Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
StupskaBitanga

#826 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by StupskaBitanga »

Kakva inspekcija pa da postoji trebala bi kontrolirati kakav se ugalj prodaje
OldMayor

#827 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by OldMayor »

Ja bih samo volio da ovi korisnici toplana koji misle da su toliko ugrozeni, jednu zimu prezime sa grijanjem na struju ili plin. Vidio bih vas ja da vam postar kaci racun od 300-350KM, 2-3 mjeseca zaredom. A vi se jos niste ni ugrijali kako treba, sve nesta ko stedite, planirate lafo...

Nakon toplana (pausal), pa struje, plina, trenutno sam na opet toplanama i nikad se ne bih vratio struju ili plin. Istina ja imam sad kalorimetar, kad se sve sabere placam manje nego ovi sto placaju pausalno, ali vjerujte mi da je tesko naci neku bolju alternativu za masovniju upotrebu.

Pa znas kad ces na plinu otvoriti prozor jer ti je vruce - nikad. Zato sto znas da odose marke kroz prozor. Isto i sa strujom.

Ja ne branim toplane, niposto. Ali samo kazem, jer sam prosao kroz dosta vidova grijanja, da je to kad se sve sabere i oduzme najoptimalnije rjesenje.

Jedino sto oni trebaju uraditi jeste da pokrenu akciju ugradjivanja kalorimetara, te da dopuste ljudima da iskljuce grijanje. Ne kontam kako do sada to nisu uradili. Jednu po jednu zgradu su mogli sredjivati, evo 20 godina od rata...

Kome se ne svidja, fino mu iskljuci, nek proba alternative...eto njega nazad nakon jedne zime. :wink:

I jos nesto problem kod nas je izolacija. Koliko zgrada nema adekvatnu izolaciju, krovovi nikakvi, stolarija stara 20 godina. E to je glavni problem. Pa nema tog grijanja koje te gubitke moze nadoknaditi.
BHF_Manijak

#828 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by BHF_Manijak »

Capajebo wrote:
BHF_Manijak wrote:I zasto ja u kupatilu nemam grijanja, zasto je hladan radijator? Nije zar da debili mogu kontrolisati gdje ce pustiti grijanje, a gdje ne??? Kome da se za to zalim, mamicu im jebem! Plati punu cijenu, ali mi cemo ti grijati dio stana koji mi hocemo!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Jel' se zajebajes il' si ozbiljan? :D
Ozbiljan jebo ga ti, bio bi i ti ozbiljan da ti govno ne moze izaci od hladnoce dok si u hali! :mrgreen: :mrgreen:

I ne jaebite me bezze sa zrakom, jer sam do prije 3-4 dana uredno imao grijanje u kupatilu, nije se mog'o zrak za 3 dana nakupiti! :mrgreen:
holowey

#829 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by holowey »

BHF_Manijak wrote:
Capajebo wrote:
BHF_Manijak wrote:I zasto ja u kupatilu nemam grijanja, zasto je hladan radijator? Nije zar da debili mogu kontrolisati gdje ce pustiti grijanje, a gdje ne??? Kome da se za to zalim, mamicu im jebem! Plati punu cijenu, ali mi cemo ti grijati dio stana koji mi hocemo!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Ozbiljan jebo ga ti, bio bi i ti ozbiljan da ti govno ne moze izaci od hladnoce dok si u hali! :mrgreen: :mrgreen:

I ne jaebite me bezze sa zrakom, jer sam do prije 3-4 dana uredno imao grijanje u kupatilu, nije se mog'o zrak za 3 dana nakupiti! :mrgreen:
ako je odvojena vertikala za kupatilo moguce da je iskljucena iz nekog razloga (npr. opravke u necijem kupatilu), provjeri dovodne cijeni i skontaj jeli do tebe ili do toplana...
Hemera

#830 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Hemera »

Ovo sto oldmayor kaze za kalorimetre,mores o svom trosku i ima ta varijanta ali ima i neki pausal bez obzira sto ga imas.
Inace koliko se sjecam prije rata nove zgrade na Dobrinji i mislim na Alipasinom su to imali u svkom stanu ali nisam 100% sigurna za to
Alkos

#831 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Alkos »

OldMayor wrote:Ja bih samo volio da ovi korisnici toplana koji misle da su toliko ugrozeni, jednu zimu prezime sa grijanjem na struju ili plin. Vidio bih vas ja da vam postar kaci racun od 300-350KM, 2-3 mjeseca zaredom. A vi se jos niste ni ugrijali kako treba, sve nesta ko stedite, planirate lafo...

