s smrtnim posljedicama.
samo im se mamare dobro treba na*ebat...da nikad vise im slicno ne padne na pamet...
I vidi naslova molim te...na generala Jeleča itd...ko da svi znamo ko je to, kao da je to ime opštepoznato, a svi prvi put čuli za njega noćas.
Jedini Jeleč za koga sam ja bio čuo je Neno Jeleč, koji je svirao u Bombaj štampi i Valentinu
Koliko sam primjetio, ovdje niko nije islamofob, ovdje se ljudi izjašnjavaju na temu terorizma i sigurnosnih prijetnji po nas i po našu domovinu. Koji ste vi smradovi, u usta vas jeb*m... Kada se priča o terorizmu, vi odmah aktivirate alarm - "islamofobija" a kada neko ko nije musliman spomene u istoj rečenici Islam i terorizam, onda se slomiste da objasnite da Islam nije religija terora, već religija mira i ljubavi. Pa ko ovdje više koga zajebava? Odjebaus, pročitani ste... Što se mene tiče, možete ih ljubiti u glavić, možete im češkati bradicu ili pjevati uspavanke, što se tiče prijetnje po sigurnost ovih građana i BiH, ma zaštitićemo se mi i sami... i bez vas. S obzirom da ih očito u velikom broju simpatišete, u ovoj borbi protiv najvećeg svjetskog zla svakako nebiste bili ozbiljan partner niti igrač...
Što se tiče generala Jeleča, očito je da nisi informisana osoba i da ne poznaješ neke osnovne stvari u zemlji u kojoj živiš. Tako ti to bude kada ti se komp i internet pretvore u osnovno sredstvo za negodovanje i ratovanje sa zlim virtuelnim protivnicima na forumima i društvenim mrežama. Dakle, jadna si osoba i običan neandrtalac. Komp i internet su blagodat, samo ih treba znati koristiti za nešto malo korisnije. Na primjer, za stjecanje novih informacija i saznanja...
Mogao bih ti napisati cio roman sada, ali ti ni onda nebi shvatio koliko si glup.
Zato, hajde sad laganini, razligu...
- Dezurni_kriticar
#298 Re: Atentat na generala Jeleča
Vidi kralju, osim što sam fulio da navedem taj jedan slučaj, nisam rekao ništa drugačije od onoga što ti ovdje tvrdiš. Čak štoviše, slažem se sa 99% od ovoga šta si napisao.hAZNADAR wrote:Dodajem mostarsku autobombu u spisak i osujecen napad grupe Bektasevic-Cesur koji bi ko zna kakav belaj nanio. Usput - bugojanska bomba je bila namijenjena okupljanju na Ajvatovici i slucaj je ispalo kako vec jeste.Dezurni_kriticar wrote:
1) 12. i 13 aprila 1997. godine - posjeta pape Ivana Pavla II Sarajevu - tokom kontradiverzionog pregleda trase kretanja kolone vozila u kojoj se nalazio i Papa Ivan Pavao II, neposredno prije nailaska kolone, ispod mosta preko Miljacke u rejonu Remize je pronađena i uklonjena eksplozivna naprava. Spomenuta naprava nije postojala na tom mjestu prilikom prvog pregleda trase. Znači, "neko" je postavio naknadno...
2) Konjic - Muamer Topalović služi zatvorsku kaznu od 35 godina u KPZ Zenica zbog ubistva tri člana porodice Anđelić, hrvatskih povratnika u selo Kostajnica kod Konjica. Zločin je počinio na katolički Božić 2002. godine...
3) 27.06.2010. godine - U terorističkom napadu na stanicu policije u Bugojnu, smrtno je stradao policajac Tarik Ljubuškić a teško povrijeđena policajka Edina Hindić, kao i nekoliko njenih kolega koji su, tom prilikom, zadobili lakše tjelesne povrede...
4) 28. oktobra 2011. godine Mevlid Jašarević je iz automatske puške pucao na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu. Očevici tvrde kako je pri tome uzvikivao i parole protiv SAD-a. Tokom ovog "šenlučenja" teško je ranjen pripadnik policije Mirsad Velić, koji je obavljao zadatke na obezbjeđenju ambasade SAD-a...
