Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nineac: "Ne kontam to koji ljudi kupuju toyotu? Očito pametni!"
Moras biti "pametan" ko glineni golub da uzmes jednu Toyotu. Ne cudi me sto amerikancima prodaju nekoliko miliona vozila, al me zacudio podatak da su ove godine u Europi prodali oko 700 hiljada vozila. Sto je malo slabiji rezultat od Fiata...
Jel te cudi mozda ovaj poredak broja prodatih automobila u svijetu za 2004 godinu:
1. GM ( cadilac, opel, saab itd..)
2. TOYOTA
3.FORD
......
ostali su puno iza.
Ocito "golubovi"preovladavaju
A bas me interesuje sta to imas reci lose za toyotu? Mozda sto nema vr6 motor ili nema znacku vw.
Hajd ti sto nevolis toyotu reci sta je razlog tome? jesi se ikad vozio u toyoti jesi ikad procitao neki test... znas li da u svedskoj ima vise toyota nego sabova i volvo-a ukupno.. raspitaj se malo
Imao sam priliku vozati prije par mjeseci od prijatelja i švedske toytu avensis D4-D. Sramota i neznanje je uopće porediti passata ili vectru sa njom. Unutra isto kao da u lexsusu sjedite, iluminacija instrumenata, aluminiji na središnjoj konzoli, ma extra. Upališ motor, a on radi mirnije od pola VW-ovih benzinaca a da negovorim o njihovim TDI motorima. I sve to uz prosječnu potrošnju od 5.7 litara. I onda neko kaže eto Toyota nema automatik sa 6 brzina, e baš su nekog zajebali što nemju takav automatik!
mehopuzic wrote:Hajd ti sto nevolis toyotu reci sta je razlog tome? jesi se ikad vozio u toyoti jesi ikad procitao neki test... znas li da u svedskoj ima vise toyota nego sabova i volvo-a ukupno.. raspitaj se malo
Ljudi su skontali da se ne isplati krasti musterije, ko sto nas kradu ostali.
Moj rodjak, blizak, je kupio RENAULT espace ovaj najnoviji.
Ono napucan maximalno, ima DVD za djecu unutra i to.
Motor jedan od najboljih dizela na trzistu, ne turbo.
2.2 kubika, 150 konja, NM koliko oces.
Auto ko luxuzna hotel soba, elektronike ko u prici. Mijesto krova stako
Auto nema ni 1 godinu, garazira, ne vozi puno (djeca do skole ujutro, i tu i tamo put, iil shopping)
VEC 7 PUTA JE BIO U SERVISU!!!!
Uzas...kaze da mu se sjebala uzivancija voznje, jer se boji stalno kada ce nesto krenut blikati.
Posljenja provala je bila da se kvacilo nevraca nakon sto ga stisnes???!!!???
nineac wrote:Nisam ja postavljo spisak, a inače OPEL jeste sada poboljšao kvalitetu dosta, tako da Vectra C se pokazala dosta pouzdanijom od passata!
Opelu tako dobro ide da se razmisljaju jednu fabriku zatvoriti. U Njemackoj ili Svedskoj. Vozio sam skoro novu Opel Vectru, prvo, start mu je ocajan...Fiat Panda je brzi bar u prosjeku za 2-3 sekunde. Da ne govorim o dosadnom dizajnu, i njegovim ogromnim 'dugmicima' za..mos misliti, radio..eureka.
Prvo nije u pitanju opel nego saab, malo se bolje informisi.
Drugo, znas da je za start je zasluzna snaga motora. vjerovatno si vozio najslabiju vectru.
malo je glupo pricati o performansama auta bez navodjenja motora.
btw. da samo vidis kako stari kadett 1.6 ostavi na startu i novog passata i audija a4, naravno sa 1.6 motorom.
Saab Govorim o Opelu i odluci General Motors-a. No nije ni vazno. Opel je 2,2...uporedi sa Seatom Toledom ili VW Borom, njegovom klasom. Opel i Ford su ubjedljivo najgora auta na trzistu.
