Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#326 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by KatarinaKosaca »

jazzer wrote:
karanana wrote:ma nemaju sta drugo radit pa im je odlazak na potpisivanje ugovora u toplanu veliki event.
Ja mislim da oni svecano odijelo obuku kad je tako nesto..kao da novog golfa kupuju pa potpisuju :)
:lol: :lol: Oplakah...

Sad fakat, bez da me itko pogrešno shvati, poštujem starije , moja je mama penzionerka i evo, me danima gnjavi da je odvedem u te Toplane da to potpiše, sekira se živa, kao da će fakat u NIcaze da završi. :D Ovim želim naglasiti da neću da budem nemilosrdna prema toj kategoriji stanovništva, ali da su pogubni za svaku promjenu, definitivno jesu. Evo, ovo je primjer, da građani masovno neće da idu da potpisuju šta god je netko stavio na papir, i Toplane bi od toga odustale, da ne govorim o tome koliko bi puta razmislili reducirati svoje troškove prije novog poskupljenja itd. Ali, jok, navalili penzioneri, što ti napisa kao da golfa potpisuju. Dakle, kategorija stanovništva nimalo malobrojna koja će uvijek kočiti bilo kakav put prema promjeni.
mali_balon

#327 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_balon »

sema911s wrote:
mali_balon wrote:Znaci forumsko sijelo na Igmanu :D , hajd eto neko je uspio skupit nas sve na jednom mjestu, pa da svi fino upoznamo i ispricamo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sa mnogo of topica,.,i da nas moderatori nece banovat,.prijetit i slicno,.,.,
Ma banovat cemo mi njih, nego ja sam cuo da na Igmanu nema topduija i maca, tako da smo muskinje sigurni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Davno sam ja rekao cim covjek ode u peMziju poslati ga na selo da cuva ovce, ja bi volio da mene hoce neko tako. Pa ce bit na svjezem zraku, nece se skirati oko racuna, a cuvanje ovaca i obradjivanje zemlje ce im smesti misli od bliske im smrti i raznih bolesti i visokog pritiska. Btw i moju su peMzioneri ali zive u kuci, ne moram reci da su me vec zvali i pitali za taj ugovor :D , kao jesam li ga vec potpisao.
astrid

#328 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by astrid »

Jedno od pisama koje je moja prijateljica uputila toplanama i KS....
Naravno nije potpisala ugovor!

Poštovani,

Molim da preispitate UREDBU O OPŠTIM USLOVIMA ZA PROIZVODNJU, ISPORUKU I KORIŠTENJE TOPLOTNE ENERGIJE koju je Vlada Kantona Sarajevo donijela na Sedmoj sjednici održanoj 10.01.2013. godine, a kojom je gradjanima Sarajeva ( a i pravnim licima) zaprijećena novčana kazna ukoliko ne potpišu sa KJKP Toplane Sarajevo ugovor o korištenju toplotne energije, a nije zaprijećena kazna KJKP Toplane ukoliko ne pripreme ugovor u skladu sa važećim propisima. Dakle, trenutni korisnici usluga Toplana su prisiljeni na potpisivanje bilo kakvog akta kojem se da naziv "ugovor" ukoliko žele da izbjegnu kažnjivi prekršaj, što svakako predastavlja odredjenu iznudu/ucjenu..

Takodje molim da preispitate usklađenost ugovora kojeg su pripremile Toplane sa Uredbom, naročito člana 3. Ugovora - viša sila i pitanje nedefinisanog mjernog mjesta, što je direktno suprotno članovima 3. i 13. Uredbe. Prema članu 13. Uredbe, ugovor mora da ima 16 obaveznih elemenata, a ugovor dat na potpisivanje sadrži svega jednu četvrtinu. Pismo direktoru Toplana, koje sadrži niz primjedbi na ugovor je u prilogu ove poruke.

Ujedno ovim putem podnosim pritužbu skupštinskoj Komisiji za pravdu, ljudska prava i građanske slobode, jer smatram da ih Vlada KS direktno krši prisiljavajući kupca na potpisivanje ugovora o kupoprodaji usluga grijanja koji su manjkavi i nisu u skladu sa njenom vlastitom Uredbom. A nastranu pitanje održivosti ovakvog ugovora sa aspekta osnovnih postulata obligacionih odnosa....

