Ritchie Blackmoore - Institucija Hard Rock/a, postavio standarde koje do dan danas muzicari uvjezbavaju i sviraju
David Gilmore - Za njegovu muziku se nema sta reci<>on sve kaze sa tri-cetiri tona postavljena na pravom mjestu u pravo vrijeme... unikatno zaista
Stevie Ray Vaughan - Po mom misljenju nevjerovatni talenat i sigurno najveci blues/man koji se ikad rodio<>mislim na njegov originalni i svugdje prepoznatljivi stil
John Petrucci - Ono sto je radio sa Dream Theather/om i sto dan danas radi samo cu reci: No f....ing comment!!!
A u poslednju kolonu bi stavio par njih (ne mogu a da se ne izrazim ovako) tipa Allan Holdsworth, Al Di Meola i njima slicne, i ja moram naglasiti da ovde nisam pravio spisak od najboljeg pa dole, vec su ovo institucije koje se nikako ne mogu porediti po stilu sviranja jer svi oni "jedu malu djecu" za dorucak i takvi ce i ostati, a ne jedan je bolji od drugog...
P.S. Uvijek ima bolji od boljeg, sto hoce reci da tamo negdje ima neki anonimus, ili X njih, koji jedu "vagone male djece"za dorucak a niko za njih ne zna.. Je_i ga....

)
P.P.S. postujem svacije misljenje i ukus a ovo je moje..