TOPLANE SARAJEVO - grijanje cijene i usluga
- zizithestrasni
#1 TOPLANE SARAJEVO - grijanje cijene i usluga
Interesuje me misljenje ljudi koji to placaju ili bi trebali... Naime ja sam fakat ogorcen na cifre koje dajem svaki mjesec... na 51m2 negdje oko 65KM. 12 mjeseci a radi grijanje maximalno 3 mjeseca i to ga ugase u 21 i 30 da se stignu radijatori ohladit do 22h. Nemoj slucajno duže da budu ugrijani. E sad vise necu da im placam u Augustu grijanje fakat imam osjecaj da me neko pljacka. Placam a nemam nista od toga. To je godišnje oko 8 glava... nije realno nikako. Ubacio sam klimu i kontam se grijat na nju preko zime jer grijanje do 22h mi nista ne igra ulogu jer nisam nikad dosao kuci prije. Kako oni jadni penzioneri to regulisu nije mi jasno. Ima li kakav modus da ih iscupam ili nesto da uradim da nedajem toliku cifru na budalastinu. Koga god sam pitao od raje ne placa centralno. A raja koja imaju kombi bojlere kazu da je to dobro jer njih izadze toliko plina za 4 mjeseca grijanja- Jest ali oni ga imaju 24h i nahajcaju koliko hoce (da ne govorim o toploj vodi koja vecini tece bez prestanka). Oni metri se nesto krenuli ugradzivati ali nista od toga, a kontam kad bi ih i ugradio opet mi gase iza 22h pa nemam nista od toga...
Pozdrav
Pozdrav
-
neupucena
#2 Re: TOPLANE SARAJEVO - grijanje cijene i usluga
U kojem gradu i u kojem naselju imas grijanje samo tri mjeseca?zizithestrasni wrote:Interesuje me misljenje ljudi koji to placaju ili bi trebali... Naime ja sam fakat ogorcen na cifre koje dajem svaki mjesec... na 51m2 negdje oko 65KM. 12 mjeseci a radi grijanje maximalno 3 mjeseca i to ga ugase u 21 i 30 da se stignu radijatori ohladit do 22h.
- karanana
sa srecom ti i klima-grijanje. javi nam koliki ce ti racun za struju doci. toplane jesu skupe, ali ja sam zadovoljan sa grijanjem i mislim da je to najbolja kombinacija cijene i kvalitete usluge. i nije 3 mjeseca nego 6 bar u sarajevu, ne znam za druge gradove. a grijanje poslije 22 sata i nije zdravo. poenta je da se stan ugrije i da drzi toplinu do jutra.
-
neupucena
Sezona grijanja zvanicno pocinje 15 oktobra a zavrsava 15 aprila. Kako god saberem nikako da dobijem period od 3 mjeseca. Osim u stanovima koji imaju slabu izolaciju, lose prozore, koji se nalaze iznad podruma ili nekog prolaza nisam nikad ni od koga cula da mu je hladno u toku sezone grijanja u nekom stanu u Sarajevu.karanana wrote:sa srecom ti i klima-grijanje. javi nam koliki ce ti racun za struju doci. toplane jesu skupe, ali ja sam zadovoljan sa grijanjem i mislim da je to najbolja kombinacija cijene i kvalitete usluge. i nije 3 mjeseca nego 6 bar u sarajevu, ne znam za druge gradove. a grijanje poslije 22 sata i nije zdravo. poenta je da se stan ugrije i da drzi toplinu do jutra.
-
sarayewo
Cinjenica je da grijanje ne traje tri mjeseca i da mi fakat nikad u kuci nije zimi hladno (doduse, stan na Breki, dobra izolacija, u sred zgrade...).
Medjutim, jednostavnom racunicom moze se doci do zakljucka da jednogodisnji troskovi grijanja mogu pokriti troskove instalacije plinskog bojlera, sto ce buduce izdatke za grijanje smanjiti za cca 50-60%.
Konacno, hocu da sam u stanju upaliti grijanje kad mi je cejf, pa i u augustu kad zahladni kao sto je ovih dana bilo...
Medjutim, jednostavnom racunicom moze se doci do zakljucka da jednogodisnji troskovi grijanja mogu pokriti troskove instalacije plinskog bojlera, sto ce buduce izdatke za grijanje smanjiti za cca 50-60%.
Konacno, hocu da sam u stanju upaliti grijanje kad mi je cejf, pa i u augustu kad zahladni kao sto je ovih dana bilo...
- Skyfox
Cinjenica je da nas deru do mile volje! Mislim da su poslije telecoma najunosniji biznis.
Nije losa pretpostavka da se stanovi ugriju za cijelu noc ali kod mene prozori ne dihtuju i nekad spavam sa kapom na glavi, a za te pare bi se cvario sa plinskim centralnim koje po meni idealno, ali valja ga uvest...
