Tomislav Nikolic predsjednik Skupstine Srbije

Post Reply
Šandor

#26 Re: Nikolic i Kostunica u skupstinskoj vecini???

Post by Šandor »

_BosanaC wrote:Jarane sjebah se pravo :? Poznajem bruku ljudi tamo, situaciju, smatrao sam da su barem malo pameti dosli :(
Valjda sada razumiješ zašto je na jednoj drugoj temi bilo riječi o podjeli?

Neće se desiti ništa spektakularno (barem za mene). Ovo je samo potvrda da se Srbija nije promijenila. Potvrda za one koji su se na toj temi zgražavali na pomen podjele i izjednačavali sa četnicima one koji su o tome govorili.

A neki će uvijek imati potrebu da izjednačavaju. Čak i kad opet zapuca sa Trebevića. :D
MA DAJ...

#27 Re: Nikolic i Kostunica u skupstinskoj vecini???

Post by MA DAJ... »

_BosanaC wrote:
zavrzlama wrote:
_BosanaC wrote:Upravo cuh na dnevniku na Novoj :? :? :?

Samo da ovi moji s vizom pozure...
ne brini saljem ti garantno pismo za Kanadu ako hoces :D
Jarane sjebah se pravo :? Poznajem bruku ljudi tamo, situaciju, smatrao sam da su barem malo pameti dosli :(

Sreca pa sam vec u proceduri za Australiju... Ali tebi hvala u svakom slucaju :D Ko zna, mozda i zatreba :D

:? UPS,pa zar je tolika frka kod nas sto je izabrano ovo djubre za predsjednika skupstine...de prevedi malo,sta kazu nasi u vezi ovog izbora u Srbiji?
pesak

Post by pesak »

Ma nije jos izabran, ali vrlo je moguce da ce biti.
MA DAJ...

Post by MA DAJ... »

Citam taj clanak u vezi tog izbora na B92...ej,260 je ostavilo svojih komentara u vezi tog izbora.Redovan sam na tom sajtu,ali nikad nisam vidjeo toliki broj komentara ko sad u vezi tog clanka.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Prognoza....

U Srbiji se sve radi smisljeno ...odugovlaci se i zateze jer je trenutno u toku Americko-Rusko prepucavanje oko interesnih zona u svijetu....Srbiji i ideji velike Srbije navise odgovara da se sto vise zakuha u odnosima velikih sila i da svijet popusti paznju prema Kosovu i BIH...i onda se sa lanca pustaju Nikolic i kojekakve Lazareve garde......Srbijanski politicari su ubijedjeni da Srbija nekom nesto znaci u svjetskim interesima i da ce Rusi radi njih se zavaditi sa zapadom....ono sto ce se reflektovati na nas u BIH je jos veca radikalizacija i antibosansko djelovanje Dodika&co.....svi znaju da podjele BIH i vracanja Kosova u sastav Srbije nema na miran nacin....nije iskljuceno da zapad ovu pat poziciju na Balkanu rijesi na njihov poznat nacin...koji znate i sami....
klixober

Post by klixober »

Ova Skupstina je farsa.Nevjerovatno koja nekultura.Ovi ljudi se ne ticu samo Srbije nego igraju i nama o glavi u BiH.
klixober

Post by klixober »

Ona plavusa (Natasa Jovanovic?) iz Radikala me podsjeca na Goebbels-ovu zenu i po izgledu i po retorici.Ona je otrovala svoju djecu,a onda sebe i muza jer nije vjerovala da postoji zivot poslije nacional-socijalizma.
mala-i

Post by mala-i »

