Topik za ljubav, razumijevanje i toleranciju
-
FFK as Lucy01
#1 Topik za ljubav, razumijevanje i toleranciju
Interesantno je kako negativnosti, nasilje i netrpeljivost uvijek izazivaju vise pozornosti, nego nesto lijepo, pametno, dobro....a ima ga, nije da ga nema.
Jedna nasa stara poslovica kaze "Bolje je znati, nego imati" i mislim da je u njoj koncentrisana velika mudrost koja se moze primijeniti na svijet danas. Porasle su tenzije, ljudi se mrze vise nego ikada....a razlog nije razlicitost, ni religija, ni tradicija, ni obicaji....razlog je sto tako malo znamo jedni o drugima, sto malo znamo o drugim kulturama, o ljudima koji ne misle kao mi, o ljudima koji na svijet gledaju iz drugog ugla.....
Neka ovo bude topic gdje se mozemo pribliziti jedni drugima i nauciti nesto jedni o drugima...topic gdje mozemo velicati ljudstvo, dobrotu, razumijevanje i toleranciju...
U Americi ima izraz "kill it with niceness"....zasto mi ne bi bar pokusali da ova negativna previranja i netrpeljivost koju osjecamo, ubijemo sa ljubavlju i finocom?
Jedna nasa stara poslovica kaze "Bolje je znati, nego imati" i mislim da je u njoj koncentrisana velika mudrost koja se moze primijeniti na svijet danas. Porasle su tenzije, ljudi se mrze vise nego ikada....a razlog nije razlicitost, ni religija, ni tradicija, ni obicaji....razlog je sto tako malo znamo jedni o drugima, sto malo znamo o drugim kulturama, o ljudima koji ne misle kao mi, o ljudima koji na svijet gledaju iz drugog ugla.....
Neka ovo bude topic gdje se mozemo pribliziti jedni drugima i nauciti nesto jedni o drugima...topic gdje mozemo velicati ljudstvo, dobrotu, razumijevanje i toleranciju...
U Americi ima izraz "kill it with niceness"....zasto mi ne bi bar pokusali da ova negativna previranja i netrpeljivost koju osjecamo, ubijemo sa ljubavlju i finocom?
-
FFK as Lucy01
Ja kad vidim ko sve zemljom hoda
i ne sNilazi mi se s oraha 
- kriticarka_nikova
Sve je to dobro Lucy kako si zamislila,ali ovde nam fali neko ko je dovoljno prosvjetljen...kako da prepoznamo taj lik? 
-
FFK as Lucy01
Nemoj mi ba kriticarko lidera opet, Tite ti invalidakriticarka_nikova wrote:Sve je to dobro Lucy kako si zamislila,ali ovde nam fali neko ko je dovoljno prosvjetljen...kako da prepoznamo taj lik?
- kriticarka_nikova
Uz put,ja cu ponjet zastavu sa arapskim slovima pa da masem sa njom odozgo.... 
-
FFK as Lucy01
Viljuske ne nos'te....imam ja grancicedanas wrote:ja cu donijet sladoled od vanile, a ti kriticarka donesi termos kaHve![]()
pa da se parkiramo u ovu lucindinu krosnjui jedemo pitu
![]()
![]()
![]()
-
FFK as Lucy01
Nikakve zastavekriticarka_nikova wrote:Uz put,ja cu ponjet zastavu sa arapskim slovima pa da masem sa njom odozgo....
@Seha
ako se ne popnes, danas ce da zauzme po' stabla
Last edited by FFK as Lucy01 on 09/02/2006 22:19, edited 1 time in total.
- kriticarka_nikova
Pa kad pukne precicemo na Ibrin orah....Šeha wrote:Ja sta vas je na Orahu. Jadno stablo nema sanse da ostane citavo![]()
Dobro necu nosit zastavu,a ako skinem tangice cime cu jana da se pokrijem?Liskom ko Eva?A?
- manijak1
Razumijevanje =
Tolerancija = Postaviću do oraha
- manijak1

Makedonci .........na obranata
-
Stari
Ama daj sta se blessirash. Pa tenak se more uptrijebiti i u svrhu vodjenja ljubavi ....Sjecas li se kako je Z. Bebek nekad pjevao "... Kupicu si ten(a)k kat-tad ....za dan-dva, mozda tri, mozda pet, mozda sto,...
... ne znam broj, al znam da bicu tvoj..."
Dakle jos u moje vrijeme se znalo sve o nacinima i mogucnostima koristenja tenkova u ljubavne svrhe...doduse... tad nije bio ovog modela na slici T-84.
Dakle priskrbis si jednog T-34 ili T-55 ...i parkiras ga maloj pod pendzere....i zaturiras ga onako da se mala rasani. I nema te sanjive duse ....kojoj srce ne bi uzdrhtalo od tog prizora ...jos sljemofon i automatski pistolj, suncem opaljeno lice , osmjehom R.Redforda...ma gotova je ...kako god okrenes
Dakle jos u moje vrijeme se znalo sve o nacinima i mogucnostima koristenja tenkova u ljubavne svrhe...doduse... tad nije bio ovog modela na slici T-84.
Dakle priskrbis si jednog T-34 ili T-55 ...i parkiras ga maloj pod pendzere....i zaturiras ga onako da se mala rasani. I nema te sanjive duse ....kojoj srce ne bi uzdrhtalo od tog prizora ...jos sljemofon i automatski pistolj, suncem opaljeno lice , osmjehom R.Redforda...ma gotova je ...kako god okrenes
- manijak1
-
Stari
Pa dobro ne mogu ni ja uvijek biti tako sveobuhvatan...nisam Mosa Pijade...ovim sam se komentarom osvrnuo na prvu stavku u temi koja obuhvata 3 ...demonstrativno pokazujuci koja od njih najbitnija.manijak1 wrote:Kamarade
iz tvog , u načelu dobrog izlaganja
, ne vidim osvrt na razumijevanje i toleranciju
![]()