Koliko znam da je i cijena grijanja u Tuzli nesto smijesno
Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
- Capajebo
#1251 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Pa ne moze se porediti centralno grijanje u Tuzli i u Sarajevu
-
quarterback
#1252 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
jebiga, odavno kakanj nudi da se spojimo na njih ...Capajebo wrote:Pa ne moze se porediti centralno grijanje u Tuzli i u Sarajevu![]()
![]()
al politika, lobiji i tako to...
- Capajebo
#1253 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Jos dok se pravio autoput, cak je bilo i izradjenih projekata kako sta... ali samo se ostavi to po straniquarterback wrote:jebiga, odavno kakanj nudi da se spojimo na njih ...Capajebo wrote:Pa ne moze se porediti centralno grijanje u Tuzli i u Sarajevu![]()
![]()
Bio je i jos jedan nijjet, da Toplane same sebi proizvode elektricnu energiju u sezoni grijanja, takodjer zavrsilo u nekoj latici
-
quarterback
#1254 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
ma haj, ima se moze se, ko da je skupo grijanjeCapajebo wrote:Jos dok se pravio autoput, cak je bilo i izradjenih projekata kako sta... ali samo se ostavi to po straniquarterback wrote:jebiga, odavno kakanj nudi da se spojimo na njih ...Capajebo wrote:Pa ne moze se porediti centralno grijanje u Tuzli i u Sarajevu![]()
![]()
Bio je i jos jedan nijjet, da Toplane same sebi proizvode elektricnu energiju u sezoni grijanja, takodjer zavrsilo u nekoj latici
mile im se mame sjetim
- oldtajmer
#1255 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
nocu se samo zavalis pod jorgan i upalis ovu pjesmu da se tjesis
- salik79
#1256 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Nisrin wrote:salik79 wrote:
Od 01.10. i to tkz "probno grijanje" do 15.10., koje se ne naplacuje. Dodao bih i to da nema iskljucivanja. Dakle, 24-satno grijanje.
Odlicno, vjerujem da ce vam nastaviti grijati i od 15.10., a svakako ne placate tokom cijene godine? Kolegica mi je nesto pricala, ali se ne sjecam iskreno...
Naravno da ce, aBd, nastaviti i od 15.10.
- salik79
#1257 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Da je bilo "sarajevske" pameti i Tuzla bi se, pored termoelektrane, na plin "grijala"quarterback wrote:vjerujem da se tuzla ne grije na plin nego na termoelektranu
- pepeljara
#1258 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ovo nije grijanje, ovo je patnja
-
statixx
#1259 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Samo prekrizim novi i upisem stari iznos na uplatnici, pa nek se gomila dug. 
- dobar osjecaj
#1260 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ja licno ne vidim smisao dvadesetcetverosatnog zagrijavanja stanova, osim mozda u slucajevima ekstremnih hladnoca. Za ljude koji ne rade, starce i djecu koja su po cijeli dan u stanu vidim neki smisao zagrijavanja stana veci dio dana tj. od 6 ujutro do 22 navece.
Za ljude koji rade i cija djeca imaju obaveze u vrticu, skoli, fakultetu cjelodnevno grijanje je apsurd obzirom da veci dio dana nisu kuci.
Posto placam koliko potrosim, programiram da mi se grijanje pali sat vremena prije nego sto ustajem ujutro i gasi u vrijeme kad izlazim iz stana. Najveci dio dana kad sam odsutna na poslu, grijanje je iskljuceno i programirano da se upali dva sata prije nego sto se vracam kuci. Grijanje je upaljeno dok sam budna a spavam u sobi koju ili ne zagrijavam ili grijem na neki minimum jer ne volim spavati u toplom prostoru. Posto se radi o grijanju na plin, i dalje mi je preskupo jer je cijena plina objektivno previsoka. Vjerujem i da je niza cijena da ne bih grijala prostor 24 sata dnevno.
Za ljude koji rade i cija djeca imaju obaveze u vrticu, skoli, fakultetu cjelodnevno grijanje je apsurd obzirom da veci dio dana nisu kuci.
Posto placam koliko potrosim, programiram da mi se grijanje pali sat vremena prije nego sto ustajem ujutro i gasi u vrijeme kad izlazim iz stana. Najveci dio dana kad sam odsutna na poslu, grijanje je iskljuceno i programirano da se upali dva sata prije nego sto se vracam kuci. Grijanje je upaljeno dok sam budna a spavam u sobi koju ili ne zagrijavam ili grijem na neki minimum jer ne volim spavati u toplom prostoru. Posto se radi o grijanju na plin, i dalje mi je preskupo jer je cijena plina objektivno previsoka. Vjerujem i da je niza cijena da ne bih grijala prostor 24 sata dnevno.
