vjesticanametli wrote:i grasa i telekomasalik79 wrote:hizo ramidovic wrote:nidze usvjetu ni je jevtinie grianje kostoje usarajevu atose more lahko provjerit a toplane imaju nekaka priznanja zakvalitet posla takoda ni je jasno ocemu pojedinci pricaju napolju ni je hladno panecega djaba pustat dase ljudi znoje pase ondak moraju kupat treba stedit ljudi moi paviditeli kakaje kriza svadze usvjetu ikodnas pazar ni je bolje dase ustedi nagrianju kadje toplo idasete pare podjele radnicima toplana dasebi ljudi kupe zimnicu pada imaju sta jest neznam dzese izgubila dobrota kodljudi![]()
![]()
Hizu za direktora ViK-a i Toplana!![]()
Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
- salik79
#1351 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
- oldtajmer
#1352 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/u-po ... 12556.html
ako nase toplane zajedno sa kiflom skontaju ovaj fol, tek smo onda nahebali ko zuti
ako nase toplane zajedno sa kiflom skontaju ovaj fol, tek smo onda nahebali ko zuti
- pepeljara
#1353 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ali kao sto vidis tamo Dnevnik.hr pise o tome, a ovdje klix samo kaze "uspjesno pocela sezona grijanja"
toliko o nasim medijima....
toliko o nasim medijima....
- pepeljara
#1354 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Mislim da se moze fino uraditi nesto po tom pitanju.
Tipa, unajmit advokata da dobro pregleda zakon, i recimo da se zgrada cijela iskljuci sa toplana, te zajednickim resursima ugradi pec za centralno grijan je na pelet u jedan od podruma (od nekog se otkupi). al mislim da jednim ulaganjem u tom dugorocno se rijesi javna pljacka naroda
Zakonski radijatori i cijevi u stanu su vlasnistvo stanara, cijevi u zgradi su od toplana... al i to se da rijesiti
Tipa, unajmit advokata da dobro pregleda zakon, i recimo da se zgrada cijela iskljuci sa toplana, te zajednickim resursima ugradi pec za centralno grijan je na pelet u jedan od podruma (od nekog se otkupi). al mislim da jednim ulaganjem u tom dugorocno se rijesi javna pljacka naroda
Zakonski radijatori i cijevi u stanu su vlasnistvo stanara, cijevi u zgradi su od toplana... al i to se da rijesiti
-
quarterback
#1355 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
cijela zgrada se ne bi mogla dogovoriti ni o tome da im neko svima da po 100 maraka a ne da se svi iskljuce sa toplanapepeljara wrote:Mislim da se moze fino uraditi nesto po tom pitanju.
-
Niemand
#1356 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Pa ko ce ti loziti svaki dan 
- pepeljara
#1357 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
quarterback wrote:cijela zgrada se ne bi mogla dogovoriti ni o tome da im neko svima da po 100 maraka a ne da se svi iskljuce sa toplanapepeljara wrote:Mislim da se moze fino uraditi nesto po tom pitanju.
Ima i toga
Gledam one nove zgrade Miljacka upravo takav sistem uvode grijanja - no toplane - no toplane gas grijanje
Sve na pelet i svoja kotlovnica.
- Capajebo
#1358 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Evo ja cu vam loziti, uz odredjenu naknadu naraFno.
Jos ako ima finih cura u zgradi, nekad neki kolac, serbe, rahatlokum...
Jos ako ima finih cura u zgradi, nekad neki kolac, serbe, rahatlokum...
-
channel10
#1359 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Otidji u Grijanje pa im reci da ces sutra poceti sa uklanjanjem cijevi iz svog stana, pa ces onda vidjeti cije su cijevipepeljara wrote:Mislim da se moze fino uraditi nesto po tom pitanju.
Last edited by channel10 on 16/10/2015 23:15, edited 1 time in total.
-
Niemand
#1360 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Edit: kako ovi sto su presli na struju recimo? Ozbiljno pitam. Mescini da ne placaju nista
- hakazvaka
#1361 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Zna li iko da li postoji neka pravna osnova da se tuze Toplane jer ne griju nakon 15.10.?
-
hizo ramidovic
#1362 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
kobili ovijem gradzanima ugodijo damije znat cjelo vrjeme kukaju kakose rasipaju pare ujavnim kucama i firmama akad pocmu dastede onda kuknjava stose stedi mescini dase nioni nemogu zdogovorit izmedzu sebe stabi stjeli
-
quarterback
#1363 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
hizo ramidovic wrote:kobili ovijem gradzanima ugodijo damije znat cjelo vrjeme kukaju kakose rasipaju pare ujavnim kucama i firmama akad pocmu dastede onda kuknjava stose stedi mescini dase nioni nemogu zdogovorit izmedzu sebe stabi stjeli
u sridu Hizo !
- Nisrin
#1364 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
samo da javim da je oko 21h vani bilo 9 STEPENI, a grijanje pustili nisu! U utorak najavise snijeg, mozda da zivimo ko pingvini, da se naviknemo, pa cemo za koju godinu imati krzno umjesto dlaka...zakon evolucije ...
