Topik za ljubav, razumijevanje i toleranciju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

FFK as Lucy01

#1 Topik za ljubav, razumijevanje i toleranciju

Post by FFK as Lucy01 »

Interesantno je kako negativnosti, nasilje i netrpeljivost uvijek izazivaju vise pozornosti, nego nesto lijepo, pametno, dobro....a ima ga, nije da ga nema.
Jedna nasa stara poslovica kaze "Bolje je znati, nego imati" i mislim da je u njoj koncentrisana velika mudrost koja se moze primijeniti na svijet danas. Porasle su tenzije, ljudi se mrze vise nego ikada....a razlog nije razlicitost, ni religija, ni tradicija, ni obicaji....razlog je sto tako malo znamo jedni o drugima, sto malo znamo o drugim kulturama, o ljudima koji ne misle kao mi, o ljudima koji na svijet gledaju iz drugog ugla.....

Neka ovo bude topic gdje se mozemo pribliziti jedni drugima i nauciti nesto jedni o drugima...topic gdje mozemo velicati ljudstvo, dobrotu, razumijevanje i toleranciju...

U Americi ima izraz "kill it with niceness"....zasto mi ne bi bar pokusali da ova negativna previranja i netrpeljivost koju osjecamo, ubijemo sa ljubavlju i finocom?
danas

Post by danas »

haj ti prva lucinda :D :-)

de nam reci, kako ispade ona pita od pecana :D :P
imal' bujruma :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Ja kad vidim ko sve zemljom hoda :D :D i ne sNilazi mi se s oraha :lol:
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Sve je to dobro Lucy kako si zamislila,ali ovde nam fali neko ko je dovoljno prosvjetljen...kako da prepoznamo taj lik? :-)
danas

Post by danas »

Lucy01 wrote:Ja kad vidim ko sve zemljom hoda :D :D i ne sNilazi mi se s oraha :lol:
makni se malo ustranu :D da se i ja uzverem kod tebe :D :lol: :lol: :lol:
kriticarka_nikova

jel ima mjesta i za moje goozowe?
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

kriticarka_nikova wrote:Sve je to dobro Lucy kako si zamislila,ali ovde nam fali neko ko je dovoljno prosvjetljen...kako da prepoznamo taj lik? :-)
Nemoj mi ba kriticarko lidera opet, Tite ti invalida :D, nego se opusti i uzivaj i siri pozitivne vibracije :D...i mozda ti dam komad pecan pie 8) kad omlatim orahe :lol: :lol:
danas

Post by danas »

ja cu donijet sladoled od vanile, a ti kriticarka donesi termos kaHve :D
pa da se parkiramo u ovu lucindinu krosnju :D i jedemo pitu :D :lol: :lol: :lol:
kriticarka_nikova

Uz put,ja cu ponjet zastavu sa arapskim slovima pa da masem sa njom odozgo.... :lol:
danas

Post by danas »

kriticarka_nikova wrote:Uz put,ja cu ponjet zastavu sa arapskim slovima pa da masem sa njom odozgo.... :lol:
to pitaj lucinde smijes li :D :D :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

danas wrote:ja cu donijet sladoled od vanile, a ti kriticarka donesi termos kaHve :D
pa da se parkiramo u ovu lucindinu krosnju :D i jedemo pitu :D :lol: :lol: :lol:
Viljuske ne nos'te....imam ja grancice :lol: a uskoro ce i da prolista :lol: :lol: da nas vas dunjaluk ne gleda :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

kriticarka_nikova wrote:Uz put,ja cu ponjet zastavu sa arapskim slovima pa da masem sa njom odozgo.... :lol:
Nikakve zastave :x ...osim ako hoces tange da zakacis na stap i da njima mases :D :D samo te moze neko krivo protumacit' :D

@Seha
ako se ne popnes, danas ce da zauzme po' stabla :lol: znas kakva je ona teritorijalna :D :D i jos kad mi pocne cupkat onu mahovinu i galamit kako je sve prasnjavo i prljavo i hoce da pere i cisti :x :D :D
Last edited by FFK as Lucy01 on 09/02/2006 22:19, edited 1 time in total.
kriticarka_nikova

