Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
-
hizo ramidovic
#1326 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
nema nikake potrebe dase ovi koi placaju ljute natoplane jer grianje radi atostoje napolju toplo panisu oni krivi akoje napolju 13 ondak ustanuje ugodno na 18 akomeje malo ima grialica plin drva nekibi stjeli dahim toplane prave saunu ustanu anekibi dahin radnice i radnici istoplana izmasiraju nemereto tako ljudi moi
- jao_situacije
#1327 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
čuj nema ih na fb
normalno da ih ima
normalno da ih ima
- pepeljara
#1328 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Izjave iz toplana su kao Satiranje 
ne znas jel se zajebavaju il su ozbiljni
a istina sve
ne znas jel se zajebavaju il su ozbiljni
a istina sve
- mousstapha
#1329 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
E bas su uspjesno krenuli sa sezonom. Radijatori hladni ko mejt.
-
strucnjak_kofol
#1330 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
ovaj mjesec racun ce im ostati ne placen ,pa da vidimo ko ce izdrzati duze ...mater im
- salik79
#1331 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Zvao toplane oko 17h. Veli nije stigla naredba s vrha, a i ne vjeruje da ce, jer je vanjska temperatura cca 16´C.
Najbolje bi bilo traziti iskljucenje usluge koju ne pruzaju, ili djelimicno pruzaju, i zavrsiti s njima za sva vremena. Kada bi raja bila organizovana i sistematski pocela traziti iskljucenje, te kada bi to postala masovna pojava, stvari bi se po automatizmu pokrenule s mrtve tacke.
Najbolje bi bilo traziti iskljucenje usluge koju ne pruzaju, ili djelimicno pruzaju, i zavrsiti s njima za sva vremena. Kada bi raja bila organizovana i sistematski pocela traziti iskljucenje, te kada bi to postala masovna pojava, stvari bi se po automatizmu pokrenule s mrtve tacke.
- BHF_Manijak
#1332 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Pa ima li ista u ovoj jebenoj drzavi da radi kako treba?
Jebo sam mater ViK-u kad je zavrt'o vod, sad i vama jebem mater ko i 1% ima veze s odlukom da se ne pusti danas grijanje!
Logika Toplana je "Ako je u sezoni grijanja jedan dan temperatura iznad prosjeka, makar to i hladno bilo (15°C vani - meni je zima u stanu!) - grijanja nema! Ako je kojim slucajm van grijne sezone hladno, eeee onda treba da jedno 800 dana bude tako, da se neko smiluje da 2 sata ukljuci grijanje korisnicima!"
Ckrnite mater vam jebem!
Jebo sam mater ViK-u kad je zavrt'o vod, sad i vama jebem mater ko i 1% ima veze s odlukom da se ne pusti danas grijanje!
Logika Toplana je "Ako je u sezoni grijanja jedan dan temperatura iznad prosjeka, makar to i hladno bilo (15°C vani - meni je zima u stanu!) - grijanja nema! Ako je kojim slucajm van grijne sezone hladno, eeee onda treba da jedno 800 dana bude tako, da se neko smiluje da 2 sata ukljuci grijanje korisnicima!"
Ckrnite mater vam jebem!
- mayab
#1333 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Jucer se zaletio platiti neke racune, toplane pune, red do vrata , ogromne pare u gotovimi se slijevaju u njihove sefove!
Prodjite u Hrasnom pored naplatnog mjesta vodovoda, red napolju do ulice, dakle sve priliv keša
Ko " vlada " tim preduzecima, i enormnim količinama keša? Mislim , jasno je!
A uz to to su dva "javna" preduzeca sa najvecim "problemima" i dva koja su se gradjanima najvise ogadila svojim NEpruzanjem kvalitetnih usluga!
Eto malo za razmisljanje...
Meni je jasno....
Prodjite u Hrasnom pored naplatnog mjesta vodovoda, red napolju do ulice, dakle sve priliv keša
Ko " vlada " tim preduzecima, i enormnim količinama keša? Mislim , jasno je!
A uz to to su dva "javna" preduzeca sa najvecim "problemima" i dva koja su se gradjanima najvise ogadila svojim NEpruzanjem kvalitetnih usluga!
Eto malo za razmisljanje...
Meni je jasno....
- oldtajmer
#1334 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
drugi je dan bez grijanja,pa sam ja fino uzeo kalendar i poceo da stavljam recke za svaki dan negrijanja,pa cu na kraju mjeseca samo da platim onoliko koliko se grijalo,mislim da je jedino tako posteno
- forest gump
#1335 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Mislim da su toplane zrele za paljevine kakve.
