Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
- Dr. Kuca
#2001 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Sta je rijesenje? zavrnuti grijanje da pocrkamo?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2002 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
dići sve četiri u zrak i kukati kako nemamo para. to je rješenje. svakako ćemo pocrkati.
- agent_zero
#2003 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ne.Dr. Kuca wrote:Sta je rijesenje? zavrnuti grijanje da pocrkamo?
Rješenje ali trenutno teško ostvarivo (bolje rečeno skoro pa nemoguće) je zabrana loženja na ugalj i auta koja nemaju potrebnu Euro normu. Ali prvenstveno ugalj je najgori polutant.
-
Innovation
#2004 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
agent_zero wrote:Ne.Dr. Kuca wrote:Sta je rijesenje? zavrnuti grijanje da pocrkamo?
Rješenje ali trenutno teško ostvarivo (bolje rečeno skoro pa nemoguće) je zabrana loženja na ugalj i auta koja nemaju potrebnu Euro normu. Ali prvenstveno ugalj je najgori polutant.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2005 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
rješenje je da se počne na ovome raditi SMISLENO, na više strana, što bi u konačnici dalo rezultat.
po mogućnosti subvencija čišćih goriva,
zabrana prometovanja starih vozila,
unapređenje javnog gradskog saobraćaja,
donošenje i poštivanje regulacionih planova koje kotlina može fizički podnijeti,
i kada se krenu ispunjavati gornji uslovi, žestoko kažnjavanje prekršilaca.
ima tu još brdo drugih mjera koje bi stručniji i odgovorni od nas mogli preuzeti da ima volje. ali njih boli dupe (ove odgovorne). ne idu JGSom, ne rade napolju i imaju vikendice na planinama. poduzimanje samo nekih neće donijeti ništa, nego je samo kupovina vremena do ljepšeg vremena.
plaća se danak divljoj gradnji, plaća se danak siromaštva i zanemarene infrastrukture. ali koga boli hurac, ionako ćemo prijevremeno krepati od kancera i kardiovaskularnih oboljenja.
donošenje i poštivanje regulacionih planova koje kotlina može fizički podnijeti,
ima tu još brdo drugih mjera koje bi stručniji i odgovorni od nas mogli preuzeti da ima volje. ali njih boli dupe (ove odgovorne). ne idu JGSom, ne rade napolju i imaju vikendice na planinama. poduzimanje samo nekih neće donijeti ništa, nego je samo kupovina vremena do ljepšeg vremena.
plaća se danak divljoj gradnji, plaća se danak siromaštva i zanemarene infrastrukture. ali koga boli hurac, ionako ćemo prijevremeno krepati od kancera i kardiovaskularnih oboljenja.
- Dr. Kuca
#2006 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ja znam da je zima u stanu a da placam grijanje 120 KM, plus sada ce mi doci i skuplja struja. Neka zabrane auta, autobuse, ali lakse je vako, taman malo i toplane da stanu na noge. Radovan je gospodin za Konakovica.
-
quarterback
#2007 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
grbavica / šopingDr. Kuca wrote:Gdje zivis ti? Mozda neko elitno naselje? Ocam u novom gradu zimu, toplije vani. Moram konvektor upalit. Jebem li im djecu. Kako nas pljackaju na celu sa onim modernim radovanom konakovicem.
nekakva toplotna podstanica je u neboderu pa mozda i to ima veze, uglavnom od 6 radijatora u stanu nama radi toga sto je prevruce rade samo 3
- Sodom1
#2008 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Prikopcati se na elektranu Kakanj , oni vrelu vodu ispustaju u BosnuChmoljo wrote:rješenje je da se počne na ovome raditi SMISLENO, na više strana, što bi u konačnici dalo rezultat.
-
Nepass
#2009 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Koga god znam prica kako je u stanovima koje griju toplane pretoplo, a na forumu samo pomagnjavija kako je hladno. Sta je istinaDr. Kuca wrote:Gdje zivis ti? Mozda neko elitno naselje? Ocam u novom gradu zimu, toplije vani. Moram konvektor upalit. Jebem li im djecu. Kako nas pljackaju na celu sa onim modernim radovanom konakovicem.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2010 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
odem i vidim kako griju na licu mjesta
cinjenuca je da nije isto stan na kraju zgrade ili potkrovlje sa sredinim
ali ne mogu svi forumasi biti na cosku zgrade
cinjenuca je da nije isto stan na kraju zgrade ili potkrovlje sa sredinim
ali ne mogu svi forumasi biti na cosku zgrade
-
quarterback
#2011 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
kod mene su svi stanovi na cosku, 4 stana po spratu
jest 120 km grijanje ali ne mogu se pozaliti
jest 120 km grijanje ali ne mogu se pozaliti
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2012 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Kod mene je odlicno.
Nikada se ne pokrivam. Ljeti u gacama,a zimi samo pidjamu obucem kad spavam.
Nikada se ne pokrivam. Ljeti u gacama,a zimi samo pidjamu obucem kad spavam.
- Haris.ba
#2013 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Rješenje je na Trnovu. Znaju Arapi šta rade.agent_zero wrote:Ne.Dr. Kuca wrote:Sta je rijesenje? zavrnuti grijanje da pocrkamo?