čak sam i ja odgledala vučićev nadahnuti govor o taćiju, tetkinom kauču i mesiću :shock:
nevjerovatno. ali, nevjerovatno!!!!!!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mala-i wrote:čak sam i ja odgledala vučićev nadahnuti govor o taćiju, tetkinom kauču i mesiću :shock:
nevjerovatno. ali, nevjerovatno!!!!!!
:? :shock:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Ako su Srbijanski politicari i vjertski sluzbenici 500 godina posle Kosovske bitke odrzavali srpski narod u euforiji i pripremali dan za osvetu...koja je 90-tih i ostvarena na nasim prostorima a Kosovo svo vrijeme bilo u sastavu Srbije...sta se moze ocekivati da ta srpska politika u sprezi sa radikalnim vjerskim poglavarima propagira i radi ako Kosovo ode iz sastava Srbije....mozemo predpostaviti....Srbiju samo moze spasiti jak pritisak MZ u sprezi sa mladim demokratskim snagama u Srbiji inace Balkan ce ponovo goriti....
Saian

Post by Saian »

kub lajkan wrote:
forUMASH wrote:.....jos samo da Ljubo Cesic Rojs i Dzapic uzmu izbore u HR..... :D
Valjda ce onda i Mirnesa krenut' karta...
Bazooko's Circus is what the world would be doing every Saturday night if the Nazis had won the war. This was the Sixth Reich.

Image
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Pocelo je, pocelo

http://www.sarajevo-x.com/clanak/070508001

Fakat ih ne kontam. Sve na stranu, al' fakat ih ne kontam.

Vlada Kostunica-Nikolic ?!? Pa nisu normalni. Sami ce sebe sahraniti.

Al' ko ih hebe, srpski narod valjda bolju vladu ni ne zasluzuje.

Pazite ovih vijesti:
http://www.france24.com/france24Public/ ... eaker.html
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/co ... 01943.html
http://www.alertnet.org/thenews/newsdesk/TZO811312.htm
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

I kazu trebamo graditi dobrosusjedske odnose i povjerenje...!#%
Sa ovakvim rezimom u Srbiji i produzenom rukom u R.S-u pitam se kuda ide ovaj voz. :? :(
mostarac

Post by mostarac »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:I kazu trebamo graditi dobrosusjedske odnose i povjerenje...!#%
Sa ovakvim rezimom u Srbiji i produzenom rukom u R.S-u pitam se kuda ide ovaj voz. :? :(
u stvaranje beogradskog pashaluka i vojnike NATO pakta na Knez Mihajlovoj.
Šandor

Post by Šandor »

mostarac wrote:u stvaranje beogradskog pashaluka i vojnike NATO pakta na Knez Mihajlovoj.
Kamo lepe sreće. :lol:
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

I ja malo pratih, kad rece onaj picousti, Vojvoda od meridijan banke zamal ne padoh sa kauca :-D .
Jedino sto je u Srbiji zdravo od politike je LDP.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Po meni ovo uopste nije lose sto se desilo. Napokon su 100% razotkrivena razmisljanja Kostunice a Nikolic ce odlicno doci kao isprika Albancima za proglasavanje nezavisnosti. Posto Nikolic voli da se puno kofrci nadam se da ce takav i ostati jer je poznato kako je zavrsavalo svako kofrcenje srbijanskih politcara. Sada se BiH vise nikako ne moze vezati za ulazak u EU u paketu sa Sbijom jer se Srbija vratila 100 godina unazad. Sve u svemu bit ce vrlo interesantno dalje posmtrati dogadjanja u susjedstvu a jos vise ideje i zelje jos jednog cosavog Vojvode. Kako su krenuli ne gine im Beogradski pasaluk.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Celicna_saka wrote:I ja malo pratih, kad rece onaj picousti, Vojvoda od meridijan banke zamal ne padoh sa kauca :-D .
Jedino sto je u Srbiji zdravo od politike je LDP.
Slazem se. Cedo vodi jedinu zdravu opciju u Srbiji.

