top 10 pjesama(2000-2010)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
djedovic

#1 top 10 pjesama(2000-2010)

Post by djedovic »

proslo je prvo desetljece novog milenija, i ajde sad da vidim po vasem misljenju kojih 10 pjesama su za vas obiljezile prvo desetljece novog milenija...prvenstveno mislim na pjevace ili grupe sa prostora ex-yu, pjevane na nasem jeziku, ne bitno koji vrsta il narodna, zabavna, domaci rok...

kao prvo zelim nabrojati umjetnike odnosno grupe koji su za mene najvise se istakli u ovom razdoblju na neki svoj nacin, a to su:
Dino Merlin, Zeljko Joksimovic, Tose Proeski, Gibonni, Halid Beslic, Edo Maajka, po mom misljenu ovi umjetnici su nam dali najvise u ovom razdoblju...

E sad ide za mene top 10 najboljih pjesama koji su obiljezili ovo razdoblje

1.Zeljko Joksimovic - Lane Moje
2.Dino Merlin - Moj je zivot Svicarska
4.Tose Proeski - Pratim te
5.Dino Merlin feat. Zeljko Joksimovic - Supermen
6.Hari Mata Hari - Lejla
5.Tose Proeski - Igra bez granica
6.Halid Beslic - Miljacka
7.Gibonni - Libar
8.Zdravko Colic - Zlocin i Kazna
9.Oliver Dragojevic - Vjeruj u ljubav
10.Edo Maajka - Bomba

Ovako sad da obrazlozim odabir :D, sigurno se pitate sta ce tu edo maajka bla bla bla, ali on je na neki nacin uveo neku novinu u nasu muziku, istina bile su grupe prije ede i tram 11 i to sve al nije to bilo to dok nije dosao edo maajka zbog kojeg je rap dobio veliku popluarnost na nasim prsotorima... umjetnik broj jedan za mene je zeljko joksimovic u ovom periodu jer je konstantno radio dobre stvari, od ovih 10 pjesama 4 su njegove tako da je bez daljnjeg br.1 a jos nisam nabrojo album iz 2010 ljubavi koje je zaista ne znam sta da kazem...
pjesme koje su jos mogle se tu naci: Tose Proeski : necu reci koja ma svejedna je mogla tu da se nadje, ne bi bila visak, onda par pejsama od zdravke colica jos, od halida, od marije serifovic molitva, ali ali ali...

toliko od mene, dajte da vidim vasu TOP 10 listu prvog desetljaca novog milenijuma EX-YU MUZIKE a naravno moze i TOP 10 najboljih izvodjaca i najbolji album takodje nije visak hehe
yellow cat

#2 Re: top 10 pjesama(2000-2010)

Post by yellow cat »

pravo da ti kažem, tu mi se samo Gibonni sviđa, ostale baš i ne mirišem ( mislim jedan je Halid i Toše RIP), ali eto...
hedonism

#3 Re: top 10 pjesama(2000-2010)

Post by hedonism »

i meni je vala ta tvoja lista bezze.. al eto, hvala Bogu pa svi imamo pravo na svoje misljenje/ukus..
sad je kasno da bih dumala o tome...mozda se sutra javim :wink:
fatamorgana

#4 Re: top 10 pjesama(2000-2010)

Post by fatamorgana »

djedovic

#5 Re: top 10 pjesama(2000-2010)

Post by djedovic »

hedonism wrote:i meni je vala ta tvoja lista bezze.. al eto, hvala Bogu pa svi imamo pravo na svoje misljenje/ukus..
sad je kasno da bih dumala o tome...mozda se sutra javim :wink:
hvala na kritici hehhe i naravno svi imamo pravo na svoje misljenje tako da... :D
al eto vidimo se sutra, bas me zanima tvoje misljenje, vjerovatno ce mi biti dobro posto slusam sve :mrgreen:
djedovic

#6 Re: top 10 pjesama(2000-2010)

