TOOOO...BRATE TOOOO....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bpsang

#1 TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by bpsang »

Piši mi brate , piši mi fratelo

Image

Image

[quote]
bpsang

#2 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by bpsang »

Da vidimo ima li kod vas slicnih primjera....
trinaesti

#3 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by trinaesti »

nemoj bolan odavat identitet covjeka :-D
chuchumbamayumbe

#4 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by chuchumbamayumbe »

đe će mu duša, ovi ispraćali hadžije jutros! :)
Jedva prođoh, samo što se nisu popeli na stubove ulične rasvjete, na sve ostalo su parkirali, isto ko u svome selu, ne ledinu ili pod drvo.
bpsang

#5 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by bpsang »

chuchumbamayumbe wrote:đe će mu duša, ovi ispraćali hadžije jutros! :)
Jedva prođoh, samo što se nisu popeli na stubove ulične rasvjete, na sve ostalo su parkirali, isto ko u svome selu, ne ledinu ili pod drvo.
gledam na Sivom domu pise DOBRODOSLI U OLIMPISKI GRAD :lol:
treba ono preinaciti i napisati DOBRODOSLI U OLIMPISKO SELO :D :D :D
bpsang

#6 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by bpsang »

Bilo ih je troica , al su napunili budjet, a malo dalje panduri gledaju kako ovaj ide i od jednog do drugog stavlja prijavu

500 :-) mara je kad ostavis tocak na zelenu povrsinu :-)
Cholina_Lokica

#7 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by Cholina_Lokica »

joj kad je kakva manifestacija u tom dijelu pa se tako parkiraju sa svih strana, pa ti se provlacis izmedju auta, oni normalni skacu na cestu kao narodnooslobodilacka vojska, i jos u dvosmjernom dijelu neko iz suprotnog pravca ti ide... naprosto uzivanje cisto :x
leronimo

#8 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by leronimo »

ma svaka čast i meni ga je jednom :dance: pisao u ul. Vahide Maglajlić,stao ja jednim točkom u blato i ohooooooo 120 KM iz džepa al neka ne stajem više kunem se :mrgreen:
Neelix

#9 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by Neelix »

100_KA wrote:
gledam na Sivom domu pise DOBRODOSLI U OLIMPISKI GRAD :lol:
treba ono preinaciti i napisati DOBRODOSLI U OLIMPISKO SELO :D :D :D
komsho, zelim vjerovati da je ovo slucajno dvaput ispalo :D
holowey

#10 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by holowey »

100_KA wrote:
Image
a primjecuje li ko kako se ova fabija parkirala uz oktaviju? :D djaba mu zeleni i ljubavno pismo, ima da radi sarafciger :lol:
bpsang

#11 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by bpsang »

@ Neelix
nisu samo dva bilo ih je bar 6 :D
jazzer

#12 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by jazzer »

Da Kanton ima 500 ovakvih zaposlenih sluzbenika, bilo bi posla za svakog od njih.
I da svaki dan pisu kazne mozda bi nas to malo i opametilo, ovako... :-)
karanana

#13 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by karanana »

sta znaci pisanje ove kazne eko policije? prije to nije znacilo nista, skines je sa brisaca, zguzvas i jos vise uprljas okolinu bacajuci taj papir. da li je ova kazna sada vezana za nesto drugo gdje te primorava da je platis prije nego li ponovo registrujes auto na primjer?
Neelix

#14 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by Neelix »

100_KA wrote:@ Neelix
nisu samo dva bilo ih je bar 6 :D

Mislio sam na podvuceni izraz "olimpiski", fali ti jedno J :D

a sto se tice kazni, da ih hoce udeseterostruciti za ovakve gluposti. koliko ce on platit, 40km? jebo to, da mu stave 400, ne bi se nikad vise parkirao tako.
Dozer

#15 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by Dozer »

