Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#301 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by karanana »

nista ne kontam ali necu otici da potpisem. nit mi se ide u semira fraste a jos mi se manje vade i ovjeravaju papiri koje kao trebam donijeti. placam redovno i neka ga pushe.
jazzer

#302 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by jazzer »

karanana wrote:nista ne kontam ali necu otici da potpisem. nit mi se ide u semira fraste a jos mi se manje vade i ovjeravaju papiri koje kao trebam donijeti. placam redovno i neka ga pushe.
+1

Njima se malo digao pa ja trebam izlaziti s posla zbog njih.

Placam racune, ne pada mi na pamet jos nesto potpisivati.
vjesticanametli

#303 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by vjesticanametli »

+ 1 ko ih jebe :)
mali_balon

#304 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_balon »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ko je ovdje lud

http://tvsa.ba/ba/vijesti/gradjani_neza ... om_toplana

Bujrum odma neka dodju i iskljuce grijanje jebem im mater kroz mater da prostite
Edin H.

#305 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Edin H. »

Kad Toplane okom,
Ja skokom :oops:
FrozenCastle

#306 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by FrozenCastle »

mali_balon wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ko je ovdje lud

http://tvsa.ba/ba/vijesti/gradjani_neza ... om_toplana

Bujrum odma neka dodju i iskljuce grijanje jebem im mater kroz mater da prostite
Normalno da su nezadovoljni. Prisiljavaju ih da potpišu nešto s čime se ne slažu. Svakako mnogi prisilno plaćaju njihove "usluge", sad još i potpiši da si rob. Ugovor se potpisuje kad su obje strane saglasne. I ovaj član 3. znači ako ne griju nisu odgovorni ali će ti naplatiti svakako.

Evo sad na dnevnik TVSA opet priča ako ne potpišu, novčane kazne od 300-800 KM jer je to kao obavezno zbog uredbe KS.

Klasično ugnjetavanje i vlasti i monopola Toplana.
Last edited by FrozenCastle on 18/09/2013 19:12, edited 2 times in total.
archi_a

#307 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by archi_a »

Bujrum nek mi donesu ugovor na vrata da potpisem, pa cu mozda i razmisliti. Imam vec ugovor potpisan sa njima, koji ce mi moj, drugi. Nek formiraju uslugu tipa mobilni bankar. Eto nek ga nazovu mobilni lozac. Pozz i dovidjenja.
P.S. Ovo je ustvari zamisljeno da se eto oni koji se pojave da potpisu a imaju dugovanja, malo uslove i naruze na licu mjesta. Klasicni pokusaj presinga. Ma ko ih ebe.
mali_balon

#308 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_balon »

KO HIN JEBE NEK ME TUZE, NEK MI ISKLJUCE GRIJANJE, od kako sam u ovom stanu svi racuni redovno placeni, ugovor cu potpisati kad mi ga donesu na vrata, iako sam nezaposlen i imam vremena na pada mi na pamet da im idem na noge.
drndalo

#309 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by drndalo »

Eeee, al zato peMzioneri stoje u redovima da ispune svetu duznost... Od 3 saltera na AP, samo jedan je za placanje racuna, a druga 2 su racuni/ugovori, gdje od istih penzionera koji cekaju da ih prime da zavrse ugovore, ne mozes racuna platiti...

Elem, imal' neko primjerak tog famoznog ugovora da skenira, da to neko od pravnika procita, i ja sam cuo da se svodi na to da ti kao korisnik imas obavezu da placas i isporuceno i neisporuceno, a oni kao pruzalac usluge i nemaju bas obavezu da isporuce ako ne mogu... Ali bez da im se to ne plati...?

Da ne pricam o tome da sam naucen da je ugovor barem dvostranacki dokument, s kojim su strane saglasne, i da sam naucio da ga procitam, pa ako sam saglasan da ga i potpisem... Vec vidim sebe, sjedim tamo nakon 12 penzionera, i trazim svoj primjerak ugovora, "mala" mi ga donese na potpis, a ja lagano, po malo, citam clan po clan, red po red, i kada nakon 23 minuta dodjem do kraja, prekrizim npr. Clan 3. vratim im ugovor i kazem da nisam suglasan sa istim, da me zovnu kada ga promijene.... :kiss:
Hajlac

#310 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Hajlac »