Qwert wrote:
Opelu tako dobro ide da se razmisljaju jednu fabriku zatvoriti. U Njemackoj ili Svedskoj. Vozio sam skoro novu Opel Vectru, prvo, start mu je ocajan...Fiat Panda je brzi bar u prosjeku za 2-3 sekunde. Da ne govorim o dosadnom dizajnu, i njegovim ogromnim 'dugmicima' za..mos misliti, radio..eureka.
Prvo nije u pitanju opel nego saab, malo se bolje informisi.
Drugo, znas da je za start je zasluzna snaga motora. vjerovatno si vozio najslabiju vectru.
malo je glupo pricati o performansama auta bez navodjenja motora.
btw. da samo vidis kako stari kadett 1.6 ostavi na startu i novog passata i audija a4, naravno sa 1.6 motorom.
Saab Govorim o Opelu i odluci General Motors-a. No nije ni vazno. Opel je 2,2...uporedi sa Seatom Toledom ili VW Borom, njegovom klasom. Opel i Ford su ubjedljivo najgora auta na trzistu.
Koja su najgora auta na trzistu pokazuje istrazivanje ljudi koji se puno bolje razumiju u auta od nas ovdje. Tabelu si vidio na pocetku diskusije.
Radili su je nijemci tako da ne sumnjam u rezultate, nebi svoja auta lose plasirali bez razloga.
Da li u tvojim postovima prepoznajem visom vrijednoscu iskomplexiranog vozaca vw, vjerovatno golfa, mozda dizel tdi ili....
btw. vectra je klasa passata, sto vecina ne zna jer su passata razvukli na duzinu audija a6 a guraju ga u srednju klasu, i jos kazu u reklami "najprostranije auto u klasi"
Zao mi je, vozim Hondu. Golfa sam imao jedno 6 mjeseci, trojku, da ga se nisam rijesio sad bi hodao ko starac, pogrbljen..da ne pominjem isprepadane bubrege od silne armotizacije. Ako bas hoces da cujes moje idealno auto, onda je to Alfa sa VW motorom.
Zato sam bas i naveo prodaju u Eu, a ti "golubovi" izaberu Busha opet za predsjednika drzave. Amerima je mnoge stvari lakse prodati reklamom, al da ne ide isto sa europljanima uvjerio se GM, koji sada zbog cudne politike pravi reforme i ukida preko 10 hiljada poslova.
Sta imam protiv Toyote, nista, samo mi malo ide na zivac kad je neki ovdje dizu u nebo pored toliko boljih automobila na trzistu. Neko je vec napisao, nude zastarjelu tehniku. Isto da poredis Yugu i BMW 3 iz 90-e godine, BMW je mnogo bolji automobil, dok je Yugo tehnicki zaostao.
Vec sam spominjao automatske mjenjace i jos neku jadnu tehniku koju Toyota i danas koristi, a mnogi su je vec otpisali prije 5 ili vise godina. I Golf bi bio extra pouzdan da danas jos uvijek koristi tehniku iz Golfa 2 koja je ispitana 100%, ali gdje je tu napredak?? Toyota u nekim modelima mjenjac nije promjenila vec xx godina, na ovjes stavi jos jedan selen blok i to je kao otkrice tehnike. Samo malo usminkaju i eto ga, novi model.
Zato sam bas i naveo prodaju u Eu, a ti "golubovi" izaberu Busha opet za predsjednika drzave. Amerima je mnoge stvari lakse prodati reklamom, al da ne ide isto sa europljanima uvjerio se GM, koji sada zbog cudne politike pravi reforme i ukida preko 10 hiljada poslova.
Sta imam protiv Toyote, nista, samo mi malo ide na zivac kad je neki ovdje dizu u nebo pored toliko boljih automobila na trzistu. Neko je vec napisao, nude zastarjelu tehniku. Isto da poredis Yugu i BMW 3 iz 90-e godine, BMW je mnogo bolji automobil, dok je Yugo tehnicki zaostao.