-
Nadzorna_ploca
#1336 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Daj ba raja, pa 16 stepeni nije hladno. Svjeze jest. 
- Nisrin
#1337 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Nadzorna_ploca wrote:Daj ba raja, pa 16 stepeni nije hladno. Svjeze jest.
Pa sad je li hladno ili nije, individualan je osjecaj, ali je evidentno da se grijanje placa CIJELU GODINU i da za onog sto platis ocekujes protuuslugu, sta njih briga je li meni hladno, a tebi napr nije?! Ti otvori prozor, ali oni moraju da ispostuju svoju uslugu...koja im se placa REDOVNO!
Ko ima malu djeci ili bebe hladno jeste, a ljudi moraju paliti dodatne izvore grijanja, pa im racuni za struju budu dvostruko visi, bez obzira sto Toplane placaju svaki mjesec, svih 12 mjeseci...
Toplane i VIK su najveca bagra! Kolegice koje zive u novim zgradama imaju kotlovnice na plin koje nekmaju veze sa Toplanama, NE PLACAJU CIJELU GIDINU, a zimi kad je najghladnije racun ne prelazi 120 KM, za stan od 80ak m2...toliko!
- pepeljara
#1338 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Lose je grijanje generalno. Mislim ne cudi me sto vlast nista ne radi, jer je i toplana "drzavna firma", pa se samim time i vodi.
Nesposobna vlada, i drzava u k dovodi do tih situacija.
Jutros ustajem mlaki radijatori. Otvori prozor vam tam hladno, treba pet sati da se ugrije opet...
Sinoc nisu palili...
Ode sve u k.. A ne vjerujem da ce ista biti bolje..
Korupcija nam je jos uvijek visoko, a vladu boli k za narodom.
https://www.transparency.org/cpi2014/results
Nesposobna vlada, i drzava u k dovodi do tih situacija.
Jutros ustajem mlaki radijatori. Otvori prozor vam tam hladno, treba pet sati da se ugrije opet...
Sinoc nisu palili...
Ode sve u k.. A ne vjerujem da ce ista biti bolje..
Korupcija nam je jos uvijek visoko, a vladu boli k za narodom.
https://www.transparency.org/cpi2014/results
-
julisiz es grant
#1339 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Zar se fakat u sred ljeta plaća grijanjeNisrin wrote:Nadzorna_ploca wrote:Daj ba raja, pa 16 stepeni nije hladno. Svjeze jest.
Pa sad je li hladno ili nije, individualan je osjecaj, ali je evidentno da se grijanje placa CIJELU GODINU i da za onog sto platis ocekujes protuuslugu, sta njih briga je li meni hladno, a tebi napr nije?! Ti otvori prozor, ali oni moraju da ispostuju svoju uslugu...koja im se placa REDOVNO!
Ko ima malu djeci ili bebe hladno jeste, a ljudi moraju paliti dodatne izvore grijanja, pa im racuni za struju budu dvostruko visi, bez obzira sto Toplane placaju svaki mjesec, svih 12 mjeseci...
Toplane i VIK su najveca bagra! Kolegice koje zive u novim zgradama imaju kotlovnice na plin koje nekmaju veze sa Toplanama, NE PLACAJU CIJELU GIDINU, a zimi kad je najghladnije racun ne prelazi 120 KM, za stan od 80ak m2...toliko!
Ljetos kad je bilo +40, vi plaćali grijanje
- pepeljara
#1340 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Vidi grijanje u Sarajevu je medju najskupljim u svijetujulisiz es grant wrote: Zar se fakat u sred ljeta plaća grijanje![]()
pazi ovo: Trenutno ja placam grijanje 2.853KM/m2
E sad oni su to "izasli u susret gradjanima" pa raspodjelili na cijelu godinu.
Ja u stanu od 50 kvadrata placam 70.89KM svaki mjesec, a usluga je znaju svi, smjesna.
-
julisiz es grant
#1341 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Mnooogopepeljara wrote:Vidi grijanje u Sarajevu je medju najskupljim u svijetujulisiz es grant wrote: Zar se fakat u sred ljeta plaća grijanje![]()
Ja u stanu od 50 kvadrata placam 70.89KM svaki mjesec, a usluga je znaju svi, smjesna.
- pepeljara
#1342 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Da grijju 8 sati dnevno ne bi mi bilo zao fakat.. placam sve, al ovo je uzas, uzas uzas..julisiz es grant wrote:Mnooogopepeljara wrote:Vidi grijanje u Sarajevu je medju najskupljim u svijetujulisiz es grant wrote: Zar se fakat u sred ljeta plaća grijanje![]()
Kad bi svi prestali placat mozda bi se i vlada dozvala, ovako, nas 50% ovaca placamo, ostali prst u uho, imaju grijanje i cash u dzepu, a drzava radi po tom pitanju NISTA.
