"TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Locked
spreca

#126 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by spreca »

gospodja profiterka wrote: Bojim se da prvo SIPA-u i OSA-u moramo istresti iz gaća, pa tek onda...
To su stranacke "firme"....da nije tako ovo se mozda nebi ni dogodilo......vlasti je ovo ko desetka na keca ,da nas jos mogu drzati u neizvjetnosti.........jednog dana kada dodje do realnog pomirenja i povjerenja ovi sa vlasti mogu birati zatvor u koji ce
gospodja profiterka

#127 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by gospodja profiterka »

spreca wrote:
gospodja profiterka wrote: Bojim se da prvo SIPA-u i OSA-u moramo istresti iz gaća, pa tek onda...
To su stranacke "firme"....da nije tako ovo se mozda nebi ni dogodilo......vlasti je ovo ko desetka na keca ,da nas jos mogu drzati u neizvjetnosti.........jednog dana kada dodje do realnog pomirenja i povjerenja ovi sa vlasti mogu birati zatvor u koji ce
Bojim se da nije tako jednostavno...
spreca

#128 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by spreca »

Freamon Lester wrote:
spreca wrote:
Freamon Lester wrote:Samo zbog indolentnosti vladajucih struktura bacac petarde nije zavrsio sa 100 metaka u autu. A o samoj drzavi govori da ispred osobe koja nosi titulu NACELNIKA ZAJEDNICKOG STABA OSBiH mozes baciti petardu.

Opet ponavaljm se iz posta od prije par stranica. SIPA i OSA moraju istresti ove iz gaca i utvrditi da li postoji neka veza ovih koji bacise petardu ispred generala. Ako nema onda molim nadlezne institucije da objave imena majmuna koji bacaju petarde u tunelu.
Ti tvrdis da su pocinioci znali da se u tom autu nalazi General Jelec?
Ti ocigledno imas problema sa razumjevanjem. Ja TVRDIM da DVA dana nakon teroristickog napada na OSBiH niko nije smio biti u mogucnosti da baci petardu ispred osobe koja nosi titulu NACELNIK ZAJEDNICKOG STABA OSBiH. To sto je neko bacio sa namjerom ili bez namjere ce utvrditi istraga, a to nema veze sa propustima u obezbjedjenju tako bitne osobe. To ja tvrdim. A namjeru ce da utvrdi policija i tuziteljstvo.
Ponavljam.....ti tvrdis da su pocinioci znali da se u autu nalazi General OSBiH ?......a ja tvrdim ako su znali da se tamo nalazi General da su namjerno bacili...........i zasto se ne objave imena i prezimena pocinioca....ako to ne urade onda s pravom mozemo sumnjati u to da je sve bila namjestaljka neke grupe ljudi.......jer svi se slazemo da se sa ovim nesmijemo zajebavati niti zatvarati oci i praviti se gluhi
Last edited by spreca on 21/11/2015 13:48, edited 1 time in total.
spreca

#129 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by spreca »

gospodja profiterka wrote:
spreca wrote:
Bojim se da nije tako jednostavno...
eh to i ......nase koke narod je ovdje samo publika vlastelina
Matzan

#130 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by Matzan »

TUŽILAC MAJA ČIŠIĆ: Incident u Salakovcu nije teroristički akt

Dežurna tužiteljica HNK-a napomenula da je do sinoćnje eksplozije u tunelu došlo, najvjerovatnije, upotrebom pirotehničkog sredstva i da se indident ne može okvalificirati kao teroristički čin.

U tunelu Salakovac kod Mostara nije izveden teroristički napad na generala Antu Jeleča, a u eksploziji nisu korišteni bomba ni dinamit, rekla je dežurna tužiteljica Hercegovačko-neretvanskog kantona Maja Čišić.