Šeha wrote:Ja sta vas je na Orahu. Jadno stablo nema sanse da ostane citavo :shock: :D
Pa kad pukne precicemo na Ibrin orah....
Dobro necu nosit zastavu,a ako skinem tangice cime cu jana da se pokrijem?Liskom ko Eva?A?
danas

Post by danas »

Šeha wrote:Ja sta vas je na Orahu. Jadno stablo nema sanse da ostane citavo :shock: :D
pa komsija, vidio si mene :D ja mogu na lisku da sjednem :D nista joj biti nece :D :lol: :lol: :lol:
a ti fino parkiraj makinu ispod oraJa :D pa nas gledaj :D :lol: :lol: :lol: :lol:
vesela

Post by vesela »

ja se ne znam penjat na drvo :roll: ...ali evo mene sa mojim merdevinama, pa cu se namjestiti :-) ...de boga ti danas prihvati ovu korpu...ponijela sam jos kahve, a ima i flasa himbera i tulumbi :-D ...ne se nadje ako ko naleti :D ...ja sto nam je plah vidik :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ljubav = Lucy 01 ........kada mogu .....znaš već :D :D
Razumijevanje = :D Malo je preslatka :D Pecan pita .......shvatam .......omakne se .
Tolerancija = Postaviću do oraha :D jednu štangu i zakačiću .........mrežu za njihanje :D :D ........ako padne koji orah na ovu silnu pamet neću zamjeriti ........sila Zemljine teže traži svoje :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Od mene vam cuprija...

Image
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Od mene za o(d)branu ( obrambu ako ima i Slovenaca kao što sam sam takav :D ) prava na ljubav :D potrebe za razumijevanjem i digniteta tolerancije :D :D jedno praktično sredstvo :D :D koje isključivo ima zadaću da odvrati sve one koji bi se usudili da remete .......već stečeni nivo uređenih odnosa :D :D
Image

Makedonci .........na obranata :D :oops: pa sve ono gore napisano :D :D
Stari

Post by Stari »

Ama daj sta se blessirash. Pa tenak se more uptrijebiti i u svrhu vodjenja ljubavi ....Sjecas li se kako je Z. Bebek nekad pjevao "... Kupicu si ten(a)k kat-tad ....za dan-dva, mozda tri, mozda pet, mozda sto,... :-? ... ne znam broj, al znam da bicu tvoj..."

Dakle jos u moje vrijeme se znalo sve o nacinima i mogucnostima koristenja tenkova u ljubavne svrhe...doduse... tad nije bio ovog modela na slici T-84.

Dakle priskrbis si jednog T-34 ili T-55 ...i parkiras ga maloj pod pendzere....i zaturiras ga onako da se mala rasani. I nema te sanjive duse ....kojoj srce ne bi uzdrhtalo od tog prizora ...jos sljemofon i automatski pistolj, suncem opaljeno lice , osmjehom R.Redforda...ma gotova je ...kako god okrenes
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Kamarade :D iz tvog , u načelu dobrog izlaganja :D , ne vidim osvrt na razumijevanje i toleranciju :D :D
Stari

Post by Stari »

manijak1 wrote::oops: Kamarade :D iz tvog , u načelu dobrog izlaganja :D , ne vidim osvrt na razumijevanje i toleranciju :D :D
Pa dobro ne mogu ni ja uvijek biti tako sveobuhvatan...nisam Mosa Pijade...ovim sam se komentarom osvrnuo na prvu stavku u temi koja obuhvata 3 ...demonstrativno pokazujuci koja od njih najbitnija.
vratnik

Post by vratnik »

Ja samo da se tuspasim na temu punu ljubavi tolerancije mira i tenkova koji gadjaju orasima.
forUMASH

Post by forUMASH »

....dobra vam ta zastava sto se viori sa oraha.... :D :D :D
Post Reply