Nakon toplana (pausal), pa struje, plina, trenutno sam na opet toplanama i nikad se ne bih vratio struju ili plin. Istina ja imam sad kalorimetar, kad se sve sabere placam manje nego ovi sto placaju pausalno, ali vjerujte mi da je tesko naci neku bolju alternativu za masovniju upotrebu.

Pa znas kad ces na plinu otvoriti prozor jer ti je vruce - nikad. Zato sto znas da odose marke kroz prozor. Isto i sa strujom.

Ja ne branim toplane, niposto. Ali samo kazem, jer sam prosao kroz dosta vidova grijanja, da je to kad se sve sabere i oduzme najoptimalnije rjesenje.

Jedino sto oni trebaju uraditi jeste da pokrenu akciju ugradjivanja kalorimetara, te da dopuste ljudima da iskljuce grijanje. Ne kontam kako do sada to nisu uradili. Jednu po jednu zgradu su mogli sredjivati, evo 20 godina od rata...

Kome se ne svidja, fino mu iskljuci, nek proba alternative...eto njega nazad nakon jedne zime. :wink:

I jos nesto problem kod nas je izolacija. Koliko zgrada nema adekvatnu izolaciju, krovovi nikakvi, stolarija stara 20 godina. E to je glavni problem. Pa nema tog grijanja koje te gubitke moze nadoknaditi.
:thumbup:
dobar osjecaj

#832 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by dobar osjecaj »

Osjecam se nevidljivo :D

Za taj radijator u kupatilu sam vec navela da se i kod nas kuci desilo da je ta vertikala bila iskljucena. Bio je neki kvar, nekome je curilo ispod/iznad i zavrnuli su grijanje svima dok to nisu popravili. Provjeri sa kucepaziteljem/toplanama stznm ko je vec kontakt osoba kod vas za to.

Kod mene, dakle, toplane griju vise nego sto meni treba i ja i ovih dana zavrcem radijatore. Volim izraciti stan a nekako mi je nalik bogohuljenju imati otvorene prozore i odvrnut radijator cija toplina izlazi onako vani.

Ja bi bila najsretnija da se uvedu kalorimetri i da brate mili svako kontrolise vlastitu potrosnju, troskove i da odvrce radijatore onoliko koliko je spreman platiti. Sva moja rodbina koja ima privatno grijanje kuci, bilo da se radi o privatnim mini bojlerima na ulje, ugalj, ulje i solarne ploce...svi paze na potrosnju i nikada ni kod koga nisam dozivjela neku vrelinu u domovima i otvaranje prozora dok trose vlastiti novac na zagrijavanje.
Uvodjenje kalorimetara je ili previse zahmetli poduhvat ili cist racun ne odgovara onima koji vode sistem toplana.
Capajebo

#833 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Capajebo »

BHF_Manijak wrote:
Capajebo wrote:

Ako ti ostalo grije, a samo ta vertikala ne grije, zovi upravitelja. To nije do toplana, ne seri :mrgreen:
neki

#834 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by neki »

OldMayor wrote:Ja bih samo volio da ovi korisnici toplana koji misle da su toliko ugrozeni, jednu zimu prezime sa grijanjem na struju ili plin. Vidio bih vas ja da vam postar kaci racun od 300-350KM, 2-3 mjeseca zaredom. A vi se jos niste ni ugrijali kako treba, sve nesta ko stedite, planirate lafo...

U vecini stambenih zgrada u Sarajevu je tehnicki neizvodljivo ugraditi pojedinacne kalorimetre ili iskljuciti pojedinca sa sistema grijanja. Pod tehnicki neizvodljivo mislim bez ogromnih investicija i gradjevinskih intervencija na zgradi koje su potpuno neisplative..
VjecitiStudent

#835 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by VjecitiStudent »

neki wrote: U vecini stambenih zgrada u Sarajevu je tehnicki neizvodljivo ugraditi pojedinacne kalorimetre ili iskljuciti pojedinca sa sistema grijanja. Pod tehnicki neizvodljivo mislim bez ogromnih investicija i gradjevinskih intervencija na zgradi koje su potpuno neisplative..
Ono što bi se ipak moglo jeste da svaka zgrada dobije svoj kalorimetar, kao što je uglavnom slučaj u Hrvatskoj.
neki