"Prema činjenicama koje imamo do sada, mislim da nije bio napad na generala Antu Jeleča, ali dok se istraga ne završi ne mogu ništa tvrditi sa sigurnošću", rekla je Čišićeva i dodala da je još prerano donositi zaključke, prenosi Srna.
Čišićeva je napomenula da je do sinoćnje eksplozije u tunelu Salakovac došlo, najvjerovatnije, upotrebom nekog pirotehničkog sredstva, ali se vještačenja još rade da bi se tačno utvrdilo o čemu je riječ.
Ona je navela da je iz automobila, koje je bilo ispred automobila generala Jeleča, bačena naprava prilikom izlaska iz tunela. Nije bilo preticanja, ali je Jeleč vidio o kojem je automobilu riječ.

"Policija je odmah nakon prijave identifikovala o kome je riječ i vozač automobila se odmah javio u policiju. S njim su bile još dvije osobe", naglasila je Čišićeva.
Ona je dodala da je riječ o mlađim osobama iz Mostara koje nemaju kriminalni dosije.

Glasnogovornik MUP-a HNŽ/K-a Ljudevit Marić je također izjavio kako se ne radi o nikakvoj vojnoj eksplozivnoj napravi nego o jačem pirotehničkom sredstvu.
Kazao je kako se od sinoć radi intenzivno istraga slučaja u Salakovcu, koja će se kako je naglasio i nastaviti sve do konačnog rasvjetljavanja.

Marić je istakao da je general Ante Jeleč lično prijavio eksploziju koja se dogodila ispred njegovog vozila u tunelu Salakovac, na izlazu u smjeru Mostara.
„Dao je podatke o registarskim oznakama za vozilo koje se kretalo ispred njega. S ovim događajem odmah je upoznat dežurni županijski tužitelj, koji je zajedno sa djelatnicima kriminalističke policije PU Mostar, djelatnicima sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a i odjela za protueksplozivnu zaštitu MUP-a HNŽ-a izašao na lice mjesta i obavio uviđaj“, kazao je Marić.

“Također tri osobe koje su se nalazile u vozilu , koje se kretalo ispred vozila oružanih snaga BiH ispitani su u svojstvu svjedoka u prostorijama policijskog organa, gdje su dali izjavu na okolnosti vezane za ovaj događaj“, pojasnio je Marić.
Na licu mjesta, kako ističe pronađeni su određeni tragovi koji se mogu povezati sa ovim događajem, te su izuzeti i bit će poslani na vještačenje.

Eksplozija se dogodila sinoć u tunelu Salakovac sjeverno od Mostara, neposredno ispred automobila u kojem se nalazio načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/249 ... i_akt.html
gospodja profiterka

#131 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Nemate vi pojma kolika je sreća u nesreći što je general Jeleč takav kakav je, saburli i dobronamjeran čovjek. Ovakav, ipak pozitivan rasplet događaja dugujemo samo njemu.
julisiz es grant

#132 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by julisiz es grant »

gospodja profiterka wrote: Na stranu ovaj incident, time neka se bavi istraga. Ali zaista, ZAISTA, ljudi koji ne znaju ko je načelnik Zajedničkog štaba OS BiH, dakle prva uniforma ove zemlje, ne bi smjeli, ne bi trebali komentirati bilo šta što se tiče unutrašnjih političkih i sigurnosnih prilika u BiH. Baš si mi dao dobar šlagvort da ukažem na temeljni problem svih javnih debata koje se vode u ovoj zemlji, na internetu ili u stvarnosti.

Mislim, ako to ne znaš, ako ne znaš kako se zove vojni zapovjednik naših snaga, ako ne znaš nabrojati barem trojicu generala OS BiH, imena čelnika SIPA-e i OSA-e, imena ministara odbrane i sigurnosti i njihovih zamjenika, kao i predsjedavajuće prošlog i sadašnjeg saziva parlamentarne komisije za odbranu i sigurnost i komisije za nadzor nad radom OSA-e, misliš li da zaista možeš kompetentno raspravljati o borbi protiv terorizma u BiH. Zaista?
Zašto bih to morao znati? Nisam vojnik, ne živim pod ratnim stanjem, bavim se svojim poslom koji se nikako ne dotiče vojske, policije i obavještajnih službi. Samo u državama pod diktaturama i vojnim huntama imena ljudi iz ovih službi su udomaćena u svim sferama života.
Drvosjeca iz Dejcica

#133 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

gospodja profiterka wrote:Nemate vi pojma kolika je sreća u nesreći što je general Jeleč takav kakav je, saburli i dobronamjeran čovjek. Ovakav, ipak pozitivan rasplet događaja dugujemo samo njemu.