Zna li neko na sta se griju trzni centri??? Jer je sauna u SCCu bila...a Bogami toplo i zgradi drzavnog parlamenta i vijeca ministara...
Zna li neko na sta se griju trzni centri??? Jer je sauna u SCCu bila...a Bogami toplo i zgradi drzavnog parlamenta i vijeca ministara...
-
quarterback
#1365 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
moš mislit, ni meni grijanje ne radi pa opet sjedim u sorcu i kratkim rukavima dok radim evo u pola 4 ujutro na 9.3 C koliko je vani i sve OKNisrin wrote:samo da javim da je oko 21h vani bilo 9 STEPENI, a grijanje pustili nisu! U utorak najavise snijeg, mozda da zivimo ko pingvini, da se naviknemo, pa cemo za koju godinu imati krzno umjesto dlaka...zakon evolucije ...
- Nisrin
#1366 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
quarterback wrote:moš mislit, ni meni grijanje ne radi pa opet sjedim u sorcu i kratkim rukavima dok radim evo u pola 4 ujutro na 9.3 C koliko je vani i sve OKNisrin wrote:samo da javim da je oko 21h vani bilo 9 STEPENI, a grijanje pustili nisu! U utorak najavise snijeg, mozda da zivimo ko pingvini, da se naviknemo, pa cemo za koju godinu imati krzno umjesto dlaka...zakon evolucije ...
pa najbolje je gledati kroz sebe, a ostale ko j....NAS BOSNJACKI MENTALITET, nista drugo...
Meni isto nije hladno u stanu jer je dobra stolarija, preko dana na poslu pa imamo klime, navecer u gradu pa kuci prespavam znaci...ali jesmo li ti i ja mjerilo svih stvari??? Da imam dijete ili bebu bilo bi HLADNO, a usluga se placa 12 mjeseci, racuni prvi dodju za Toplane, jos hoce da poskupe, a ekvivalentno tome treba da pruze uslugu, bez obzira bila nama dobra stolarija ili ne, sjedili mi u gacama ili u zimskoj jakni...sezona grijanja je POCELA, njih se ne tice kako je kome, grijanje treba da puste, pa tamam ljudi otvarali prozore!
- pepeljara
#1367 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ovo grijanje postalo ko i RTV taksa, bitno je da imas radijatore, to sto "programa" nema nije bitno, PLACAJ STOKO 
Elem jutros radijatori mlaki :/
Elem jutros radijatori mlaki :/
Last edited by pepeljara on 17/10/2015 09:44, edited 1 time in total.
-
neki
#1368 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Pa upravo to ti radišNisrin wrote:quarterback wrote:moš mislit, ni meni grijanje ne radi pa opet sjedim u sorcu i kratkim rukavima dok radim evo u pola 4 ujutro na 9.3 C koliko je vani i sve OKNisrin wrote:samo da javim da je oko 21h vani bilo 9 STEPENI, a grijanje pustili nisu! U utorak najavise snijeg, mozda da zivimo ko pingvini, da se naviknemo, pa cemo za koju godinu imati krzno umjesto dlaka...zakon evolucije ...
pa najbolje je gledati kroz sebe, a ostale ko j....NAS BOSNJACKI MENTALITET, nista drugo...
!
- Nisrin
#1369 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
neki wrote:Pa upravo to ti radišNisrin wrote:
!
Ne vrijedi s tobom raspravljati, da sad ne stavljam onaj citat kako tece rasprava sa budalama
- problemnatravunu
-
quarterback
#1371 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
1. nisam bosnjak, dakle ako ko ima bosnjacki mentalitet - ti ga imas, ja ga ne mogu imati nikakoNisrin wrote:quarterback wrote:moš mislit, ni meni grijanje ne radi pa opet sjedim u sorcu i kratkim rukavima dok radim evo u pola 4 ujutro na 9.3 C koliko je vani i sve OKNisrin wrote:samo da javim da je oko 21h vani bilo 9 STEPENI, a grijanje pustili nisu! U utorak najavise snijeg, mozda da zivimo ko pingvini, da se naviknemo, pa cemo za koju godinu imati krzno umjesto dlaka...zakon evolucije ...
Meni isto nije hladno u stanu jer je dobra stolarija, preko dana na poslu pa imamo klime, navecer u gradu pa kuci prespavam znaci...ali jesmo li ti i ja mjerilo svih stvari??? Da imam dijete ili bebu bilo bi HLADNO, a usluga se placa 12 mjeseci, racuni prvi dodju za Toplane, jos hoce da poskupe, a ekvivalentno tome treba da pruze uslugu, bez obzira bila nama dobra stolarija ili ne, sjedili mi u gacama ili u zimskoj jakni...sezona grijanja je POCELA, njih se ne tice kako je kome, grijanje treba da puste, pa tamam ljudi otvarali prozore!
2. ako ti nije hladno u stanu sta je onda problem?
