Top BH gitaristi...?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
AenemA

#1 Top BH gitaristi...?

Post by AenemA »

Preuzeto sa http://www.bosnjaci.net/aktuelnosti.php? id=203&polje=estrada

"Svoj život sam posvetio žicama drago mi je kada mi ljudi kažu da sam jedan od deset najboljih gitarista u našoj zemlji, a ja smatram i želim pomenuti Džavida Ljubovca, Akija, Asima Šiptara i Miku to su odlični gitaristi koji trebaju ići u svijet. Ja sam prošao sve faze gitare od igranki do Bitlusa, a u kafanu sam krenuo sedamdesetih godina kada sam napravio grupu «Sevdah». Gorak je ovo hljeb sa devet kora kao u rudara jer lahko je pjevaču koji uzme 4000 eura, a muzičar samo 100 i još mora nositi istrumente i dođe kao pravo »potrčkalo» - dodaje Ismet. Najviše je volio pratiti Hanku Paldum koju kako kaže najviše cijeni i Halida Bešlića kojega je više puta pratio po njegovim turnejama, a od mlađih pjevača Amira Alića. Danas kako kaže najviše informacija sa estrade dobija iz našeg magazina i kada dođe srijeda veče Ismet kaže da jedva čeka da svane pa da kupi Express. Ismet priča i sjeća se Sinana Sakića kada ga je upoznao u Bijeljini 1979. godine.-Tada je Sinan svirao bubnjeve i to stojeci jer nije mogao da sjedi on mi tada prilazi i pita me da li može poći sa mnom da svira i hoće li dobiti »Ala Kard», a to je tada značilo stan, hrana i plata. Tada je on snimio prvi singl «Kulu gradi» i «Miko druže moj» i meni donosi tu ploču da je ja prvi preslušam i rekao sam mu da će posati velika zvijezda što se i ostvarilo, svi koji su svirali, pjevali sa mnom postali su neko i nešto a ja se ipak držim one zlatne sredine koju svi njabolje znaju da cijene završava Ismet"

Ispade da je Sinan Sakic bubnjar bio.....Bohname crni diz' se... Satrijani pazi se...Ismet dolazi
Post Reply