Zahvaljujem i lijepo vas pozdravljam.

Uskoro slijedi nastavak...
mali_balon

#329 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_balon »

astrid wrote:Jedno od pisama koje je moja prijateljica uputila toplanama i KS....
Naravno nije potpisala ugovor!

Poštovani,

Molim da preispitate UREDBU O OPŠTIM USLOVIMA ZA PROIZVODNJU, ISPORUKU I KORIŠTENJE TOPLOTNE ENERGIJE koju je Vlada Kantona Sarajevo donijela na Sedmoj sjednici održanoj 10.01.2013. godine, a kojom je gradjanima Sarajeva ( a i pravnim licima) zaprijećena novčana kazna ukoliko ne potpišu sa KJKP Toplane Sarajevo ugovor o korištenju toplotne energije, a nije zaprijećena kazna KJKP Toplane ukoliko ne pripreme ugovor u skladu sa važećim propisima. Dakle, trenutni korisnici usluga Toplana su prisiljeni na potpisivanje bilo kakvog akta kojem se da naziv "ugovor" ukoliko žele da izbjegnu kažnjivi prekršaj, što svakako predastavlja odredjenu iznudu/ucjenu..

Takodje molim da preispitate usklađenost ugovora kojeg su pripremile Toplane sa Uredbom, naročito člana 3. Ugovora - viša sila i pitanje nedefinisanog mjernog mjesta, što je direktno suprotno članovima 3. i 13. Uredbe. Prema članu 13. Uredbe, ugovor mora da ima 16 obaveznih elemenata, a ugovor dat na potpisivanje sadrži svega jednu četvrtinu. Pismo direktoru Toplana, koje sadrži niz primjedbi na ugovor je u prilogu ove poruke.

Ujedno ovim putem podnosim pritužbu skupštinskoj Komisiji za pravdu, ljudska prava i građanske slobode, jer smatram da ih Vlada KS direktno krši prisiljavajući kupca na potpisivanje ugovora o kupoprodaji usluga grijanja koji su manjkavi i nisu u skladu sa njenom vlastitom Uredbom. A nastranu pitanje održivosti ovakvog ugovora sa aspekta osnovnih postulata obligacionih odnosa....

Zahvaljujem i lijepo vas pozdravljam.

Uskoro slijedi nastavak...
Faking anblivbl :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: svaka cast kolegici, ja mislim da ce oni morati angazovati vanjskog konsultanta tj pravnika da im ovo sve protabiri i protumaci, nemogu oni skontati o cemu kolegica pise.
Radujem se nastavku i bas me znaima odgovor toplana
astrid

#330 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by astrid »

..nastavak

KJKP TOPLANE SARAJEVO
- na ruke direktora –
Sarajevo, Semira Frašte 22

PREDMET: Primjedbe na Ugovor o korištenju toplotne energije

Poštovani,

Prema uputi službenika vašeg odjela u ul. Dž. Bijedića, upoznala sam se sa prijedlogom Ugovorao korištenju toplotne energije objavljenom na WEB stranici Toplana (u daljem tekstu: Ugovor), kao tekstom koji treba da potpišu korisnici. Dakle, za mene je to konačna verzija iako je na sajtu još uvijek označena kao prijedlog.

Obavještavam Vas da ne želim potpisati ovakav Ugovor jer nije u skladu sa Uredbom, a u odredjenom dijelu je i suprotan odredbama Uredbe o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije koju je donijela kantonalna Vlada 10.1.2013. a koja je takođe objavljena na vašem WEB sajtu (u daljem tekstu: Uredba).