Vec sam spominjao automatske mjenjace i jos neku jadnu tehniku koju Toyota i danas koristi, a mnogi su je vec otpisali prije 5 ili vise godina. I Golf bi bio extra pouzdan da danas jos uvijek koristi tehniku iz Golfa 2 koja je ispitana 100%, ali gdje je tu napredak?? Toyota u nekim modelima mjenjac nije promjenila vec xx godina, na ovjes stavi jos jedan selen blok i to je kao otkrice tehnike. Samo malo usminkaju i eto ga, novi model.
Prvo Toyota koristi "JADNU"tehniku VVT-i koja je vrhunac sto se tice benzinaca, ( 1.8 motor sa 192 ks)koje se to kompanije mogu pohvaliti tim da mogu napraviti motor koji se moze vrtiti do 8500o/min uz garanciju tri godine ili 100.000km. Samo Honda i donekle BMW i Alfa. Ostali ... 6500o/min plafon. O "pouzdanosti" motora golfa 2 se mogu eseji napisati, prije bih tu pouzdanost nazvao robusnoscu i dobrom limarijom mada je bio najpouzdaniji golf, to je tacno.
Kad smo kod novih modela reci mi sta je to novo na golfu V u odnosu na golf IV gdje je tu napredak, to je dosminkavanje a uporedi staru i novu corolu ili avensis, kao nebo i zemlja razlika. Imam osjecaj da vise pricas iz srca a sa manje argumenata.
Opet dolazimo do pitanja sta su to najbolja auta:
- sa najboljom opremom
- sa najjacim motorom
- sa tradicijom
- sa dobrim dizajnom
- sa najboljom pouzdanoscu
itd... sve je to individualno.
Ali meni je ovaj zadnji kriterij najvazniji, posebno sad kad na moju zalost vozim renault lagunu
De mi molim te VR6 objasni kakva je to "zastarjela tehnika " kod Toyote?
Inače, Audi jeste ispred BMW-a, ali po abecedi!
Inače, imaju isto bodova!
S tim, što po mišljenju vozača BMW ima od njemačkih proizvođača najviše bodova!
Zasto se odmah hvatate motora i VVT-i tehnike, pa nije citav automobil u tome. Evo hoce li meni neko reci da Mercedes G klasa nije zastarila?? Ima i nove motore, slicna je stvar i sa nekim Toyotama, samo oni promjene i oblik i to je to. A ko pogleda malo kodove mjenjaca i ostalog, onda skuzi da se radi o istom. I G klasa je izuzetno pouzdana, a gdje i nece biti kad se proizvodi toliko.
Evo dajte neka neko ozbiljno napravi razliku izmedju Dacie Logan i Toyote Corolle?? Od ovjesa pa na dalje i nece naci neke prednosti velike prednosti Toyote, dok ako uzme neki drugi automobil iz klase slicne cijene, kao Golf il tako nesto, tu su prednosti vec vidljive. Od mnogo boljeg ovjesa, sigurnosti pa na dalje.
Oni kojima je pouzdanost najvaznija i nemaju pojma o voznji i automobilima, ni o dizajnu ni nicemu drugom, obicno uzmu Toyotu.
dugi: "Imam osjecaj da vise pricas iz srca a sa manje argumenata."
Mozda ima i ovoga, no ja sam Toyotu smatrao finim automobilom dok nisam dosao do nekih vlastitih iskustava, onda poceo jos malo "roviti" po tome i shvatio da su to nikakvi automobili.
Moje misljenje niko ne moze promjeniti o Toyoti osim sama Toyota, da pocne praviti ok automobile.
Auto novinari imaju priliku provozati sve automobile sa trzista, a zasto kao privatne automobile nemaju Toyote??
Evo znam slucajno, preko pola test vozaca Auto Kluba imaju Alfe kao privatni automobil, ista situacija je i sa Auto Blicom. Zbog cega vozaju "kvarljive" Alfe a ne Toyote?? Za to ocito ima neki dobar razlog, ja ga znam.
Mislim da je bezveze raspravljati o ovome, ko hoce moze si kupiti Toyotu i nek kupi, ja nemam nista protiv. Samo bilo kakvo hvaljenje Toyote pored toliko drugih proizvodjaca "nije bas na mjestu". Mazda, Honda su isto pouzdane kao Toyota, ali su pristojni automobili.