Imaš 27 stepeni u 4 ujutro?quarterback wrote:kod mene je 27, imas lp od toplanaHaris.ba wrote:Večeras u stanu 26. Grijem se na plin. Poslije 4 noći - konačno je žena rekla smanji malo, vruče je.![]()
Jarani na toplanam svi odreda govore - zdravije je spavati u hladnoći. Reko - čeličite se.
Malo ima naselja gdje se grije 24 sata. A i toplane nemaju toplu vodu za kupanje.
A bilo je 27. Smanji da žena ne skonta na 26. Nisam više imao hrabrosti.
P.S.
Ide nafta nagore. Saće brzo i cijena plina. Ako preživimo ovu godinu, slijedeću sa cijenom plina nećemo.
P.P.S.
Rješenja su jednostavna. Čak i nisu radikalna. Učiniti ugalj oporezivanje skupim za grijanje (ali to zahtjeva za početak sprečavnje kriminala i igranja socijale sa nelegalnim kopačima. I gurati da pelet preuzme ulogu uglja u kućama.
Ako ima ekonomije za toplovod iz Kaknja - neka Elektroprivreda projekat stavi na berzu. Para danas ima za takve projekte. Tu je stvar volje. Ja sam samo protiv toga da mi direktno to subvencioniramo.
I mislim da se treba uhvatiti u koštac i sa uvozničkim lobijem auta. I dozvoliti uvoz polovnjaka samo benzinaca euro 4, sa skorim prelaskom na euro 5. I istovremeno ukinuti glupe namete za plinske instalacije. Dizel samo da se može uvoziti zadnji euro koji se može i kupiti u državi.
Naravno. Od svega ovoga nema ništa. Ko i prošle godine izaći će za govornicu Konaković kada vjetar raščera smog, i opet nas zamlaćivati glupostima.
-
MAN-lion's coach
#2014 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Sa gore navedenim stvarima/projektima Konaković i nema baš pretjerano velike veze. 
-
quarterback
- Haris.ba
#2016 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Otprilike me izađe isto kao jarane na toplanama sa sličnom kvadraturom računajući trošak zagrijavanja vode za kupanje. S time da nema ograničenja količine tople vode - a to i nije luksuz. Razlika je što u nekim mjesecima račun dođe 300 KM, a u nekim 20 KM. Ali na godišnjem nivou ukupno za grijanje i toplu vodu je to usporedivo.quarterback wrote:jes ti ono na plinu ?Haris.ba wrote: Imaš 27 stepeni u 4 ujutro?![]()
![]()
respect kad si tako bogat da hajcas na ove temperature sa plinom
da sam bogat kao ti zime sigurno ne bih provodio ovdje
Fazon je u navikama. Nekada je prazan stan, pa se ostavi samo da zagrijava, na nekih 18. A nekada ima potrebe cijelu noć da se grije.
Kolega mi ima stan na sredini zgrade, prozori samo na jednoj strani. Dobri prozori i termofasada. Stan mu bez zagrijavanja zadrži ugodnu temperaturu.
-
__Phoenix__
#2017 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Kad cigo ima masla... 
-
quarterback
#2018 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
znam, drugi stan ima plinsko etazno grijanje, malo te prcamHaris.ba wrote:Otprilike me izađe isto kao jarane na toplanama sa sličnom kvadraturom računajući trošak zagrijavanja vode za kupanje. S time da nema ograničenja količine tople vode - a to i nije luksuz. Razlika je što u nekim mjesecima račun dođe 300 KM, a u nekim 20 KM. Ali na godišnjem nivou ukupno za grijanje i toplu vodu je to usporedivo.quarterback wrote:jes ti ono na plinu ?Haris.ba wrote: Imaš 27 stepeni u 4 ujutro?![]()
![]()
respect kad si tako bogat da hajcas na ove temperature sa plinom
da sam bogat kao ti zime sigurno ne bih provodio ovdje
Fazon je u navikama. Nekada je prazan stan, pa se ostavi samo da zagrijava, na nekih 18. A nekada ima potrebe cijelu noć da se grije.
Kolega mi ima stan na sredini zgrade, prozori samo na jednoj strani. Dobri prozori i termofasada. Stan mu bez zagrijavanja zadrži ugodnu temperaturu.
- Haris.ba
#2019 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ono kad udari kapitalista na kapitalistu...quarterback wrote:
znam, drugi stan ima plinsko etazno grijanje, malo te prcam
- Truba
- studiorum_tuzlaensis
#2021 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Slušam jutros, kabadahija iz Toplana se javlja na Radio Sarajevo i kaže kako Toplane i dalje isporučuju toplotnu energiju za 2 stepena nižu od dogovorene pravilnikom jer su još na snazi mjere Operativnog štaba Vlade KS, vezane za smanjenje zagađenja.
Čitam kasnije da će računi biti umanjeni 6%. Zar su još na snazi mjere ovog štaba?
Čitam kasnije da će računi biti umanjeni 6%. Zar su još na snazi mjere ovog štaba?
- drndalo
#2022 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Pa pricekace i oni moje uplate... Od redovnog pre-paid majstora cu bogme preci u debeli post-paid...
- Alternativac1
#2023 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
jesu mi ovo isključili grijanje ili još nekom jutros nije proradilo?

- kafanski_covjek
#2024 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
radijatori mlaki
- Truba
#2025 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
baš sam se čudio što se ne javljate
možda što su vam za praznike toliko vrući bili da si se mogao opeći
možda što su vam za praznike toliko vrući bili da si se mogao opeći