Ključne primjedbe na Ugovor su:

U članu 3., nedostatak energenata je naveden kao slučaj više sile, na koji Toplane ne mogu uticati. To nije u skladu sa članom 30. Uredbe kojim su definisani slučajevi više sile. Takodje, to se protivi zdravom razumu jer je osnovni posao Toplana da obezbijede energente, osnovne i alternativne. Mi građani kupujemo vaše usluge, i ne zanimaju nas poteškoće koje imate u njihovom izvršavanju. Da li se Vi pitate kad na primjer dogovorite servis na automobilu koje probleme ima Vaš serviser da izvrši tu uslugu? Naravno da ne, Vaše je da platite a njegovo da se snađe u svom poslu.
Predviđeno je samo umanjenje računa u slučaju neadekvatnog kvaliteta vaše usluge (ispod 20 °C, ± 1°), a ne i srazmjerno umanjenje računa za vrijeme negrijanja u sezoni grijanja, bez obzira na odgovornost Toplana. Ne mogu da prihvatim ugovornu obavezu da plaćam toplotnu energiju i kad se ona ne isporučuje, kao što je to bio slučaj i do sada. Naravno, ovo se ne odnosi na one koji imaju odgovarajuće obračunsko mjerno mjesto i kojima se zaračunava stvarni utrošak.
To mjerno mjesto nije sadržano u Ugovoru iako je njegov obavezan sadržaj shodno članu 13. Uredbe, niti je precizirano kako se mjeri potrošnja. Ovdje se postavlja i pitanje – da li mjerno mjesto nije sadržano u Ugovoru zato što za ovu zgradu obračunsko mjerno mjesto nije ni uspostavljeno?
Sve što je vezano za finansijske relacije davaoca usluga-Toplana i korisnika usluge mora biti sadržano u Ugovoru, bez obzira što je definisano i Uredbom. Stoga objašnjenje toplana da odredbe o umanjenju računa nisu u Ugovoru, jer su u Uredbi, nije prihvatljivo. A i upitno je koliko je to u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima.
Prema članu 2. Ugovora, korisnik treba da prihvati i Tarifni sistem, a koji na vašem sajtu nije dostupan, pa se korisnička ugovorna strana ne može ni upoznati sa onim što bi trebalo da prihvati kao ugovornu, i to finansijku, obavezu. Takođe, taj Tarifni sistem nije definisan (ko ga je donio, kada, kako je promjenjljiv itd), što je sve u svemu neprihvatljivo.

Na kraju, evo pregled koji jasno pokazuje koliko su se Toplane pridržavale Uredbe u pogledu pripreme Ugovora. Slijedi odgovarajući član Uredbe a na kraju svake tačke je oznaka DA (Ugovor je u skladu sa Uredbom ) ili NE (nije u skladu).

Član 13. o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije koju je donijela kantonalna Vlada 10.1.2013., glasi:

(Ugovor o korištenju toplotne energije)
(1) Ugovor o korištenju toplotne energije zaključuju davalac usluge i korisnik usluge.
(2) Ugovor iz stava 1. ovog člana sadrži:
a) podatke o ugovornim stranama, (DA)
b) predmet ugovora, (DA)
c) podatke o priključnoj snazi i ostalim energetskim veličinama, (NE)
d) podatke o obračunskom mjernom mjestu, (NE)
e) podatke o kategoriji potrošnje, (NE)
f) način prikupljanja, prijenosa i provjere mjernih podataka, (NE)
g) način izvještavanja i razmjene podataka, (NE)
h) adresu dostave računa, (DA)
i) način obračuna i naplate, (NE/DA)
j) nivo kvaliteta toplotne energije, (NE)
k) količinu i dinamiku isporuke toplotne energije, (NE/DA)
l) uslove pristupa obračunskom mjernom mjestu i očitanju, (NE)
m) način utvrđivanja i naknada štete u slučaju neizvršenja ili neurednog izvršenja
ugovora, (DJELIMIČNO)
n) uslove raskida ugovora i dužini otkaznog roka, (NE)
o) način rješavanja sporova, (DA)
p) ostale međusobne odnose. (NE)

Poštovani, ne mislim da mogu promijeniti svijet pa vjerovatno ni ovo što nazivate Ugovorom, ali vjerujem da mi ovo pismo-prigovor može biti oslobađajuća okolnost u slučaju podnošenja prekršajne prijave zbog nepotpisivanja.