Post by djedovic »

yellow cat wrote:pravo da ti kažem, tu mi se samo Gibonni sviđa, ostale baš i ne mirišem ( mislim jedan je Halid i Toše RIP), ali eto...
ajde i ti napravi listu
nemoj se sramiti :D
cyprus

#7 Re: top 10 pjesama(2000-2010)

Post by cyprus »

djedovic wrote:1.Zeljko Joksimovic - Lane Moje
6.Hari Mata Hari - Lejla
7.Gibonni - Libar
10.Edo Maajka - Bomba
Što se tiče izvođača, manje-više se slažem... Al' ne i sa većinom pjesama... Npr. maajka ima dosta boljih pjesama od Bombe :D
djedovic

#8 Re: top 10 pjesama(2000-2010)

Post by djedovic »

cyprus wrote:
djedovic wrote:1.Zeljko Joksimovic - Lane Moje
6.Hari Mata Hari - Lejla
7.Gibonni - Libar
10.Edo Maajka - Bomba
Što se tiče izvođača, manje-više se slažem... Al' ne i sa većinom pjesama... Npr. maajka ima dosta boljih pjesama od Bombe :D
i ja se slazem da ima, ali u koji god kafic da odes ako se cuje ijedna pjesma od ede to je onda bomba, zato sam nju stavio, iskreno mahir i alma...no coment za pjesmu
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#9 Re: top 10 pjesama(2000-2010)

Post by plain vanilla »

djedovic wrote:

6.Hari Mata Hari - Lejla
7.Gibonni - Libar
10.Edo Maajka - Bomba

Ovako sad da obrazlozim odabir :D, sigurno se pitate sta ce tu edo maajka
jedan od rijetkih za koje se ne pitam sta ce tu :D
Better Man

#10 Re: top 10 pjesama(2000-2010)

Post by Better Man »

djedovic wrote:proslo je prvo desetljece novog milenija, i ajde sad da vidim po vasem misljenju kojih 10 pjesama su za vas obiljezile prvo desetljece novog milenija...prvenstveno mislim na pjevace ili grupe sa prostora ex-yu, pjevane na nasem jeziku, ne bitno koji vrsta il narodna, zabavna, domaci rok...

kao prvo zelim nabrojati umjetnike odnosno grupe koji su za mene najvise se istakli u ovom razdoblju na neki svoj nacin, a to su:
Dino Merlin, Zeljko Joksimovic, Tose Proeski, Gibonni, Halid Beslic, Edo Maajka, po mom misljenu ovi umjetnici su nam dali najvise u ovom razdoblju...

6.Hari Mata Hari - Lejla
7.Gibonni - Libar
10.Edo Maajka - Bomba

Ovako sad da obrazlozim odabir :D, sigurno se pitate sta ce tu edo maajka bla bla bla, ali on je na neki nacin uveo neku novinu u nasu muziku, istina bile su grupe prije ede i tram 11 i to sve al nije to bilo to dok nije dosao edo maajka zbog kojeg je rap dobio veliku popluarnost na nasim prsotorima... umjetnik broj jedan za mene je zeljko joksimovic u ovom periodu jer je konstantno radio dobre stvari, od ovih 10 pjesama 4 su njegove tako da je bez daljnjeg br.1 a jos nisam nabrojo album iz 2010 ljubavi koje je zaista ne znam sta da kazem...
pjesme koje su jos mogle se tu naci: Tose Proeski : necu reci koja ma svejedna je mogla tu da se nadje, ne bi bila visak, onda par pejsama od zdravke colica jos, od halida, od marije serifovic molitva, ali ali ali...

toliko od mene, dajte da vidim vasu TOP 10 listu prvog desetljaca novog milenijuma EX-YU MUZIKE a naravno moze i TOP 10 najboljih izvodjaca i najbolji album takodje nije visak hehe
Svakom, njegov ukus, ali izbor večine pjesaama na ovom spisku je žešči odron i Oliverova pjesma je iz daleke 1979. godine.
ig78sa

#11 Re: top 10 pjesama(2000-2010)

Post by ig78sa »

fatamorgana wrote:
:thumbup: :thumbup:
Post Reply