Cista ubleha. Komsinica mog kolege ih je dobila na sudu, u vezi tog "pasivnog grijanja". Debili i dalje salju racune, ali samo uzalud trose papir. Presuda ih automatski ponistava.haos1 wrote:ovo mi nikad nece biti jasno, tehnicki neizvodljivo skloniti radijatore i blokirati te izolirati 2 glavne cijevi iz kojih cijeli sustav u stanu dobiva toplu vodu? znaci to tesko? pa jest nasim debilima, a jos veca laz i glupost koju sire, a to je da te grije komsija nakon sto tebi iskljuce grijanje pa moras toplanama placati..lole zaboravili da je to vec platio neko, tj. susjedi ispod/iznad nas, tako da smo mi razduzeni naspram toplana, eventualno trebamo nadoknaditi tomu ko nas svojim gubicima grije, ali i to je glupost, jer da je 30KM zaista to toplote, pa ne bi pala temperatura ispod nule.. znaci cista prevara musterija, i monopol.neki wrote: ili iskljuciti pojedinca sa sistema grijanja. Pod tehnicki neizvodljivo mislim bez ogromnih investicija i gradjevinskih intervencija na zgradi koje su potpuno neisplative..
Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
- salik79
#851 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
- South Blue Mama
#852 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Zamoli komsinicu pa nam skeniraj tu presudu da ih i mi ostali tako dobijemosalik79 wrote:Cista ubleha. Komsinica mog kolege ih je dobila na sudu, u vezi tog "pasivnog grijanja". Debili i dalje salju racune, ali samo uzalud trose papir. Presuda ih automatski ponistava.haos1 wrote:ovo mi nikad nece biti jasno, tehnicki neizvodljivo skloniti radijatore i blokirati te izolirati 2 glavne cijevi iz kojih cijeli sustav u stanu dobiva toplu vodu? znaci to tesko? pa jest nasim debilima, a jos veca laz i glupost koju sire, a to je da te grije komsija nakon sto tebi iskljuce grijanje pa moras toplanama placati..lole zaboravili da je to vec platio neko, tj. susjedi ispod/iznad nas, tako da smo mi razduzeni naspram toplana, eventualno trebamo nadoknaditi tomu ko nas svojim gubicima grije, ali i to je glupost, jer da je 30KM zaista to toplote, pa ne bi pala temperatura ispod nule.. znaci cista prevara musterija, i monopol.neki wrote: ili iskljuciti pojedinca sa sistema grijanja. Pod tehnicki neizvodljivo mislim bez ogromnih investicija i gradjevinskih intervencija na zgradi koje su potpuno neisplative..
-
Wind
#853 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
South Blue Mama wrote:
Zamoli komsinicu pa nam skeniraj tu presudu da ih i mi ostali tako dobijemo
- mayab
#854 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
+1Wind wrote:South Blue Mama wrote:
Zamoli komsinicu pa nam skeniraj tu presudu da ih i mi ostali tako dobijemo![]()
- ja nisam ja
#855 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ma to je samo prica godinama. Imam poznanicu koja ne placa ima gogina i godina i uredno se grije kao mi koji placamo
- South Blue Mama
#856 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Svi poznajemo takve ljude,imamo ih u haustoru, medju poznanicima, radnim kolegama.... ali istim tim ljudima dolaze tuzbe, skidaju im radijatore kad njihovo naselje dodje na red ili kada njihov dug predje neki odredjeni iznos. Znam sigurno da su u Karlovcu (HR) ljudi bili dovoljno slozni i uspjeli dobiti tamosnje toplane, a znajuci nas narod od te muzike nema nistaja nisam ja wrote:Ma to je samo prica godinama. Imam poznanicu koja ne placa ima gogina i godina i uredno se grije kao mi koji placamo
- ja nisam ja
#857 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Njoj tuzbe dolaze godinama ali nikada nisu skinuli radijatore niti bilo sta. Ma samo suplje price svake godine evo sada ce a nikad. A u dugu je bog zna koliko hiljada
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#858 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
moj prijatelj duguje 8 000
nikad ništa
moji jednom nisu platili na vrijeme smeće
odmah stigla pred tužba
nikad ništa
moji jednom nisu platili na vrijeme smeće
odmah stigla pred tužba
- ja nisam ja
#859 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ovi od moje drugarice imaju oko 15 000 koliko se sjecam.od rata nikada nisu placali.Dosla 2 puta tuzba i nista
- muha_sa
#860 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
tužit cu toplane što ovako dobro griju
tako su nahajcali da moram sve prozore širom otvorit
--ubi me propuh 
-
razonoda
#861 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ako nastave tako, neplacati, Toplane bi trebale sudom dobiti dio stana , tj procentualno koliki je dug. Nadam se da je to izvodljivo.ja nisam ja wrote:Ovi od moje drugarice imaju oko 15 000 koliko se sjecam.od rata nikada nisu placali.Dosla 2 puta tuzba i nista
- ja nisam ja
#862 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ne znam ali zaista nema smislila da mi placamo i grijemo se kao oni sto se izvuku.I nikada nista.Ni da smanje ni da iskljuce,bas nistarazonoda wrote:Ako nastave tako, neplacati, Toplane bi trebale sudom dobiti dio stana , tj procentualno koliki je dug. Nadam se da je to izvodljivo.ja nisam ja wrote:Ovi od moje drugarice imaju oko 15 000 koliko se sjecam.od rata nikada nisu placali.Dosla 2 puta tuzba i nista
-
razonoda
#863 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Neznam zakom.ali ostali stanari ulaza bi trebali reagovati tuzbom za pljacku iste, traziti da se stan proda ,platiti dug a ta osoba ako joj ostane para od prod.stana u manji. e, sad aj ujedini ostale stanare.