#836 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by neki »

VjecitiStudent wrote:
neki wrote: U vecini stambenih zgrada u Sarajevu je tehnicki neizvodljivo ugraditi pojedinacne kalorimetre ili iskljuciti pojedinca sa sistema grijanja. Pod tehnicki neizvodljivo mislim bez ogromnih investicija i gradjevinskih intervencija na zgradi koje su potpuno neisplative..
Ono što bi se ipak moglo jeste da svaka zgrada dobije svoj kalorimetar, kao što je uglavnom slučaj u Hrvatskoj.
U tom slucaju bi naplata bila jos gora jer je upravo u zgradama gdje je tehnicki nemoguce ugraditi pojedinacne kalorimetre potrosnja daleko najveca..tj stare zgrade bez termo fasade
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#837 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Truba »

moguće je ko ne plaća da mu se uklone radijatori i da se jednom u godini provjerava jel ih sam ugradio :D
ili ko se žali da ugradi unitarnju izolaciju
ili da popravi prozore
više mogućnosti postoji
oldtajmer

#838 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by oldtajmer »

kazu da gase grijanje od 12 do 14 sati,a ja maloprije dosao u stan i radijatori ledeni,mamicu vam lopovsko lezihljebovicku
Hemera

#839 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Hemera »

VjecitiStudent wrote:
uglavnom da bude ko sa vodom,neprijavljenih i sl,hajcanje i tako :roll:
BHF_Manijak

#840 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by BHF_Manijak »

Capajebo wrote: Ako ti ostalo grije, a samo ta vertikala ne grije, zovi upravitelja. To nije do toplana, ne seri :mrgreen:
Sto, jesi to i ti na drzavnoj sisi kod njih, misu mali a?! :mrgreen: :skoljka: :skoljka:
Hemera

#841 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Hemera »

Hoće li umanjiti račune zbog redukcija u sezoni?
vjesticanametli

#842 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by vjesticanametli »

:lol: sve trce ....nemoj slucajno da budes drzak pa da ti padne na pamet da to trazis :D
Hemera

#843 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Hemera »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/petrovic ... /141031014

eto nek ti misliš da nisu hladni
do kad ce ovaj foteljas sve zivo oko sebe saobotirati svojim lopovlukom
Sodom1

#844 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Sodom1 »

Da ne valja narod bi doveo drugog
Artest

#845 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Artest »

...ove godine ce ukljucivat grijanje samo kad padne snijeg ?!?!

Najebem vam se matere bezobrazne
StupskaBitanga

#846 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by StupskaBitanga »

Sodom1 wrote:Da ne valja narod bi doveo drugog
plus nagradio
quarterback

#847 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by quarterback »

jest da kosta al kad pocne sezona ja oblacim po stanu japanke i sorc :gunjastajl:
kikilika

#848 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by kikilika »

jos nisam dobio racun za oktobar (stalno ih zaboravim nazvati dok sam na poslu); ima li jos neko da nije dobio racun?
haos1

#849 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by haos1 »

neki wrote: ili iskljuciti pojedinca sa sistema grijanja. Pod tehnicki neizvodljivo mislim bez ogromnih investicija i gradjevinskih intervencija na zgradi koje su potpuno neisplative..
ovo mi nikad nece biti jasno, tehnicki neizvodljivo skloniti radijatore i blokirati te izolirati 2 glavne cijevi iz kojih cijeli sustav u stanu dobiva toplu vodu? znaci to tesko? pa jest nasim debilima, a jos veca laz i glupost koju sire, a to je da te grije komsija nakon sto tebi iskljuce grijanje pa moras toplanama placati..lole zaboravili da je to vec platio neko, tj. susjedi ispod/iznad nas, tako da smo mi razduzeni naspram toplana, eventualno trebamo nadoknaditi tomu ko nas svojim gubicima grije, ali i to je glupost, jer da je 30KM zaista to toplote, pa ne bi pala temperatura ispod nule.. znaci cista prevara musterija, i monopol.
eax91

#850 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by eax91 »

zato se ja grijem na ćumur i drva!
Post Reply