Nije losa pretpostavka da se stanovi ugriju za cijelu noc ali kod mene prozori ne dihtuju i nekad spavam sa kapom na glavi, a za te pare bi se cvario sa plinskim centralnim koje po meni idealno, ali valja ga uvest...
- daduli_sa
#7 Re: TOPLANE SARAJEVO - grijanje cijene i usluga
Prvo, nije istina da grijanje radi do pola 10 navecer, drugo je jos veca glupost da se radijator ohladi za pola sata - jedino ako si samovoljno ti ili neko prije tebe izbacio gusane i ubacione one tanke radijatore (sam pao, sam se ubiJo),zizithestrasni wrote:Interesuje me misljenje ljudi koji to placaju ili bi trebali... Naime ja sam fakat ogorcen na cifre koje dajem svaki mjesec... na 51m2 negdje oko 65KM. 12 mjeseci a radi grijanje maximalno 3 mjeseca i to ga ugase u 21 i 30 da se stignu radijatori ohladit do 22h. Nemoj slucajno duže da budu ugrijani. E sad vise necu da im placam u Augustu grijanje fakat imam osjecaj da me neko pljacka. Placam a nemam nista od toga. To je godišnje oko 8 glava... nije realno nikako. Ubacio sam klimu i kontam se grijat na nju preko zime jer grijanje do 22h mi nista ne igra ulogu jer nisam nikad dosao kuci prije. Kako oni jadni penzioneri to regulisu nije mi jasno. Ima li kakav modus da ih iscupam ili nesto da uradim da nedajem toliku cifru na budalastinu. Koga god sam pitao od raje ne placa centralno. A raja koja imaju kombi bojlere kazu da je to dobro jer njih izadze toliko plina za 4 mjeseca grijanja- Jest ali oni ga imaju 24h i nahajcaju koliko hoce (da ne govorim o toploj vodi koja vecini tece bez prestanka). Oni metri se nesto krenuli ugradzivati ali nista od toga, a kontam kad bi ih i ugradio opet mi gase iza 22h pa nemam nista od toga...
Pozdrav
trece grijanje mnogo puta zna da radi i navecer do 12 kada je jako hladno jer i njima odgovara da ne dodje do smrzavanja negdje,
ne znam koje po redu... neki su vec rekli da traje od 15.okt do 15. apr to je po mojoik racunici... 6 mjeseci...
grijanje pocinje svako jutro u 5 sto znaci da 95% stanovnistva koje treba ujutro da ustane to cini u vec zagrijanom stanu.
e ja ne znam sta jos hoces?!
Ja molim Boga samo da uvedu termostate koji ce da funkcionisu i da sam u mogucnosti da smanjim grijanje jer vecinu normalnih dana u toku zime ja provedem sa pomalo pregrijanim stanom.
- bpsang
#8 Re: TOPLANE SARAJEVO - grijanje cijene i usluga
Blago tebi kad imas gusane radijatore, pitas li se koliko je alipasino polje a grije se na one cjevcice od kovektora, sjecam se jedne zime kad smo uselili u ovaj stan i zalili se na negrijanje, dosli oni i izmjerili temperaturu od 18 stepeni u visini od jednog i po metra od poda, sva toplota ode gore a dole na podu nema ni deset stepenidaduli_sa wrote:Prvo, nije istina da grijanje radi do pola 10 navecer, drugo je jos veca glupost da se radijator ohladi za pola sata - jedino ako si samovoljno ti ili neko prije tebe izbacio gusane i ubacione one tanke radijatore (sam pao, sam se ubiJo),zizithestrasni wrote:Interesuje me misljenje ljudi koji to placaju ili bi trebali... Naime ja sam fakat ogorcen na cifre koje dajem svaki mjesec... na 51m2 negdje oko 65KM. 12 mjeseci a radi grijanje maximalno 3 mjeseca i to ga ugase u 21 i 30 da se stignu radijatori ohladit do 22h. Nemoj slucajno duže da budu ugrijani. E sad vise necu da im placam u Augustu grijanje fakat imam osjecaj da me neko pljacka. Placam a nemam nista od toga. To je godišnje oko 8 glava... nije realno nikako. Ubacio sam klimu i kontam se grijat na nju preko zime jer grijanje do 22h mi nista ne igra ulogu jer nisam nikad dosao kuci prije. Kako oni jadni penzioneri to regulisu nije mi jasno. Ima li kakav modus da ih iscupam ili nesto da uradim da nedajem toliku cifru na budalastinu. Koga god sam pitao od raje ne placa centralno. A raja koja imaju kombi bojlere kazu da je to dobro jer njih izadze toliko plina za 4 mjeseca grijanja- Jest ali oni ga imaju 24h i nahajcaju koliko hoce (da ne govorim o toploj vodi koja vecini tece bez prestanka). Oni metri se nesto krenuli ugradzivati ali nista od toga, a kontam kad bi ih i ugradio opet mi gase iza 22h pa nemam nista od toga...
