Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DaffyDuck

#1476 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by DaffyDuck »

Upravo, samo produzili zimsku tarifu na ljeto i nikom nista. Provjeren scenarij, a niko niko se nije pobunio.
channel10

#1477 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by channel10 »

pepeljara wrote:Ma ja mislim da ce prije biti sto je gore lik rekao.
Isto su uradili i za struju, niko se nije pobunio, i sad placamo zimi struju skuplju a ljeti fola jeftiniju, al isto ko i dosad sto samo placali a ukinulo staro racunanje.
Druze, priznaj da si posljednji put vidio I platio racun od struje prije par godina :D
pepeljara

#1478 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by pepeljara »

channel10 wrote:
pepeljara wrote:Ma ja mislim da ce prije biti sto je gore lik rekao.
Isto su uradili i za struju, niko se nije pobunio, i sad placamo zimi struju skuplju a ljeti fola jeftiniju, al isto ko i dosad sto samo placali a ukinulo staro racunanje.
Druze, priznaj da si posljednji put vidio I platio racun od struje prije par godina :D
Redovnijeg platisu nisu vidjeli. Racune placam kad stignu isti dan, EB druze...
Pokazi svoje ja cu svoje datume uplata ;)

Kazem ti handre nas kako stignu a ovce sure I placat ce se vise a oni sto ne placaju nastavit ce...da se griju djabalama
channel10

#1479 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by channel10 »

Pa cijena kilovata je ista zimi i ljeti pa otud moja konstatacija da nisi jako dugo vidio računa za električnu energiju :D..Tako je već par godina, ali eto malo šale nije na odmet :).

A svi koji ne plaćaju platit će kad tad. Mislim na toplane.
salik79

#1480 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by salik79 »

channel10 wrote:Pa cijena kilovata je ista zimi i ljeti pa otud moja konstatacija da nisi jako dugo vidio računa za električnu energiju :D..Tako je već par godina, ali eto malo šale nije na odmet :).

Jeste kod jednotarifnih brojila.
pepeljara

#1481 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by pepeljara »

channel10 wrote:Pa cijena kilovata je ista zimi i ljeti pa otud moja konstatacija da nisi jako dugo vidio računa za električnu energiju :D..Tako je već par godina, ali eto malo šale nije na odmet :).

Pa jeste...
Ali su poskupili tada fola izjednacavajuci ljetnu i zimsku tarifu, sto ce vjerujem pokusati i ovdje.
Prije je bila ljeti "jeftinija struja" a zimi "skuplja struja". Onda su izjednacili struju i zimska tarifa je postala ljetna tarifa = poskupili.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1482 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Truba »

115 struje za ovaj mjesec :kiss:
channel10

#1483 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by channel10 »

pepeljara wrote:

Pa jeste...
Ali su poskupili tada fola izjednacavajuci ljetnu i zimsku tarifu, sto ce vjerujem pokusati i ovdje.
Prije je bila ljeti "jeftinija struja" a zimi "skuplja struja". Onda su izjednacili struju i zimska tarifa je postala ljetna tarifa = poskupili.
Ma nije tačno :). Pao si na priče nepismenog naroda i to je sve.. Vec par godina imamo istu cijenu kilovata tokom cijele godine. I tad kad su izjednačavali, nije bilo tako kako si gore naveo, ali nebitno.

@salik, Boga mi i kod dvotarifnih tokom cijele godine :)
pepeljara

#1484 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by pepeljara »

channel10 wrote:
pepeljara wrote:

Pa jeste...
Ma nije tačno :). Pao si na priče nepismenog naroda i to je sve.. Vec par godina imamo istu cijenu kilovata tokom cijele godine. I tad kad su izjednačavali, nije bilo tako kako si gore naveo, ali nebitno.

@salik, Boga mi i kod dvotarifnih tokom cijele godine :)
Mozes li reci kako je bilo? Mozemo Googlat ha ja. Uglavnom je poskupilo.
channel10

#1485 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by channel10 »

Nemas sta guglati. Bilo je par poskupljenja u zadnjih desetak godina. Hajd sad znaj i sjeti se kako. Uglavnom imao si ljetnu i zimsku tarifu. Ljetna je bila cini mi se 12/6, a zimska 15/10 feninga. Sad imas cini mi se 16/8 cijelu godinu.
Sad vidis da nije onako kako si ti rekao i da je izjednacena ova sad cijena sa tadasnjom zimskom. Tada zimska bila 15/10, a sad je tokom cijele godine 16/8. Uglavnom nebitno.