VR6 počinješ stvarno lupati gluposti! Eto kad je to tako, kako avensis ima multilink nazad a Passat polukrutu osovinu??? Corolla nazad ima set poprečnih i uzdužnih ramena, tako da nevidim ništa tu da je zastarjelo, a glavna "mana" te toyote u tim testovima je gjepek koji eto nije velik kao u golfa. Auuu, al su zajebali narod, e baš sad neko zbog toga neće kupiti tu toyotu!
Inače VW je stavrno napredan, sjebaše se od napretka. Pitaj "napredne" vlasnike passata koliko je napredan
Auto novinari imaju priliku provozati sve automobile sa trzista, a zasto kao privatne automobile nemaju Toyote??
Evo znam slucajno, preko pola test vozaca Auto Kluba imaju Alfe kao privatni automobil, ista situacija je i sa Auto Blicom. Zbog cega vozaju "kvarljive" Alfe a ne Toyote?? Za to ocito ima neki dobar razlog, ja ga znam.
Mislim da je bezveze raspravljati o ovome, ko hoce moze si kupiti Toyotu i nek kupi, ja nemam nista protiv. Samo bilo kakvo hvaljenje Toyote pored toliko drugih proizvodjaca "nije bas na mjestu". Mazda, Honda su isto pouzdane kao Toyota, ali su pristojni automobili.
veze nemas jarane! a koja su ti negativna LICNA iskustva sa toyotama...
moj amidza ima toyotu corollu karavan i znam da je prezadovoljan!
i ja bih kupio onu malo stariju avensis ,2000g npr, da nema onako bezvezan interijer...
VR6, pusti ih prijatelju nek furaju te toyote.Djaba im je sve to.Svako zna svoje, tako i mi.Vidis da sam se i ja presto raspravljat, a mogo bi strane i strane (kao i ninaec) napisat i o toyoti i o vw-u..al eto, samo kazem pusti..Samo treba vozat sto vise ovih auta i uporedjivat..onda ce im svima sve biti jasno!Zakljucite temu
VR6, pozdrav iz Canade , znam nije se lako nadmudrivati sa dugim , njemu je lakse utjerati u g.... nego u glavu . Pusti ga nek misli da je najpametniji. Ninec da kaze Yugo je najbolje auto, dugi bi nakon toga napravio post " Yugo auto stoljeca".
Cheers
VR6 wrote:Zasto se odmah hvatate motora i VVT-i tehnike, pa nije citav automobil u tome. Evo hoce li meni neko reci da Mercedes G klasa nije zastarila?? Ima i nove motore, slicna je stvar i sa nekim Toyotama, samo oni promjene i oblik i to je to. A ko pogleda malo kodove mjenjaca i ostalog, onda skuzi da se radi o istom. I G klasa je izuzetno pouzdana, a gdje i nece biti kad se proizvodi toliko.
Evo dajte neka neko ozbiljno napravi razliku izmedju Dacie Logan i Toyote Corolle?? Od ovjesa pa na dalje i nece naci neke prednosti velike prednosti Toyote, dok ako uzme neki drugi automobil iz klase slicne cijene, kao Golf il tako nesto, tu su prednosti vec vidljive. Od mnogo boljeg ovjesa, sigurnosti pa na dalje.
Oni kojima je pouzdanost najvaznija i nemaju pojma o voznji i automobilima, ni o dizajnu ni nicemu drugom, obicno uzmu Toyotu.
dugi: "Imam osjecaj da vise pricas iz srca a sa manje argumenata."
Mozda ima i ovoga, no ja sam Toyotu smatrao finim automobilom dok nisam dosao do nekih vlastitih iskustava, onda poceo jos malo "roviti" po tome i shvatio da su to nikakvi automobili.
Moje misljenje niko ne moze promjeniti o Toyoti osim sama Toyota, da pocne praviti ok automobile.
Sve sto si napisao ima mjesta, ali koja je korist od napretka u tehnici ako
nemas napretka sa pouzdanoscu.
A ovdje je tema POUZDANOST, a ti mi nadji auto koje je pouzdanije od toyote.