- mayab
#1261 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Dobro, to 24 satno grijanje ne treba da znaci da "prže" non stop, ali zadnjih zima je to izgledalo mlako ujutro do jedno 9, eventualno 10, a onda nista , nula ; pa jebote stan se ohladi, bilo bi normalno da je to kasnije mlako, to poslije 9 ujutro, a da je ujutro rano kako treba, i onda opet nekada popodne da se grije kako treba, sta ja znam poslije 16 sati
-
VjecitiStudent
#1262 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Koje temperature su u pitanju, dnevne, noćne?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1263 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
u mene je sad namjesteno izmedju 21 i 23
necu da se smrzavam
deka libijska i jorgan
kad ne grijem ili se otkrijem znam ujutro po grlu i nosu da sam nes zajebo
kad ustanem u wc oko 6 povecam na 23
za vikend odo na vikendicu prziti drva
vec ih crvi napali 2 godine nisam u stanju dva metra potrositi
kad stalno neki gradjevinski materijal przim
necu da se smrzavam
deka libijska i jorgan
kad ne grijem ili se otkrijem znam ujutro po grlu i nosu da sam nes zajebo
kad ustanem u wc oko 6 povecam na 23
za vikend odo na vikendicu prziti drva
vec ih crvi napali 2 godine nisam u stanju dva metra potrositi
-
quarterback
#1264 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
kad toplane upale kod mene bude i po 28/29 u stanuBlack swan wrote:u mene je sad namjesteno izmedju 21 i 23
necu da se smrzavam
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1265 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
kad naložim drva na vikendici u mene bude 30
tri cjepanice drže cijelu noć
tri cjepanice drže cijelu noć
- agent_zero
#1266 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ovi fakat nisu normalni, da se hoćemo organiziovati pa svi kolektivno ne plaćati toplanama, čitav grad. Stanovi već 7 dana ledara, nit pale navečer, nit ujutro. Svi smo se u kući isprehlađivali. A račun smo uredno platili.
Last edited by agent_zero on 09/10/2015 09:26, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#1267 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Kakva su vaša očekivanja od Toplana, za cijenu koju plaćate, koje temperature bi trebale biti po danu, koje po noći?
- pepeljara
#1268 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Ocekujem da kad treba da radi, a ne da gase po danu.
Ocekujem isto tako da kad gase i nadomjeste umanjenim racunom. Meni iskreno je mazija ujutro, ko da upale u 7 grijanje tek
Ocekujem isto tako da kad gase i nadomjeste umanjenim racunom. Meni iskreno je mazija ujutro, ko da upale u 7 grijanje tek
- pepeljara
#1269 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Zali se obdusmenu za prava. Nista ne pije vode.agent_zero wrote:Ovi fakat nisu normalni, da se hoćemo organiziovati pa svi kolektivno ne plaćati toplanama, čitav grad. Stanovi već 7 dana ledara, nit pale navečer, nit ujutro. Svi smo se u kući isprehlađivali. A račun smo uredno platili.
Najbolje prodju ljudi koji ne-placaju.
samo kod nas... definitivno takvo sto
Last edited by pepeljara on 09/10/2015 11:35, edited 1 time in total.
- dobar osjecaj
#1270 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Meni kao zdravoj, mladoj, aktivnoj osobi koja je rijetko preko dana u stanu kad dodjem kuci odgovara temperatura 21-23 stepena. Cesto mi je i 23 vec neugodno, narocito kad tek jedem ili pijem caj ili kafu. Kad sam bolesna hladno mi je i da je 40 stepeni. Od rata sam skontala koliko mi prija spavati u prostoru gdje nije toplo. Spavam ugodnije i budim se bez osjecaja tezine, dezorjentisanosti i glavobolje (koje sam imala kad sam spavala u toplim sobama s centralnim grijanjem).
-
quarterback
#1271 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
reci lijepo da zelis da ubrzas metabolizam niskim temperaturama u stanu a ne okolo naokolodobar osjecaj wrote:Meni kao zdravoj, mladoj, aktivnoj osobi koja je rijetko preko dana u stanu kad dodjem kuci odgovara temperatura 21-23 stepena. Cesto mi je i 23 vec neugodno, narocito kad tek jedem ili pijem caj ili kafu. Kad sam bolesna hladno mi je i da je 40 stepeni. Od rata sam skontala koliko mi prija spavati u prostoru gdje nije toplo. Spavam ugodnije i budim se bez osjecaja tezine, dezorjentisanosti i glavobolje (koje sam imala kad sam spavala u toplim sobama s centralnim grijanjem).
- dobar osjecaj
#1272 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Uhvatio si me. Sve su to posljedice problema s metabolizmom udruzene sa skrtoscu. Dalekorocni cilj - uzivati na 15 stepeni 
-
VjecitiStudent
#1273 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
Znači, 21 - 23 po danu je prihvatljivo?
Po noći?
Po noći?
-
quarterback
#1274 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
dobar osjecaj wrote:Uhvatio si me. Sve su to posljedice problema s metabolizmom udruzene sa skrtoscu. Dalekorocni cilj - uzivati na 15 stepeni
-
quarterback
#1275 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama
trebas bolan napraviti sveobuhvatno istrazivanje zasnovano na reprezentativnom uzorku a ne bazirati rezultate na osnovu misljenja zdrave, mlade i aktivne osobe, ima nas nezdravih, starih i neaktivnih koji jedva cekaju da se pocne grijati da papuce zamjene japankama a trenerku sorcemVjecitiStudent wrote:Znači, 21 - 23 po danu je prihvatljivo?
Po noći?