5) 28. 04. 2015. godine - Zvornik - Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena kada je oko 19 sati u policijsku stanicu u Zvorniku ušao Nerdin Ibrić, te uzvikujući "Allahu Akbar" otvorio vatru po pripadnicima policije, kojom prilikom je smrtno stradao policajac Dragan Đurić, dok su ranjeni Stevo Milovanović i Željko Gajić...
6) 18.11.2015. godine - Sarajevo - U terorističkom napadu izvedenom od strane Enesa Omeragića u sarajevskom naselju Rajlovac, smrtno su stradali pripadnici OS BiH Armin Salkić i Nedeljko Radić, dok je lakše povrijeđen vojnik Dževad Ljukovac...
Još vam nešto treba crtati?!!
Da crtati treba. Problem nisu vehabije vec podrska u narodu i vjecito opravdavanje.
Svaki put je na svaku kritiku uslijedila salva napada na kriticare i spominjanje cetnika, imperijalista, Srebrenice, cionista,...
Idemo priznati realno.
U nasem drustvu postoje stereotipi koji su toliko jaki da ih ni crtanje ne moze izmijeniti.
Kriticari vehabija su u stereotipnom shvatanju u narodu pizde, komunjare, uvlakaci zapadu, jugonostalgicari, srboljubci, stide se svoga, islamofobi,....
Pocetak toga je u primitivnoj retorici SDA-IZ gdje je svaka kritika tumacena tako. Poslije se to prosirilo i dalje na vehabije a Fatmir Alispahic je vrhunac.
to je uopsteno.
Vezano za temu - ne zna se ko je ovo uradio ali nije tesko pretpostaviti jer su vijesti umeta uredno najavile akcije.
Ipak - da su htjeli roknuti generala to bi uradili na 100 nacina. Ova petarda je bila vise upozorenje.
Slažem se, veliki i stvarni problem jeste podrska u narodu i vjecito opravdavanje budalaština koje prave i VehBiAj, ali i onih zlodjela koja su napravljena tokom rata u BiH. Kada nakon kritike takvih spodoba (vehabija, ustaša, četnika... meni je to sve jedno te isto) uslijedi salva napada na one koji ih kritikuju, onda ti je sasvim jasno sa kakvim likovima imaš čast da razmjenjuješ stavove i mišljenja. Ja to obično sve odmah stjeram u PM i idemo dalje za iste pare
Živio mi i svako dobro želim!
- Dezurni_kriticar
#299 Re: Atentat na generala Jeleča
Lave, svaka čast!!!calculator wrote:Potpuno si u pravu. Promijenio sam naziv teme u trenutku u kojem, niti ja niti javnost, nisam imao dovoljno informacija o ovom događaju. Isprva se činilo atentatom, obzirom na izvještaj s terena da je bačena bomba i da je nastalo oštećenje na asfaltu u tunelu. Pa je kasnije objavljena informacija da su se počinitelji sami predali i da su mladih godina, što je sve ukazivalo na mladalačku obijest, možda nekih navijača ili mladića prepunih adrenalina i željnih uzbuđenja.preludezalude wrote:Vidim da si malo ipak razmislio osvojim izjavama i promjenio naziv teme.