Ovakve stvari će se očigledno dešavati sve više i više jer je terorizam došao na žalost i na naša vrata. Problem je što će određene strukture iskoristiti ovu pojavu za promovisanje svojih političkih projekata i ciljeva. Meni je nevjerovatno recimo da se s pravom digla kuka i motika nakon zadnjih dešavanja u BiH ali mi je isto tako nevjerovatna letargičnost tih svih "boraca" za demokratiju na činjenicu da se nekima osporava pravo na jezik, ili da jedan čovjek državljanin BiH leži u imigracionom centru u Lukavici 5 godina bez optužnice...itd. itd.

Iskreno nemam pojma da li je ono sinoć bio terorizam ili nije, vjerujem zvaničim organima kao i kod ubistva dva vojnika da ono jeste terorizam. Ne znam šta bi to Jelač trebao i mogao napraviti i da jeste prava pravcata bomba? Od terora i terorizma se ne mogu zaštiti ni mnogo bolje organizovanije države a kamo li BiH.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 21/11/2015 14:48, edited 1 time in total.
gospodja profiterka

#134 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

julisiz es grant wrote:
gospodja profiterka wrote: Na stranu ovaj incident, time neka se bavi istraga. Ali zaista, ZAISTA, ljudi koji ne znaju ko je načelnik Zajedničkog štaba OS BiH, dakle prva uniforma ove zemlje, ne bi smjeli, ne bi trebali komentirati bilo šta što se tiče unutrašnjih političkih i sigurnosnih prilika u BiH. Baš si mi dao dobar šlagvort da ukažem na temeljni problem svih javnih debata koje se vode u ovoj zemlji, na internetu ili u stvarnosti.

Mislim, ako to ne znaš, ako ne znaš kako se zove vojni zapovjednik naših snaga, ako ne znaš nabrojati barem trojicu generala OS BiH, imena čelnika SIPA-e i OSA-e, imena ministara odbrane i sigurnosti i njihovih zamjenika, kao i predsjedavajuće prošlog i sadašnjeg saziva parlamentarne komisije za odbranu i sigurnost i komisije za nadzor nad radom OSA-e, misliš li da zaista možeš kompetentno raspravljati o borbi protiv terorizma u BiH. Zaista?
Zašto bih to morao znati? Nisam vojnik, ne živim pod ratnim stanjem, bavim se svojim poslom koji se nikako ne dotiče vojske, policije i obavještajnih službi. Samo u državama pod diktaturama i vojnim huntama imena ljudi iz ovih službi su udomaćena u svim sferama života.
A gdje sam ja rekla da bi ti to morao znati? :)
Ja rekoh da bi onaj ko raspravlja o političkim i sigurnosnim prilikama u BiH to morao znati. To je temelj za bilo kakvu raspravu.
A ti ne moraš ništa znati, gdje piše da moraš?
gospodja profiterka

#135 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
gospodja profiterka wrote:Nemate vi pojma kolika je sreća u nesreći što je general Jeleč takav kakav je, saburli i dobronamjeran čovjek. Ovakav, ipak pozitivan rasplet događaja dugujemo samo njemu.

Ovakve stvari će se očigledno dešavati sve više i više jer je terorizam došao na žalost i na naša vrata. Problem je što će određene strukture iskoristiti ovu pojavu za promovisanje svojih političkih projekata i ciljeva. Meni je nevjerovatno recimo da se s pravom digla kuka i motika nakon zadnjih dešavanja u BiH ali mi je isto tako nevjerovatna letargičnost tih svih "boraca" za demokratiju na činjenicu da se nekima osporava pravo na jezik, ili da jedan čovjek državljanin BiH leži u imigracionom centru u Lukavici 5 godina bez optužnice...itd. itd.