Sta raditi sa ovim haharima iz grijanja? To je problem svih stanovnika BIH-a.
pepeljara

#1486 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by pepeljara »

Ma da, poskupljenje islo zbog otvaranja trzista ostalim "ponudjacima" fola.

Elem nisu bitne sitnice, bitno je da nas klepaju po usima kako cime i kad stignu :)
archi_a

#1487 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by archi_a »

Znači od sada povećana cijena za grijanje po kvadratu na 1,598 km.
Mjesečno povećanje oko 11-12 km. superiška. :evil:
Deeney

#1488 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Deeney »

Na Grbavici hladni radijatori. Vidjeli da je suncano i odmah iskljucuj! Da Bog da im zatrebalo! :evil:
salik79

#1489 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by salik79 »

Deeney wrote:Na Grbavici hladni radijatori. Vidjeli da je suncano i odmah iskljucuj! Da Bog da im zatrebalo! :evil:
Nije samo na Grbavici, ista stvar na cijelom podrucju grada pod "jurisdikcijom" Toplana. Hoce im se, moze im se.

I da...Amiiin!
pepeljara

#1490 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by pepeljara »

.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1491 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_milojica »

Kako sam cuo krenuli sa iskljucivanjem sviju koji nemaju potpisan novi ugovor sa njima,onaj koji je trebalo potpisati do kraja prosle godine.
salik79

#1492 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by salik79 »

mali_milojica wrote:Kako sam cuo krenuli sa iskljucivanjem sviju koji nemaju potpisan novi ugovor sa njima,onaj koji je trebalo potpisati do kraja prosle godine.
Tamam. Ne dugujem im ni fenig, neka me iskljuce.
neki

#1493 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by neki »

mali_milojica wrote:Kako sam cuo krenuli sa iskljucivanjem sviju koji nemaju potpisan novi ugovor sa njima,onaj koji je trebalo potpisati do kraja prosle godine.
Loše si čuo...tehnički ne mogu isključiti 80% korisnika..
mali_milojica

#1494 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_milojica »

neki wrote:
Odem da platim racun,pita me covjek jesi ti vlasnik. Kazem jesam. Donesi ugovor o kupoprodaji stana da se napravi ugovor. Ja mu kazem,majstore grijanje je vec na moje ime vec sam vam donosio ugovor. Kaze mora ponovo,sa ugovorom da se napravi,krenula su iskljucivanja.
salik79

#1495 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by salik79 »

mali_milojica wrote:
neki wrote:
Odem da platim racun,pita me covjek jesi ti vlasnik. Kazem jesam. Donesi ugovor o kupoprodaji stana da se napravi ugovor. Ja mu kazem,majstore grijanje je vec na moje ime vec sam vam donosio ugovor. Kaze mora ponovo,sa ugovorom da se napravi,krenula su iskljucivanja.
Placam putem poste...Ako ne zele novac, bujrum neka ga vrate i iskljuce me iz sistema. Ugovor nisam potpisao, niti cu. Bih, pod uvjetom da se dozvole preinake koje idu i u moju korist...Ovo bi bio dobrovoljni pristanak na izrabljivanje.
pepeljara

#1496 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by pepeljara »

Ocekujem ih da me iskljuce, obzirom da im placam sve redovno :)
Drzava nakaradna, tako da ce biti i to :D
mayab

#1497 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mayab »

pepeljara wrote:

Ocekujem ih da me iskljuce, obzirom da im placam sve redovno :)
Drzava nakaradna, tako da ce biti i to :D
Tako je , nije dosta sto si redovan platisa , nego izgleda da uz to jos trebas dozvoliti i da te bukvalno karaju u zdrav mozak....
jazzer

#1498 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by jazzer »

Ne dugujem im ni ja feninga. Nisam potpisao novi ugovor niti imam namjeru.
A iskljuciti me mogu jer mi vertikala prolazi kroz hodnik. Jedva cekam da to urade.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1499 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Truba »

ma mogu da žele
uzmu ti radijator a spoje one dvije cijevi koje dovode i odvode toplu vodu
mali_milojica

#1500 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_milojica »

Black swan wrote:ma mogu da žele
uzmu ti radijator a spoje one dvije cijevi koje dovode i odvode toplu vodu
Radijator je privatno vlasnistvo. Mogu te samo povuci za neku stvar.
I meni vertikala prolazi ispred stana. Mogu me iskljuciti bez problema,ali ne znam kako ce naplatiti pasivno grijanje jer vertikala ne prolazi kroz stan.
Post Reply