Ma ovo nije pokazatelj ni komunizma ni kapitalizma vec ciste TIRANIJE! Cuj ti njima kampanje prijetnji i ucjenjivanja kako bi svi potpisali drakonski ugovor :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

E nece moci!
karanana

#311 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by karanana »

jesam li dobro cuo jutros da poskupljuje 20%?
oldtajmer

#312 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by oldtajmer »

karanana wrote:jesam li dobro cuo jutros da poskupljuje 20%?
ako Petrovic kaze 20% onda nam ne gine 100%,isto kao i voda
mali_balon

#313 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_balon »

Super, ako poskupe ustedi cu 100KM ( sa poskupljenjem), pa nek me tuze, pa nek izgubim makar cu se na Igmanu odmorit :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#314 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by KatarinaKosaca »

DakleN, ne smata im naplaćivati bez ugovora, ali se obvezuju građani da će donijeti dokaz o vlasništvu stana kao da idu na sud ili u muriju, osobno doći na vrata, noge onima kojima plaćaju, čekati u redu, potpisati ugovor koji im ne pruža mogućnost da ne plate ako nisu ogrijani :roll: i plaćati koliko god da ovi poskupe :evil:
drndalo

#315 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by drndalo »

Meni je jako interesantno i to sto u tim papirrima koje bih im trebao donijeti spominju ugovor o kupovini stana, koji sam im odnio 2004-te, da bi racune nastavili slati meni, a ne staroj vlasnici... Naravno, uredno su iskopirali isti, naplatili promjenu, i nastavii slati meni racune... I sad bih im ga valjda opet morao nositi...

Elem, sve mi se cini da ce nas jedno 28.982 biti koji ce biti voljni da otplate kaznu "slobodnim" danima na Igmanu... Ili kada u Lukavici zavrse onaj drzavni zatvor sa 12.879 mjesta za puni pansion...
KatarinaKosaca

#316 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by KatarinaKosaca »

Ja uopće nemam ugovora. Nisu oni tražili, nisam ja išla, naravno uredno naplaćuju, pa ne znam zašto sad odjednom im panično treba ugovor kad niti za jednu fakturu nije trebao :D
Kako netko napisa, neka pošalju na vrata meni nekoga.. ovako da ja idem i iza penzionera u redu (kako je izdresirana ta generacija to je čudo :-) :-) ) zamolim da potpišem nekome kome plaćam uslugu. Za vjerovali ili ne, ali fakat.
karanana

#317 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by karanana »

ma nemaju sta drugo radit pa im je odlazak na potpisivanje ugovora u toplanu veliki event.
drndalo

#318 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by drndalo »

Ma jebat ih, druzicemo se svi fino na Igmanu, u objektu polu-zatvorenog tipa... :mrgreen:

Mozda nas i Mistar obAdje posjetit...
KatarinaKosaca

#319 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by KatarinaKosaca »

drndalo wrote:Ma jebat ih, druzicemo se svi fino na Igmanu, u objektu polu-zatvorenog tipa... :mrgreen:

Mozda nas i Mistar obAdje posjetit...
KOnačno da i ja jedem budžetski hljeb, idealna prilika :D
drndalo

#320 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by drndalo »

Ne brini, ja cu ponijeti i pastete, pa cemo imat sta i pomazat... 8)
jazzer

#321 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by jazzer »

karanana wrote:ma nemaju sta drugo radit pa im je odlazak na potpisivanje ugovora u toplanu veliki event.
Ja mislim da oni svecano odijelo obuku kad je tako nesto..kao da novog golfa kupuju pa potpisuju :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#322 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Truba »

jbg mislim da će nas većina biti takva
mali_balon

#323 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_balon »

Znaci forumsko sijelo na Igmanu :D , hajd eto neko je uspio skupit nas sve na jednom mjestu, pa da svi fino upoznamo i ispricamo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vjesticanametli

#324 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by vjesticanametli »

drndalo wrote:Ne brini, ja cu ponijeti i pastete, pa cemo imat sta i pomazat... 8)
i nakrižamo paradajz :D
sema911s

#325 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by sema911s »

mali_balon wrote:Znaci forumsko sijelo na Igmanu :D , hajd eto neko je uspio skupit nas sve na jednom mjestu, pa da svi fino upoznamo i ispricamo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sa mnogo of topica,.,i da nas moderatori nece banovat,.prijetit i slicno,.,.,
Post Reply