Iskreno nemam pojma da li je ono sinoć bio terorizam ili nije, vjerujem zvaničim organima kao i kod ubistva dva vojnika da ono jeste terorizam. Ne znam šta bi to Jelač trebao i mogao napraviti i da jeste prava pravcata bomba? Od terora i terorizma se ne mogu zaštiti ni mnogo bolje organizovanije države a kamo li BiH.
Drvosječo, bez obzira na sve što te muči, terorizam je gori i od negiranja jezika i od činjenice da neko leži u imigracionom centru u Lukavici, gori od svega, jer odnosi živote. Onaj ko preuzme inicijativu u borbi protiv terorizma, taj će i imati glavnu riječ i kontrolu nad tim procesom. Pa do vas je.

PS. Ubistvo u Rajlovcu JESTE bilo akt terorizma. Kad to dovodiš u pitanje, dovodiš u pitanje sve što si napisao.
hizo ramidovic

#136 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by hizo ramidovic »

dpjokala26 wrote: ne sudi po sebi. :gunjastajl:
ok, onda cu po tebi...
kamen spoticanja

#137 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by kamen spoticanja »

Pa razlog više da ovome stanemo u kraj, zar ne?
Nazalost to nece biti tako jednostavno
od Osmana r.a. postoji neka od verzija Isila...puno ozbiljnije drzave i carstva su muku mucila,neka i nestajala zbog istih...
a mi ne znamo ni ko nam je prvi covjek armije...
spreca

#138 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by spreca »

Sad nesto razmisljam .....sinoc i jutros ih je bila kamara koji su bili spremni krenuti u boj ..........haman da su sad razocarani jer nemogu pljuvati,mada im cesto nista ne smeta pa cak ni istina da to cine
gospodja profiterka

#139 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

kamen spoticanja wrote:
od Osmana r.a. postoji neka od verzija Isila...puno ozbiljnije drzave i carstva su muku mucila,neka i nestajala zbog istih...
Bojim se da to više nije samo problem muslimana kao u Osmanovo vrijeme. Problem treba riješiti lokalno da se ne bi rješavao globalno. Jer uz suha drva i sirova gore.
palermo

#140 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by palermo »

kamen spoticanja wrote:
Naravno. Ali mi moramo znati je li se borimo portiv toga ili ćemo sve relativizirati.

Naprosto dođu vremena kada moraš odabrati stranu. Ako je ne odabereš onda će to drugi uraditi za tebe.bunio se ti ili ne.
kamen spoticanja

#141 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

palermo wrote:
kamen spoticanja wrote:
Naravno. Ali mi moramo znati je li se borimo portiv toga ili ćemo sve relativizirati.

Naprosto dođu vremena kada moraš odabrati stranu. Ako je ne odabereš onda će to drugi uraditi za tebe.bunio se ti ili ne.
Naravno da se borimo....samo kazem da ce borba biti teska
mada mislim da je jasno da muslimanski elemenat radi sve sto se od njega ocekuje
A s pravom ocekuje i da druga dva urade isto...mada ponekad izgleda da neki ovo vide kao zicer za zabijanje gola u nekim drugim utakmicama
kamen spoticanja

#142 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

kamen spoticanja wrote:
Bojim se da to više nije samo problem muslimana kao u Osmanovo vrijeme. Problem treba riješiti lokalno da se ne bi rješavao globalno. Jer uz suha drva i sirova gore.
Pa mene i brinu sirova drva...pozar odnese i suha i sirova a i sve ostalo
ali idelogija je takva da je tesko pobjediva...
spreca

#143 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by spreca »

kamen spoticanja wrote: A s pravom ocekuje i da druga dva urade isto...mada ponekad izgleda da neki ovo vide kao zicer za zabijanje gola u nekim drugim utakmicama
:thumbup: ali daj da se pocnemo ozbiljno baviti ovim problemom i kad rijesimo ovaj "nas" problem rijest ce se i njihov problem htjeli oni ili ne to rjesavati
palermo