Pozdrav
trece grijanje mnogo puta zna da radi i navecer do 12 kada je jako hladno jer i njima odgovara da ne dodje do smrzavanja negdje,
ne znam koje po redu... neki su vec rekli da traje od 15.okt do 15. apr to je po mojoik racunici... 6 mjeseci...
grijanje pocinje svako jutro u 5 sto znaci da 95% stanovnistva koje treba ujutro da ustane to cini u vec zagrijanom stanu.
e ja ne znam sta jos hoces?!
Ja molim Boga samo da uvedu termostate koji ce da funkcionisu i da sam u mogucnosti da smanjim grijanje jer vecinu normalnih dana u toku zime ja provedem sa pomalo pregrijanim stanom.
zato podrzavam momka koji je nezadovoljan sa grijanjem i placanjem bez obzira zivio u Sarajevu ili ne
ja placam 75 maraka mjesecno pomnozi to sa 12 mjeseci, kad bi se grijao na neki drugi energent samo u toku zime ostalo bi mi jos da kupim polovnog golfa,
daduli izvini al to je realnost,gule nas jer smo ovce, koliko puta se desilo na Otoci kad je temperatura napolju u pola zime oko 13 stepeni,oni gase ili smanjuju grijanje bez obzira da li je napolju zimska sezona,a beton kad se ohladi treba mu dana da se ugrije... molim te izvini...
- zizithestrasni
cirkus pravi mislim da ste jedino upravu za tacno navedeni termin zakonom propisan od kad do kad treba da radi jebeno grijanje. Ko je zadovoljan ili ima extra para ili on ne placa uopste... Ne mogu da vjerujem da ima ovih pametnih koji kazu da je zdravo da ti ugase grijanje u 22h da bi mogo zdravo spavat... ahhahahaha... stavrno sega... pa imas ventil i ja ne palim grijanje u spavacoj nikad... ali sjedne ekipa ili sam ja nema veze i zapalimo koju i sta se desi - otvori prozor... znam par ljudi koji ne otvaraju prozor e to je mozda to... bas sam glup... skonto sam. Treba platiti 70KM mjesecno 12mjeseci i prestati otvarat prozor i prestati pusiti i uvalit se za kapu i skafander kod kineza i lagano..... pricam ba o 70KM koji vam je.. pricam o stanu na grbavici sa extra radijatorima i dodanim jos jednim radi lodze... nisam ba zadovoljan i nabijem ih za extra kradzu... isto ko i rtv pretplata. Daju kineske crnobjele filmove u udarnim terminima al jebiga sta ces moraju i drugi zivjet... Iznerviro sam se, a struje ce mi doc oko 2glave mjesecno (tu je i topla voda i ostalo) imacu kad ja hocu a necu puno nisam u kuci do 22h. Ali nije fol u tome nego je fol kako da ugasim centralno... a svaka cast hadzijama koji su zadovoljni sa toplanama. Ja oca mi nisam nikako. A ako cemo pricat i o nekom zdravlju... Imam nekad osjecaj da su radijatori ko ratna kandila. Okrecim i poslje jedne sezone grijanja crno iznad... Muka mi je od davanja para a oni se zajebavaju i igraju pasijansa na nekoj 486-ci kad dodzem da platim i gledam te kancelarijske pacove i kontam... ma nemam pojma. A sjecam se prosle zime.. bilo extra finih zimskih perioda.. Oca mi cim malo se pojaca temp napolju oni ga ugase.. Majke mi ja ih zvao... reko "HLADNO BA U KUCI" kazu oni "pa napolju se temperatura popela iznad 13stepeni" eeee moji ljudi ne znam pa u kuci je mazija sad bila prije 7 dana... Oca mi ja se ukocio... sto nisu ga kresnuli pa platili smo taj mjesec... Zivili vi meni i dabogda stimali temp i otvarajte ljudi prozore... cista hava je zdravlje a ne ukidanje grijanja...
-
Teufik iz Los Angelesa
plinsko je zakon
jes skupo za uvest, al jednom kad ga imas rahat si, grijes kad hoces, koliko hoces, topla voda je uvijek tu...a godisnje te ne dodje nista skuplje od toplana, ljeti naravno placas malo, zimi puno, i zaokruzi se...ako nije i jeftinije..
- zizithestrasni
u pravu si u svakom pogledu... I dodze jeftinije sigurno a o prednostima je suvisno pricati... ali masa raje nema plin uopste doveden do zgrade a kamoli do stana tu je problem uveo bi ga odmah bez pitanja za cijenu... sve se vrati to vremenom