Napominjem da ću kopiju dostaviti i nadležnim kantonalnim organima radi ocjene usklađenosti Ugovora sa Uredbom, ali tražiti i zaštitu povodom propisa kantonalne Vlade kojim je zaprijećena kazna za nepotpisivanje ugovora samo korisnicima usluge, a ne i davaocu usluge kako predviđa član 49. Zakona o komunalnoj djelatnosti, što predstavlja svojevrsnu ucjenu građana. Tekst Zakona je uzet sa sajta http://dp.ks.gov.ba/sites/dp.ks.gov.ba/ ... ostima.pdf i http://dp.ks.gov.ba/sites/dp.ks.gov.ba/ ... pravka.pdf.

Pozdrav,

Prije potpisivanja,pozeljno i procitati sta potpisujes!
svjezi_ustipak

#331 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by svjezi_ustipak »

astrid wrote:..nastavak

KJKP TOPLANE SARAJEVO
- na ruke direktora –
Sarajevo, Semira Frašte 22

PREDMET: Primjedbe na Ugovor o korištenju toplotne energije

Poštovani,

Prema uputi službenika vašeg odjela u ul. Dž. Bijedića, upoznala sam se sa prijedlogom Ugovorao korištenju toplotne energije objavljenom na WEB stranici Toplana (u daljem tekstu: Ugovor), kao tekstom koji treba da potpišu korisnici. Dakle, za mene je to konačna verzija iako je na sajtu još uvijek označena kao prijedlog.

Obavještavam Vas da ne želim potpisati ovakav Ugovor jer nije u skladu sa Uredbom, a u odredjenom dijelu je i suprotan odredbama Uredbe o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije koju je donijela kantonalna Vlada 10.1.2013. a koja je takođe objavljena na vašem WEB sajtu (u daljem tekstu: Uredba).

Ključne primjedbe na Ugovor su:

U članu 3., nedostatak energenata je naveden kao slučaj više sile, na koji Toplane ne mogu uticati. To nije u skladu sa članom 30. Uredbe kojim su definisani slučajevi više sile. Takodje, to se protivi zdravom razumu jer je osnovni posao Toplana da obezbijede energente, osnovne i alternativne. Mi građani kupujemo vaše usluge, i ne zanimaju nas poteškoće koje imate u njihovom izvršavanju. Da li se Vi pitate kad na primjer dogovorite servis na automobilu koje probleme ima Vaš serviser da izvrši tu uslugu? Naravno da ne, Vaše je da platite a njegovo da se snađe u svom poslu.
Predviđeno je samo umanjenje računa u slučaju neadekvatnog kvaliteta vaše usluge (ispod 20 °C, ± 1°), a ne i srazmjerno umanjenje računa za vrijeme negrijanja u sezoni grijanja, bez obzira na odgovornost Toplana. Ne mogu da prihvatim ugovornu obavezu da plaćam toplotnu energiju i kad se ona ne isporučuje, kao što je to bio slučaj i do sada. Naravno, ovo se ne odnosi na one koji imaju odgovarajuće obračunsko mjerno mjesto i kojima se zaračunava stvarni utrošak.
To mjerno mjesto nije sadržano u Ugovoru iako je njegov obavezan sadržaj shodno članu 13. Uredbe, niti je precizirano kako se mjeri potrošnja. Ovdje se postavlja i pitanje – da li mjerno mjesto nije sadržano u Ugovoru zato što za ovu zgradu obračunsko mjerno mjesto nije ni uspostavljeno?
Sve što je vezano za finansijske relacije davaoca usluga-Toplana i korisnika usluge mora biti sadržano u Ugovoru, bez obzira što je definisano i Uredbom. Stoga objašnjenje toplana da odredbe o umanjenju računa nisu u Ugovoru, jer su u Uredbi, nije prihvatljivo. A i upitno je koliko je to u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima.
Prema članu 2. Ugovora, korisnik treba da prihvati i Tarifni sistem, a koji na vašem sajtu nije dostupan, pa se korisnička ugovorna strana ne može ni upoznati sa onim što bi trebalo da prihvati kao ugovornu, i to finansijku, obavezu. Takođe, taj Tarifni sistem nije definisan (ko ga je donio, kada, kako je promjenjljiv itd), što je sve u svemu neprihvatljivo.

