Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
- mayab
#951 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Evo opet su nas poceli zakidati sa grijanjem, ujutro najmanje sat kasnije ukljucuju, a i prije gase, gamad prokleta lopovska!
Mene zaboli sto im je reduciran plin, ja plaćam uvijek 100% i ocekujem istu takvu uslugu!
Naslov teme je definitivno pogresan, molim da se prepravi u "Toplane iskljucuju grijanje platisama!"
Mene zaboli sto im je reduciran plin, ja plaćam uvijek 100% i ocekujem istu takvu uslugu!
Naslov teme je definitivno pogresan, molim da se prepravi u "Toplane iskljucuju grijanje platisama!"
- jazzer
#952 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ni meni u 7 sati jutros nisu bili ni mlaki radijatori. Bas hladno bilo u stanu.mayab wrote:Evo opet su nas poceli zakidati sa grijanjem, ujutro najmanje sat kasnije ukljucuju, a i prije gase, gamad prokleta lopovska!
Ako im se zenama, sestrama i kcerkama stucalo na sabahu, neka znaju da sam ih ja spominjao
- Jara
#953 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Da, da, slabo grijanje danas...

-
mali_balon
#954 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Jebem mater: upravi toplana, vladi kantona, vladi federacije, vijecu ministrara, troclanom predsjednistvu, narodu, a ponajvise sebi jer sam glup ko kurac zato sto gore navedene prazite hranim placanjem racuna za ne grijanje....
-
Alkos
#955 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Starci mi rekoše jutros opet grijanje nije radilo... ccc
-
Forsaken
#956 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Isčuđavate se ko da živimo u Švicarskoj pa je nešto čudno kad nema grijanja
Zvali juče, ljubazna službenica mi je objasnila da "jebga" znaju za situaciju ali ne zna tačno zbog čega je(šatro) i da će prijaviti šefu pritužbu
Ukratko, kao i sve u ovoj državi što ne funkcionira, grijanje ne funkcionira, i jebga, osim što ćemo se mi smrzavati, nikakvih drugih posljedica neće biti(osim možda prehlada
). Niko nije odgovoran, jer je ovo viša sila(fino vam piše u ugovoru - ako im zavrnu plin nisu dužni grijati jer je to viša sila) tako da je sve "po zakonu".
Ha ja, nisu ni oni levati
Zvali juče, ljubazna službenica mi je objasnila da "jebga" znaju za situaciju ali ne zna tačno zbog čega je(šatro) i da će prijaviti šefu pritužbu
Ukratko, kao i sve u ovoj državi što ne funkcionira, grijanje ne funkcionira, i jebga, osim što ćemo se mi smrzavati, nikakvih drugih posljedica neće biti(osim možda prehlada
Ha ja, nisu ni oni levati
- GAU8
#957 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Jučer je cisterna s mazutom stigla u A fazu...
-
VjecitiStudent
#958 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Nagradno pitanje: Koliko novca ima za krpanje mazutom?
dug toplana Sarajevogasu danas iznosi oko 51. milion KM, a dug građana prema Toplanama iznosi oko 80.000.000. KM. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/160437/toplan ... 1PKrp.dpuf
-
quarterback
#959 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
vjerovatno manje nego sto mislimoVjecitiStudent wrote:Nagradno pitanje: Koliko novca ima za krpanje mazutom?
dug toplana Sarajevogasu danas iznosi oko 51. milion KM, a dug građana prema Toplanama iznosi oko 80.000.000. KM. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/160437/toplan ... 1PKrp.dpuf
- Cholina_Lokica
#960 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Jutros u 6 radijatori ledeni, izasla iz kuce u pola 8 radijatori ostali ledeni...
- GAU8
#961 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Čime li će sad zamazat oči raji...
-
VjecitiStudent
#962 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Dvije su samo opcije:
- poskupljenje grijanja, pa bi se dugovi za plin nekako počeli otplaćivati,
- bankrot Toplana, što bi značilo da se 100 000 stanova prelazi grijati na struju, ćumur, drva, gume, ...
- bankrot Toplana, što bi značilo da se 100 000 stanova prelazi grijati na struju, ćumur, drva, gume, ...
- jazzer
#963 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
A da malo pritisnu one sto im duguju hiljade maraka? Da konacno nadju neki nacinVjecitiStudent wrote:Dvije su samo opcije:
kako naplatiti te pare? Moj racun za decembar je odavno placen a jutros uzasno hladno u stanu,
malo dijete imam...i sta sad ja trebam? Placacu ja i taj skuplji racun a hoce li ostali? I hocemo li
opet doci u situaciju da nemaju para da plate plin?
- zakasnila
#964 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Nikad gore grijanje nije bilo, kao ove godine! U stanu trenutno 19 stepeni! Dođe mi da postanem neplatiša, možda je kod njih bolje grijanje 
-
Alkos
#965 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
jazzer wrote:A da malo pritisnu one sto im duguju hiljade maraka? Da konacno nadju neki nacinVjecitiStudent wrote:Dvije su samo opcije:
kako naplatiti te pare? Moj racun za decembar je odavno placen a jutros uzasno hladno u stanu,
malo dijete imam...i sta sad ja trebam? Placacu ja i taj skuplji racun a hoce li ostali? I hocemo li
Što da opet bude po džepu redovnih platiša?! Jedini način je zaganjati neplatiše, povećanje cijene nije rješenje. Ima ih koji duguju po 10.000 KM pa neka njih ganjaju, imaju nešto na sebi da ga jebeš (frižider, TV)...
I da li se neplatišama isključuje grijanje uopšte!?