Tek kasnije, a evo i danas, pristižu u javnost sasvim druge i drugačije informacije od kojih se počinje lediti krv: Nije bačena bomba već "topovski udar", eksplozivnu napravu nisu bacili neiživljeni mladići već državni činovnik - osoba koja je upravo zadužena sa sigurnost države i njenih joj najviših dužnosnika, posebno najvišeg oficira vojske BiH. Počinioci se nisu sami predali već su se prijavili u nadležnu policijsku stanicu po pozivu policije, jer je general Jeleč bio priseban i upisao reg. oznake automobila iz kojeg je eksplozivna naprava bačena njemu pred automobil. Posebnu zabrinutost unosi informacija da je general Jeleč bio u automobilu sa vojnim registarskim oznakama, iz čega je moguće dobiti sljedeći zaključak:
- Da general Jeleč nije upisao reg. tablice i prijavio ih policiji, ko zna da li bi počinioci ikad bili pronađeni. Sumnjam da bi, obzirom da je počinilac službenik tzv "tajne policije", i da ima logističku podršku onih koji su ga i involvirali u OSU i da ima izvjesni imunitet, odnosno da ima moć da zataška eventualnu istragu;
- Obzirom da je počinilac - bacač eksplozivne naprave na put kojim se kreće vojno vozilo, u njemu najviši vojni oficir BiH, apsolutno bio upoznat s tom činjenicom, i da je službenik "tajne policije", zaključujem da se radi o smišljenom i organiziranom činu;
- Obzirom da je bacanje eksplozivne naprave izvršeno samo dva dana od ubistva vojnika na službi u rajlovcu, što je izuzetno uznemirilo javnost, posebno u kontekstu terorističke akcije u Parizu iza koje stoji ISIL, koji takođe ima sljedbenike i u BiH, bacanje eksplozivne naprave ispred automobila generala Jeleča, makar to bio i "topovski udar" mora se smatrati terorističkim aktom, uperenim protiv sigurnosti građana BiH i njene vojne organizacije, što je neizmjerno opasno u današnje nemirno političko vrijeme u BiH.
Javnost BiH ne smije dozvoliti da se ovaj terorizam u Salakovcu karakterizira olako, posebno bezobraznim "narušavanjem javnog reda i mira" ili sličnim bezazlenim prekršajem, što nagovještava tužiteljica koja vodi istragu. Ovu istragu mora preuzeti Tužilaštvo Suda BiH i njeni akteri moraju biti najstrožije kažnjeni.
Takođe, ovdje, na ovom forumu, uključeno je niz osoba raznoraznih interesa, posebno onih koji perfidno i podlo nastoje zataškati ili obezvrijediti svaku temu koja je na tragu razotkrivanja, takođe perfidnom uticaju njihovih simpatizera ili učesnika na sigurnost građana i države BiH. Bilo koja rasprava koja se vodi, a koja može otkriti pravu istinu, obavezno dobija poniženja, ruganje, vrijeđanje, njeni učesnici bivaju "četnici salonci", od skora i bošnjaci-salonci, i sl. sve u cilju diskreditacije i rasprave i učesnika.
Ovaj forum odavno već, okupio je najveće smeće ljudi u BiH
Svaka ti pije vode i svaka gađa direkt u "sridu"!
Napisao si sve što mislim o ovome problemu i nema tu više ni šta da se doda a ni šta da se oduzme.
Na kraju se može još samo staviti tačka!
Živio legendo!
- Dezurni_kriticar
#300 Re: Atentat na generala Jeleča
Evo ti smradu jedan pa pogledaj malo film na ovome linku.kecher II wrote:opasnost koja prijeti od tzv. vehabija s pricom o djeneralima u 'agu.HM 2011 wrote:samo mi reci sta relativiziram ?
procito sam tvoj komentar i na drugoj temi o ubistvu dva vojnika koji na slican nacin to relativizira kao narkoman, pojedinacni slucaj, objasnjenje sta je selefizam i sl. ne bitno je za mene, a pogotovu zrtve ovog cina sta je selefizam i kako i sta pise u kuranu kada ga oni interpretiraju na ovaj nacin.
Spominju se tamo neki "pojedinačni" slučajevi na Ozrenskom ratištu.
Ako te bude zanimalo dalje, poslat ću ti još nekoliko linkova na također tamo neke "pojedinačne" slučajeve...
U usta te ta jeb*m paradna!
I hajde sada, neka se nađe neko "pametan" pa neka mi kaže da nešto relativiziram ili da izjednačujem zločinca i žrtvu... Samo navodim činjenice. Za mnoge ovdje je matematika svemirski pojam. Dakle, ne zbrajam kosti, niti se količina zločina može porediti. Ali, metode oduzimanja života ljudima su već diskutabilna stvar. Ovo nisu ni četnici radili...
https://www.youtube.com/watch?v=69EPYslO450