Na kraju, evo pregled koji jasno pokazuje koliko su se Toplane pridržavale Uredbe u pogledu pripreme Ugovora. Slijedi odgovarajući član Uredbe a na kraju svake tačke je oznaka DA (Ugovor je u skladu sa Uredbom ) ili NE (nije u skladu).

Član 13. o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije koju je donijela kantonalna Vlada 10.1.2013., glasi:

(Ugovor o korištenju toplotne energije)
(1) Ugovor o korištenju toplotne energije zaključuju davalac usluge i korisnik usluge.
(2) Ugovor iz stava 1. ovog člana sadrži:
a) podatke o ugovornim stranama, (DA)
b) predmet ugovora, (DA)
c) podatke o priključnoj snazi i ostalim energetskim veličinama, (NE)
d) podatke o obračunskom mjernom mjestu, (NE)
e) podatke o kategoriji potrošnje, (NE)
f) način prikupljanja, prijenosa i provjere mjernih podataka, (NE)
g) način izvještavanja i razmjene podataka, (NE)
h) adresu dostave računa, (DA)
i) način obračuna i naplate, (NE/DA)
j) nivo kvaliteta toplotne energije, (NE)
k) količinu i dinamiku isporuke toplotne energije, (NE/DA)
l) uslove pristupa obračunskom mjernom mjestu i očitanju, (NE)
m) način utvrđivanja i naknada štete u slučaju neizvršenja ili neurednog izvršenja
ugovora, (DJELIMIČNO)
n) uslove raskida ugovora i dužini otkaznog roka, (NE)
o) način rješavanja sporova, (DA)
p) ostale međusobne odnose. (NE)

Poštovani, ne mislim da mogu promijeniti svijet pa vjerovatno ni ovo što nazivate Ugovorom, ali vjerujem da mi ovo pismo-prigovor može biti oslobađajuća okolnost u slučaju podnošenja prekršajne prijave zbog nepotpisivanja.

Napominjem da ću kopiju dostaviti i nadležnim kantonalnim organima radi ocjene usklađenosti Ugovora sa Uredbom, ali tražiti i zaštitu povodom propisa kantonalne Vlade kojim je zaprijećena kazna za nepotpisivanje ugovora samo korisnicima usluge, a ne i davaocu usluge kako predviđa član 49. Zakona o komunalnoj djelatnosti, što predstavlja svojevrsnu ucjenu građana. Tekst Zakona je uzet sa sajta http://dp.ks.gov.ba/sites/dp.ks.gov.ba/ ... ostima.pdf i http://dp.ks.gov.ba/sites/dp.ks.gov.ba/ ... pravka.pdf.

Pozdrav,

Prije potpisivanja,pozeljno i procitati sta potpisujes!

sutra ujutro ovo isprintati i poslati Toplanama. nadam se da ce to vise raje uraditi. zahvali se kolegici, svaka joj cast.
vjesticanametli

#332 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by vjesticanametli »

hvala ti ovo cu poslati i ja......odnijecu im na protokol :) hvala ti kolegici :D
mali_balon

#333 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_balon »

Napominjem da ću kopiju dostaviti i nadležnim kantonalnim organima radi ocjene usklađenosti Ugovora sa Uredbom, ali tražiti i zaštitu povodom propisa kantonalne Vlade kojim je zaprijećena kazna za nepotpisivanje ugovora samo korisnicima usluge, a ne i davaocu usluge kako predviđa član 49. Zakona o komunalnoj djelatnosti, što predstavlja svojevrsnu ucjenu građana.
Ako moze samo pojasnjenje od koga bi se trazila zastita.
I koji su nadlezni organi da na lupamo na pamet.