- jao_situacije
#966 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ja se izvinjavam forumašima, a najviše forumašicama ali jedino rješenje je jebati mater ovima koji imaju a neće da plate račun. Nemam pojma kako je to imati grijanje iz toplana vjerovatno isto kao imati vodu iz vodovoda znači jebavanje svaku noć kad isključe ili smanje pritisak. Ali ja ovdje vidim samo jedan problem neplaćanje računa. Ja da sam direktor toplana naredio bih da iščupaju cijevi ovima koji ne plaćaju a da naštiklaju okolo za ove ispod/iznad. Pa onda nek se neplatiše griju kako znaju stoka jebe u mozak min. 40 000 ljudi koji se griju iz toplana.
- jao_situacije
#967 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ja koliko znam ne isključuje i opravdanje im je sistem je zatvoren tj. ne možeš pojedinačno isključiti. Iskreno ja bi im jebo mater iščupo bi cijevi i naštiklo ih okolo da nema teoretske šanse da se priključe ovi koji imaju, a neće da plate. Pa onda nek se grije na svijeću.Alkos wrote:jazzer wrote:A da malo pritisnu one sto im duguju hiljade maraka? Da konacno nadju neki nacinVjecitiStudent wrote:Dvije su samo opcije:
opet doci u situaciju da nemaju para da plate plin?![]()
Što da opet bude po džepu redovnih platiša?! Jedini način je zaganjati neplatiše, povećanje cijene nije rješenje. Ima ih koji duguju po 10.000 KM pa neka njih ganjaju, imaju nešto na sebi da ga jebeš (frižider, TV)...
I da li se neplatišama isključuje grijanje uopšte!?
-
Forsaken
#968 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
S tim sto ti prva solucija nije solucija jer bi naplativost bila jos manja nego sada. Logika je da ako moj komsija koji ne placa ima grijanje a ja placam Xkm, sad ja treba da placam X+YKM kako bih nadoknadio ono sto moj komsija ne placa? A obojica imamo isto grijanjeVjecitiStudent wrote:Dvije su samo opcije:
Rjesenje je da Toplane krenu linijom veceg otpora i povecaju naplatu svojih potrazivanja. Ovo opet zavisi od sudova koji su svakako neefikasni i zatrpani komunalnih predmetima tako da u biti im i jedino ostaje povecane cijena al nece pomoci.
Iskreno, tesko da se moze naci neko jednostavno rjesenje u trenutnoj situaciji(mada se ovo sve moze primjeniti i za ostatak komunalnih preduzeca u KS) osim da se zakonski ubrza/poboljsa mehanizam naplate komunalnih potrazivanja.
-
VjecitiStudent
#969 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
U uređenoj državi, to bi definitivno bilo rješenje.jazzer wrote:A da malo pritisnu one sto im duguju hiljade maraka? Da konacno nadju neki nacinVjecitiStudent wrote:Dvije su samo opcije:
U BiH, moguća je samo jedna od dvije gore navedene opcije.
-
Alkos
#970 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Znači tu nema nikakve jebene logike... Grijanje se ne isključuje neplatišama, oni dalje ne plaćaju, dug se i dalje gomila i raste... Pa dokle jbt!?
Što reče kolega iznad, cijevi iščupati takvim (svi koji duguju više od 2 računa) i još im jeb*** mater. Toplane duguju Sarajevo Gasu, Sarajevo Gas BH Gasu, BH Gas Rusima, Rusi sami sebi... Nisu samo ugroženi oni na centralnom, svi smo ugroženi. Ovo je začarani krug iz kojeg se nećemo izvući dok država ne odluči da poduzme drastične mjere.
Ali nekome nije u interesu da to tako uradi. Stvarno ne mogu da vjerujem da tako nesposobni ljudi sjede u foteljama, jebem ti ovakvu državu. Mislim da u svijetu ne postoji firma koja se bavi distribucijom gasa i posluje sa gubitkom.
Što reče kolega iznad, cijevi iščupati takvim (svi koji duguju više od 2 računa) i još im jeb*** mater. Toplane duguju Sarajevo Gasu, Sarajevo Gas BH Gasu, BH Gas Rusima, Rusi sami sebi... Nisu samo ugroženi oni na centralnom, svi smo ugroženi. Ovo je začarani krug iz kojeg se nećemo izvući dok država ne odluči da poduzme drastične mjere.
Ali nekome nije u interesu da to tako uradi. Stvarno ne mogu da vjerujem da tako nesposobni ljudi sjede u foteljama, jebem ti ovakvu državu. Mislim da u svijetu ne postoji firma koja se bavi distribucijom gasa i posluje sa gubitkom.
- mayab
#971 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Samo sto to ne odgovara plinskom (i ko zna jos kojem) lobiju, velike su to igre u pitanju!
- Sodom1
#972 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
19 stepeni nije strasno , ne kukajzakasnila wrote:Nikad gore grijanje nije bilo, kao ove godine! U stanu trenutno 19 stepeni! Dođe mi da postanem neplatiša, možda je kod njih bolje grijanje
-
FrozenCastle
#973 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Kakvo je sad ovo sranje, prijete zabranom raspolaganja stana? Šta im to dođe sad? Ne možeš ga prodati ili deložacija?
:zid:Majku im monopolističku.
- salik79
#974 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
FrozenCastle wrote:Kakvo je sad ovo sranje, prijete zabranom raspolaganja stana? Šta im to dođe sad? Ne možeš ga prodati ili deložacija?![]()
:zid:Majku im monopolističku.
To je i ranije bilo - ne mozes izvrsiti uknjizbu kupljenog stana bez izmirenih dugovanja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#975 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
ako vam je hladno ukljucite grijalicu
ionako placate ispodtrzisnu cijenu
ionako placate ispodtrzisnu cijenu