-
Wind
#864 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
ccc...kakve veze imaju ostali stanari sa cinjenicom da neko ne placa grijanje??
- Sodom1
#865 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Pogan narod
- ja nisam ja
#866 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Nisam bezobrazna ali sve bi ja to iskljucila sta se ne plsti mjesec dva..... Zasto bi ostali narod jedva sklapao kraj sa krajem da odvaja od usta i placa a neki ne placaju nista a imaju iste uslove kao i mi. Zalosna drzava
- Truba
#867 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
možda je trebalo pustiti da sve propadne
onda nek se svaki haustor za sebe bori ugradnjom kotlovnica u podrume i stavljanjem cijevi s mjeračima u stubište
onda nek se svaki haustor za sebe bori ugradnjom kotlovnica u podrume i stavljanjem cijevi s mjeračima u stubište
-
quarterback
#868 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
prije par godina gledam u bihacu jedno naselje, fine stambene zgrade i sve okolo ispunjeno drvima, pitam sta je ovo jer znam da je bila kotlovnica prije rata, kazu mi nisu ljudi placali grijanje i kotlovnica je zatvorena, sada loze drva
bukvalno na svim parkicima izmedju zgrada gomile drveta naslaganog (+ na balkonima), a svaki balkon ima cekrk da izvlace cjepanice gore u stan...
ma sta imali protiv toplana ovo vjerujem da niko normaln ne bi pozelio
bukvalno na svim parkicima izmedju zgrada gomile drveta naslaganog (+ na balkonima), a svaki balkon ima cekrk da izvlace cjepanice gore u stan...
ma sta imali protiv toplana ovo vjerujem da niko normaln ne bi pozelio
-
VjecitiStudent
#869 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Oni isti haustori koji se prije uvođenja obaveznih upravitelja nisu mogli dogovoriti ni da običnu čistačicu zajedno plate?Black swan wrote:možda je trebalo pustiti da sve propadne
Kad propadne, propalo je, centralnog više nema.
- Truba
#870 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
kad guzi zahladi dogovorili bi se za 2 minuta
-
razonoda
#871 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Neko to mora nadoknaditi Toplanama. Ko drugi ,nego svi ostali. Javna je tajna da 'susjedi' prikljucuju bojler na centr. grijanje u zgradama, pa zimi stede na struji.Nekada je nemoguce jednom iskljuciti grijanje , zbog sistema, tako da ti 'pokvarenjaci' koriste to i uzivaju u pogodnosti zivotaWind wrote:ccc...kakve veze imaju ostali stanari sa cinjenicom da neko ne placa grijanje??
- South Blue Mama
#872 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
razonoda wrote:Neko to mora nadoknaditi Toplanama. Ko drugi ,nego svi ostali. Javna je tajna da 'susjedi' prikljucuju bojler na centr. grijanje u zgradama, pa zimi stede na struji.Nekada je nemoguce jednom iskljuciti grijanje , zbog sistema, tako da ti 'pokvarenjaci' koriste to i uzivaju u pogodnosti zivotaWind wrote:ccc...kakve veze imaju ostali stanari sa cinjenicom da neko ne placa grijanje??
OMG
jel' ti stvarno mislis da bi se neko mogao okupati tom vodom
-
razonoda
#873 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
sta fali toj vodi. kad je djaba , izgleda da je ok.
- South Blue Mama
#874 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
U toku rata smo iscrpili svu tu vodu da bi je koristili kao tehnicku, naravno tu smo sipali u kadu, vjeruj mi da je voda sa najprljavije pumpe ljepse "mirisala" i bila cistija od te. Najgore je bilo dovesti kadu u red nakon sto se to potrosilo a vode ni za lijekarazonoda wrote:sta fali toj vodi. kad je djaba , izgleda da je ok.
- muha_sa
#875 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
mamiceSouth Blue Mama wrote:U toku rata smo iscrpili svu tu vodu da bi je koristili kao tehnicku, naravno tu smo sipali u kadu, vjeruj mi da je voda sa najprljavije pumpe ljepse "mirisala" i bila cistija od te. Najgore je bilo dovesti kadu u red nakon sto se to potrosilo a vode ni za lijekarazonoda wrote:sta fali toj vodi. kad je djaba , izgleda da je ok.
što se tice te vode to je ista ta voda koju koristiš i sad bez tog prikljucka---kod ovih kombinovanih bojlera je samo grijac u bojleru kroz kojeg prolazi tipla voda od grijanja i zagrijava vodu u bojleru.