#144 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by palermo »

kamen spoticanja wrote: Naravno da se borimo....samo kazem da ce borba biti teska
mada mislim da je jasno da muslimanski elemenat radi sve sto se od njega ocekuje
A s pravom ocekuje i da druga dva urade isto...mada ponekad izgleda da neki ovo vide kao zicer za zabijanje gola u nekim drugim utakmicama
Ali mi bi morali u ovom trenutku da se izdignemo iznad lokalnog i mislimo globalno. Ja bih rekao da su ova dva druga elementa prilično nebitna u ovoj priči, osim ako ih mi sami ne učinimo bitnim.

Naravno da neki ovo vide kao zicer za zabijanje gola, nije to neka novina, baš zato im ne bi trebalo dopustiti da uopšte izađu na teren. A nije da ne možemo to uraditi.
kamen spoticanja

#145 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

spreca wrote:
kamen spoticanja wrote: A s pravom ocekuje i da druga dva urade isto...mada ponekad izgleda da neki ovo vide kao zicer za zabijanje gola u nekim drugim utakmicama
:thumbup: ali daj da se pocnemo ozbiljno baviti ovim problemom i kad rijesimo ovaj "nas" problem rijest ce se i njihov problem htjeli oni ili ne to rjesavati
Ma jasno..ali kako...francuska nema rjesenje...belgija nema rjesenje...osmansko carstvo nije imalo rjesenje ( bez tereta tzv demokratije) britanci nemaju rjesenje,njemci nemaju rjesenje...
kako da ga mi nadjemo?
palermo

#146 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by palermo »

kamen spoticanja wrote:
spreca wrote:
Ma jasno..ali kako...francuska nema rjesenje...belgija nema rjesenje...osmansko carstvo nije imalo rjesenje ( bez tereta tzv demokratije) britanci nemaju rjesenje,njemci nemaju rjesenje...
kako da ga mi nadjemo?
Pa ja mislim da se i ne očekuje od nas da nađemo rješenje. Dovoljno bi bilo da se zna na kojoj smo strani.

A ja čitajući postove ovdje , i pričajući općenito sa narodom nisam baš siguran da je on načisto sa tim.
A to je ono što me plaši.
spreca

#147 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by spreca »

kamen spoticanja wrote:
spreca wrote:
kako da ga mi nadjemo?
Nama je lakse nego njima ....kod nas mozda i nije tako masovno kao kod njih ili kako to hoce neki da prikazu kod nas.....trebamo to odmah poceti rjesavati sa sa svim institucijama koje imamo i koje su duzne pomoci .....svaki sledeci dan ce biti teze......da smo to bogdo uradili bar 10 godina nazad sad tih problema nebih imali
kamen spoticanja

#148 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

De ba rejs dekretom pomjerio ezan za 5 minuta zbog zrtava u Parizu...ne zbog palestine,sirije,ankare...mada su mu po vjerskim i ideoloskim ubjedjenjima bliza...i tako stavio i sebe i IZ direktno na nisan ovim ludjacima...
mislim da je jasno kakav je stav
spreca

#149 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by spreca »

palermo wrote:
Pa ja mislim da se i ne očekuje od nas da nađemo rješenje. Dovoljno bi bilo da se zna na kojoj smo strani.

A ja čitajući postove ovdje , i pričajući općenito sa narodom nisam baš siguran da je on načisto sa tim.
A to je ono što me plaši.
Bilo kako bilo mi trebamo i moramo u tome aktivno ucestvovati u tome
spreca

#150 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by spreca »

kamen spoticanja wrote:De ba rejs dekretom pomjerio ezan za 5 minuta zbog zrtava u Parizu...ne zbog palestine,sirije,ankare...mada su mu po vjerskim i ideoloskim ubjedjenjima bliza...i tako stavio i sebe i IZ direktno na nisan ovim ludjacima...
mislim da je jasno kakav je stav
Nase je da budemo uz reisa.......sa njima uopste nebih trebalo razgovarati na tu temu.....nego ovakvo vam je i nema debate
Locked