Svakih 5 godina zastare racuni, i vazda su u plusu...
Hljeba i igara..
-
hizo ramidovic
#1343 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
nidze usvjetu ni je jevtinie grianje kostoje usarajevu atose more lahko provjerit a toplane imaju nekaka priznanja zakvalitet posla takoda ni je jasno ocemu pojedinci pricaju napolju ni je hladno panecega djaba pustat dase ljudi znoje pase ondak moraju kupat treba stedit ljudi moi paviditeli kakaje kriza svadze usvjetu ikodnas pazar ni je bolje dase ustedi nagrianju kadje toplo idasete pare podjele radnicima toplana dasebi ljudi kupe zimnicu pada imaju sta jest neznam dzese izgubila dobrota kodljudi
- salik79
#1344 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
hizo ramidovic wrote:nidze usvjetu ni je jevtinie grianje kostoje usarajevu atose more lahko provjerit a toplane imaju nekaka priznanja zakvalitet posla takoda ni je jasno ocemu pojedinci pricaju napolju ni je hladno panecega djaba pustat dase ljudi znoje pase ondak moraju kupat treba stedit ljudi moi paviditeli kakaje kriza svadze usvjetu ikodnas pazar ni je bolje dase ustedi nagrianju kadje toplo idasete pare podjele radnicima toplana dasebi ljudi kupe zimnicu pada imaju sta jest neznam dzese izgubila dobrota kodljudi
Hizu za direktora ViK-a i Toplana!
-
Nepass
#1345 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Nadzorna_ploca wrote:Daj ba raja, pa 16 stepeni nije hladno. Svjeze jest.
Čitav dan trčim za poslom po čaršiji i oznojio sam se više puta. Kakvo grijanje kakvi bakrači
-
channel10
#1346 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Oni cekaju da ljudi pocnu ovako govoriti i da sve bude ok. Pogresno razmisljanje. Nema tu 8 sati, 10 sati, 12 sati. Ima da griju 24h jer im je placeno da griju non stop, a ne kako je njima cejf.pepeljara wrote:Da grijju 8 sati dnevno ne bi mi bilo zao fakat.. placam sve, al ovo je uzas, uzas uzas..
Kad bi svi prestali placat mozda bi se i vlada dozvala, ovako, nas 50% ovaca placamo, ostali prst u uho, imaju grijanje i cash u dzepu, a drzava radi po tom pitanju NISTA.
Hljeba i igara..
- pepeljara
#1347 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
channel10 wrote:Oni cekaju da ljudi pocnu ovako govoriti i da sve bude ok. Pogresno razmisljanje. Nema tu 8 sati, 10 sati, 12 sati. Ima da griju 24h jer im je placeno da griju non stop, a ne kako je njima cejf.pepeljara wrote:Da grijju 8 sati dnevno ne bi mi bilo zao fakat.. placam sve, al ovo je uzas, uzas uzas..
Hljeba i igara..
Pa sta god mi rekli, pricali vikali isto je.
21:03h stanovi na grbavici hladni.
- salik79
#1348 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Svi stanovi su hladni, ne samo na grbavici. Kontam poslati im ultimatum - ili grijanje, ili umanjeni racuni, ili kalorimetri, ili iskljucenje sa sistema...Neka izaberu sta im je draze.
- vjesticanametli
#1349 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
i grasa i telekomasalik79 wrote:hizo ramidovic wrote:nidze usvjetu ni je jevtinie grianje kostoje usarajevu atose more lahko provjerit a toplane imaju nekaka priznanja zakvalitet posla takoda ni je jasno ocemu pojedinci pricaju napolju ni je hladno panecega djaba pustat dase ljudi znoje pase ondak moraju kupat treba stedit ljudi moi paviditeli kakaje kriza svadze usvjetu ikodnas pazar ni je bolje dase ustedi nagrianju kadje toplo idasete pare podjele radnicima toplana dasebi ljudi kupe zimnicu pada imaju sta jest neznam dzese izgubila dobrota kodljudi![]()
![]()
Hizu za direktora ViK-a i Toplana!
- pepeljara
#1350 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
samo ce se nasmijat ,ko da koga briga, poslat ce ti da se iskljuci, poslat opomenu, bla bla, raspravljat se sa tobom ? no waaaaaaaaaaay