A definitvno cu i ja ovo ko i vjestica na protokol, samo moram prerpaditi u muski rod :D
astrid

#334 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by astrid »

mali_balon wrote:
Napominjem da ću kopiju dostaviti i nadležnim kantonalnim organima radi ocjene usklađenosti Ugovora sa Uredbom, ali tražiti i zaštitu povodom propisa kantonalne Vlade kojim je zaprijećena kazna za nepotpisivanje ugovora samo korisnicima usluge, a ne i davaocu usluge kako predviđa član 49. Zakona o komunalnoj djelatnosti, što predstavlja svojevrsnu ucjenu građana.
Ako moze samo pojasnjenje od koga bi se trazila zastita.
I koji su nadlezni organi da na lupamo na pamet.

A definitvno cu i ja ovo ko i vjestica na protokol, samo moram prerpaditi u muski rod :D
˝Ujedno ovim putem podnosim pritužbu skupštinskoj Komisiji za pravdu, ljudska prava i građanske slobode, jer smatram da ih Vlada KS direktno krši prisiljavajući kupca na potpisivanje ugovora ˝
mali_balon

#335 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_balon »

Aaaa to je u prvom djelu :D
astrid

#336 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by astrid »

mali_balon wrote:Aaaa to je u prvom djelu :D
Opet ne citas :D

Ako posaljes i ti dopis..prijavi nam :)
Qler

#337 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Qler »

Eno sad hoce da poskupe, pa da mi koji placamo, podmirimo troskove ovih sto ne placaju...
vješalica

#338 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by vješalica »

i to da stvar bude gora da se plaća ono što se ne koristi
mogli su vala nekoliko ovih dana pustiti makar malo da umlače,ali jock
Wind

#340 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Wind »

Danas:
Max 12C
Min 1C

...pa tu su negdje...Tako oni odredjuju kad treba upalit grijanje a kad ne. :D
Amazonka27

#341 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Amazonka27 »

jes'...al' fahrenheit-a
Wind

#342 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Wind »

...pa nismo na sjevernom polu... :-) i ovako je dovoljno hladno...
Amazonka27

#343 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Amazonka27 »

Wind wrote:...pa nismo na sjevernom polu... :-) i ovako je dovoljno hladno...
mislila sam na oznacenu temperaturu u mom postu :D (i zezam se naravno) ali fkt su straaaaaaaasno bezobrazni...
mali_balon

#344 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_balon »

Ako poskupe necu vise placati cime mi ostaje oko 80KM za struju: A ovih dana se svakako, zbog dzetica, grijem na struju a i placam grijanje.
I necu potpisati ugovor, pa nek oni rade sta hoce, jebe mise.
oldtajmer

#345 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by oldtajmer »

evo izgleda da je poskupljenje grijanja zavrsena stvar
bas racunam sada kako ce mi sa ovim poskupljenjem(a obzirom da je od 6 mjeseci grijne sezone efektivno grijanje mozda 4 mjeseca,s tim da ne traje 24 sata,vec od ujutro do nekih 10 sati navece),grijanje putem toplana biti oko 370 KM mjesecno

mamicu vam ja expertnu svima nabijem na neku stvar
Qler

#346 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Qler »

Meni ce ako poskupi grijanje dolaziti racun oko 149.5KM...
vješalica

#347 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by vješalica »

dobro su se sjetili da jutros malo umlace
anonimus0007

#348 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by anonimus0007 »

oldtajmer wrote:evo izgleda da je poskupljenje grijanja zavrsena stvar
bas racunam sada kako ce mi sa ovim poskupljenjem(a obzirom da je od 6 mjeseci grijne sezone efektivno grijanje mozda 4 mjeseca,s tim da ne traje 24 sata,vec od ujutro do nekih 10 sati navece),grijanje putem toplana biti oko 370 KM mjesecno

mamicu vam ja expertnu svima nabijem na neku stvar
da izvineš, pa koliki ti je to stan?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#349 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Truba »

ma to je on vjerovatno sabio u mjesece kad se grije sve troškove
mali_balon

#350 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_balon »

vješalica wrote:dobro su se sjetili da jutros malo umlace
Kod mene jedno da mi ga pristave pa da mi umlace, da izvines.
Post Reply