@karanana
Taj papiric moze znaciti 300 KM kazne ;) I da, naravno, ako je nisi platio, nema registracije auta. Mom kolegi prije neki dan isticala registracija, otisao da registruje, i - ne mozeeee...
Sto ne moze? Ima 3 neplacene kazne - jedna za nepropisno parkiranje, od murije; jedna za radar (btw, datum kazne je od prije 2 mjeseca, a njemu nikada nije stigao nikakav papir o tome), i treca - od zelenih. Na kraju, registracija ga je, umjesto 600, dosla 1100 KM.
Last edited by Dozer on 03/11/2010 10:29, edited 1 time in total.
karanana

#16 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by karanana »

ma mogu oni napisati 300 KM, ali postoji li mehanizam koji ce natjerati one papke da to plate ili ce ga jednostavno gurnuti u kasetu i nikom nista?
jeli sada i ova kazna eko policije uvezana sa cipsom i (ne)mogucnosti registrovanja auta dok se sve kazne ne izmire?
Dozer

#17 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by Dozer »

Jeste, dodadoh gore i primjer, svjez :)
Takodjer, i porezna je sada uvezana sa CIPS-om, pa ako imas i jednu jedinu markicu duga po osnovu poreza - nema registracije auta.
poznanik

#18 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by poznanik »

karanana wrote:sta znaci pisanje ove kazne eko policije? prije to nije znacilo nista, skines je sa brisaca, zguzvas i jos vise uprljas okolinu bacajuci taj papir. da li je ova kazna sada vezana za nesto drugo gdje te primorava da je platis prije nego li ponovo registrujes auto na primjer?
Komunalni inspektori ovdje sprovode Zakon o komunalnoj čistoći KS, a ovlašteni su za izdavanje prekršajnog naloga, shodno federalnom Zakonu o prekršajima.
Sve novčane kazne i troškovi postupka koji budu izrečeni na osnovi konačnog i izvršnog prekršajnog naloga, ili pravomoćnog i izvršnog rješenja o prekršaju, upisat će se u registar novčanih kazni i biti evidentirani kao dug koji kažnjeni duguje odgovarajućem nivou vlasti kome se plaća.
Dok se ne plate sve novčane kazne i troškovi koji su evidentirani u registru novčanih kazni, kažnjenom se neće dozvoliti:
- registracija, ili produženje važnosti registracije motornog vozila;
- izdavanje, ili produženje važnosti vozačke dozvole;
- učestvovanje na javnom tenderu ili
- promjena registracije pravnog lica, ili registracije samostalne obrtničke djelatnosti.
Dozer

#19 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by Dozer »

A ova gore slika je cijela nekako neregularna...fabija, ovako gledano, nema sanse da nije naslonjena na oktaviju, a i oktavija nema sanse da nije naslonjena na znak. Izgledaju isto kao da je fabija nabila oktaviju na znak, jer oktavija nikako nije mogla da se parkira onako ako je fabija vec bila tu :-)
atko

#20 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by atko »

Dozer wrote:A ova gore slika je cijela nekako neregularna...fabija, ovako gledano, nema sanse da nije naslonjena na oktaviju, a i oktavija nema sanse da nije naslonjena na znak. Izgledaju isto kao da je fabija nabila oktaviju na znak, jer oktavija nikako nije mogla da se parkira onako ako je fabija vec bila tu :-)
ugao slikanja je malo strmiji pa te zeza ... :D
debelimedo

#21 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by debelimedo »

ja mislim da je 40 KM po tocku na zelenoj povrsini ;)
bpsang

#22 Re: TOOOO...BRATE TOOOO....

Post by bpsang »

debelimedo wrote:ja mislim da je 40 KM po tocku na zelenoj povrsini ;)
znaci 4 x 4 = 160 km/po satu :D
Da su pametni ovi Zeleni da uz papiric postave i slikicu da zna sta ga ceka ubuduce..., meni samo nije jasno sto ne parkiraju na susjedni poluprazni parking, Sta da nekom treba Hitna ili nedaj boze da nesto gori, hebem li ga ako ih ne bi gazio po krovu da dodjem do unesrecnika :x
Post Reply