Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bas ovih dana pregledavam prethodne sezone (pratio sam i ranije)...nagrebo negdje, odlicna emisija uz nezaobilaznog The Stig-a (kazu jedno od top 10 pitanja ko je u stvari taj covjek, postoje razne teorije)...jedina (uslovno) mana je blago i nepotrebno forsiranje ostrvskih auta. Sjajan trojac, Klarkson, Hamond i Mej...preporucujem epizodu s testom vozila P50 (cini mi se da je naveden link u prvom postu) , tjeranje Vejrona do daske....ma u principu sve sto se nadje od njih treba odgledati.
Top Gear obozavam,ali mogu da gledam samo kad sam u inostranstvu.na kom kanalu ga vi ovdje pratite?na mojoj kablovskoj nema jedino na u tube,al nije to to.
Jeremy je legenda! Ja inače aktivno pratim od ove sezone, pošto nema na ovim našim nazovi provajderima. Nedavno sam počeo gledati od prve sezone, nađe se na Internetu. Serija se prikazuje na BBC Two (naravno da kod nas nema), reprize na BBC Three. Upravo je završila dvanaesta sezona.
Realni? Jeremy realan?!?
Jeremyijev glavni argument je "Because I think it is, and that's the end of that!"
Emisija je bez ikakve sumnje show prve klase, koji se sasvim slucajno bazira na temi o autima. testna staza im je prekratka za bilo kakvu objektivnu procjenu i kao sto i sami kazu u pitanju je "power track", dakle sto vise konja to brze vrijeme. to dokazuje i cinjenica da im je Konigsegg uvijek u vrhu, jer ima zilion konja, a niti lezi niti koci...
slavkoimamodilera wrote:Realni? Jeremy realan?!?
Jeremyijev glavni argument je "Because I think it is, and that's the end of that!"
Emisija je bez ikakve sumnje show prve klase, koji se sasvim slucajno bazira na temi o autima. testna staza im je prekratka za bilo kakvu objektivnu procjenu i kao sto i sami kazu u pitanju je "power track", dakle sto vise konja to brze vrijeme. to dokazuje i cinjenica da im je Konigsegg uvijek u vrhu, jer ima zilion konja, a niti lezi niti koci...
Pa to sto on misli je jako bitno, umjesto da ti nabraja ovo i ono, kaze ti sustinu i dozivljaj auta. Vozio sam neke aute koje su oni testirali i shvatio da ima dosta istine u onom sto oni pricaju. Hoce Jeremy nekad pretjerivat, al to je da bi bolje shvatio nesto. A Konigsegga su bili razbili dok mu nisu stavili ono krilo. Jest klinac od auta zbog ovjesa i aerodinamike, al nije tako spor. Pogledaj vremena sa slavnog Ringa i vidjet ces da se dosta dobro drzi
Maybach wrote:Top Gear obozavam,ali mogu da gledam samo kad sam u inostranstvu.na kom kanalu ga vi ovdje pratite?na mojoj kablovskoj nema jedino na u tube,al nije to to.
thepiratebay.com
Za fixera: Vrijedi.
Najbolje je sto kazu sta misle, hebe im se za kritike. Najbolje kad zajebavaju pedere
In 1998, Clarkson allegedly referred to those working on the BMW stand as "Nazis", although BMW said they would not be complaining. [6] In a later incident in a 13 November 2005 Top Gear episode, the German government was said to be displeased that Clarkson, while talking about a car design that might be "quintessentially German", made a mock Nazi salute, and made references to the Hitler regime and the German invasion of Poland
Upali Njemacko auto sa navigaciom, ono naslikan put do Poljske
Volim ih i ja gledati ali ga je malo više usrao sa Yugom.
Yugo je bio možda bolji od pola njihovih ostrvskih skalamerija.
Na kraju krajeva čitava im je auto industrija propala a ono što je ostalo u tudjim je rukama.
VR6 wrote:Cuj ima na freezoni, gdje tacno?! Ja vazda sa mininove skidam...
slavkoimamodilera sta fali emisiji? Zabavna je, Jeremy hoce nekad pretjerivat, al zna on sta prica, ipak radi taj posao 30-ak godina
Ako on kaze da nesto valja, onda je to fakat neki posebno dobar autic. Meni se cine dosta realni, a imaju i vremena sa staze
News grupa "serije" na freezona.bih.net.ba serveru.
@slavkoimamodilera
Nisi upravu što se tiče toga "više konja - bolje vrijeme". Npr., nakon prve sezone, na vrhu liste je bio neki klinac sklepan u nekoj garaži za 20 milja funti, sa 140 konja. Dalje, Zonda F sa 600 ili 650 konja (nisam vise siguran koja je verzija bila) jer bila bolja od Veyrona sa preko 1000, isti dan voženo. Inače, tu stazu su projektovali Lotusovi ljudi koji na sličnoj testiraju svoja auta.
fixer wrote:ima li neko sve sezone? vrijedi li uopce gledat te mnogo starije?
imam ja, pa bas se i ne isplati ako nisi bas preludi obozavatelj, poceti top geara su bili bise nego skromni, studio ispunjen rekao bih radnicima na seriji i rodbinom, ni traga ludostima kakva je rokanje juge tenkom i slicno... u pocetku je to bila sasvim prosjecna serija cak pomalo i bezveze...
VR6 wrote:Cuj ima na freezoni, gdje tacno?! Ja vazda sa mininove skidam...
slavkoimamodilera sta fali emisiji? Zabavna je, Jeremy hoce nekad pretjerivat, al zna on sta prica, ipak radi taj posao 30-ak godina
Ako on kaze da nesto valja, onda je to fakat neki posebno dobar autic. Meni se cine dosta realni, a imaju i vremena sa staze
News grupa "serije" na freezona.bih.net.ba serveru.
@slavkoimamodilera
Nisi upravu što se tiče toga "više konja - bolje vrijeme". Npr., nakon prve sezone, na vrhu liste je bio neki klinac sklepan u nekoj garaži za 20 milja funti, sa 140 konja. Dalje, Zonda F sa 600 ili 650 konja (nisam vise siguran koja je verzija bila) jer bila bolja od Veyrona sa preko 1000, isti dan voženo. Inače, tu stazu su projektovali Lotusovi ljudi koji na sličnoj testiraju svoja auta.
U 12. sezoni je Caterham bio brži od Veyrona na njihovoj stazi.
Smijesne su te usporedbe samo po konjima... pa pobogu koliko caterham ima kila?
Kazem opet, sami kazu da je u pitanju power track... takodjer im je cesto mokra staza...
Ma mislim, svejedno... dobro je za pogledat sto se tice zajebancije, produkcije, nacina snimanja... samu objektivnost o nekom autu, ipak treba traziti u nekim drugim medijima...