Iako ce biti interesantno sta sad. Mislim da su ovim najvise izgubili Kostunica i Tadic. Najvise na kredibilitetu. Mislim da sad raspisu prijevremene izbore, desilo bi se da bi radikali izasli jos jaci, al mislim da bi dosta glasova otislo prema LDS-u. Tadic je ocigledno izgubio kompas, a Kostunica se pokazao u pravom svijetlu.
Ovo je pocetak za neku novu Srbiju, jer je vrijeme DOS-a ocigledno proslo - iako je to puklo vec odavno.
Ovo ce se vjerovatno jos rastezati, a onda Kosovo, pa radikalizacija, pa jos vece pucanje po savovima, pa za jedno 5 godina neka normalnija Srbija.
Do tada cemo mi valjda biti negdje daleko, a Dodik ce (ako bude pametan) slati timove svoji strucnjaka iz Laktasa u Beograd da ih poducava o nacinu reformiranja drzave i ulasku u EU
:-)

Ma nidje veze. Nismo mi u Bosni ipak toliko normalni.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

hrasno38 wrote:jer se Srbija vratila 100 godina unazad.
Opasno nam se priblizavaju... :D
ahmed_dv

Post by ahmed_dv »

Zivio kretenizam. Sad Mile skace od srece, na vlasti u matici mu dosli isti kao on.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Radikali i DSS definitvno idu na ponovno izbore i igraju na kartu radikalizacije Srbije zbog Kosova:
...

Nikolić: Nema koalicije SRS i DSS

Da nije reč o novoj političkoj orjentaciji DSS tvrdio je i sam Tomislav Nikolić:

"Mi nećemo učestvovati ni u kakvoj vladi pre novih izbora, nećemo podržati nikakvu manjinsku vladu, nećemo formirati nikakvu vladu. Nadjite sada neku novu temu, jer koalicije SRS i DSS nema i neće je biti, ili vam ja ličim na neozbiljnog čoveka", rekao je Nikolić poslanicima.

Iako je početkom rasprave potpredsednik DS Dušan Petrović bio prvi poslanik koji je pomenuo mogućnost novih izbora ukoliko Nikolić bude izabran za predsednika parlamenta, par sati kasnije izjavio je da ipak, postoje šanse da se formira tzv. prodemokratska vlada.

...

Ukoliko Skupština Srbije do 14. maja ne izabere novu vladu, parlament se automatski raspušta, a predsednik Boris Tadić je obavezan da raspiše nove parlamentarne izbore.
ins

Post by ins »

Cije ce kosti ovaj put nosati po srpskim zemljama? Doduse, malo manjim nego kada su mosti Cara Lazara bile u pitanju... :roll:
sofist

Post by sofist »

Grobar bi mogao definitivno sahraniti Srbiju.
Unjustice

#49 Re: Nikolic i Kostunica u skupstinskoj vecini???

Post by Unjustice »

Znam da si moderator, ali jebote ti ko Oslobodjenje prije rata, neutralan do zla boga? Naslov ti je bas seksi, "Nikolic i Kostunica u skupstinskoj vecini"? Nisi li mogao izaci sa nekim neutralnijim naslovom? Evo prijedloga:

Tomislav Nikolic nece nastetiti Srbiji,
Tomislav Nikolic borac za demokratiju na balkanskim prostorima itd?

I sad kad bih ja otvorio temu "Cetnik i borac za veliku Srbiju predsjednik skupstine Srbije" ti bi je zatvorio i rekao da vec postoji?
_BosanaC

#50 Re: Nikolic i Kostunica u skupstinskoj vecini???

Post by _BosanaC »

Unjustice wrote:

Znam da si moderator, ali jebote ti ko Oslobodjenje prije rata, neutralan do zla boga? Naslov ti je bas seksi, "Nikolic i Kostunica u skupstinskoj vecini"? Nisi li mogao izaci sa nekim neutralnijim naslovom? Evo prijedloga:

Tomislav Nikolic nece nastetiti Srbiji,
Tomislav Nikolic borac za demokratiju na balkanskim prostorima itd?

I sad kad bih ja otvorio temu "Cetnik i borac za veliku Srbiju predsjednik skupstine Srbije" ti bi je zatvorio i rekao da vec postoji?
U tom trenutku, kada sam to cuo na vijestima i objavio nakon par minuta, bukvalno je takva vijest bila, jer Nikolicevo predsjedavanje Skupstinom Srbije jos nije bilo potvrdjeno, a postojale su cak i naznake da i nece biti... Zato i jeste takav kakav jeste.
Post Reply