topljenje svjećice...zna li itko zasto?

Podforum za motocikliste...
Post Reply
matan12

#1 topljenje svjećice...zna li itko zasto?

Post by matan12 »

imam yamahu tdr 125.svjećica mi se istopila i srusio se klip. napravio sam motor novi klip,karike,cilindar. isao je dobro i sve je bilo u redu, ali sad nakon sto sam preso oko 1500km ponovo mi se desila ista stvar. da li neko slucajno zna zbog cega se to desava.bivsi vlasnik je promijenio bobinu,stavio je neku koja nije original od motora pa da li je moguce da se to događa zbog bobine da ona daje jaku struju?ako itko ista zna o ovom bio bih zahvalan
hotazmaj

#2 Re: topljenje svjećice...zna li itko zasto?

Post by hotazmaj »

Smjesa ti je siromasna ili ti negdje vuce fals zrak.
matan12

#3 Re: topljenje svjećice...zna li itko zasto?

Post by matan12 »

kako bi motor isa da je to problem, na cemu bi se jos to vidilo?
hotazmaj

#4 Re: topljenje svjećice...zna li itko zasto?

Post by hotazmaj »

gusio bih se, nebi bas najbolje gas primao, grijao bih se brzo,nebi bas imao neku krajnju brzinu.
Kakve je boje svjecica? trebala bi izgledati ovako kao ova u sredini.

ImageImage

Jesi li sta cackao oko karburatora? Modza ti je premala glavna dizna?
matan12

#5 Re: topljenje svjećice...zna li itko zasto?

Post by matan12 »

gas je primao odlicno,motor je isao strasno.nisam cackao nista oko karburatora,kako sam i napisao bivsi vlasnik je promijenio bobinu i to je sve,neznam kako idu drugi ali moj je isao po satu 140kmh na 10500rpm,jel to u redu?sto se tice svjecice na njemu je bila original od motora ngk-svjecica.krak svjecice se istopio,a u ostalom izgleda kao ta u sredini.
hotazmaj

#6 Re: topljenje svjećice...zna li itko zasto?

Post by hotazmaj »

Jedino sto mi jos pada na pamet je da se s..ebao kut paljenja pa iskru baca ranije i dolazi do detonacija u cilindru. Vrlo moguce da je bobina problem.
matan12

#7 Re: topljenje svjećice...zna li itko zasto?

Post by matan12 »

moguce...raspitivat cu se jos malo jer ako je bobina u pitanju moze se prominit bez problema pa cu vidit. ako saznas jos nesto javi...hvala
Cober

#8 Re: topljenje svjećice...zna li itko zasto?

Post by Cober »

Raspitaj se malo oko karakteristika grijanja svjećica, tople ili hladne i uporedi sa fabrički defultnim karakteristikama, možda si sami stavio krivi tip.
matan12

#9 Re: topljenje svjećice...zna li itko zasto?

Post by matan12 »

stavio sam svjecicu NGK BR9ES(hladna svjecica), to je original svjecica za TDR 125
bomba

#10 Re: topljenje svjećice...zna li itko zasto?

Post by bomba »

Ako si spalio i klip, to ti je definitivno manjak goriva. Kad je siromasna smjesa, dobijes efekat brenera i celo klipa vrlo brzo progori.
Kad se paljenje previse pomjeri, prije ce otici ventili i klipnjaca (pokrive se od detonacija) Nisi morao nista ceprkati po karburatoru, moze uci i neka prljavstina i malo zacepiti glavnu diznu i eto belaja. Za pocetak, kupi novu svjecicu, skini karburator i sve ocisti
Post Reply