toplane-centralno grijanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cibox

#1 toplane-centralno grijanje

Post by cibox »

U ovoj našoj ljepoj demokratskoj državi je sve moguće pa ćek i da nas ucijenjuju sa grijanjem a mi šutimo.Doći će vrijeme kada ćemo morati da im zaradimo platu samo da bi mogli hodati ovim gradom.Pitam se zašto toplane nisu do sada reagovale na neplaćanje raćuna grijanja kao npr, elektrodistribucija,neplatiš 2 mjeseca a oni te iskljuće pa ti onda trćiš da platiš struju da bi mogao da živiš kao normalan ćovjek u 21 vijeku a ne kao u kamenom dobu.Za ova iskljućenja je glavni krivac grad jer je on vlasnik toplana i sad su krenuli u pljaćku i ovako siromašnog naroda koji jedva spaja kraj sa krajem a mi i dalje šutimo i šutimo.Kad je GRAS mogao napraviti akciju niko bez karte u prevozna sredstva hajde da i mi napravino akciju protiv nelegalnog iskljućenja grijanja jer za to postoji SUD koji će donjeti odluku o tome.Smartam da se gosp.direktor toplana ponaša ucijenivaćki i kao da je on šerif ovih građana.Koliko ima ljudi koje nerade i nemogu plaćati raćune jer im treba da kupe hljeba da nebi bili gladni.Hajde forumaši da nešto uradimo po ovom pitanju ili ćemo i dalje šutjeti(a gdje su mala dijeca koja su u hladnom)dok se glavešine rasipaju našim novcem.
saraj.ba

#2 Re: toplane-centralno grijanje

Post by saraj.ba »

To ti je skoro pa nemoguca misija. Koliko znam oni su poceli sa tim iskljuivanjem nedavno,a razlog je ogroman dug gradana prema toplanama. Problem je u tome sto gradani kojim se iskljucuje grijanje imaju izuzetno velike dugove, tako da su u situaciji da ih ne mogu platiti odjednom jer koliko znam iz medija to su racuni preko 5 000km pa navise tako da ce jako tesko biti to platiti. Slazem se da ima dosta ljudi koji se jedva prehranjuju tako da nisu u mogucnosti platiti to grijanje,ali ima i ovih drugih koji jednostavno nece. Jednostavno to sto se potrosi mora se platiti po tom ti principu sve funkcionise,niko jos drzavi duzan nije ostao.
chuchumbamayumbe

#3 Re: toplane-centralno grijanje

Post by chuchumbamayumbe »

cibox wrote:U ovoj našoj ljepoj demokratskoj državi je sve moguće pa ćek i da nas ucijenjuju sa grijanjem a mi šutimo.Doći će vrijeme kada ćemo morati da im zaradimo platu samo da bi mogli hodati ovim gradom.Pitam se zašto toplane nisu do sada reagovale na neplaćanje raćuna grijanja kao npr, elektrodistribucija,neplatiš 2 mjeseca a oni te iskljuće pa ti onda trćiš da platiš struju da bi mogao da živiš kao normalan ćovjek u 21 vijeku a ne kao u kamenom dobu.Za ova iskljućenja je glavni krivac grad jer je on vlasnik toplana i sad su krenuli u pljaćku i ovako siromašnog naroda koji jedva spaja kraj sa krajem a mi i dalje šutimo i šutimo.Kad je GRAS mogao napraviti akciju niko bez karte u prevozna sredstva hajde da i mi napravino akciju protiv nelegalnog iskljućenja grijanja jer za to postoji SUD koji će donjeti odluku o tome.Smartam da se gosp.direktor toplana ponaša ucijenivaćki i kao da je on šerif ovih građana.Koliko ima ljudi koje nerade i nemogu plaćati raćune jer im treba da kupe hljeba da nebi bili gladni.Hajde forumaši da nešto uradimo po ovom pitanju ili ćemo i dalje šutjeti(a gdje su mala dijeca koja su u hladnom)dok se glavešine rasipaju našim novcem.
Kanton je vlasnik Toplana, a ne grad.
Velika razlika.
Plus, ovo je deseta tema o Toplanama, dokle vise?!
cibox

#4 Re: toplane-centralno grijanje

Post by cibox »

Izgleda da si i ti jedan od GRAS-ovaca,kakva je razlika kanton grad ista su to govna
chuchumbamayumbe

#5 Re: toplane-centralno grijanje

Post by chuchumbamayumbe »

cibox wrote:Izgleda da si i ti jedan od GRAS-ovaca,kakva je razlika kanton grad ista su to govna
Kakav sada pa GRAS?!
Ja ti samo fino rekoh da su Toplane kantonalno preduzece.
Isto kao i GRAS.
Velika je razlika izmedju Kantona i Grada.
cibox

#6 Re: toplane-centralno grijanje

Post by cibox »

Svi oni koji odobravaju ovako nešto nepodržavam ih,kanton ili grad ista su govna samo gledaju kako da ogule narod kao npr.od kojih se para plaća jednom novinaru obezbjeđenje, naravno od mojih i tvojih a te se pare namiruju pljaćkom naroda,ali to nije tema za sada.Naravno sve se mora platiti što se koristi ali pustiti ljude da se toliko zavale nikako mi nije jasno mogu samo da mislim da je to pljaćka.
Troll_Happens

#7 Re: toplane-centralno grijanje

Post by Troll_Happens »

cibox wrote:Svi oni koji odobravaju ovako nešto nepodržavam ih,kanton ili grad ista su govna samo gledaju kako da ogule narod kao npr.od kojih se para plaća jednom novinaru obezbjeđenje, naravno od mojih i tvojih a te se pare namiruju pljaćkom naroda,ali to nije tema za sada.Naravno sve se mora platiti što se koristi ali pustiti ljude da se toliko zavale nikako mi nije jasno mogu samo da mislim da je to pljaćka.

Mislim da je ok ovo sto rade donekle mada su se trebali i prije sjetiti ovoga a ne cekati da se nakupe sume od po 5000 ljudima ali dobro mozda efekat bude bolji pa se gradjani konacno dignu i razjure bandu na vlasti.
A i izbori ce uskoro pa bujrum olovku u ruku i uokruzuj.
Svaka se usluga platiti mora pa i ta prema tome ne vidim pravljenje problema bez razloga. KO ima platice ko nema nek sjeku i zdrao ha ya :run:
Post Reply