3. da imas dijete ili bebu imala bi grijalicu ili klimu sa inverterom ili ta pec dodatno na to centralno jer ne bi rizikovala
4. placanje grijanja mjesecno je uvedeno da ti ne bi dolazili dupli racuni tokom zimskih mjeseci, racunalo se da ce ljudima biti lakse da placaju cijele godine ali manji iznos
5. sezona jeste pocela ali grijanje se pali automatski ako temperatura padne ispod 12 stepeni, dakle moze ovo biti i 1. januar, ako je vani 13 stepeni grijanja nece biti a ti mozes zavijati sa bistrika do prekosutra kako placas i hoces da sjedis pored otvorenog prozora uz vrele radijatore
po tvojoj logici ako je sezona grijanja vani moze biti i 40C treba da se grije jer je sezona pocela?
toliko se nije rasipalo ni 70 tih godina kada su haustori imali radijatore
postedi me bistrickog mentaliteta i mahale
- Nisrin
#1372 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
quarterback wrote:
1. nisam bosnjak, dakle ako ko ima bosnjacki mentalitet - ti ga imas, ja ga ne mogu imati nikako
3. da imas dijete ili bebu imala bi grijalicu ili klimu sa inverterom ili ta pec dodatno na to centralno jer ne bi rizikovala
4. placanje grijanja mjesecno je uvedeno da ti ne bi dolazili dupli racuni tokom zimskih mjeseci, racunalo se da ce ljudima biti lakse da placaju cijele godine ali manji iznos
5. sezona jeste pocela ali grijanje se pali automatski ako temperatura padne ispod 12 stepeni, dakle moze ovo biti i 1. januar, ako je vani 13 stepeni grijanja nece biti a ti mozes zavijati sa bistrika do prekosutra kako placas i hoces da sjedis pored otvorenog prozora uz vrele radijatore
po tvojoj logici ako je sezona grijanja vani moze biti i 40C treba da se grije jer je sezona pocela?
Na tako glupe odgovore, nemam nista reci, osim da nisam sa Bistrika! Bio ti Bosnjak, Srbin, Rom, Makedonac -. zivis u BiH i samim tim imas "bosnjacki" mentalitet...
Ti ako mislis da ce neko kao ovan placati, a za to dobijati NISTA, i da ce to postati svima normalno, sa tobom nesto nije uredu...Grijanje izadj ei preko 1000KM godisnje, a u grijnoj sezoni se toliko ne potrosi...
I otkud znas da ja koristim direktno toplane?! Ja cu uvijek biti na strani GRADJANA i LJUDI!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1373 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
malo je 1000
to je nista
greska je sto odmah kad je plin skocio nije povecana cijena toplana
komsiji je na plinu u najvecim cijenama za jedan mjesec za stan od 67
doslo 620 plina
a zbog lose izolacije i polozaja smrzo se
eno kupio pec od 2000 na pelet i dva konvektora
sredili krov unutarnju izolaciju
prepoeodio se
i 1000 godisnje puno
kolegi na grbavici racun za plin u febrruaru kad je imo malu bebu 23 danju 19 nocu za 60 kvadara 421 marku
samo jedan mjesec
to je nista
greska je sto odmah kad je plin skocio nije povecana cijena toplana
komsiji je na plinu u najvecim cijenama za jedan mjesec za stan od 67
doslo 620 plina
a zbog lose izolacije i polozaja smrzo se
eno kupio pec od 2000 na pelet i dva konvektora
sredili krov unutarnju izolaciju
prepoeodio se
i 1000 godisnje puno
kolegi na grbavici racun za plin u febrruaru kad je imo malu bebu 23 danju 19 nocu za 60 kvadara 421 marku
samo jedan mjesec
-
quarterback
#1374 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Robin Hude sa Bistrika,Nisrin wrote:quarterback wrote:
1. nisam bosnjak, dakle ako ko ima bosnjacki mentalitet - ti ga imas, ja ga ne mogu imati nikako
Na tako glupe odgovore, nemam nista reci, osim da nisam sa Bistrika! Bio ti Bosnjak, Srbin, Rom, Makedonac -. zivis u BiH i samim tim imas "bosnjacki" mentalitet...
Ti ako mislis da ce neko kao ovan placati, a za to dobijati NISTA, i da ce to postati svima normalno, sa tobom nesto nije uredu...Grijanje izadj ei preko 1000KM godisnje, a u grijnoj sezoni se toliko ne potrosi...
I otkud znas da ja koristim direktno toplane?! Ja cu uvijek biti na strani GRADJANA i LJUDI!
nedostaju ti elementarna znanja o drzavi u kojoj zivis, raspitaj se malo ko se racuna u Bosnjake, a ko se racuna u Bosance. Kao neko ko zivi u Bosni i Hercegovini, ja sam, i uvijek cu biti Bosanac, Bosnjak nisam i necu biti nikad ma sta ti o tome rekla.
Nedostaje ti takodje i elementarna kultura.
To je ona mahala za koju sam te zamolio da me postedis.
Kada poradis na ove prve dvije recenice javi se pa mozda o nekoj temi i popricamo.
- Capajebo
#1375 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Dobro ba ljudi, ko je Bosnjak ko Bosanac fkt nije tema